"za kahve..." pri zavrsenom poslu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mali jomu

#76 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by mali jomu »

Image

Čekajući svog prijatelja ispred restorana starija gospođa je primijetila preko puta ulice straca koji prodaje jaja. Prešla je ulicu i prišla mu…

– Jesu li to vaša domaća jaja?

– Ova desno su od mojih koka, a ova druga su od dvije žene što stanuju blizu mene. Jutros nisu mogle doći, pa sam im ja ponio da prodam.

– Onda dobro, važno mi je samo da su domaća. A koliko vam koštaju?

– Pa eto trideset komada prodajem za devet maraka.

– Puno mi je trideset. Uzela bih samo deset, ali ako ćete mi dati za dvije i po marke.

– A dobro, uzmite koliko vam treba. Svakako ste mi sefte jer ni jedno od jutros nisam prodao.

Gospođa je uzela svojih deset komada jaja, i sva sretna što je spustila cijenu pretrčala ulicu i s prijateljem ušla u restoran. Nakon završenog ručka konobar je donio račun na iznos od četrdeset i šest maraka. Izvadila je iz novčanika pedeset maraka, nasmješila se konobaru i rekla: “Zadržite kusur.”
triconja

#77 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by triconja »

mali jomu wrote: Čekajući svog prijatelja ispred restorana starija gospođa je primijetila preko puta ulice straca koji prodaje jaja. Prešla je ulicu i prišla mu…

– Ova desno su od mojih koka, a ova druga su od dvije žene što stanuju blizu mene. Jutros nisu mogle doći, pa sam im ja ponio da prodam.

– Puno mi je trideset. Uzela bih samo deset, ali ako ćete mi dati za dvije i po marke.

– A dobro, uzmite koliko vam treba. Svakako ste mi sefte jer ni jedno od jutros nisam prodao.

Gospođa je uzela svojih deset komada jaja, i sva sretna što je spustila cijenu pretrčala ulicu i s prijateljem ušla u restoran. Nakon završenog ručka konobar je donio račun na iznos od četrdeset i šest maraka. Izvadila je iz novčanika pedeset maraka, nasmješila se konobaru i rekla: “Zadržite kusur.”
Bogami nisam se tome od tebe nado ali ipak
Image
sheilak

#78 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by sheilak »

moonca wrote:
dječak sa šibicama wrote:Ne dajem majstorima baksis, ionako deru, uostalom placen je za posao koji uradi, sam je rekao cijenu.

Sto bi ja njemu davao baksis. Ostavim taksisti nekad, mada rijetko koristim taxi, od kako su digli cijene i ovi privatni necu vise ni njima ostavljati.

Ni meni vala niko ne prasta, ni 10 pf, hajd ti ostani Elektroprivredi duzan i pola marke, odmah cvikaju. Ili tom majstoru, on kaze 40 km ja imam 35, nema ga koji bi rekao "u redu je".
Zavisi koji posao obavljas. Servisnim uslugama se nepisanim pravilom -daje baksis.
Za Bozic ,moram postaru ostaviti novac kao i radnicima koji kupe smece.

Sta bi da zivis u zgradi gdje imaju vratara-portira -u toku dana koliko puta ti otvori vrata toliko dollara ostavljas.
Kupio bih stan u prizemlju (r)
cendlerbing

#79 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by cendlerbing »

Nikad se u životu nisam (više) obradovala krečenju. Vlasnica stana je pravila probleme jer je ona htjela da nađe majstora, i, kako ga je na foru uzela za cijenu, on je ubrzo počeo fušeriti gdje stigne jer mu je vlasnica rekla da ima puno manje posla. :lol:
Morala sam ostaviti svako brisanje u drugim prostorijama i stalno gledati u njega, ići za njim i govoriti mu gdje nije fino prešao i gdje je izostavio i gdje mu je ostala linija. Stvarno je interesantno koliko majstori mogu sfušeriti gdje stignu, samo jel ne gledaš.
Dok je sve okrečio, ostavio je duplo više vremena nego što je predvidio, zgotivile se s njim i cimerka i ja, a razlog zbog kojeg nismo mogle da ga ne počastimo je taj što na milion naših zahtjeva i ispravki, koliko god htio sfušeriti kad ne gledamo - nijednom nije rekao NEĆU.
Ponovio je milion puta da "nije tako dogovoreno" i da "treći put će preći plafon eto samo što smo mi u pitanju" i slično, ali je opet sve na kraju bilo cakum pakum. :lol:
ovo_mi_je_nick

#80 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by ovo_mi_je_nick »

Kad samo već kod jaja i konobara i patetika priče...

