Klopa zbog koje vrijedi skrenuti s ceste...
- zlo zlo
#76 Re: Klopa zbog koje vrijedi skrenuti s ceste...
večerala sam fino, ali brate sad bi nekoga ubila za Dravski fiš 
- Maraschino
#77 Re: Klopa zbog koje vrijedi skrenuti s ceste...
mislio sam da sa mnom nesto nije u redu a sada si potvrdila da je bas dobar.
- dječak sa šibicama
#78 Re: Klopa zbog koje vrijedi skrenuti s ceste...
najbolji fish u osjeckoj Galiji, janjetina Licka kuca na Plitvicama, jegulje na zaru ili Opuzen ili Gabela, a u Serbia bilo koja drumska kafana, sve ili bilo sta
-
Heller
#79 Re: Klopa zbog koje vrijedi skrenuti s ceste...
Jbg, tamo se red par sati uhvati. Nekad je nemoguće doći do burecica. Al da su najbolji najbolji su.Nadzorna_ploca wrote:Tri sata mi je trebalo da nadjem to. Za Ramazan i dolazimo oko 7 navecer i kaze nema bureka. Odemo u Sarandu i ubijemo se za iste pare.Heller wrote:Najbolji Burek na svijetu je u pekari Tusanj iza sjeverne tribine stadiona, Tj. ispred OŠ Tušanj
Na temu..Ribnjak u Priluku se pokvario u zadnje vrijeme, jeo sam u Zavidovicima na Kamenici puno bolju ribu. Pogacice su im opet vrlo solidne i ambijent je ok pogotovo ljeti. Priluku ipak fina ocjena na kraju.
-
Nadzorna_ploca
#80 Re: Klopa zbog koje vrijedi skrenuti s ceste...
Nije bilo nikoga od kupaca..jednostavno nisu imali bureka.
-
mnjonja
#81 Re: Klopa zbog koje vrijedi skrenuti s ceste...
Preporuce nama taj burek u Jablanici
Preskocimo Celebice, koji su meni do sada, najbolji za burek, znamo spucat na rucak dole maksuz
Ugl Jablanica i lafo burek, tad i nikad vise
Celebici mi jedino sjebu koncepciju za janjetinu poslije
Preskocimo Celebice, koji su meni do sada, najbolji za burek, znamo spucat na rucak dole maksuz
-
Heller
#82 Re: Klopa zbog koje vrijedi skrenuti s ceste...
Pa ja nestalo. Desi se čestoNadzorna_ploca wrote:Nije bilo nikoga od kupaca..jednostavno nisu imali bureka.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#83 Re: Klopa zbog koje vrijedi skrenuti s ceste...
Rijetka su mjesta u hercegovini gdje se moze jesti... Meni su se janjeca mjesta ogadila od guzve i cekanjamnjonja wrote:Preporuce nama taj burek u Jablanici
- Maraschino
#84 Re: Klopa zbog koje vrijedi skrenuti s ceste...
Jebes janjetinu kao da je jastog. 200kn 2 kg jagnjetine i dvije pogace. Od tada zaobilazim i Licku kucu i Plitvice.dječak sa šibicama wrote:najbolji fish u osjeckoj Galiji, janjetina Licka kuca na Plitvicama, jegulje na zaru ili Opuzen ili Gabela, a u Serbia bilo koja drumska kafana, sve ili bilo sta
-
probook
#85 Re: Klopa zbog koje vrijedi skrenuti s ceste...
Bolje Mosko... Izmedju Bilece i Tb... Vrhunska teletina ispod saca... Mljacušće wrote:Restoran "Tarana" na ulazu u Trebinje iz pravca Bileće
Dobra jagnjetina ,dobra loza ,dobro vino ...
ni slučajno promašiti ako vas put navede
-
zigson
#86 Re: Klopa zbog koje vrijedi skrenuti s ceste...
