Za koga glasati

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Maraschino

#76 Re: Za koga glasati

Post by Maraschino »

cyprus wrote:Znajući političke pozicije na kojima se nalazi Maraschino, ovo što ja napišem može ga samo odbiti od glasanja za meni bliske političke opcije, al hajd da ipak objasnim...

Što se tiče neke ekonomske i razvojne priče, tu mislim da su sve ove veće stranke u pet deka... Mislim da je naš razvojni put više determinisan nekim vanjskim i globalizacijskim faktorima, nego sposobnošću naših političara... Da dođe Angela Merkel na premijersko mjesto kod nas, sumnjam da bi mogla mnogo bolje... Jednostavno, previše je faktora u igri, previše političkih subjekata, previše barijera koje te mogu zakočiti i pored najbolje volje, ali i previše prostora da se odgovornost prebacuje na druge, kao i da se prisvoje zasluge drugih... Osim toga, i narod obično ima nerealna očekivanja, pa je opšte razočarenje u ove ili one čas posla...

Dakle, ja ne gajim iluzije da lijeva opcija (čiji sam redovni glasač) može ekonomiju ove države, entiteta ili kantona podići na drastično viši nivo u odnosu recimo na SDA... Ipak, određene razlike postoje, ali ih treba tražiti u drugim sferama:

Prvo, kod SDA, HDZ-a i SNSD-a je nivo korupcije, kriminala, bahatosti i uhljebljavanja podobnih na neusporedivo većem nivou nego kod ostalih... Ni ostali nisu čisti, ali se po nivou javašluka teško mogu porediti sa ovima kojima pod krinkom "zaštitnika nacionalnih interesa" prolazi mnogo toga što ostalim strankama ne bi prošlo...

I drugo (ono čim ću Maraschina vjerovatno usmjeriti na drugu stranu), nacionalizam mi je jako važan kriterij... Stranke koje svoju politiku grade na podizanju međuetničkih tenzija mi se gade... Budućnost ove države leži u gradnji mostova između ljudi, a ne u podizanju novih zidova... Ovo doduše sad zvuči kao izlizana floskula, ali je zapravo suština budućeg prosperiteta upravo u tome... Sa stabilizacijom političkih prilika će nastupiti i bolje okolnosti za ekonomski razvoj... To je razlog zašto ja uvijek glasam za one čija je retorika najdalje od nekog etno-populizma, koji nas je sve zavio u crno, počevši od 1990. godine pa do danas...

Na ovim izborima ću, kao i na svim ranijim glasati za SDP i Našu stranku...
Vidis Cipranine, sa onim boldiranim apsolutno se slazem a ovaj ostali dio govori da me dovoljno ne poznajes.
To znaci, ko god bio na vlasti on se puno ne pita(a plata ide) nego o bilo kakvom uspjehu uticu mnogi faktori pa ako se poklope, dobro je.

Ja sam uvijek govorio da je bolje ucenike osnovnih i srednjih skola voditi preko entitetske linije nego u Spaniju, povezivati skole, gradove, sela, firme...a ne torovati i u tome da nam zivot prodje.
Patriota jesam, ne volim licemjerstvo, volim stvari nazivati pravim imenom.
Mogu ja postovati nekoga koliko god hoces ali ako on mene ne postuje, dzaba posao. To mi ide na zivce. Na svaku pruzenu ruku ''nama'' se pljune u istu, soli nam se so na ranu, nipodanistavaju zrtve, umanjuju se zlocini...e to me nervira. Ocekujem ljudskost prema tom i svim drugim problemima. Jeste desilo se to i to ali hajd da vidimo sta se u ovom momentu moze tu uraditi.

Radim nesto i ujedno pisem pa pretpostavljam da sam iznio poentu.
kmirsad

#77 Re: Za koga glasati

Post by kmirsad »

Maraschino wrote:
kmirsad wrote:
cyprus wrote:Znajući političke pozicije na kojima se nalazi Maraschino, ovo što ja napišem može ga samo odbiti od glasanja za meni bliske političke opcije, al hajd da ipak objasnim...
:shock: :? .... :roll: Likeru dragi... jes to ti kakav ... gore... :-D
Moš mi zaposlit dijete... :-D :lol:
moras u red stati. :D
U redu sam... već 2 godine... al đaba mi, sestra proziva maksuzije preko reda... :lol:
Maraschino

#78 Re: Za koga glasati

Post by Maraschino »

kmirsad wrote:
Maraschino wrote:
U redu sam... već 2 godine... al đaba mi, sestra proziva maksuzije preko reda... :lol:
vidis, mi da radimo preko reda onda tu ne bi bilo reda...u svakom slucaju stranka racuna na tebe.
sestri sabura a tebi maksuzija dok se to ne rijesi. :D
kmirsad

#79 Re: Za koga glasati

Post by kmirsad »

Maraschino wrote:
kmirsad wrote:
Maraschino wrote:
vidis, mi da radimo preko reda onda tu ne bi bilo reda...u svakom slucaju stranka racuna na tebe.
sestri sabura a tebi maksuzija dok se to ne rijesi. :D
E moj likeru... iz tvojih usta u božije uši... :-D ... samo da mu slušni aparat bude uključen... :lol:
A maloprije sam bio krenuo ko čarlija na maksuziju... jabuka...a onda se sjetih... da nema smisla na današnji dan lokat... :sad:
mixone1995

#80 Re: Za koga glasati

Post by mixone1995 »

