Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Ko mislite da ce pobjediti za bosnjackog clana?

Denis Becirovic
91
52%
Sefik Dzaferovic
37
21%
Mirsad Hadzikadic
27
15%
Fahrudin Radoncic
16
9%
neko drugi
5
3%

Total votes: 176

putokaz1

#76 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by putokaz1 »

kmirsad wrote:
putokaz1 wrote:dobro ste :D
Ovaj put Bećirović pobjeđuje Lukavac i Tuzla ali bez Kaknja,Trnova,Travnika,Konjica,Cazina....je NEBITNO
Ma jebe mi se ove druge... nek pizde kasnije... sami pali, sami se ubili... nek ba barem nama bude dobro... :lol:[/quote]
Nek Selim prođe na TK i postane premijer...jel odgovara
visocicaguy

#77 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by visocicaguy »

navijam i nadam se pobjedi Mirsada Hadzikadica
kmirsad

#78 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:
kmirsad wrote:
putokaz1 wrote:dobro ste :D
Ovaj put Bećirović pobjeđuje Lukavac i Tuzla ali bez Kaknja,Trnova,Travnika,Konjica,Cazina....je NEBITNO
Ma jebe mi se ove druge... nek pizde kasnije... sami pali, sami se ubili... nek ba barem nama bude dobro... :lol:
Nek Selim prođe na TK i postane premijer...jel odgovara[/quote]uh... zaboravih ti reči... Selim bio loš juče... al mu je danas već bolje...e sad... jel zbog dobrih doktora.... il zbog hrastove japije od koje je istesan... ne znam ti reči... :-D
kockakockica

#79 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by kockakockica »

Bobi wrote:Ovo je navijačko glasanje :mrgreen: , iskreno...SDA glasačka mašinerija sa preko 200k glasova...nema niko šanse :D.

Ma kakvi. Islamska zajednica donosi ogroman broj glasova SDA, a Bakir ovaj put nije isporucio dogovoreno (ugovor sa drzavom)
Ovaj put ce se desiti nesto sto se nije desilo zadnjih 25 godina, a to je da ce mnogi imami samoinicijativno pozivati da se glasa za Denisa, SDP kandidata prvi put u historiji.
Drugo sto ce se mnogi glasaci osvetiti zbog Zvizdica. Sefik 120-140k MAKSIMALNO. Vazno je da Komsic pobjedi, drugo kako bude :thumbup:
arzuhal

#80 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by arzuhal »

Ne znam za prognozu, al' kada pogledam ovo dosad što znam - Šefik, Denis, Senad Šepić?, Radončić/Arapaovićka? - najnormalniji, najbolji čovjek kojeg bismo mogli imati na tom položaju (a nećemo) je Mirsad. To mi je trenutni dojam, a vidjet ćemo sučeljavanja i kampanju...
sadie_forever

#81 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by sadie_forever »

kockakockica wrote:
Bobi wrote:Ovo je navijačko glasanje :mrgreen: , iskreno...SDA glasačka mašinerija sa preko 200k glasova...nema niko šanse :D.

Ma kakvi. Islamska zajednica donosi ogroman broj glasova SDA, a Bakir ovaj put nije isporucio dogovoreno (ugovor sa drzavom)
Ovaj put ce se desiti nesto sto se nije desilo zadnjih 25 godina, a to je da ce mnogi imami samoinicijativno pozivati da se glasa za Denisa, SDP kandidata prvi put u historiji.
Drugo sto ce se mnogi glasaci osvetiti zbog Zvizdica. Sefik 120-140k MAKSIMALNO. Vazno je da Komsic pobjedi, drugo kako bude :thumbup:
ako dobije vlast pomocu vjernicke populacije red je da ne bude antivjerski nastrojen ,kao sdp 2002,,,ako si antivjera,bosnjaci te obicno kazne sljedeci izbori(kao sto je sdp dozivio potop nakon pobjede 2002,tako ce i ovaj put bude li isti),tako da nadajmo se da ce sdp sada biti pametniji nego onaj lagumdzijin :thumbup:
visocicaguy