Strašno prelijepo mjestoDope_Man wrote: Restoran Pecina je isto zanimljivo mjesto. Na putu Konjic - Jablanica se skrene sa glavne ceste i ide oko kilometar uz rijeku. Otisao sam tu kad sam ovdje na forumu procitao o neuspjelom pokusaju gradjenja brane na toj rijeci koja toliko podivlja u vrijeme padavina da je shebala branu i na kraju su je minirali da puste rijeku da ide svojim putem (braja je jos tu, samo je suplja)... zanimljiva prica uglavnom, i opustajuci restoran.
- dječak sa šibicama
#87 Re: Klopa zbog koje vrijedi skrenuti s ceste...
pa to je cirka 50 km, za 2 kile janjetine priblizno toliko platis manje vise bilo gdje, kod Gojka je kilogram 30 km ako se ne varamMaraschino wrote:Jebes janjetinu kao da je jastog. 200kn 2 kg jagnjetine i dvije pogace. Od tada zaobilazim i Licku kucu i Plitvice.dječak sa šibicama wrote:najbolji fish u osjeckoj Galiji, janjetina Licka kuca na Plitvicama, jegulje na zaru ili Opuzen ili Gabela, a u Serbia bilo koja drumska kafana, sve ili bilo sta
- zlo zlo
#88 Re: Klopa zbog koje vrijedi skrenuti s ceste...
vjerovatno je mislio na dvije porcije a ne dvije kile. Ako je 2 kile onda je strašno jeftino. Recimo zdrava voda ti kila 30, sok ko zlatna vodica, kruh dodatno i zrak što dišeš
i još kila ima oko 700grama 
- JThomas
#89 Re: Klopa zbog koje vrijedi skrenuti s ceste...
svugdje u hrvatskoj je kila 200 kn i više.
na boraji na starom putu za šibenik bila 220 prije 15 godina...
na boraji na starom putu za šibenik bila 220 prije 15 godina...
-
mali jomu
#90 Re: Klopa zbog koje vrijedi skrenuti s ceste...
Tema......

Pratim.
Pratim.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#91 Re: Klopa zbog koje vrijedi skrenuti s ceste...
jednom sjeo tamo i nikad više...zlo zlo wrote:vjerovatno je mislio na dvije porcije a ne dvije kile. Ako je 2 kile onda je strašno jeftino. Recimo zdrava voda ti kila 30, sok ko zlatna vodica, kruh dodatno i zrak što dišeši još kila ima oko 700grama
a da ne spominjem mostarsku kiselu od 6KM (0.25)
-
probook
#92 Re: Klopa zbog koje vrijedi skrenuti s ceste...
Zdrava voda je uzas..samo jak marketnig i guranje kesha turistickim agencijama. Meso ko meso nista specijalno, pice kao da iz Brazila direktno dolazi koliko je skupo. I najgore od svega sto ti uz preskupo pivo, precjenjeno meso donese onu najjeftiniju i najgoru štrucu od 0,50 KM (cijena u pekari)mk ultra wrote:jednom sjeo tamo i nikad više...zlo zlo wrote:vjerovatno je mislio na dvije porcije a ne dvije kile. Ako je 2 kile onda je strašno jeftino. Recimo zdrava voda ti kila 30, sok ko zlatna vodica, kruh dodatno i zrak što dišeši još kila ima oko 700grama
a da ne spominjem mostarsku kiselu od 6KM (0.25)
Ja obicno na tum putu rucam u onom restoranu preko puta Petrol pumpe sa pogledom na jezero. Fina teletina ispod saca, ambijent odlican... Ma sto puta bolje od precjenjene Jablanice.
- pishkota
#93 Re: Klopa zbog koje vrijedi skrenuti s ceste...
de lokacije na maps postavite ako vam nije sta 
- dječak sa šibicama
#94 Re: Klopa zbog koje vrijedi skrenuti s ceste...
