Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
basicm

#76 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by basicm »

Vezano za ovu skodu sto predlazete... :-)

Sretno vam bilo.
condy

#77 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by condy »

golfiista wrote:
condy wrote:Nije to auto glupo...da je glupo ne bi napravilo takav uspjeh u prodaji. Da je glupo ne bi nudilo toliku paletu motora o kojoj danas KiA moze sanjati, paketa opreme, sportskih izvedbi i sl. To su samo tvoje pausalne tvrdnje kojim ne vjerujem kao sto ne vjerujem ni da si ga platio 80 kKM i da si za te novce ostao bez te rasvjete. Rekao sam da danas za te novce kod Audija A4 b9 verzije dobijes led sva svjetla, virtual kokpit, s line paket opreme, s tronic mjenjac i mnostvo dodatne opreme a danas su Audijeva vozila dosta skuplja nego davne 2008. godine. Tad se Audi A4 b8 mogao kupiti od 44 hiljade KM pa navise...a preko 65 hiljada se sigurno kupovao neki pocetni sestak... Tako da ti ne vjerujem.
Vidiš koliko ne znaš, Kia ima širu ponudu modela, skoro pa jednaku ponodu opreme i motora. Na kraju krajeva, proda i više nego duplo auta godišnje. No nije tema Kia, tema je smetljarski audi B8. Zaboli mene u sta ti vjeruješ ili ne, ali taj auto je plaćen 80 milja, a ne vrijedi ni pola tog novca, jer nije vise 1996 kad je svabo bio nenadjebiv, od prije 15ak godina svi prave aute, dobre aute, a ovi sisaju debile i valjaju najlon za velike novce. Mesara, poluprivatnika i seljačkih politicara ima napretek, tržište zagarantovano.
Poredit Audi i KiA-u govori koliko ti ne znas i koliko si "objektivan" kad pises o KiA-i njenoj prodaji ponudi motora, o kupcima Audia o samom Audiu i sl. Eksper za razotkrivanja svaba a do juce se kleo u njih ovdje. Bosanska logika je nekad nakaradna. Zato niko nece glasat za Hadzikadica :-D Otidji sa tim poluproizvodom do Minhena pa vidi kakvi mesari vozaju Audija i ko ih kupuje. A taj famozni tvoj Audi nije to auto placeno 80 milja....najvise sto si ti platio za auto je ta KiA.

Ps. Slozio bi se da je Superb vizuelno ruzno auto.
golfiista

#78 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by golfiista »

condy wrote:
golfiista wrote:
condy wrote:Nije to auto glupo...da je glupo ne bi napravilo takav uspjeh u prodaji. Da je glupo ne bi nudilo toliku paletu motora o kojoj danas KiA moze sanjati, paketa opreme, sportskih izvedbi i sl. To su samo tvoje pausalne tvrdnje kojim ne vjerujem kao sto ne vjerujem ni da si ga platio 80 kKM i da si za te novce ostao bez te rasvjete. Rekao sam da danas za te novce kod Audija A4 b9 verzije dobijes led sva svjetla, virtual kokpit, s line paket opreme, s tronic mjenjac i mnostvo dodatne opreme a danas su Audijeva vozila dosta skuplja nego davne 2008. godine. Tad se Audi A4 b8 mogao kupiti od 44 hiljade KM pa navise...a preko 65 hiljada se sigurno kupovao neki pocetni sestak... Tako da ti ne vjerujem.
Vidiš koliko ne znaš, Kia ima širu ponudu modela, skoro pa jednaku ponodu opreme i motora. Na kraju krajeva, proda i više nego duplo auta godišnje. No nije tema Kia, tema je smetljarski audi B8. Zaboli mene u sta ti vjeruješ ili ne, ali taj auto je plaćen 80 milja, a ne vrijedi ni pola tog novca, jer nije vise 1996 kad je svabo bio nenadjebiv, od prije 15ak godina svi prave aute, dobre aute, a ovi sisaju debile i valjaju najlon za velike novce. Mesara, poluprivatnika i seljačkih politicara ima napretek, tržište zagarantovano.
Poredit Audi i KiA-u govori koliko ti ne znas i koliko si "objektivan" kad pises o KiA-i njenoj prodaji ponudi motora, o kupcima Audia o samom Audiu i sl. Eksper za razotkrivanja svaba a do juce se kleo u njih ovdje. Bosanska logika je nekad nakaradna. Zato niko nece glasat za Hadzikadica :-D Otidji sa tim poluproizvodom do Minhena pa vidi kakvi mesari vozaju Audija i ko ih kupuje. A taj famozni tvoj Audi nije to auto placeno 80 milja....najvise sto si ti platio za auto je ta KiA.

