Još jedan odlazak
-
dezurni_ucenik
#76 Re: Još jedan odlazak
Treba zderat cevape i plivat u bazenu.
-
dezurni_ucenik
#77 Re: Još jedan odlazak
Fudo387 wrote:Skroz sam zavoravio na Perhana, njega je kusta izludio onim curanima. Prvi put cujem da je Ivandic mrtav.dječak sa šibicama wrote:Davor Dujmovic to jest Perhan, Ipe Ivandic, Bekim Fehmiu, vjerovatno ih ima jos ali sad mi ne padaju na pametFudo387 wrote:Sad nesto kontam, ja nikad nisam cuo da se neki nas glumac ubio. Doduse, i nema nekih nadri uloga da ti sjebu psihu, manje vise izet fazlinovic fazon, plus sto nemaju za heroin, udari po brlji i dobar.
Jednom se biznismen probao upucat i promasio, onaj pero iz fisa. Stvarno smo u svemu smotani.
Za Ivandica je sumnjiva situacija, barem tako tvrdi Bebek.
- ¤ jelena ¤
#78 Re: Još jedan odlazak
Ma kakvi ćevapi...
to ti je najmanje mjesec dana u godini neposno, s koje god vjerske strane da pogledaš...
a nikad ne znaš kad se neko more na tebe ugledat, junakom te prozvat.... pa pojest ćevape u nevrijeme, po uzoru na tebe, dalekobilo...
I eto grijeha, krivice i zajeba tebi na dušu.
a nikad ne znaš kad se neko more na tebe ugledat, junakom te prozvat.... pa pojest ćevape u nevrijeme, po uzoru na tebe, dalekobilo...
-
dezurni_ucenik
#79 Re: Još jedan odlazak
¤ jelena ¤ wrote:Ma kakvi ćevapi...![]()
![]()
to ti je najmanje mjesec dana u godini neposno, s koje god vjerske strane da pogledaš...
pa balkanski lijek za depresiju je uvijek bio "idi jedi cevape, plivaj, napij se". Onda i razumijem odakle toliko broj samoubistava ako nam je to mantra za dobar zivot. Ne shvata niko depresiju ozbiljno dok se nadje u toj situaciji.
-
Hakiz
#80 Re: Još jedan odlazak
U šta se pretvori tema koja je trebala bti in memoriam...
-
Bodkin
#81 Re: Još jedan odlazak
Ne shvataju kod nas ljudi depresiju ozbiljno uopste. Kod nas i nema uslova za izvor zapadne depresije. Da li je to dobro ili lose se da raspravljati.dezurni_ucenik wrote:¤ jelena ¤ wrote:Ma kakvi ćevapi...![]()
![]()
pa balkanski lijek za depresiju je uvijek bio "idi jedi cevape, plivaj, napij se". Onda i razumijem odakle toliko broj samoubistava ako nam je to mantra za dobar zivot. Ne shvata niko depresiju ozbiljno dok se nadje u toj situaciji.
A sa druge strane, niko nikad ne pise o samoubistvima nepoznatih..
-
moonca
#82 Re: Još jedan odlazak
Sta uzokuje depresiju -jedno je i bullying kod mladih osoba.
Više od 14 % srednjoškolaca razmislja o samoubistvu a 7 %ih je pokušalo.
Više od 14 % srednjoškolaca razmislja o samoubistvu a 7 %ih je pokušalo.
-
mali_balon
#83 Re: Još jedan odlazak
Ma pusti nas balkance......ima nas makar 99% koji patimo od nekog oblika depresije samo ne znamo to prepoznati.....a nema kod da nam na to ukaze pokaze nauci edukuje......zato cugamo pusimo egotripujemo....
- triconja
#84 Re: Još jedan odlazak
Ziva istina je to, ja da nisam procito sta je depresija i kakvi su simptomi reko bih da nemam to, a kad sam poceo citat samo sam se isprepado, a najgore je sto me more misli o smrti i samoubistvu, ne da ja zavrsim sebi zivot radi nekog sranja, nego kao gledanje na samoubistvo kao najzadnju opciju kad sve propadne.mali_balon wrote:Ma pusti nas balkance......ima nas makar 99% koji patimo od nekog oblika depresije samo ne znamo to prepoznati.....a nema kod da nam na to ukaze pokaze nauci edukuje......zato cugamo pusimo egotripujemo....
- insomnia78
#85 Re: Još jedan odlazak
Nisi ti depresivan no besposlen
- triconja
#86 Re: Još jedan odlazak
Isto se moze rec za ogroman procenat ljudi ovdje, nesto ne vidim da se forum zove arbajt.ba pa da se razvija na poslovnom planuinsomnia78 wrote:Nisi ti depresivan no besposlen
-
moonca
#87 Re: Još jedan odlazak
Polako ti -kada googlas simptome bolesti i najmanji kasalj ukazuje na rak.triconja wrote:Ziva istina je to, ja da nisam procito sta je depresija i kakvi su simptomi reko bih da nemam to, a kad sam poceo citat samo sam se isprepado, a najgore je sto me more misli o smrti i samoubistvu, ne da ja zavrsim sebi zivot radi nekog sranja, nego kao gledanje na samoubistvo kao najzadnju opciju kad sve propadne.mali_balon wrote:Ma pusti nas balkance......ima nas makar 99% koji patimo od nekog oblika depresije samo ne znamo to prepoznati.....a nema kod da nam na to ukaze pokaze nauci edukuje......zato cugamo pusimo egotripujemo....