#82 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by visocicaguy »

sadie_forever wrote:
kockakockica wrote:

ako dobije vlast pomocu vjernicke populacije red je da ne bude antivjerski nastrojen ,kao sdp 2002,,,ako si antivjera,bosnjaci te obicno kazne sljedeci izbori(kao sto je sdp dozivio potop nakon pobjede 2002,tako ce i ovaj put bude li isti),tako da nadajmo se da ce sdp sada biti pametniji nego onaj lagumdzijin :thumbup:
a kladionice gore bas po tim "bosnjackim, muslimanskim" predjelima... znam jedan grad u sredini bosne, maltene 98% bosnjaka - po mnogim selima i 100%... ali kladionice su krcate.
sadie_forever

#83 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by sadie_forever »

visocicaguy wrote: a kladionice gore bas po tim "bosnjackim, muslimanskim" predjelima... znam jedan grad u sredini bosne, maltene 98% bosnjaka - po mnogim selima i 100%... ali kladionice su krcate.
Nema to veze s vjerom kao vjerom,vise identitetom,kao sto ono kazu bosnjo se psuje i pije ali u dzamiju mu ne diraj :-)
visocicaguy

#84 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by visocicaguy »

sadie_forever wrote:
visocicaguy wrote: a kladionice gore bas po tim "bosnjackim, muslimanskim" predjelima... znam jedan grad u sredini bosne, maltene 98% bosnjaka - po mnogim selima i 100%... ali kladionice su krcate.
Nema to veze s vjerom kao vjerom,vise identitetom,kao sto ono kazu bosnjo se psuje i pije ali u dzamiju mu ne diraj :-)
pa meni to ima direktnu vezu sa vjerom. sve ostalo je, ustvari, predstava vjere. licemjerje.

sto onaj jedan objavi video kad je dobio na listicu... kaze Allah mu pomogao da izabere parove :-) :roll: :(
sadie_forever

#85 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by sadie_forever »

visocicaguy wrote:
sadie_forever wrote:
pa meni to ima direktnu vezu sa vjerom. sve ostalo je, ustvari, predstava vjere. licemjerje.
nemas ti onda pojma,evo recimo nema vecih ateista od svedjana,ali opet se digla buka i protesti kad su pokusali ukinut skolske zavrsetke u crkvama.to je tradicija i vezano za identitet.Nevezano je za temu doduse
visocicaguy

#86 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by visocicaguy »

sadie_forever wrote:
visocicaguy wrote:
sadie_forever wrote:
nemas ti onda pojma,evo recimo nema vecih ateista od svedjana,ali opet se digla buka i protesti kad su pokusali ukinut skolske zavrsetke u crkvama.to je tradicija i vezano za identitet.Nevezano je za temu doduse
ja govorim sa aspekta islama. ko visi u kladionici nema meni sta pricat o vjeri.
diskvalifikovan je automatski.
kmirsad

#87 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by kmirsad »

Ko u kladionicu ide, nije vjernik... :roll:
BAK-eV

#88 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by BAK-eV »

kmirsad wrote:Ko u kladionicu ide, nije vjernik... :roll:
Raspitaj se. Nije!
visocicaguy

#89 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by visocicaguy »

to nije moje da sudim. ali ja njegovo misljenje o toj temi ne prihvatam, jer svojim djelima ponistava ono za sta se (eventualno) zalaze. ima jedna narodna izreka za to, ukljucuje zene sumnjivog morala i postenje.
sadie_forever

#90 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by sadie_forever »

pa nije vjernik,ali ne utice ti to na stavove ljudi,eto idi objasni tim ljudima u kladionici da posto oni nisu vjernici nemaju pravo da im smeta antivjerski nastrojeni politicari i napad na islam?
visocicaguy

#91 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by visocicaguy »

sadie_forever wrote:
pa nije vjernik,ali ne utice ti to na stavove ljudi,eto idi objasni tim ljudima u kladionici da posto oni nisu vjernici nemaju pravo da im smeta antivjerski nastrojeni politicari i napad na islam?
sve to stoji. ali stoji i konstatacija da je to licemjerno.

nisam ja neki simpatizer SDP-a. ali je iz mog ugla gledista, takodjer, licemjerno da se kritikuje SDP zbog islamofobije, a kriticar ispunjava listic.
Last edited by visocicaguy on 29/05/2018 09:39, edited 1 time in total.
sadie_forever

#92 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by sadie_forever »

visocicaguy wrote:
sadie_forever wrote:
ne slazem se,ti gledas islam cisto kao vjeru ja islam vidim i kao dio identiteta bosnjaka..ateista bosnjak opet slavi bajram,ima obzira prema ramazanu itd.to je kultura
visocicaguy