Ps. Slozio bi se da je Superb vizuelno ruzno auto.
Pa ti poredis i.mjeris ta dva brenda, sto je, naravno, smijesno..nigdje veze. Ne zivim u MinKenu i ne interesuje me sta se tamo radi ili voza. Zivim u BiH i ovdje ta auta vozaju politicari ( znamo.ko se danas bavi istom) mesari, tajkuni i ostali polusvijet. Ja nisam rekao da sam ja dao tolike novce zavtaj auto, ali jesam haman pola nakon par godina, a da NISAM kamo srece. A tih godina je i 6 ica bila sa 1.9 tdi sa 90 ks :lol: al audi jbg nema veze sto je skoda bolje isla nego taj audi, najlon je mjera.
Najgori od sve djece je audi, pametna raja za duplo.manje para kupi superba i navoza se sita. I jos nesto, kako rekoh davnonsu prosle devedesete, 2018 je, da izađes malo ne bi vjerovao kako je svijet napredovao ;)
condy

#79 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by condy »

Ti si bas pomijesao modele i godine :D ...tako je to kad ne znas o onom o cemu pises al se ne libis da pises glupe tvrdnje :wink: " Tih godina " kako kazes u Audi A6 su bili samo CR dizelski motori. Od 2004. godine u Audi A6 ne ide 1.9 tdi motor za tvoju informaciju vec je najmanji dizelas 2.0 tdi pd motor a kasnije od 2006 godine cr motor. Sto se bezveze provaljujes cemu to ? Sto ti to treba....prvo platio 80 kKM sad "haman" 40 kKM...a ubrzo cemo doci do 20 kKM :mrgreen:
commendatore

#80 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by commendatore »

preMIJum je to marka - isto ko i seat ajbiža - ide isti motor u audi a6 i u seat ajbižiupm....... šta ima veze što je ajbiži bilo potrebno 25000 marona da je kupiš a za audi 85000 sa istim motorm ....

samo zadnja konjina nasjeda na svapske folove i prevare koje su doktorirali 1939-1945 - pljackajuci pola svijeta i ubijajci pola al bosnjakoid je tu da se kune u bošvasa njegovo poštenje rad marljivost - šta ima veze sto su marljivost gradili na milionima izmucenih robova na putu za krematorij - uz tako milozvucno pregalacki motivirajuce Arbeit macht Frei..... :lol:

a da tuga bude veca tuznija i zalosnija ta smeca su trazena u bozju mater po BIH pa nije rijetkost da za lešinu koja je prešla 300 miljona kilometara seljadija trazi 7-8000 KM.... za vozilo kojeg davno više nema po prometnicama u zapadnoj evropi pa ni kod tog jebenog nenadjebivog švabolasa.... dzaba sto na tom autu kurcu nista ne valja osim motora kojeg su trpali u golfa 3 iz 1993e godine, a o 2,5 TDI meceni njemacke tehnoloskog napretka necu trosit rijeci :lol:
condy

#81 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by condy »

Kad pises o konjima barem se ne izrazavaj konjski vec sastavi neku jednostavnu normalnu recenicu :) na temi o automobilima ti o krematorijima :lol: barem si smijesan za citat...onome kome je kreveljenje zabavno.
golfiista