No, u savkom slucaju nije lose o tome s nekim podijeliti misljenja, sumnje -- ili kao sto je ovaj
i ....kako je vecina reagovala.....Murriel » May 27th, '18, 18:19
Zdravo svima, danas sam napunio 22 godine, citav dan se osjecam vrlo lose i ovo je zapravo jedino mjesto gdje bih mogao napisati moj slucaj. Ovo nije samo prica o nevinosti, kako bi se moglo vidjeti iz naslova, ovo je prica o mom cjelokupnom dosadasnjem zivotu.
- triconja
#88 Re: Još jedan odlazak
A kad lola uzme kalas i poroka par komsija i objesi/upuca se onda ce bit a bio je miran i tako ta sranja. A moze se vidjet na covjeku jel depresivan ako se provodi neko vrijeme sa istim, tesko da se to moze zamaskirat, ali jebiga, najlakse je rec ne budi picka i suprostavi se zivotu i ti prst u uho i eto, ispunio si kofol svoju duznost.moonca wrote: i ....kako je vecina reagovala.....
- triconja
#89 Re: Još jedan odlazak
Kakvi, meni su ima i dvije godine poznanici i rodbina govorili da sam pod stresom i depresivan a ja im nisam vjerovomoonca wrote: Polako ti -kada googlas simptome bolesti i najmanji kasalj ukazuje na rak.
- insomnia78
#90 Re: Još jedan odlazak
Ti fakat nemas pojma o cemu pricas. Depresivna osoba da uzme kalas i ...?
- Bloo
- Globalna šefica
#91 Re: Još jedan odlazak
Odeš kod liječnika opšte prakse, uzmeš uputnicu i odeš kod neuropsihijatra i psihologa.triconja wrote:Kakvi, meni su ima i dvije godine poznanici i rodbina govorili da sam pod stresom i depresivan a ja im nisam vjerovomoonca wrote: Polako ti -kada googlas simptome bolesti i najmanji kasalj ukazuje na rak., a kad sam procito vidim pa more bit da i jesam, samo nisam htio priznat.
- triconja
#92 Re: Još jedan odlazak
Sto da ne, kad se vec hoces ubit, znaci znas da neces odgovarat za nedjela, jesil vidio oni incelovci sto porokaju po škole kalasima i komsije nozevima zbodu dok idu u pokolj, eto, oni nisu bili depresivni nimalo, eee, idi ba na siriju, mozda ces dat neki doprinos tamoinsomnia78 wrote:Ti fakat nemas pojma o cemu pricas. Depresivna osoba da uzme kalas i ...?
- insomnia78
#93 Re: Još jedan odlazak
Depresivne osobe nemaju “snage” da dišu a ne da ubijaju okolo. Ucini nam uslugu idi s foruma
- dječak sa šibicama
#94 Re: Još jedan odlazak
tipicno bosanski, "depresija? idi napij se, idi plivaj, imas viska vremena, ne budali, ne pricaj to nikome, sramota"
-
moonca
#95 Re: Još jedan odlazak
Dobro, triconja je napisao da osjeca da je malo depresivan, kazu nije dobro takvim osobama reci --npr -idi s foruma.... prosetaj japanje itd. --mozda da malo 'radis' s njim.

Last edited by moonca on 09/06/2018 17:55, edited 1 time in total.
- triconja
#96 Re: Još jedan odlazak
http://lmgtfy.com/?q=depression+killing+spreeinsomnia78 wrote:Depresivne osobe nemaju “snage” da dišu a ne da ubijaju okolo. Ucini nam uslugu idi s foruma
Eto da ne bude da pricam bez dokaza da potkrijepim tvrdnju. Imas kod ljudi u svemu dvije struje, jednu dobru i jednu losu, ako losa struja preuzme primat dobijes ovo sto sam reko, pogotovo kad depresija udari. Pa moj ti jaranicu mi iz klupe otac ubio, puco u glavu i njoj i sestri, mater im ubio nekako pa na kraju i sebe, razlog depresija. I ti nesta govoris, a najveci intelektualni domet ti je bacit trol komentar koji si prekopiro sa fejsbuka
- Bloo
- Globalna šefica
#97 Re: Još jedan odlazak
Zapravo još jedan stereotip o depresivnim osobama.insomnia78 wrote:Depresivne osobe nemaju “snage” da dišu a ne da ubijaju okolo. Ucini nam uslugu idi s foruma
Privid funkcionalnosti je tu.
- triconja
#98 Re: Još jedan odlazak
Lupa ko maksim po diviziji, ko kad se oni upale po migrantskim i jedna na feministickim temama, sve bez pokrica. Najlakse je jezikom tarlahatBloo wrote:Zapravo još jedan stereotip o depresivnim osobama.insomnia78 wrote:Depresivne osobe nemaju “snage” da dišu a ne da ubijaju okolo. Ucini nam uslugu idi s foruma
Privid funkcionalnosti je tu.
- madner
#99 Re: Još jedan odlazak
Kontam ove sto su sve postigli pa padaju u depru.
-
moonca
#100 Re: Još jedan odlazak
Ne padaju, vecina ih je uvijek imala i borba sa njom neke dovede do zapazenog uspjeha.