Još jedan odlazak

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dezurni_ucenik

#76 Re: Još jedan odlazak

Post by dezurni_ucenik »

Treba zderat cevape i plivat u bazenu.
dezurni_ucenik

#77 Re: Još jedan odlazak

Post by dezurni_ucenik »

Fudo387 wrote:
dječak sa šibicama wrote:
Fudo387 wrote:Sad nesto kontam, ja nikad nisam cuo da se neki nas glumac ubio. Doduse, i nema nekih nadri uloga da ti sjebu psihu, manje vise izet fazlinovic fazon, plus sto nemaju za heroin, udari po brlji i dobar.
Jednom se biznismen probao upucat i promasio, onaj pero iz fisa. Stvarno smo u svemu smotani.
Davor Dujmovic to jest Perhan, Ipe Ivandic, Bekim Fehmiu, vjerovatno ih ima jos ali sad mi ne padaju na pamet
Skroz sam zavoravio na Perhana, njega je kusta izludio onim curanima. Prvi put cujem da je Ivandic mrtav.

Za Ivandica je sumnjiva situacija, barem tako tvrdi Bebek.
¤ jelena ¤

#78 Re: Još jedan odlazak

Post by ¤ jelena ¤ »

Ma kakvi ćevapi... :shock: :o :ups: to ti je najmanje mjesec dana u godini neposno, s koje god vjerske strane da pogledaš...

a nikad ne znaš kad se neko more na tebe ugledat, junakom te prozvat.... pa pojest ćevape u nevrijeme, po uzoru na tebe, dalekobilo...

I eto grijeha, krivice i zajeba tebi na dušu.
dezurni_ucenik

#79 Re: Još jedan odlazak

Post by dezurni_ucenik »

¤ jelena ¤ wrote:Ma kakvi ćevapi... :shock: :o :ups: to ti je najmanje mjesec dana u godini neposno, s koje god vjerske strane da pogledaš...

a nikad ne znaš kad se neko more na tebe ugledat, junakom te prozvat.... pa pojest ćevape u nevrijeme, po uzoru na tebe, dalekobilo...

pa balkanski lijek za depresiju je uvijek bio "idi jedi cevape, plivaj, napij se". Onda i razumijem odakle toliko broj samoubistava ako nam je to mantra za dobar zivot. Ne shvata niko depresiju ozbiljno dok se nadje u toj situaciji.
Hakiz

#80 Re: Još jedan odlazak

Post by Hakiz »

U šta se pretvori tema koja je trebala bti in memoriam...
Bodkin

#81 Re: Još jedan odlazak

Post by Bodkin »

dezurni_ucenik wrote:
¤ jelena ¤ wrote:Ma kakvi ćevapi... :shock: :o :ups: to ti je najmanje mjesec dana u godini neposno, s koje god vjerske strane da pogledaš...

pa balkanski lijek za depresiju je uvijek bio "idi jedi cevape, plivaj, napij se". Onda i razumijem odakle toliko broj samoubistava ako nam je to mantra za dobar zivot. Ne shvata niko depresiju ozbiljno dok se nadje u toj situaciji.
Ne shvataju kod nas ljudi depresiju ozbiljno uopste. Kod nas i nema uslova za izvor zapadne depresije. Da li je to dobro ili lose se da raspravljati.

A sa druge strane, niko nikad ne pise o samoubistvima nepoznatih..
moonca

#82 Re: Još jedan odlazak

Post by moonca »

Sta uzokuje depresiju -jedno je i bullying kod mladih osoba.
Više od 14 % srednjoškolaca razmislja o samoubistvu a 7 %ih je pokušalo. :roll:
mali_balon

#83 Re: Još jedan odlazak

Post by mali_balon »

Ma pusti nas balkance......ima nas makar 99% koji patimo od nekog oblika depresije samo ne znamo to prepoznati.....a nema kod da nam na to ukaze pokaze nauci edukuje......zato cugamo pusimo egotripujemo....
triconja

#84 Re: Još jedan odlazak

Post by triconja »

mali_balon wrote:Ma pusti nas balkance......ima nas makar 99% koji patimo od nekog oblika depresije samo ne znamo to prepoznati.....a nema kod da nam na to ukaze pokaze nauci edukuje......zato cugamo pusimo egotripujemo....
Ziva istina je to, ja da nisam procito sta je depresija i kakvi su simptomi reko bih da nemam to, a kad sam poceo citat samo sam se isprepado, a najgore je sto me more misli o smrti i samoubistvu, ne da ja zavrsim sebi zivot radi nekog sranja, nego kao gledanje na samoubistvo kao najzadnju opciju kad sve propadne. :-)
insomnia78

#85 Re: Još jedan odlazak

Post by insomnia78 »

Nisi ti depresivan no besposlen
triconja

#86 Re: Još jedan odlazak

Post by triconja »

insomnia78 wrote:Nisi ti depresivan no besposlen
Isto se moze rec za ogroman procenat ljudi ovdje, nesto ne vidim da se forum zove arbajt.ba pa da se razvija na poslovnom planu :D
moonca

#87 Re: Još jedan odlazak

Post by moonca »

triconja wrote:
mali_balon wrote:Ma pusti nas balkance......ima nas makar 99% koji patimo od nekog oblika depresije samo ne znamo to prepoznati.....a nema kod da nam na to ukaze pokaze nauci edukuje......zato cugamo pusimo egotripujemo....
Ziva istina je to, ja da nisam procito sta je depresija i kakvi su simptomi reko bih da nemam to, a kad sam poceo citat samo sam se isprepado, a najgore je sto me more misli o smrti i samoubistvu, ne da ja zavrsim sebi zivot radi nekog sranja, nego kao gledanje na samoubistvo kao najzadnju opciju kad sve propadne. :-)
Polako ti -kada googlas simptome bolesti i najmanji kasalj ukazuje na rak.

