Friendzone

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Nastasia

#76 Re: Friendzone

Post by Nastasia »

Ima muško-ženskih prijateljstava, kako nema.

Počnete se družit, javi se neka seksualna energija, vi se kresnete, skontate da to i nije tako wow k'o što se vama činilo da će bit, i nastavite se družit. Ha ja.
burgundy

#77 Re: Friendzone

Post by burgundy »

Tetka:Jel te otac pito za curu?
Nihad:Kakvu curu?
Tetka:Tvoju
Nihad:Ma neam ja curu
Tetka:A Senada?
Nihad:Sta Senada?
Tetka:Pa sta ti je ona
Nihad:Senada,pa ona mi dodje ko jaran
Tetka:Znam,ali ona je zensko
Nihad:Pa sta
Tetka:Nc, ne moze zensko biti jaran
Nihad:Sto
Tetka:Tako je vazda bilo,muskarac i zena ili su u braku ili su familija ili nisu nista.Sta je sta si zableno?Ne smeta ni ako ste jarani,bolje ce te se pazit.
medvjed23

#78 Re: Friendzone

Post by medvjed23 »

moonca wrote:Kada poznanik prelazi u prijatelja? Smatra se ako provedemo preko 200sati zajednickog druzenja, statas poznanika prelazi u prijateljstvo. Ne misli se na radne kolege.

Kod Amera je interesantno, vrlo brzo predju na 'prijateljtvo', opusteno, nenapadno.
kod amera (doduše, sljedstveno, i kod nas) se neko o kome ne znaš ništa, a dodao te je na društvenj mreži, vodi kao "prijatelj".. naravno, prijatelj, u pravom smislu riječi, je nešto puno više i draže (vidim, trolalo se na tragu toga).. prijatelji, pored kafa i zajebancije, dijele i tugu i tu su da jedan drugom pruže pomoć.. sretan je onaj koji ima jednog prijatelja.. zbog svega navedenog, ja ne razumijem do kraja kuknjavu oko frendzone.. mogu pretpostaviti da iza nje stoje ili preširoka upotreba riječi prijateljstvo ili nesposobnost da cijenimo jako vrijedne stvari koje imamo..
MarlboroGold

#79 Re: Friendzone

Post by MarlboroGold »

Nastasia wrote:Ima muško-ženskih prijateljstava, kako nema.

Počnete se družit, javi se neka seksualna energija, vi se kresnete, skontate da to i nije tako wow k'o što se vama činilo da će bit, i nastavite se družit. Ha ja.
To je već friends with benefits :D

Muško-ženska prijateljstva, ona iskrena, postoje.
ExNihilo

#80 Re: Friendzone

Post by ExNihilo »

Družite li se još?
Nastasia

#81 Re: Friendzone

Post by Nastasia »

MarlboroGold wrote:

Dobro sad, šalu na stranu, postoje.

To da li će se nekad i u nekom momentu kod jedne strane javiti neko simpatisanje koje nadilazi granice prijateljstva, bilo ono u emotivnom ili seksualnom smislu apsolutno ne znači da i dalje nije riječ o prijateljstvu. Pitanje je samo koliko će ta osoba biti u sposobnosti da zatomi ta osjećanja u sebi, sačeka da vidi hoće li proći ili su trajna i šta će učiniti sa svim tim.

Jebiga, smatram da je neminovno da se u nekom momentu i to desi, žene privlače muškarce, muškarci privlače žene, normalno je da se makar kod jedne strane nešto javi.

Ja lično ne mogu reći da imam prijatelja, pravog. Mislila sam da imam, godinama, dok on nije došao sa pričom kako sam luda i ćorava jer nisam vidjela da je cijelo vrijeme zaljubljen u mene, kako zbog mene ne može da održi nijednu vezu, kako osjeća da tih posljednjih 5-6 godina tapka u mjestu i jednostavno nije sreta, zbog mene :roll:

Sad mogu reći da imam "jarane", ne frends with benefits, već momke sa kojima izađem, popijem kafu, zezam se, pričamo, bliski smo, pomažemo jedni drugima, dragi su mi jako, ali da mogu baš biti onakva kakva sam bila sa tim najboljim prijateljem, ne mogu i mislim da nikad više neću moći. Jebiga.
spreca

#82 Re: Friendzone

Post by spreca »

Nastasia wrote:
MarlboroGold wrote:

Dobro sad, šalu na stranu, postoje.

