CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Haris.ba

#76 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by Haris.ba »

Sta to najavljuju blokadu Poljina? :lol:

:run:
Nadzorna_ploca

#77 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by Nadzorna_ploca »

Obavijesti preko facebooka..na drustvenim mrezama se pravi revolucija.. :lol:
Koji smo ti retardi.. :lol:
Edin H.

#78 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by Edin H. »

Bolje bi bilo da se protesti fokusiraju na poboljaanje gradskog prevoza, pa onda neka vozi automobil ko zeli i moze.
van Basten

#79 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by van Basten »

al protesti nedjeljom... :-)
Hajde npr ponedjeljak oko 15h pa da vidimo derneka
Maharadza

#80 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by Maharadza »

Haris.ba wrote:Sta to najavljuju blokadu Poljina? :lol:

:run:
Image

uz Maksuz...

Image
costacurta

#81 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by costacurta »

Opet ne kontam :cry:
Kako bi tačno ove blokade trebalo da utiču na pumpadžije da smanje cijene goriva?
Prvi sam za blokade ali ovo je.... hmm pa ne znam. Evo neću ništa reći, hejtam ovo ono.
Hajmo ko krediti u švicarcima. Sipati 30KM po 5kf nas 10 odjednom pa nek broje. Doći sa flašama i kanisterima, napraviti kolone, pa ono ko u nadrealistima, fol ne može auto da upali, ovo ono, digni haubu, peri šoferšajbu jedno 10min na pumpi itd.
Ovo ovako mogu nahebat opet oni prvi u koloni a i bgmi ne daj bože belaja kakvog, hitna, vatrogasci :?
Inače bravo za akciju. pa bilo kako da se izrazi protest :bih:
mayab

#82 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by mayab »

costacurta wrote:Opet ne kontam :cry:
Kako bi tačno ove blokade trebalo da utiču na pumpadžije da smanje cijene goriva?
Prvi sam za blokade ali ovo je.... hmm pa ne znam. Evo neću ništa reći, hejtam ovo ono.
Hajmo ko krediti u švicarcima. Sipati 30KM po 5kf nas 10 odjednom pa nek broje. Doći sa flašama i kanisterima, napraviti kolone, pa ono ko u nadrealistima, fol ne može auto da upali, ovo ono, digni haubu, peri šoferšajbu jedno 10min na pumpi itd.
Ovo ovako mogu nahebat opet oni prvi u koloni a i bgmi ne daj bože belaja kakvog, hitna, vatrogasci :?
Meni je ovo kao ono kad pokušavaš neki problem riješiti tamo gdje ti je lako i usput, a ne tamo gdje treba, e qrac ćeš ga riješiti, samo će ti se oni koji su problem napravili smijati! :-)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#83 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by bitanga_sa_otesa »

Nadzorna_ploca wrote:Obavijesti preko facebooka..na drustvenim mrezama se pravi revolucija.. :lol:
Koji smo ti retardi.. :lol:
Image
high_volume

#84 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by high_volume »

Nije cilj blokada, već pritisak na vlast da pokrene mehanizme zaštite tržišta od prekomjerne cijene naftnih derivata. Vlada Federacije BiH, npr. ima tu mogućnost kroz Zakon o trgovini:
U slućaju poremećaja na tržištu naftnih derivata Vlada Federacije može propisati način određivanja najviše cijene pojedinih derivata nafte na prijedlog Ministarstva, a po prethodno pribavljenom mišljenju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije. Način određivanja najviše cijene zasniva se na mjerljivim tržišnim elementima, a uključuje: cijenu derivata nafte na tržištu, devizni kurs, uvoznu carinu, troškove primarnog skladištenja i distribucije, maržu, posebne poreze i ostale utvrđene prihode budžeta.
O'zone
Globalni moderator

#85 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by O'zone »

Jes al Vladu FBiH boli kurko jer na njih niti utiče poskupljenje niti blokada Nedjeljom i 17:00.

Koga od vladajućih zaboli ..... za ono jučer? Nikoga.
Logovan

#86 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by Logovan »

Nadzorna_ploca wrote:Gdje su oni koji pljuju borce da pljuju sad ove? Mozda je trudnica u koloni, mozda je neko ugrozen zivotno?
Koji smo mi prokleti jebivjetri, ubise nas dvostruki arsini. Fuj.
Na ovo sam i ja pomislio. :-) Na milione i milione komentara o trudnicama i umornom narodu nakon posla kada su borci protestovali, a sad nijedan komentar nisam pročitao.

Interesantno. :skoljka:
O'zone
Globalni moderator

#87 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by O'zone »

https://www.klix.ba/vijesti/regija/beog ... /180611025

:lol: :lol: :lol:

Kako se brzo ispuca teza "protesti politički motivisani"
Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić proteste je nazvao politički motivisanim te poručio da mnogi građani negoduju zbog blokade saobraćaja, ali su primorani stajati u koloni.

"Opozicija govori da je protestovalo hiljadu ljudi, ali ustvari dva automobila stanu ispred autobusa gradskog prijevoza na Pančevačkom mostu, onda se iza njih zaustave hiljade automobila i onda oni kažu da svi protestuju", rekao je Vučić.
Jesmo li toliko imbecilan narod na ovim prostorima pa ne znamo se pobuniti samoinicijativno ili nešto drugo.