9 maraka za 30 jaja je previsoka cijena. 30 jaja košta 6-7 KM. Starac je u startu želio "zavaliti" gospođu. Konobaru je taj bakšiš od 4-5 maraka možda i draži jer ako je u firminom odjelu to ne znači da ima visoku platu, možda ima i troje djece kući koje hrani.

S druge strane starac vjerovatno ima penziju, sinove, kćeri...

Baš je gđa. sa jajima ušla u restoran.
sheilak

#81 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by sheilak »

cendlerbing wrote:Nikad se u životu nisam (više) obradovala krečenju. Vlasnica stana je pravila probleme jer je ona htjela da nađe majstora, i, kako ga je na foru uzela za cijenu, on je ubrzo počeo fušeriti gdje stigne jer mu je vlasnica rekla da ima puno manje posla. :lol:
Morala sam ostaviti svako brisanje u drugim prostorijama i stalno gledati u njega, ići za njim i govoriti mu gdje nije fino prešao i gdje je izostavio i gdje mu je ostala linija. Stvarno je interesantno koliko majstori mogu sfušeriti gdje stignu, samo jel ne gledaš.
Dok je sve okrečio, ostavio je duplo više vremena nego što je predvidio, zgotivile se s njim i cimerka i ja, a razlog zbog kojeg nismo mogle da ga ne počastimo je taj što na milion naših zahtjeva i ispravki, koliko god htio sfušeriti kad ne gledamo - nijednom nije rekao NEĆU.
Ponovio je milion puta da "nije tako dogovoreno" i da "treći put će preći plafon eto samo što smo mi u pitanju" i slično, ali je opet sve na kraju bilo cakum pakum. :lol:
Zgotivile ste se vi s njim jer je kontao da ce umociti macka u "kantu" :mrgreen: (r)
KIseljak12

#82 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by KIseljak12 »

ovo_mi_je_nick wrote:Kad samo već kod jaja i konobara i patetika priče...

9 maraka za 30 jaja je previsoka cijena. 30 jaja košta 6-7 KM. Starac je u startu želio "zavaliti" gospođu. Konobaru je taj bakšiš od 4-5 maraka možda i draži jer ako je u firminom odjelu to ne znači da ima visoku platu, možda ima i troje djece kući koje hrani.

Zatim zatrazila da joj dovedu sefa kuhinje, a onda ih njemu tutnula u ruke i rekla: 'de mi ubij koje dok ne dodje onaj moj'.
_Reds_

#83 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by _Reds_ »

Domća jaja su 10 KM školjka, toliko. Btw, teško ih je i naći.
valjuga

#84 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by valjuga »

A vidi der cipa u starca,k'o da je sad sa Izvorne TV ahahahaha
Ma i ja dadnem kad sam zadovoljan uslugom,doduše budžetlije ne častim što jes jes.Mi imamo dovoljno ko ga ebe.Valja i ovaj odmor,ev ja još od prošle godine koritim titam.
ovo_mi_je_nick

#85 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by ovo_mi_je_nick »

_Reds_ wrote:

Domća jaja su 10 KM školjka, toliko. Btw, teško ih je i naći.
Ne postoje domaća jaja gdje koke samo jedu travu i kopaju gliste. Svi redom kupuju koncetrat.

Cijena je 7-8 KM za 30 komada zavisi od klase. Ako ne poznaješ dovoljno ponudu na tržuštu to ne znači da ona i ne postoji.

Ima i po 5 KM za 30 komada ali to su ona koja ja nazivam klikerima po veličini.
_Reds_

#86 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by _Reds_ »

Naravno da postoje. Kupujemo jaja 5 godina, i ti mi sada dosao sa pričom kako nema domaćih jaja od kokoši koja slobodno hoda po selu.

Domace jaje i konzumno jaje iz prodavnice nebo i zemlja.
triconja

#87 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by triconja »

_Reds_ wrote:Naravno da postoje. Kupujemo jaja 5 godina, i ti mi sada dosao sa pričom kako nema domaćih jaja od kokoši koja slobodno hoda po selu.

Cini mi se kad se razbije pa u tavu ima drugaciju boju nego jaje od koncentrata. A da je skuplje jest, jer je jaje ko dud u odnosu na ono sto je 6-7 maraka.
mali jomu

#88 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by mali jomu »

triconja wrote:
Image

uh fuseraja.... :lol:
mali jomu

#89 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by mali jomu »

_Reds_ wrote: Naravno da postoje. Kupujemo jaja 5 godina, i ti mi sada dosao sa pričom kako nema domaćih jaja od kokoši koja slobodno hoda po selu.

nisu ni vidili domaca jaja :thumbup:
dječak sa šibicama

#90 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by dječak sa šibicama »

Prava ali prava domaca jaja (zumance ko sunce) se ne kupuju za 10 km jer se ni ne prodaju, iz prostog razloga sto ih nema dovoljno da bi se prodavala.

