palermo wrote:arzuhal wrote:Ne znam za prognozu, al' kada pogledam ovo dosad što znam - Šefik, Denis, Senad Šepić?, Radončić/Arapaovićka? - najnormalniji, najbolji čovjek kojeg bismo mogli imati na tom položaju (a nećemo) je Mirsad. To mi je trenutni dojam, a vidjet ćemo sučeljavanja i kampanju...
Jako mi je tepko shvatiti da ti kao jedan razuman, pametan čovjek možeš napisati da bi Mirsad bio najbolji čovjek kojeg bismo mogli imati na tom položaju. Čovjek bez političke snage, bez organizacije koja stoji iza njega, bez iskustva života u ovoj zemlji bi trebao da se bori sa Čovom i Dodikom. Mislim
Srećom, neće biti izabran
Pa ja sam i napisao da on neće biti izabran implicirajući da nema (snažniju domaću) političku organizaciju koja stoji iza njega, svu uhodanu mašineriju, medije i botove, uposlenike u javnoj upravi koji će po defaultu glasati za njega, itd.
Moj stav o dr Mirsadu Hadžikadiću se temelji na njegovoj cjelokupnoj pojavi, njegovom (i užem i širem) obrazovanju i dokazanom naučnom radniku, bez afera, elokventnom, zrelom, opuštenom i ostvarenom čovjeku, itd.
Dakle, kada stavim pored njega bilo koga od ovih ponuđenih od kojih će neko sigurno biti član PBiH: Šefika, Denisa, Fahre...njemu bih dvaput prije povjerovao nego bilo kome od njih i deset puta više bih volio da vidim da on ide u UN za govornicu sutra ili nekakav samit nego Šefika ili Denisa. I nije on glup čovjek da ne zna ko su Dodik ili Čović i da bi njihov cinizam ili seosko varanje bio previše za njega. A, opet, pozicija člana Predsjedništva je primarno okrenuta vanjskoj politici a ne unutrašnjim stvarima a smatram Hadžikadića odličnim čovjekom za to, pogotovo za odnose sa USA koju i ja smatram, kakogodbilo, najjačim saveznikom BiH ili, barem, najboljim saveznikom kojeg smo dosad imali...