#82 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by golfiista »

condy wrote:Ti si bas pomijesao modele i godine :D ...tako je to kad ne znas o onom o cemu pises al se ne libis da pises glupe tvrdnje :wink: " Tih godina " kako kazes u Audi A6 su bili samo CR dizelski motori. Od 2004. godine u Audi A6 ne ide 1.9 tdi motor za tvoju informaciju vec je najmanji dizelas 2.0 tdi pd motor a kasnije od 2006 godine cr motor. Sto se bezveze provaljujes cemu to ? Sto ti to treba....prvo platio 80 kKM sad "haman" 40 kKM...a ubrzo cemo doci do 20 kKM :mrgreen:
Ima.nesto.sto se nauci u osnovnoj skoli, a pise se , sarkazam, no to ti ne kapiras, bas kao ni poentu onoga sto pisem. Nije ni.vazno..reci cu ti ja, svabe vec puno desetljece ili dva prodaju muda pod bubrege i to je cinjenica, neko skonta prije, neko kasnije, neko nikad. Dokaz ovome je uspjeh Skode. Tu sva prica zavrsava. Ko moze skontat ce, ko ne moze, jbg.
Zakljucak za ovog sa pocetka price, ne uvaljuj se ubgluposti, ovaj audi je i kao.nov poprilicna glavobolj, a kao polovan moRe ii dohakat cojeku'
mayab

#83 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by mayab »

mk ultra wrote:Nikad nisam kontao ove teme sta kupiti valja li i tako to :mrgreen:

Ako ti se sviđa, kupi
Pokvari se, popravi
Da, i oni sto ovde pitaju koliko ima mjesta u autu!
Pa čovječe, vidio si oglas na olx-u za taj neki auto, idi ga pogledaj, makar sjedi u njega , da ne kažem isprobaj ga, samo ti znaš šta tebi odgovara glede prostora....
commendatore

#84 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by commendatore »

condy wrote:Kad pises o konjima barem se ne izrazavaj konjski vec sastavi neku jednostavnu normalnu recenicu :) na temi o automobilima ti o krematorijima :lol: barem si smijesan za citat...onome kome je kreveljenje zabavno.
dobro je felUgo tisina
Last edited by commendatore on 06/10/2018 11:44, edited 1 time in total.
condy

#85 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by condy »

golfiista wrote:
condy wrote:Ti si bas pomijesao modele i godine :D ...tako je to kad ne znas o onom o cemu pises al se ne libis da pises glupe tvrdnje :wink: " Tih godina " kako kazes u Audi A6 su bili samo CR dizelski motori. Od 2004. godine u Audi A6 ne ide 1.9 tdi motor za tvoju informaciju vec je najmanji dizelas 2.0 tdi pd motor a kasnije od 2006 godine cr motor. Sto se bezveze provaljujes cemu to ? Sto ti to treba....prvo platio 80 kKM sad "haman" 40 kKM...a ubrzo cemo doci do 20 kKM :mrgreen:
Ima.nesto.sto se nauci u osnovnoj skoli, a pise se , sarkazam, no to ti ne kapiras, bas kao ni poentu onoga sto pisem. Nije ni.vazno..reci cu ti ja, svabe vec puno desetljece ili dva prodaju muda pod bubrege i to je cinjenica, neko skonta prije, neko kasnije, neko nikad. Dokaz ovome je uspjeh Skode. Tu sva prica zavrsava. Ko moze skontat ce, ko ne moze, jbg.
Zakljucak za ovog sa pocetka price, ne uvaljuj se ubgluposti, ovaj audi je i kao.nov poprilicna glavobolj, a kao polovan moRe ii dohakat cojeku'
Sarkazam je sve sto si napisao o KiA-i :mrgreen:

Poenta tvog pisanja je da dizes u zvijezde novo vozilo u kojem moras drzat prst na prekidacu da bi otvorio prozor. Ili da dizes u zvijezde Kiu koja tako ocigledno kopira te svabe. Ne valjaju im svabe a pokusavju kopirat sve svapsko i to Porschea....sramota...Al, kad odluce da nesto sami naprave prednju plasticnu resetku oblikuju u obliku nosine od lava :-D