200 kuna za kilogram je vec realnije, mislim skupo je to ali oni racunaju na autocesta ide kroz Liku, svi hoce licku janjetinu jer je kvalitetna, tamo svaka kafana precjenjuje svoju ponudu ali imaju kome prodati... nismo mi musterije za to, vise Slovenci, Nijemci i ini sto putuju na Jadran.
Sto se tice Jablanice, ono je klasicna pljacka na brendu identicno Lici, svaki restoran dole u donjoj Jablanici ima dogovor sa svojim vozacima autobusa, znate kako to ide, stani kod mene imas dzaba rucak. Ko kad Paja cutura cigicima da po rakiju i sendvic da "zagriju putnike" da on proda meso
Ali da je kvalitetna i kod Gojka i Kod Macole u Korenici i u Lickoj kuci, bogami jeste. Prste polizati. Bar sto sam ja probao.
Sto se tice Jablanice, ono je klasicna pljacka na brendu identicno Lici, svaki restoran dole u donjoj Jablanici ima dogovor sa svojim vozacima autobusa, znate kako to ide, stani kod mene imas dzaba rucak. Ko kad Paja cutura cigicima da po rakiju i sendvic da "zagriju putnike" da on proda meso
Ali da je kvalitetna i kod Gojka i Kod Macole u Korenici i u Lickoj kuci, bogami jeste. Prste polizati. Bar sto sam ja probao.
-
Zoya
#95 Re: Klopa zbog koje vrijedi skrenuti s ceste...
Ima li klopa zbog koje vrijedi skrenuti sa ceste dalje od BiH tipa Njemačka pa naniže?
- Ciprol
#96 Re: Klopa zbog koje vrijedi skrenuti s ceste...
Ima li kakav google maps link?Black swan wrote:u kladnju prema tuzli s lijeve strane na izlazu
male pituljice bureci mmmmmmmmm prste da poližeš
ko bomboni
-
ušće
#97 Re: Klopa zbog koje vrijedi skrenuti s ceste...
Fočanski Brioni ..Četiri kilometra od Foče uz Ćehotinu ...
Restoran na riječnoj adi
Ako prolazite tim djelom ove Balkanoidne zemlje obavezno skrenuti sa glavne ceste ...isplatiće se ,uživat će te svim ćulima ..
Restoran na riječnoj adi
Ako prolazite tim djelom ove Balkanoidne zemlje obavezno skrenuti sa glavne ceste ...isplatiće se ,uživat će te svim ćulima ..
- black
#98 Re: Klopa zbog koje vrijedi skrenuti s ceste...
probook wrote:
Ja obicno na tum putu rucam u onom restoranu preko puta Petrol pumpe sa pogledom na jezero. Fina teletina ispod saca, ambijent odlican... Ma sto puta bolje od precjenjene Jablanice.
odmah sam ogladnio
https://www.google.ba/maps/place/Restor ... 17.9132107
- geralt
#99 Re: Klopa zbog koje vrijedi skrenuti s ceste...
Restoran "Drijen" pored magistrale Trebinje - Dubrovnik, nekih 5 min prije granice. Vrhunski sredjeno mjesto, ukusne i obilne porcije, dobar izbor hrane i vina.
Takodjer blizu Trebinja, klub "Jazina" na putu prema Niksicu (Lastva). Lijep ambijent, odlicna riba.
Takodjer blizu Trebinja, klub "Jazina" na putu prema Niksicu (Lastva). Lijep ambijent, odlicna riba.
-
tap3ah75
#100 Re: Klopa zbog koje vrijedi skrenuti s ceste...
Zašto Mujanića?int21 wrote: ......
Zaobilaziti:
4. Mujanic brza cesta - bili odlicni.....sad smece i neljubazni
.......
Nisam bio dva tri mjeseca ali uvijek mi je bilo ukusno i ljubazni konobari.
Znali smo maksuz ići umjesto na čaršiju kod njega na klopu kad dođemo u SA?