Svi danas koriste koncentrat, posebno ako ce prodavati, a za sebe cuvaju ta prava domaca jaja od koka koje ne hrane koncentratom. Jednostavno ne isplati im se kukuruz, racunica je da ih nema nigdje.

Ovo sto se prodaje ko domace, malo je kvalitetnije od ovih jaja iz granapa, ali nije to to.
mali jomu

#91 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by mali jomu »

dječak sa šibicama wrote: Prava ali prava domaca jaja (zumance ko sunce) se ne kupuju za 10 km jer se ni ne prodaju, iz prostog razloga sto ih nema dovoljno da bi se prodavala.

Svi danas koriste koncentrat, posebno ako ce prodavati, a za sebe cuvaju ta prava domaca jaja od koka koje ne hrane koncentratom. Jednostavno ne isplati im se kukuruz, racunica je da ih nema nigdje.

Ovo sto se prodaje ko domace, malo je kvalitetnije od ovih jaja iz granapa, ali nije to to.

tebi neko uvaljiva jaja pod domaca :lol:
dječak sa šibicama

#92 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by dječak sa šibicama »

Meni ne moze uvaliti, ali sam probao ta jaja "domaca za 10 km" i jedem povremeno prava seljacka domaca jaja, pa znam razliku.
Prava jaja je tesko naci, ja ih rijetko dobijem i ne kupim jer se ne prodaju kako rekoh. Pa vi kako hocete.
mali jomu

#93 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by mali jomu »

dječak sa šibicama wrote:Meni ne moze uvaliti, ali sam probao ta jaja "domaca za 10 km" i jedem povremeno prava seljacka domaca jaja, pa znam razliku.
Prava jaja je tesko naci, ja ih rijetko dobijem i ne kupim jer se ne prodaju kako rekoh. Pa vi kako hocete.

ima kod dede :mrgreen:

Image
mali jomu

#94 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by mali jomu »

Čekajući svog prijatelja ispred restorana starija gospođa je primijetila preko puta ulice straca koji prodaje jaja. Prešla je ulicu i prišla mu…

triconja

#95 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by triconja »

mali jomu wrote:
dječak sa šibicama wrote:Meni ne moze uvaliti, ali sam probao ta jaja "domaca za 10 km" i jedem povremeno prava seljacka domaca jaja, pa znam razliku.

ima kod dede :mrgreen:
Bas ce dedo 200 kokosa drzat i kupit deset kila jaja svaki dan a da ih ne hrani koncentratom, ma hajte molim vas :lol:
mali jomu

#96 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by mali jomu »

triconja wrote: Bas ce dedo 200 kokosa drzat i kupit deset kila jaja svaki dan a da ih ne hrani koncentratom, ma hajte molim vas :lol:

--Ova desno su od mojih koka, a ova druga su od dvije žene što stanuju blizu mene. Jutros nisu mogle doći, pa sam im ja ponio da prodam.--

nakupi dedo pa donese :mrgreen:
triconja

#97 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by triconja »

mali jomu wrote:
triconja wrote: Bas ce dedo 200 kokosa drzat i kupit deset kila jaja svaki dan a da ih ne hrani koncentratom, ma hajte molim vas :lol:

--Ova desno su od mojih koka, a ova druga su od dvije žene što stanuju blizu mene. Jutros nisu mogle doći, pa sam im ja ponio da prodam.--

Jesi li ikad uzgajo kokosi zbog jaja? Znas li da tehnicki nije moguce toliko prirodnih (organskih) jaja imat?
mali jomu

#98 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by mali jomu »

triconja wrote: Jesi li ikad uzgajo kokosi zbog jaja? Znas li da tehnicki nije moguce toliko prirodnih (organskih) jaja imat?

vidi sa dedom pa skontaj..... :lol:
_Reds_

#99 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by _Reds_ »

A jesi zapeo. Kupujem od ljudi koje poznajem, i kao što sam kažeš, kad razbiješ znaš da li je domaće ili nije.

A čovjek vam je samo krzo ovu priču sa dedom htio skrenuti pažnju, kako cigančimo na jednoj stvari, a na drugoj glumimo gazde.
valjuga

#100 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by valjuga »

triconja wrote:
mali jomu wrote:

Jesi li ikad uzgajo kokosi zbog jaja? Znas li da tehnicki nije moguce toliko prirodnih (organskih) jaja imat?
Ma domaća 100%,kaže seljak da ne meće koncentrat Allaam :thumbup:
Post Reply