Samo naivni vjeruju da se deset ili vise godina spavanja u autoindustriji moze preko noci nadoknaditi....da je moguce ti istocnjaci u koje se kunes ne bi kopirali sve i svasta od evropljana. I ne bi u tom kopiranju bili najveci eksperti!
commendatore

#86 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by commendatore »

kad vec o
kopijama
Image
Rockefeller

#87 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by Rockefeller »

Ako ce ekspert koji kopira napraviti bolje auto, nije nikakva sramota.

Mislim sad ne odnosi se na vasu diskusiju :mrgreen:
golfiista

#88 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by golfiista »

Rockefeller wrote:Ako ce ekspert koji kopira napraviti bolje auto, nije nikakva sramota.

Mislim sad ne odnosi se na vasu diskusiju :mrgreen:

Nije uopste tema o KIA i sl. Neka procita moj orvi post i svoj posta nakon toga. No, nekome je draze oprati svapsku guzicu nego svoju. Jbg.
condy

#89 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by condy »

Opusti se.

Al evo mozemo te malo testirati. Postavit cu ti jedno vrlo jednostavno pitanje koje svi znaju kod svojih vozila, pa ako si imao Audi A4 B8 to bi trebao znati. Vrlo jednostavno pitanje !!! Moze ???

P.s ne smijes trazit pomoc od googlea :-D
amar1994

#90 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by amar1994 »

Condy,smijem li realan bit :D

Mondeo,mz6, vectra,insignia i octavia vise prostora imaju od ove gen a4 :run:

Fali im malo stiropora 10ke da budu bolji :D
golfiista

#91 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by golfiista »

condy wrote:Opusti se.

Al evo mozemo te malo testirati. Postavit cu ti jedno vrlo jednostavno pitanje koje svi znaju kod svojih vozila, pa ako si imao Audi A4 B8 to bi trebao znati. Vrlo jednostavno pitanje !!! Moze ???

P.s ne smijes trazit pomoc od googlea :-D
Profesore, kako se kaze mala zmija? :izet:
condy

#92 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by condy »

amar1994 wrote:Condy,smijem li realan bit :D

Mondeo,mz6, vectra,insignia i octavia vise prostora imaju od ove gen a4 :run:

Fali im malo stiropora 10ke da budu bolji :D
Vise te ne truju sad si vec otrovan :mrgreen:

Rekao sam vise puta. Onaj kome je jedno auto u premijum klasi malo s prostorom kome treba vise prostora kupuje vece iz premijum klase. Odnosno vozac Audija ili BMW-a ne prelazi sa konja na magarca osim znas vec koga!

Te " bosanske logike " bolje mi je Skoda nego Audi nema nigdje osim u Bosni. Uostalom, znat ces! :wink:
amar1994

#93 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by amar1994 »

condy wrote: Vise te ne truju sad si vec otrovan :mrgreen:

Rekao sam vise puta. Onaj kome je jedno auto u premijum klasi malo s prostorom kome treba vise prostora kupuje vece iz premijum klase. Odnosno vozac Audija ili BMW-a ne prelazi sa konja na magarca osim znas vec koga!

Te " bosanske logike " bolje mi je Skoda nego Audi nema nigdje osim u Bosni. Uostalom, znat ces! :wink:
ma da ,svaka prosjecna porodica u svijetu ima u steku minimum 80000KM za A6 ili seriju 5 i troskove koji idu uz taj auto :-)
tesko,ja operisan od premijuma :lol: :thumbup:

nisam ja rekao da je bolja,nego da su veci a kostaju u vecini slucajeva i 2x manje :)

PS.da li je A1 "bolji" auto od seata leona,mazde 3,octavie,golfa,focusa,308,astre i ostalih tkz."ne premium" auta hatch klase ?
Last edited by amar1994 on 06/10/2018 23:08, edited 2 times in total.
Seawolf