To da li će se nekad i u nekom momentu kod jedne strane javiti neko simpatisanje koje nadilazi granice prijateljstva, bilo ono u emotivnom ili seksualnom smislu apsolutno ne znači da i dalje nije riječ o prijateljstvu. Pitanje je samo koliko će ta osoba biti u sposobnosti da zatomi ta osjećanja u sebi, sačeka da vidi hoće li proći ili su trajna i šta će učiniti sa svim tim.

Jebiga, smatram da je neminovno da se u nekom momentu i to desi, žene privlače muškarce, muškarci privlače žene, normalno je da se makar kod jedne strane nešto javi.

Ja lično ne mogu reći da imam prijatelja, pravog. Mislila sam da imam, godinama, dok on nije došao sa pričom kako sam luda i ćorava jer nisam vidjela da je cijelo vrijeme zaljubljen u mene, kako zbog mene ne može da održi nijednu vezu, kako osjeća da tih posljednjih 5-6 godina tapka u mjestu i jednostavno nije sreta, zbog mene :roll:

Sad mogu reći da imam "jarane", ne frends with benefits, već momke sa kojima izađem, popijem kafu, zezam se, pričamo, bliski smo, pomažemo jedni drugima, dragi su mi jako, ali da mogu baš biti onakva kakva sam bila sa tim najboljim prijateljem, ne mogu i mislim da nikad više neću moći. Jebiga.
i jestel se kresnuli?
Nastasia

#83 Re: Friendzone

Post by Nastasia »

spreca wrote: i jestel se kresnuli?
Jok, prestali smo se družit i on je našao djevojku i sad je već 2 godine u vezi sa tom djevojkom, sretnoj vezi nadam se.
spreca

#84 Re: Friendzone

Post by spreca »

Nastasia wrote:
Jok, prestali smo se družit i on je našao djevojku i sad je već 2 godine u vezi sa tom djevojkom, sretnoj vezi nadam se.
Pa i nije bilo posteno s tvoje strane posle toliko godina "druzenja"......mozda bi kres zadovoljio oboje a i prijateljstvo se sacuvalo.....meni kad bi prijateljica tako rekla ja bi je kresno taman kad bi mi posle toga otpao odmah :lol:
MarlboroGold

#85 Re: Friendzone

Post by MarlboroGold »

Nastasia wrote: Dobro sad, šalu na stranu, postoje.

Zato treba pokušati kontrolisati i potisnuti emocije i nagone ako se pojave nakon nekog vremena - ukoliko ti je ipak više stalo do prijateljstva, a ako nije moguće, onda završiti sa tim prijateljstvom, jer bi to bilo iskreno prema drugoj strani - ko zna, možda bi i druga strana pristala na nešto više, ali nije smjela napraviti prvi korak. Ja gledam na to da je u obje situacije (nepristanak ili pristanak) win win situacija. Ako ne pristane, onda konačno sa sebe, na neki način, možeš skinuti okove i lance koji su te držali emotivno zarobljenim. Za drugu situaciju ne moram ništa ni govoriti.
cyprus

#86 Re: Friendzone

Post by cyprus »

Uh, frendzon... Zajeban je to sport... Tu sam bio zaglavio neke dvije godine, samo nisam znao da ta vrsta odnosa ima ovo fensi ime :D

Al do mene je... Samo mislim da nije bilo toliko do izgleda, koliko zbog moje vlastite smotanosti :D Sad doduše kad gledam na to ne mogu vjerovat gdje su mi bile oči i pamet, al eto, bijah glup i mlad... Sad mi je jasno kako je ona šiljila vlastiti ego na meni, ali mi nije jasno kako mi to tad nije bilo jasno :-D Al' nije to ni toliko loše, jer sam naučio neke stvari koje su mi od koristi bile kasnije :-D

I btw, nije tačno da muško i žensko ne mogu biti iskreni prijatelji...
moonca

#87 Re: Friendzone

Post by moonca »

medvjed23 wrote:
moonca wrote:Kada poznanik prelazi u prijatelja? Smatra se ako provedemo preko 200sati zajednickog druzenja, statas poznanika prelazi u prijateljstvo. Ne misli se na radne kolege.

