Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Locked
SaraFina

#76 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by SaraFina »

Alfons Kauders wrote:Ti ko da si od juce, svega mi.

Tako su neki u Sarajevu gurali i Bozu Ljubica, pa i Martina Raguza...

Upamti jednu stvar, NIKOG u Hercegovini ne boli kurac za kriminalom HDZ. Nikog, osim onih koji nisu dio tog kriminala, a oni su u Irskoj i Njemackoj. Martina moze kmecati do sutra, dzaba joj. Svi su u talu - sem nje, barem trenutno...

Da si pametan odveo bi ženu na tekmu. Dobro Sloboda je propala. Ali vjerujem da bi je Željo oduševio. :D
Kad imala taj fašisoidni zaokret, Srbi se otimali da je vode na Marakanu.

Od vas ništa.

Ti i Ultima kao da ne znate kako fercera ženski mozak!
Alfons Kauders

#77 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by Alfons Kauders »

SaraFina wrote:
Alfons Kauders wrote:
SaraFina wrote: Jebote rahat patnja više. Raskrinkati HDZ treba postati prioritetni cilj inače i djeca će se s debilima zajebavati. Pa onda preći na SNSD.
Ne dolazi u obzir. Nasa politika tek pocinje davati rezultate, a ti bi da je odmah mijenjamo? Strpi se barem osam godina, eventualno dvanaest.

Uostalom, bilo bi nekorektno prema Martini. I ona je dala svoj doprinos nasoj borbi. Red je da malo uziva u plodovima svog kreativnog rada, zar ne? Recimo neka malo radi za 920 maraka u kakvoj seoskoj skoli, u skladu s kvalifikacijama. Kad mogu obicni ljudi, moze i ona, zar ne?
Nedaj bože s tobom u rov gdje. Optimizam pršti iz svake tvoje riječi :D

Kletva: dabogda te Alfons tješio".
Nije optimizam, vec samo kazem koja joj je mjera. I ne fulam puno... Kad meni najdraza osoba na svijetu s istom skolom radi posao koji sam opisao u prethodnom postu, onda ga moze raditi i Marina, za iste pare.

Ili neka se opet baci u politiku i proba postati konzul u Cikagu? Da slucajno ne bi bila ugrozena... :D
SaraFina

#78 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by SaraFina »

Hafis wrote:I? Jeste li joj halalili?

Halaliće tebi i takvim kao ti. U inat!
SaraFina

#79 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by SaraFina »

Alfons Kauders wrote:
SaraFina wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ne dolazi u obzir. Nasa politika tek pocinje davati rezultate, a ti bi da je odmah mijenjamo? Strpi se barem osam godina, eventualno dvanaest.

Uostalom, bilo bi nekorektno prema Martini. I ona je dala svoj doprinos nasoj borbi. Red je da malo uziva u plodovima svog kreativnog rada, zar ne? Recimo neka malo radi za 920 maraka u kakvoj seoskoj skoli, u skladu s kvalifikacijama. Kad mogu obicni ljudi, moze i ona, zar ne?
Nedaj bože s tobom u rov gdje. Optimizam pršti iz svake tvoje riječi :D

Kletva: dabogda te Alfons tješio".
Nije optimizam, vec samo kazem koja joj je mjera. I ne fulam puno... Kad meni najdraza osoba na svijetu s istom skolom radi posao koji sam opisao u prethodnom postu, onda ga moze raditi i Marina, za iste pare.

Ili neka se opet baci u politiku i proba postati konzul u Cikagu? Da slucajno ne bi bila ugrozena... :D

EVO Hafisa,,izgladimo medjusobna neslaganja da se ....... :kiss:
ultima_palabra

#80 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by ultima_palabra »

Upamti jednu stvar, NIKOG u Hercegovini ne boli kurac za kriminalom HDZ. Nikog, osim onih koji nisu dio tog kriminala, a oni su u Irskoj i Njemackoj. Martina moze kmecati do sutra, dzaba joj. Svi su u talu - sem nje, barem trenutno...
To je to. Ključ.
Alfons Kauders

#81 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by Alfons Kauders »

SaraFina wrote:

Da si pametan odveo bi ženu na tekmu. Dobro Sloboda je propala. Ali vjerujem da bi je Željo oduševio. :D

Od vas ništa.

Ili znamo dovoljno dobro da bi u sirokom krugu izbjegavali lujke?

Ne znam gdje u onoj izreci "nit jebat nit kuci vodit" nadje tribine Tusnja i Fukare...
Hafis

#82 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by Hafis »

Moram priznati: nisam gledao ovo njeno gostovanje na Face, niti imam namjeru.
Ne znam otkud je u onom leglu. K'o biva, Senad je stari merhametlija pa će imati sluha za njenu priču.

Ne kontam, u čemu je trebate podržati? Hoću reći - jesti li u poziciji da nekog možete podržati u nečemu?
SaraFina

#83 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by SaraFina »

ultima_palabra wrote:

To je to. Ključ.

Koliko god otkine glasačkog tijela svojim angažmanom i pisanjem HDZ-U dobro je.
Treba joj dati medijskog prostora i podršku. Druge koristi nema, niti traži. Trenutno.
madner

#84 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by madner »

Ima nekih paralela :D

Naravno da smo u poziciji.
Alfons Kauders

#85 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by Alfons Kauders »

Ja je podrzavam samo kad mladim govori da treba ici odavde.