Glasati za SDP, DF, NS .. Ukratko bilo koju lijevo orijentiranu stranku. SDA i SBB ni pod razno, najveća govna! Otjerati tu gamad koja je trenutno na vlasti, ko god da dodje umjesto njih ne moze biti gori od ovih trenutno. Toliko.
putokaz1

#81 Re: Za koga glasati

Post by putokaz1 »

mixone1995 wrote:Glasati za SDP, DF, NS .. Ukratko bilo koju lijevo orijentiranu stranku. SDA i SBB ni pod razno, najveća govna! Otjerati tu gamad koja je trenutno na vlasti, ko god da dodje umjesto njih ne moze biti gori od ovih trenutno. Toliko.
Miladin je bio SDP Stojnići DF,Čaušević SDP..
Ali i jaću eto valjda za SDP nek ne bude SDA pa kud puklo d apuklo
Edin H.

#82 Re: Za koga glasati

Post by Edin H. »

Najbolje je glasati za one koji su posvetili zivot zastiti nacionalnih i vjerskih interesa. :izet:
putokaz1

#83 Re: Za koga glasati

Post by putokaz1 »

Edin H. wrote:Najbolje je glasati za one koji su posvetili zivot zastiti nacionalnih i vjerskih interesa. :izet:
...i svojih džepova...
Edin H.

#84 Re: Za koga glasati

Post by Edin H. »

putokaz1 wrote:
Edin H. wrote:Najbolje je glasati za one koji su posvetili zivot zastiti nacionalnih i vjerskih interesa. :izet:
...i svojih džepova...
To su vec neosnovane insinuacije. :oops:
putokaz1

#85 Re: Za koga glasati

Post by putokaz1 »

Edin H. wrote:
putokaz1 wrote:
...i svojih džepova...
To su vec neosnovane insinuacije. :oops:
Da upravu ste zaštitnici nacionalnih i vjerskih interesa nemaju ništa na sebi,sve je na Tetkama,Ujanama,Strinama
kmirsad

#86 Re: Za koga glasati

Post by kmirsad »

Čijih...večinskih... manjinskih... bogumilskih... :lol:
:-D
Edin H.

#87 Re: Za koga glasati

Post by Edin H. »

putokaz1 wrote: Da upravu ste zaštitnici nacionalnih i vjerskih interesa nemaju ništa na sebi,sve je na Tetkama,Ujanama,Strinama
Eto vidis :wink:
kiligonzales

#88 Re: Za koga glasati

Post by kiligonzales »

pici wrote:Image

odoH se ranit :facepalm:
Malo da rascupa kosu i da se smrkne, baco bi na don Pabla haha
Matzan

#89 Re: Za koga glasati

Post by Matzan »

kiligonzales wrote:
pici wrote:Image

odoH se ranit :facepalm:
Malo da rascupa kosu i da se smrkne, baco bi na don Pabla haha

Mene samo zanima ko njemu reve da je komicar?
Navije se i ponavlja u krug 5 recenica.
Ko da je preskocio terapiju.
Novak20

#90 Re: Za koga glasati

Post by Novak20 »

Za Denisa Bećirovića. :thumbup:
Dilibus

#91 Re: Za koga glasati

Post by Dilibus »

Za Mirsada Kebu
sadie_forever

#92 Re: Za koga glasati

Post by sadie_forever »

smajjo wrote:Samo da SDA padne ja cu odma u mezar lec'
hajd moze :skoljka:
kiligonzales

#93 Re: Za koga glasati

Post by kiligonzales »

Sda zeli jos novih 8 godina, a SDP ima plan 10, ko da se trude ko ce gnusniju laz smisliti za proci u narodu. :)

Bolje da nista ne obecavaju... :D
visocicaguy

#94 Re: Za koga glasati

Post by visocicaguy »

Za Hadzikadica :bih:

Sto bi rek’o Braco Vrbanjusa: “Igrac koji ne puca nikad nece dati gol”. Eh, ja cu zapucat :)
muha_sa

#95 Re: Za koga glasati

Post by muha_sa »

samo vi izadjite i glasajte pa makar ubacili i nevazeci listic

dosadasnja izlaznost je katastrofalna :-)

svima vama koji imate pravo glasa a ne izadjete na glasanje spuco bi kaznu najmanje milju maraka ---jedina djelotvorna vaspitna metoda, udarac po novcaniku

skontajte koliko su ovi vladajuci do sad dobijali glasova i sve ce vam se samo kazat
putokaz1

#96 Re: Za koga glasati

Post by putokaz1 »

Glasajte za one gdje vam srce kaže
Maraschino

#97 Re: Za koga glasati

Post by Maraschino »

Novak20 wrote:Za Denisa Bećirovića. :thumbup:
znas da nije fino lagati.
putokaz1

#98 Re: Za koga glasati

Post by putokaz1 »

Za Šefika Džaferovića,čojk jenovo lice,prvi put u Politici,niej bio vlast :D :D :D :D :D
furlan

#99 Re: Za koga glasati

Post by furlan »

Je li ko dao link emigraciji, dijaspori, drzavljanima na privremenom radu....itd. kako se glasa u odsustvu?
Nadzorna_ploca

#100 Re: Za koga glasati

Post by Nadzorna_ploca »

Denis meni izgleda skroz ok lik. Ali ovo i musliman i socijaldemokrata..zar socijaldemokratija iskljucuje vjeru? Ali nije sporan govor, mislim da vrijedi glasati za njega.
Locked