Kod Amera je interesantno, vrlo brzo predju na 'prijateljtvo', opusteno, nenapadno.
kod amera (doduše, sljedstveno, i kod nas) se neko o kome ne znaš ništa, a dodao te je na društvenj mreži, vodi kao "prijatelj".. naravno, prijatelj, u pravom smislu riječi, je nešto puno više i draže (vidim, trolalo se na tragu toga).. prijatelji, pored kafa i zajebancije, dijele i tugu i tu su da jedan drugom pruže pomoć.. sretan je onaj koji ima jednog prijatelja.. zbog svega navedenog, ja ne razumijem do kraja kuknjavu oko frendzone.. mogu pretpostaviti da iza nje stoje ili preširoka upotreba riječi prijateljstvo ili nesposobnost da cijenimo jako vrijedne stvari koje imamo..
Mozda je u pitanju i odgoj, strah ..pojedinci se ogranice kojekavijm stvarima, predrasudama..... zivot nosi stosta uz to.

Ne mali broj srecem starijih osoba koje su izgubile muza , zenu- koje svoje sadasne zivorne saputnike predstavljau kao prijatelje iz djetinsta, skole--koji su se na neki nacin sada,zahvaljujuci itehnologiji, nasli i dijele preostalo vrijeme zajedno. Ne mislim da to i krunisu brakom,zavisi , neko to uradi radi zabave doduse, ali je i to jedan momemant kada prijateljstvo dobije svoju funkciju. :-)
PeeJay

#88 Re: Friendzone

Post by PeeJay »

harry825 wrote:e hajmo malo i ovome, jbg nije rijedak slučaj generalno da frajer upadne u friendzone a baš bi htio nešto više, recimo ja po tom pitanju imam jedan autobus pun prijateljica, a hajmo biti realni ne bih rekao da mi je ijedna potrebna, dakle negdje opasno griješim, tako da me zanima najviše stav ženske populacije, čemu ovo ubacivanje frajera u friendzone, zar nije puno jednostavnije reći "odhebi u troskocima", meni je recimo to puno bolje nego biti "najbolja prijateljica" (iz sažaljenja) liku za kojeg znaš da želi puuuuuno više od tog
Friendzone ti je po definiciji, prevedeno u ljudski jezik, kad zenska o muskarcu misli, da je poprilicno civilizovano i socializovano bice, ali nije pogodne genetike, da bi mu naklonila privilegiju dupliciranja njegove DNK. Sad, mozemo mi to upakovat u celofan i stavljiti petljicu, pa to nazivati bilokako, ali u sustini je to to.
S4mpion

#89 Re: Friendzone

Post by S4mpion »

Prijateljstvo se obično prekida kada jedan prijatelj izda drugog, zezne stvar, okrene mu leđa.

Ono što je specifično za muško-ženska prijateljstva je to da se ista raskidaju i u slučajevima kad nijedan od dva prijatelja ne napravi nikakvu grešku, raskidaju se kada jedno, od njih dvoje, ispadne čovjek, pa se zaljubi. Ja takav odnos, koji puca k'o staklena čaša usljed ničije greške, ne mogu nazvat' prijateljstvom, u pravom smislu riječi, možda je pogodniji naziv privremeno, kontrolisano ili prijateljstvo na žici.