Ja mogu razumjeti da vladajuća struktura svaki oblik pobune naroda prebacuje na opoziciju jer to se pokazalo kao najbolji način razbijanja svih vrsta negodovanja. Jučer mi je čak i simpatičan bio onaj screen shot poruke gdje se poziva na blokadu saobraćajnice jer SBB i SDP plaćaju četeres kermi
kakavdanakneiskustvu

#88 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by kakavdanakneiskustvu »

ni meni to nije jasno
Haris.ba

#89 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by Haris.ba »

high_volume wrote:Nije cilj blokada, već pritisak na vlast da pokrene mehanizme zaštite tržišta od prekomjerne cijene naftnih derivata. Vlada Federacije BiH, npr. ima tu mogućnost kroz Zakon o trgovini:
I je li vlada bila blokirana? Kako su demobilisani borci dobili šta su tražili? Blokadom saobraćajnica nisu dobili ništa. Ali, kada su blokirali parlamentarce...
maliq53

#90 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by maliq53 »

Logovan wrote:
Nadzorna_ploca wrote:Gdje su oni koji pljuju borce da pljuju sad ove? Mozda je trudnica u koloni, mozda je neko ugrozen zivotno?
Koji smo mi prokleti jebivjetri, ubise nas dvostruki arsini. Fuj.
Na ovo sam i ja pomislio. :-) Na milione i milione komentara o trudnicama i umornom narodu nakon posla kada su borci protestovali, a sad nijedan komentar nisam pročitao.

Interesantno. :skoljka:
Koliko sam ja primjetio nije citav grad bio pod blokadom vec samo kod SCCa tako da imas pregrst drugih nacina da dodjes do svoje lokacije ukoliko ne mozes SAT vremena stajati u koloni...
black

#91 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by black »

O'zone wrote:
Jesmo li toliko imbecilan narod
jesmo
O'zone
Globalni moderator

#92 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by O'zone »

black wrote:
O'zone wrote:
Jesmo li toliko imbecilan narod
jesmo
A znam :roll:
mali jomu

#93 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by mali jomu »

Image

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sjebase nas
edo_79

#94 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by edo_79 »

mali_balon wrote:Trebalo je to sve bagerima zgrnut s ceste u najblizi kanal.....naplatit kazne....i svasta nesta jos.....prvo sto ne blokiraju poljine.....ako im je skupo pa ne moj sipat hoce fukara za marku da se voza e nemere.....a sad ce i oktobar pa bujrum......
Neznam kako je bilo u Sarajevu, ali u Maglaju je saobraćaj na M-17 zaustavljen skoro sat vremena, S TIM DA su vozila hitne pomoći i vatrogasaca, u slučaju da su naišli imali slobodan prolaz. Nije bilo nikakvih problema s policijom, ljudi došli, bili s nama, poslije se mi sklonili s ceste i ćao zdravo. Ni frke, ni galame, ni ništa. Osim ovog jednog iz dijaspore, što mu se nekud žurilo, al jebiga drug, neće da može ima da čekaš ko i mi ostali ....
O'zone
Globalni moderator

#95 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by O'zone »

U Srbiji su počele stizati čestitke ovima iz blokade. 10000 dinara odnosno 5000 ako plate u roku 8 dana
edo_79

#96 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by edo_79 »

O'zone wrote:U Srbiji su počele stizati čestitke ovima iz blokade. 10000 dinara odnosno 5000 ako pate u roku 8 dana
Ma nije ni to problem, šta je 20 maraka za platit nama građanima BiH što nam pare iz dupeta vire pa neznamo šta ćemo više nego blokiramo saobraćaj onako fola radi ....
VladaFBiH

#97 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by VladaFBiH »

Janjicar wrote:Nažalost dosta je ljudi ograničeno i ne shvataju da povecanje cijene goriva dovode do lančanih poskupljenja OSNOVNIH zivotnih namrinica.
Isto kao sto je zalosno da dosta ljudi nije shvatilo bitnost akciza, al ok ako se tad nisu bunili sad imaju potpunu opravdanost, uostalom zar u ovoj drzavi treba opravdanost za bilo kakav protest i gradjanski neposluh ?
isto tako sniženje cijena goriva ne dovodi do lančanih pojeftinjenja bilo kakvih namirnica - gorivo je bilo 2,5KM pa 1.6KM i ništa nije pojeftinilo tako da se neće ništa promijeniti i ako ukinu akcize
Nadzorna_ploca

#98 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by Nadzorna_ploca »

Ma samo po dzepu udarati. Imaju izbori za par mjeseci izvolite. Ovako posten svijet koji se vraca sa posla ili hoce da se porodi ili lijeci moze imati problem.
VladaFBiH

#99 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by VladaFBiH »

protestvuju zbog akciza u BiH :)
VladaFBiH

#100 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by VladaFBiH »

Nadzorna_ploca wrote:Ma samo po dzepu udarati. Imaju izbori za par mjeseci izvolite. Ovako posten svijet koji se vraca sa posla ili hoce da se porodi ili lijeci moze imati problem.
upravo - sve se rješava u oktobru - mogu da se kladim da 90% ovih "blokera puteva" nije izašlo na izbore jer je bilo u nekoj kafani ili na izletu...
Post Reply