U ostalom jok.
SaraFina

#86 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by SaraFina »

Alfons Kauders wrote:
SaraFina wrote:

Od vas ništa.

Ili znamo dovoljno dobro da bi u sirokom krugu izbjegavali lujke?

Ne znam gdje u onoj izreci "nit jebat nit kuci vodit" nadje tribine Tusnja i Fukare...

Gori si od svakog cinika i to Hafisovih godina. Uljudi se bolan! :D
Hafis

#87 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by Hafis »

Treba je pozvati da piše za Klix.
SaraFina

#88 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by SaraFina »

Alfons Kauders wrote:Ja je podrzavam samo kad mladim govori da treba ici odavde.

U ostalom jok.
Ja je podržavam da napakostim Hafisu, stožerniku i HDZ sa uhljebima!
madner

#89 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by madner »

Ko ima HDZ ne treba Soptu da mu napakosti.
SaraFina

#90 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by SaraFina »

Hafis wrote:Treba je pozvati da piše za Klix.

Pozvaću je da se registruje kao forumašica. Ako je dobro. Ti si :izet: kao maočki Bajro. Unaprijed!
Alfons Kauders

#91 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by Alfons Kauders »

Odlicna ideja

I to da pise redovnu kolumnu s Lejlom Colak
video

#92 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by video »

Hafis wrote:Moram priznati: nisam gledao ovo njeno gostovanje na Face, niti imam namjeru.
Ne znam otkud je u onom leglu. K'o biva, Senad je stari merhametlija pa će imati sluha za njenu priču.

Ne kontam, u čemu je trebate podržati? Hoću reći - jesti li u poziciji da nekog možete podržati u nečemu?
Tebe niko vise i nezarezuje, ni za suhu sljivu.
Samobanuj se, dovoljno si se izofirao proteklih dana. Mora da si se napokon umio na Radobolji pa ti sminka slece s lica.
Alfons Kauders

#93 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by Alfons Kauders »

SaraFina wrote:

Pozvaću je da se registruje kao forumašica. Ako je dobro. Ti si :izet: kao maočki Bajro. Unaprijed!
Registrovana je skoro 10 godina. Znamo mi Obrezanovicku jos iz vremena dok tebe nije bilo ovdje. :lol:
Hafis

#94 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Odlicna ideja

I to da pise redovnu kolumnu s Lejlom Colak
Ta Lejla joj može biti samo kahve servis. Otkud ba bosanki u pisanju :lol:
video

#95 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by video »

Alfons Kauders wrote:
SaraFina wrote:

Registrovana je skoro 10 godina. Znamo mi Obrezanovicku jos iz vremena dok tebe nije bilo ovdje. :lol:
Naravno da je registrovana, jel tako Martina da jesi ;-)
Alfons Kauders

#96 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by Alfons Kauders »

SaraFina wrote:
Alfons Kauders wrote:Ja je podrzavam samo kad mladim govori da treba ici odavde.

U ostalom jok.
Sram te bilo! Zar tako protiv ljudi koji vec 24 godine dovrsavaju Seferovu operaciju Neretva 93?!

Ljudi na braniku domovine, nisu toga ni svjesni, a ti ih ovdje ogovaras? Bruko jedna!
SaraFina

#97 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by SaraFina »

madner wrote:Ko ima HDZ ne treba Soptu da mu napakosti.
Ovo o bolnicama što piše i priča je pogodak. Pa ti hercegovački kozojebi su i sedamdesetih na magarcima išli u Split u bolnice. Navodno ih rahmetli Džemo spasio koje su to pripizdine bile bez osnovne infrastrukture. Puteva, bolnica i ambulanti.

I sad HDZ u 2018.... paralela. :D
palermo

#98 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by palermo »

Čestitke Martini na građanskoj hrabrosti koju iskazuje. Mislim da Bi Hafiz mogao vrlo lijepo opisati (naravno kad bi imao makar zehru Martinine hrabrosti) šta znači ovakav čin u toj sredini.

Ideja o tome da mi (k'o biva Bošnjaci ilit k'o biva pro-bih strana) trebamo iskoristiti Martinu je odvratna, upravo zbog takvih ideja je teško i motivisati ljude iz drugih nacija da se aktivnije uključe, jer znaju uvijek će se naći neka Sarafina koja će htjeti da ih iskoristi.
Ti ko da si od juce, svega mi.

Upamti jednu stvar, NIKOG u Hercegovini ne boli kurac za kriminalom HDZ. Nikog, osim onih koji nisu dio tog kriminala, a oni su u Irskoj i Njemackoj. Martina moze kmecati do sutra, dzaba joj. Svi su u talu - sem nje, barem trenutno..
Kako je ono išla, samo mrtav inidjanac je dobar indijanac....
SaraFina

#99 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by SaraFina »

Alfons Kauders wrote:
SaraFina wrote:

U ostalom jok.
Sram te bilo! Zar tako protiv ljudi koji vec 24 godine dovrsavaju Seferovu operaciju Neretva 93?!

Ljudi na braniku domovine, nisu toga ni svjesni, a ti ih ovdje ogovaras? Bruko jedna!

Pa one vukojebine iz kojih Hafis izgmizao, Srbi ni granatirali nisu bolan! Kakav branik i domovina!
Prijeratni krovovi kuća.
Hafis

#100 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by Hafis »

Kako ba :?
Locked