Što se izgleda tiče izgled nije sve, samo je eliminatoran.
S4mpion

#90 Re: Friendzone

Post by S4mpion »

PeeJay wrote:
Friendzone ti je po definiciji, prevedeno u ljudski jezik, kad zenska o muskarcu misli, da je poprilicno civilizovano i socializovano bice, ali nije pogodne genetike, da bi mu naklonila privilegiju dupliciranja njegove DNK. Sad, mozemo mi to upakovat u celofan i stavljiti petljicu, pa to nazivati bilokako, ali u sustini je to to.
Ništa ne motaj u celofan, ova definicija je puni pogodak. :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#91 Re: Friendzone

Post by Tomahawk11 »

S4mpion wrote:
PeeJay wrote:
Kraće - papak da bi bila s njim u vezi :mrgreen:
moonca

#92 Re: Friendzone

Post by moonca »

S4mpion wrote:Prijateljstvo se obično prekida kada jedan prijatelj izda drugog, zezne stvar, okrene mu leđa.

Ono što je specifično za muško-ženska prijateljstva je to da se ista raskidaju i u slučajevima kad nijedan od dva prijatelja ne napravi nikakvu grešku, raskidaju se kada jedno, od njih dvoje, ispadne čovjek, pa se zaljubi. Ja takav odnos, koji puca k'o staklena čaša usljed ničije greške, ne mogu nazvat' prijateljstvom, u pravom smislu riječi, možda je pogodniji naziv privremeno, kontrolisano ili prijateljstvo na žici.

Kao i svako prijateljstvo koje 'puca' iz bilo kog razloga. Zivot ih odnese na dva kraja svijeta. Imam prijatelja, rijetko komunicirano no kada se vidimo u Sarajevu , samo nastavimo pricati, kao da smo jucer pili kafu. :-)

Kave veze igled ima u prijateljstvu. :zoka:
PeeJay

#93 Re: Friendzone

Post by PeeJay »

Tomahawk11 wrote:
S4mpion wrote:
PeeJay wrote:
Kraće - papak da bi bila s njim u vezi :mrgreen:
Nema to veze sa "vezom". Jer, dragi moji prijatelji... Jedina valuta, koja nesto vrijedi u ovom univerzuumu je dupliciranje DNK spirale. "Veza" dolazi na red kasneije i sluzi svrhi ocuvanja tog duplikata do stadija mogucnosti ponovnog dupliciranja.
pizarro

#94 Re: Friendzone

Post by pizarro »

moonca wrote:
pizarro wrote:musko-zenska prijateljstva ne postoje!
kraj i tacka :D
Osiromasujes svoj zivot. Licno mislim da to i nije dobro za tvoju suprugu, djevojku, opcenito zenski svijet,kako ga ti vidis.
pa kako ga to vidim?
moonca

#95 Re: Friendzone

Post by moonca »

pizarro wrote:
moonca wrote:
pizarro wrote:musko-zenska prijateljstva ne postoje!
kraj i tacka :D
Osiromasujes svoj zivot. Licno mislim da to i nije dobro za tvoju suprugu, djevojku, opcenito zenski svijet,kako ga ti vidis.
pa kako ga to vidim?
Opisi ga ti ? :-D
medvjed23

#96 Re: Friendzone

Post by medvjed23 »

S4mpion wrote:Prijateljstvo se obično prekida kada jedan prijatelj izda drugog, zezne stvar, okrene mu leđa.

sporan kriterij.. po njemu, biseksualac nema nikakvu, a homoseksualac ima jako malu, zanemarivu šansu da stekne pravog prijatelja.. osim toga, ako ćemo tražiti dokaz da prijateljstvo nije bilo pravo, ja ću ga prije vidjeti u izdaji nego u ljubavi..
s ovim se, nažalost, načelno slažem.. u svijetu romantike, animalna privlačnost utemeljena na izgledu diktira stvari, a ponekad uz nju, kao korisni bonusi, dođu pamet, elokvencija, plemenitost i ostale trice koje same za sebe nemaju vrijednost.. bilo bi lijepo da nije tako, al je tako..
Nastasia

