Astrologija

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Connaisseur Karlin

#76 Re: Astrologija

Post by Connaisseur Karlin »

Euridika wrote:
Connaisseur Karlin wrote:stara tema je zakljucana

Kako dozivljavate astorologiju?

meni je zabavna , jer volim testirati i analizirati astroloske tekstove i izvore iz raznih civilazcija/kultura :)

ovdje mozemo podjeliti misljenja ,linkove, intresantne analize
Nisam skontala kako s onog linka doći do objašnjenja, ali znam da mi je Sunce u Vodoliji, Mjesec u Blizancima, Venera u Jarcu, Mars u Vagi. U kineskom sam pas (čini mi se :hm:), po majanskom sam krokodil, onaj vedski nisam skontala.

Za krokodila kaže:

Krokodil - ličnost i karakter
Znak prvog dana u majanskoj astrologiji, krokodil, koji označava početke. Vi ste pametni, kreativni, asertivni i puni energije. Umete biti i agresivni, dominantni i ponekad sebični. Vi ste od onih koji iniciraju projekte, menjaju stvari i imaju stav. Svoje veštine ćete najbolje iskoristiti ukoliko se budete bavili dobrotvornim radom, porodičnim pitanjima i radom u timovima. Takođe, kod Vas je dosta izražena zaštitnička uloga

Krokodil - pozitivne strane
Kreativan, energičan, zaštitnički nastrojen

Krokodil - negativne strane
Agresivan, dominantan, sebičan

:|

Btw, imaš teme o astrologiji na mom PF, ali morala bi surfati, nisu odavno aktivne (cca 1.5 - 2 godine).
Euridica, nisam uspela naci sinoc :) wow, ti si charged sa zracnim znakovima :-D

links za obrazlozenja:

https://astrolibrary.org/interpretations/
Connaisseur Karlin

#77 Re: Astrologija

arzuhal wrote:Ih, to bi mogla sve Karlin objsnit i rastumačit, ako bi se jedno mjesec-dva posvetila samo ovoj temi, ono detaljnije...Možda ne bi stigla pisati ništa po drugim temama, ali zato bi ovdje razvalila, svi bi bili zahvalni...
Image

:oops:
Bellomo

#78 Re: Astrologija

Post by Bellomo »

MarlboroGold wrote:
Bellomo wrote:
MarlboroGold wrote:Majanski...
Čitajući ovu temu, izgleda da ti i ja imamo rođendan na isti dan. :D
Moguće ako nam se sve poklapa :D
Poklapa. Je li 23.7? :D
MarlboroGold

#79 Re: Astrologija

Post by MarlboroGold »

Bellomo wrote: Poklapa. Je li 23.7? :D
04.08. :D
Bloo
Globalna šefica

#80 Re: Astrologija

Post by Bloo »

MarlboroGold wrote:
Noooosaaaamm. :sretan:
MarlboroGold

#81 Re: Astrologija

Post by MarlboroGold »

:lol:
Bellomo

#82 Re: Astrologija

Post by Bellomo »

MarlboroGold wrote:
A ja taman pomislio ovo zanimljivo. Kad ono svima isto piše. :-) :run:
Arminovski

#83 Re: Astrologija

Post by Arminovski »

meni je zabavna , jer volim testirati i analizirati astroloske tekstove i izvore iz raznih civilazcija/kultura :)

0
zijancer

#84 Re: Astrologija

Post by zijancer »

Alternativac1 wrote:Uran u 9.tom polju donosi ekscentričnog filozofa u djevici prilično tvrdoglavog... :razz:
a sve to isto samo uran u škorpionu :-D ?
Connaisseur Karlin

#85 Re: Astrologija

Arminovski wrote:

0
nula ouch nemoj tako :D :kiss:
Alternativac1

#86 Re: Astrologija

Post by Alternativac1 »

zijancer wrote:
Alternativac1 wrote:Uran u 9.tom polju donosi ekscentričnog filozofa u djevici prilično tvrdoglavog... :razz:
Rekao bih fanatični filozof... Bjež' od esktremizma... :P
zijancer

#87 Re: Astrologija

Post by zijancer »

Alternativac1 wrote:
zijancer wrote:
Rekao bih fanatični filozof... Bjež' od esktremizma... :P

zaboravih reći, zatvara ugao od 180° sa jupiterom u biku :-D
Arminovski

#88 Re: Astrologija

Post by Arminovski »

Connaisseur Karlin wrote:
Arminovski wrote:

0
A kako bi drugo? Mislim isto sto i prije deset godina. :/
Barem sam iskren. :)
Connaisseur Karlin

#89 Re: Astrologija

Arminovski wrote:
Arminovski wrote:
0
A kako bi drugo? Mislim isto sto i prije deset godina. :/
Barem sam iskren. :)
volim iskrenost :-D :kiss: :thumbup:
Euridika
Globalna šefica

#90 Re: Astrologija

Post by Euridika »

Euridika wrote:

Nisam skontala kako s onog linka doći do objašnjenja, ali znam da mi je Sunce u Vodoliji, Mjesec u Blizancima, Venera u Jarcu, Mars u Vagi. U kineskom sam pas (čini mi se :hm:), po majanskom sam krokodil, onaj vedski nisam skontala.