#94 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by Seawolf »

amar1994 wrote:

nisam ja rekao da je bolja,nego da su veci a kostaju u vecini slucajeva i 2x manje :)
Dacia Dokker je veća od svih modela koje si ti nabrojao, a 3x je jeftinija od npr. Mazde 6.
amar1994

#95 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by amar1994 »

Seawolf wrote: Dacia Dokker je veća od svih modela koje si ti nabrojao, a 3x je jeftinija od npr. Mazde 6.
extra :thumbup:

popljuj je jos malo,nije dovoljno na jednoj temi :)
condy

#96 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by condy »

amar1994 wrote:

ma da ,svaka prosjecna porodica u svijetu ima u steku minimum 80000KM za A6 :-)

Steta sto si operisan od premiuma jer onaj Audi A4 sto sam onom forumasu stavio preporuku i link sto je iz 13 godine, u svojoj opremi ima neke stvari koje nemaju ni najnoviji modeli vozila koje si ti nabrojao uopce u ponudi a neke stvari su i sad u tim vozilima sto si nabrojao teska doplata a kod ovog Audija je neki srednji paket ( ne postoji onaj paket sto je naveden u oglasu exclusive plus :-D ). Sad, koje stvari to ona gore tvoja auta nemaju ????...Posto vi sve znate o premijumu ja necu nista napisati :D
Last edited by condy on 06/10/2018 23:13, edited 1 time in total.
Seawolf

#97 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by Seawolf »

amar1994 wrote:
Seawolf wrote: Dacia Dokker je veća od svih modela koje si ti nabrojao, a 3x je jeftinija od npr. Mazde 6.
extra :thumbup:

popljuj je jos malo,nije dovoljno na jednoj temi :)
Što obrisa ono što si napisao, da je Rolls-Royce bolji od Mercedesa. Naravno da jeste, ali samo zato što ima BMW-ov motor.
amar1994

#98 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by amar1994 »

Seawolf wrote: Što obrisa ono što si napisao, da je Rolls-Royce bolji od Mercedesa. Naravno da jeste, ali samo zato što ima BMW-ov motor.
ma glup komentar,jer je obratno od jeftinijeg :lol:
amar1994

#99 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by amar1994 »

condy wrote: Steta sto si operisan od premiuma jer onaj Audi A4 sto sam onom forumasu stavio preporuku i link sto je iz 13 godine, u svojoj opremi ima neke stvari koje nemaju ni najnoviji modeli vozila koje si ti nabrojao uopce u ponudi a neke stvari su i sad u tim vozilima sto si nabrojao teska doplata a kod ovog Audija je neki srednji paket ( ne postoji onaj paket sto je naveden u oglasu exclusive plus :-D ). Sad, koje stvari to ona gore tvoja auta nemaju ????...Posto vi sve znate o premijumu ja necu nista napisati :D
jasta nego operisan otakako znam za sebe,nastranu perfomace modeli,al ovo dizeli i "standardni" benzinci ,neka hvala ima jeftinijih a i pouzdanijih :thumbup:.Boli me dupe za ubrzanje i milisekunde saltanja u normalnoj voznji,sve dok se moze normalno vozit i preticat ja zadovoljan :D

povlacim se iz diskusije :odustajem:
Seawolf

#100 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by Seawolf »

amar1994 wrote:
Seawolf wrote: Što obrisa ono što si napisao, da je Rolls-Royce bolji od Mercedesa. Naravno da jeste, ali samo zato što ima BMW-ov motor.
ma glup komentar,jer je obratno od jeftinijeg :lol:
A Mazda 6 mi, u zadnje vrijeme, pravo ide na živce.

Iritira me auto koji prođe kroz dva fejslifta tokom životonog vijeka, a i dan danas se prodaje sa motorima i mjenjačima sa kojima je krenuo prije 6 godina.

I to po visokoj cijeni. Nije Mazda 6 u odnosu na konkurenciju, ništa puno jeftinija niti u državama gdje nije opterećena visokim carinskim davanjima.
Post Reply