#97 Re: Friendzone

Post by Nastasia »

spreca wrote:
Nastasia wrote:
Pa i nije bilo posteno s tvoje strane posle toliko godina "druzenja"......mozda bi kres zadovoljio oboje a i prijateljstvo se sacuvalo.....meni kad bi prijateljica tako rekla ja bi je kresno taman kad bi mi posle toga otpao odmah :lol:

Nije bilo posteno ni sa njegove strane.
Pet godina znati nesto a kriti to od mene, da bi me na kraju optuzio kako sam JA KRIVA sto on nije sretan, i sto ne moze sa nekim drugim da ostvari vezu. Nisam ja kriva sto ne moze da odrzi vezu, nego on, ja ga nikad i nicim nisam sputavala.

Da je to rekao na neki normalniji, ljudski nacin, da je sjeo sa mnom i rek'o mi, slusaj ja sam se zaljubio, sta je tu je, mozda bih, ne, sigurna sam da bih pruzila sansu i pokusala sa njim izgraditi vezu, jer je nas odnos za mene bio ideal prijateljstva, ne bi mogla podnijet da ga izgubim.

Ali doci i okriviti mene za svoje ljubavne neuspijehe ...
pizarro

#98 Re: Friendzone

Post by pizarro »

jos jedna potvrda da musko-zenska prijateljstva ne postoje! :D
choxnox

#99 Re: Friendzone

Post by choxnox »

Nastasia wrote: Nije bilo posteno ni sa njegove strane.
Pet godina znati nesto a kriti to od mene, da bi me na kraju optuzio kako sam JA KRIVA sto on nije sretan, i sto ne moze sa nekim drugim da ostvari vezu. Nisam ja kriva sto ne moze da odrzi vezu, nego on, ja ga nikad i nicim nisam sputavala.

Da je to rekao na neki normalniji, ljudski nacin, da je sjeo sa mnom i rek'o mi, slusaj ja sam se zaljubio, sta je tu je, mozda bih, ne, sigurna sam da bih pruzila sansu i pokusala sa njim izgraditi vezu, jer je nas odnos za mene bio ideal prijateljstva, ne bi mogla podnijet da ga izgubim.

Ali doci i okriviti mene za svoje ljubavne neuspijehe ...
Iskreno, lahko je ovako reci "hladne glave", kada nisi "emotivno opterecena" tom nekom jednostranom vezom koja je vise od prijateljstva. U stvarnosti to uglavnom ne ispadne na nacin dovoljno dobar da se onda upravo to sto dalje kazes "eventualno pruziti sansu i nesto probati" i zaista desi.

Bio sam prvo na jednoj strani (da ja nekome saopstavam tu neku skrivenu zaljubljenost) i nisam se jednostavno mogao staviti u ulogu nekoga kome se ta vijest saopstava u tom trenutku. Poslije se desilo da sam se zadesio i na drugoj strani i to dva puta (da meni neko saopstava svoju skrivenu zaljubljenost) i tek sam tada shvatio kroz sta prolazi ona druga strana kada joj iznebuha saopstis "da ti je stalo do nje vise od prijateljstva" ili slicno.

Ne kazem da je uvijek tako, ali uglavnom to ne ispadne kako se planira, a onda stvari krenu nizbrdo nekontrolisano i velikom brzinom dok na kraju to prijateljstvo ne pukne zauvijek.
duminjo

#100 Re: Friendzone

Post by duminjo »

Russki wrote:
zipoo wrote:Mi sami sebe tamo smjestimo.
Tako nekako.

Duminjo je dobro opisao to.

Ne stavljaju one nas u tu famoznu frendzonu, negi mi sami sebe našim pristupom.

Onda se ibretimo nešto, a sami krivi.

Jebajga. Tako se i uči :D
Pa ako je na pocetku vise ispitujes zä zdravlje i za njene ukucane a ne O sexu ili njenim dobrim nogama, Normalno da ce te shvatito ko jarana.
Kasnije se mos cupat kolko Hoš. Dzaba :mrgreen:
Post Reply