No, u savkom slucaju nije lose o tome s nekim podijeliti misljenja, sumnje -- ili kao sto je ovaj
Murriel » May 27th, '18, 18:19

Zdravo svima, danas sam napunio 22 godine, citav dan se osjecam vrlo lose i ovo je zapravo jedino mjesto gdje bih mogao napisati moj slucaj. Ovo nije samo prica o nevinosti, kako bi se moglo vidjeti iz naslova, ovo je prica o mom cjelokupnom dosadasnjem zivotu.
i ....kako je vecina reagovala..... :roll:
triconja

#88 Re: Još jedan odlazak

Post by triconja »

moonca wrote: i ....kako je vecina reagovala..... :roll:
A kad lola uzme kalas i poroka par komsija i objesi/upuca se onda ce bit a bio je miran i tako ta sranja. A moze se vidjet na covjeku jel depresivan ako se provodi neko vrijeme sa istim, tesko da se to moze zamaskirat, ali jebiga, najlakse je rec ne budi picka i suprostavi se zivotu i ti prst u uho i eto, ispunio si kofol svoju duznost.
triconja

#89 Re: Još jedan odlazak

Post by triconja »

moonca wrote: Polako ti -kada googlas simptome bolesti i najmanji kasalj ukazuje na rak.
Kakvi, meni su ima i dvije godine poznanici i rodbina govorili da sam pod stresom i depresivan a ja im nisam vjerovo :lol: , a kad sam procito vidim pa more bit da i jesam, samo nisam htio priznat.
insomnia78

#90 Re: Još jedan odlazak

Post by insomnia78 »

Ti fakat nemas pojma o cemu pricas. Depresivna osoba da uzme kalas i ...?
Bloo
Globalna šefica

#91 Re: Još jedan odlazak

Post by Bloo »

triconja wrote:
moonca wrote: Polako ti -kada googlas simptome bolesti i najmanji kasalj ukazuje na rak.
Kakvi, meni su ima i dvije godine poznanici i rodbina govorili da sam pod stresom i depresivan a ja im nisam vjerovo :lol: , a kad sam procito vidim pa more bit da i jesam, samo nisam htio priznat.
Odeš kod liječnika opšte prakse, uzmeš uputnicu i odeš kod neuropsihijatra i psihologa.
triconja

#92 Re: Još jedan odlazak

Post by triconja »

insomnia78 wrote:Ti fakat nemas pojma o cemu pricas. Depresivna osoba da uzme kalas i ...?
Sto da ne, kad se vec hoces ubit, znaci znas da neces odgovarat za nedjela, jesil vidio oni incelovci sto porokaju po škole kalasima i komsije nozevima zbodu dok idu u pokolj, eto, oni nisu bili depresivni nimalo, eee, idi ba na siriju, mozda ces dat neki doprinos tamo :D
insomnia78

#93 Re: Još jedan odlazak

Post by insomnia78 »

Depresivne osobe nemaju “snage” da dišu a ne da ubijaju okolo. Ucini nam uslugu idi s foruma
dječak sa šibicama

#94 Re: Još jedan odlazak

Post by dječak sa šibicama »

tipicno bosanski, "depresija? idi napij se, idi plivaj, imas viska vremena, ne budali, ne pricaj to nikome, sramota"
moonca

#95 Re: Još jedan odlazak

Post by moonca »

Dobro, triconja je napisao da osjeca da je malo depresivan, kazu nije dobro takvim osobama reci --npr -idi s foruma.... prosetaj japanje itd. --mozda da malo 'radis' s njim. :-)

:)
Last edited by moonca on 09/06/2018 17:55, edited 1 time in total.
triconja

#96 Re: Još jedan odlazak

Post by triconja »

insomnia78 wrote:Depresivne osobe nemaju “snage” da dišu a ne da ubijaju okolo. Ucini nam uslugu idi s foruma
http://lmgtfy.com/?q=depression+killing+spree

Eto da ne bude da pricam bez dokaza da potkrijepim tvrdnju. Imas kod ljudi u svemu dvije struje, jednu dobru i jednu losu, ako losa struja preuzme primat dobijes ovo sto sam reko, pogotovo kad depresija udari. Pa moj ti jaranicu mi iz klupe otac ubio, puco u glavu i njoj i sestri, mater im ubio nekako pa na kraju i sebe, razlog depresija. I ti nesta govoris, a najveci intelektualni domet ti je bacit trol komentar koji si prekopiro sa fejsbuka :D
Bloo
Globalna šefica

#97 Re: Još jedan odlazak

Post by Bloo »

insomnia78 wrote:Depresivne osobe nemaju “snage” da dišu a ne da ubijaju okolo. Ucini nam uslugu idi s foruma
Zapravo još jedan stereotip o depresivnim osobama.
Privid funkcionalnosti je tu.
triconja

#98 Re: Još jedan odlazak

Post by triconja »

Bloo wrote:
Zapravo još jedan stereotip o depresivnim osobama.
Privid funkcionalnosti je tu.
Lupa ko maksim po diviziji, ko kad se oni upale po migrantskim i jedna na feministickim temama, sve bez pokrica. Najlakse je jezikom tarlahat :thumbup:
madner

#99 Re: Još jedan odlazak

Post by madner »

Kontam ove sto su sve postigli pa padaju u depru.
moonca

#100 Re: Još jedan odlazak

Post by moonca »

Ne padaju, vecina ih je uvijek imala i borba sa njom neke dovede do zapazenog uspjeha. :-)
Post Reply