#93 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by visocicaguy »

sadie_forever wrote:
visocicaguy wrote:
sadie_forever wrote:
ne slazem se,ti gledas islam cisto kao vjeru ja islam vidim i kao dio identiteta bosnjaka..ateista bosnjak opet slavi bajram,ima obzira prema ramazanu itd.to je kultura
islam je islam. zna se sta je.
sve ostalo sa xy "primjesama" moze biti nesto, ali islam nije.
Smrcak15

#94 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by Smrcak15 »

arzuhal wrote:Ne znam za prognozu, al' kada pogledam ovo dosad što znam - Šefik, Denis, Senad Šepić?, Radončić/Arapaovićka? - najnormalniji, najbolji čovjek kojeg bismo mogli imati na tom položaju (a nećemo) je Mirsad. To mi je trenutni dojam, a vidjet ćemo sučeljavanja i kampanju...
Mirsad hadzikadic je nesto najbolje sto se desilo BH politickoj sceni, svako ima samo rijeci hvale za njega, ja inace ne glasam na izborima ali za ovoga covjeka bi odmah sad glasao i natjerao cijelu uzu i dalju familiju da glasaju za njega.

komentari posjetioca na stranici Platforma za progres

Hari Safic Iskreno meni je bilo dovoljno samo da vidim intervju na FACE tv i to prije nekoliko dana, da shvatim kakva ljudska veličina je to. Trudim se preko porodice i prijatelja i društvenih mreža promovirati što više da i drugi narod ponukam da pogledaju. To je čovjek iz kojeg bije dobrota, mnogi članovi moje porodice i prijatelja plakali su kad su slušali govor i zahvaljuju mi se što sam insistirao da pogledaju. Najbolja propaganda je od usta do usta. Spreman sam pomoći u svakom smislu i jedva čekam da dodje u Sarajevo da se upoznamo lično. Nadam se da će mi poći za rukom.

Admira Sejfic ja sam imala priliku da ga upoznam 2014 te godine u Portlandu. Ulazio je u hotel i stvarno nemam obicaj da primjecujem suprotni pol. Usao je kao da hotel pripada njemu, nekako odvazeno manekenski pruzio je ruku sve ijednoj osobi u lobiju hotela. Cak i mojoj kcerki koja je imala tada samo sest godina. Usao je a nekako je neko svijetlo sjastalo iza njega. Na panelnom razgovoru sa toliko uvijerenja je pricao o Bosni o rijesenjima adekvatno je svakom problemu pristupio. Moje skromno misljenje je da ovaj nurli insan treba voditi ovu nasu nama svima u amanet ostavljenu zemlju. Iz koje lijepi cestiti insani se radjaju. Ja licno mislim da spremnijeg i boljeg predsjednika Bosna dugo nije vidjela. Dr Hadzikadic je rijedak dragi kamen zasnovan stecima nase mile Bosne i Hercegovine. Posto sa uspijehom svakom poslu pristupa, za mene je vec pobjednik koji treba ono malo djul bašce ukrasiti. A to bi bio bas on Dr. Hadzikadic

Almir Pezic "Joj Kralja, Lik je car", - samo su neki od komentara oduševljenja koje su tokom predavanja izustili budući inženjeri informatike u zadnjim redovima slušajući nesvakidašnjeg predavača. Na kraju je uslijedio gromoglasan pljesak.
putokaz1

#95 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by putokaz1 »

Ako je tako dobar nek se kandiduje za OV u nekoj ruralnoj sredini pa da vidimo koliko će dobiti
U BH vrijedi pravilo ŠTO SI GORI TO SI NARODU BOLJI
Bez Seoskih Općina nema pobjede Džaba Radončiću pobjede u Tuzli Zenici kad je Bake pokupio sva sela prošli puta
Ko stigne u srca,ili preko novca do SEoskih glasača TAJ DOBIJA
palermo

#96 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by palermo »

arzuhal wrote:Ne znam za prognozu, al' kada pogledam ovo dosad što znam - Šefik, Denis, Senad Šepić?, Radončić/Arapaovićka? - najnormalniji, najbolji čovjek kojeg bismo mogli imati na tom položaju (a nećemo) je Mirsad. To mi je trenutni dojam, a vidjet ćemo sučeljavanja i kampanju...
Jako mi je tepko shvatiti da ti kao jedan razuman, pametan čovjek možeš napisati da bi Mirsad bio najbolji čovjek kojeg bismo mogli imati na tom položaju. Čovjek bez političke snage, bez organizacije koja stoji iza njega, bez iskustva života u ovoj zemlji bi trebao da se bori sa Čovom i Dodikom. Mislim :?