Za krokodila kaže:

Krokodil - ličnost i karakter
Znak prvog dana u majanskoj astrologiji, krokodil, koji označava početke. Vi ste pametni, kreativni, asertivni i puni energije. Umete biti i agresivni, dominantni i ponekad sebični. Vi ste od onih koji iniciraju projekte, menjaju stvari i imaju stav. Svoje veštine ćete najbolje iskoristiti ukoliko se budete bavili dobrotvornim radom, porodičnim pitanjima i radom u timovima. Takođe, kod Vas je dosta izražena zaštitnička uloga

Krokodil - pozitivne strane
Kreativan, energičan, zaštitnički nastrojen

Krokodil - negativne strane
Agresivan, dominantan, sebičan

:|

Btw, imaš teme o astrologiji na mom PF, ali morala bi surfati, nisu odavno aktivne (cca 1.5 - 2 godine).
Euridica, nisam uspela naci sinoc :) wow, ti si charged sa zracnim znakovima :-D

links za obrazlozenja:

Da, ja imam puno planeta u zračnim znacima (čak i u nekim drugim koje nisam nabrojala). Imam i par planeta u vodenim znacima (vodeni mi je i podznak), te nešto u vatrenim. Zemljanih imam vrlo malo, primjerice ova Venera u Jarcu je jedan od tih izuzetaka. Kad sam pročitala tumačenje tog položaja, iskreno nisam se baš pronašla u tom opisu. Možda se samo par stvari poklapa sa mnom, ali većinom nije to - to. A zanimljivo mi je bilo da sam greškom prvo kliknula da pročitam opis Venere u Strijelcu, a u tom opisu sam se prilično pronašla. Poslije, kad sam skontala da sam krivo kliknula i kad sam pročitala opis za Jarca, tačno sam se razočarala. :lol:
supercali

#91 Re: Astrologija

Post by supercali »

Sranje cisto
Connaisseur Karlin

#92 Re: Astrologija

Euridika wrote:

links za obrazlozenja:

Da, ja imam puno planeta u zračnim znacima (čak i u nekim drugim koje nisam nabrojala). Imam i par planeta u vodenim znacima (vodeni mi je i podznak), te nešto u vatrenim. Zemljanih imam vrlo malo, primjerice ova Venera u Jarcu je jedan od tih izuzetaka. Kad sam pročitala tumačenje tog položaja, iskreno nisam se baš pronašla u tom opisu. Možda se samo par stvari poklapa sa mnom, ali većinom nije to - to. A zanimljivo mi je bilo da sam greškom prvo kliknula da pročitam opis Venere u Strijelcu, a u tom opisu sam se prilično pronašla. Poslije, kad sam skontala da sam krivo kliknula i kad sam pročitala opis za Jarca, tačno sam se razočarala. :lol:
Eurudica, tako i ja citam svoju natalnu kartu, ali nase citanje nije profi kombinirano, npr. tvoja verena u Jarcu se mora prociati sa kombinacijom polja/kuce i sa relacijama sa plenateama u npr. konjukciji , triangle , kvadrnat, a potom se sve to procita i "ponovo otkrijes sebe" :lol: :)

da dodam:

http://www.zodioscope.com/aspects/

pogleddaj apskepte sa Venerom :)
Euridika
Globalna šefica

#93 Re: Astrologija

Post by Euridika »

Euridika wrote:

links za obrazlozenja:

Eurudica, tako i ja citam svoju natalnu kartu, ali nase citanje nije profi kombinirano, npr. tvoja verena u Jarcu se mora prociati sa kombinacijom polja/kuce i sa relacijama sa plenateama u npr. konjukciji , triangle , kvadrnat, a potom se sve to procita i "ponovo otkrijes sebe" :lol: :)

da dodam:

http://www.zodioscope.com/aspects/

pogleddaj apskepte sa Venerom :)
Ma da, znam, to sam i ja rekla. Neko ko se razumije mora iščitati čitavu natalnu kartu, a ne samo ovako dio po dio. :D
Connaisseur Karlin

#94 Re: Astrologija

Euridika wrote: Ma da, znam, to sam i ja rekla. Neko ko se razumije mora iščitati čitavu natalnu kartu, a ne samo ovako dio po dio. :D
alternativa nam je Altrnativac :D :-D
Post Reply