Srećom, neće biti izabran
daddy-kool

#97 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by daddy-kool »

Ta neka borba u predsjedništvu i ne postoji.

Ovo su bitne stvari, osim, logično, političkog prestiža i generalnog davanja legitimiteta svojoj političkoj opciji:

Imenovanje ambasadora i drugih međunarodnih predstavnika Bosne i Hercegovine, od kojih najviše dvije trećine mogu biti odabrani sa teritorije Federacije

Predsjedništvo će imenovati predsjedavajućeg Vijeća ministara koji će preuzeti dužnost po odobrenju Predstavničkog doma.

Članovi Predsjedništva će izabrati Stalni komitet za vojna pitanja koji će koordinirati aktivnosti oružanih snaga u Bosni i Hercegovini.Članovi Predsjedništva ujedno su i članovi Stalnog komiteta.
arzuhal

#98 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by arzuhal »

palermo wrote:
Jako mi je tepko shvatiti da ti kao jedan razuman, pametan čovjek možeš napisati da bi Mirsad bio najbolji čovjek kojeg bismo mogli imati na tom položaju. Čovjek bez političke snage, bez organizacije koja stoji iza njega, bez iskustva života u ovoj zemlji bi trebao da se bori sa Čovom i Dodikom. Mislim :?

Pa ja sam i napisao da on neće biti izabran implicirajući da nema (snažniju domaću) političku organizaciju koja stoji iza njega, svu uhodanu mašineriju, medije i botove, uposlenike u javnoj upravi koji će po defaultu glasati za njega, itd.

Moj stav o dr Mirsadu Hadžikadiću se temelji na njegovoj cjelokupnoj pojavi, njegovom (i užem i širem) obrazovanju i dokazanom naučnom radniku, bez afera, elokventnom, zrelom, opuštenom i ostvarenom čovjeku, itd.
Dakle, kada stavim pored njega bilo koga od ovih ponuđenih od kojih će neko sigurno biti član PBiH: Šefika, Denisa, Fahre...njemu bih dvaput prije povjerovao nego bilo kome od njih i deset puta više bih volio da vidim da on ide u UN za govornicu sutra ili nekakav samit nego Šefika ili Denisa. I nije on glup čovjek da ne zna ko su Dodik ili Čović i da bi njihov cinizam ili seosko varanje bio previše za njega. A, opet, pozicija člana Predsjedništva je primarno okrenuta vanjskoj politici a ne unutrašnjim stvarima a smatram Hadžikadića odličnim čovjekom za to, pogotovo za odnose sa USA koju i ja smatram, kakogodbilo, najjačim saveznikom BiH ili, barem, najboljim saveznikom kojeg smo dosad imali...
neon-x

#99 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by neon-x »

palermo wrote:

Politicka snaga se crpi iz broja osvojenih glasova i povjerenja gradjana. Kako se Ivanic borio sa Bakirom i Covicem a iza sebe ima neznacajnu stranku. Cak sta vise mislim da je ucinio vise i pametnije za srpske nacionalisticke aspiracije nego prethodnici. Iz SzP sigurno nije mogao crpiti neku snagu jer je to brak iz nuzde gdje niko nikoga pretjerano ne slusa. Ne vidim ni da je hrvatski narod propao dok ga je predstavljao Zeljko Komsic.
Uostalom naredne izbore nijedna stranka nece ciniti vecinu da bi imala znacajnu politicku snagu. Formirace se koalicija gdje ce se svi razletiti da ugrabe sta ih sljeduje. Ako ce se iko htjeti i znati brinuti za dobrobit drzave onda je to Mirsad.

A to sto nije zivio ovdje ne znaci da nije duboko upoznat sa situacijom. Cilo vrijeme boravka u Americi se bavio lobiranjem i promocijom BiH, ali i uspostavljao veze sa ovdasnjim institucijama i organizacijama. 3-4 puta godisnje je dolazio i boravio u BiH. U svakom slucaju mi je smjesno da ga se osporava na osnovu nekakvih laznih teza.

Nazalost vjerovatno nece biti izabran.
putokaz1

#100 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by putokaz1 »

Da Mirsad želi dobro zemlji podržao bi ko iz Opozicije
Rasipanje glasova smao ide u korist SDA
Post Reply