Nacionalni interes je da se spale knjige rodjenih i vjencani listoviinsomnia78 wrote:Ne valja puno unazad ici. Kad tad ce ispasti kakav Mitar il Jovo
Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
- triconja
#76 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
-
ušće
#77 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
linsomnia78 wrote:Ne valja puno unazad ici. Kad tad ce ispasti kakav Mitar il Jovo
- HAVANA
#78 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
Pisaj ih,sta cu sutra,jebe mi se za unazad.insomnia78 wrote:Ne valja puno unazad ici. Kad tad ce ispasti kakav Mitar il Jovo
- Artest
#79 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
Od Šemse je gori samo seoski nadri-filozof Emir Hadzikmetovic, koji zagovara hipotezu da Medjunarodna zajednica sprecava Dodika da iskaze svoju ljubav prema Bosni.
Zamolio bih da mu neko prenese da ne citira Krležinu izjavu o "slobodnom covjeku" u svakoj emisiji u kojoj se pojavi.
Zamolio bih da mu neko prenese da ne citira Krležinu izjavu o "slobodnom covjeku" u svakoj emisiji u kojoj se pojavi.
- Kejn
#80 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
Jes al Srbin ili Hrvat neće nikako ispast koliko god išo unazadinsomnia78 wrote:Ne valja puno unazad ici. Kad tad ce ispasti kakav Mitar il Jovo
-
baxus
#81 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
Izgleda ovdje sve intektualci, nacionlno osvjesteni vjernici.triconja wrote:Jaro po njegovom nastupu se moze i procjenit na koju publiku cilja, sigurno ne cilja na intelektualceušće wrote:Enis nije glup on je izuzetno inteligentna osoba ...
Njegov problem je što je glumac i u pozorištu i stvarnom životu ...
Ovo musliman je dobro nije naivno već dobro uvježbano ...![]()
Ne znam sto mislite da ste bolji od Enisa.
On je makar garantovano fakultetski obrazovan, vjernik (kome je to bitno), nacionalno napredno osvjesten (bez predrasuda).
Vi vecinom ovdje niste jos uvijek to sto je on.
Koja je vasa prica i stav?
Vjera, nacija, genocid, agresija...
Daleko cemo dogurat s takvim "intelektualcima"
Nema nas ni 2 miliona cestito, s manjim GDP-om od "konkurenata", s manjim brojem izdavackih kuca, manjim brojem pisanih i digitalnih medija, slabijim skolama, bez vojske...
I vi se kurcite nesto.
Umjesto da ucite, radite i sirite uticaj na jedan mudar i diplomatski nacin kao Enis, vi bi slijedite UDBA-sa Cerica i "komme mi da se prilagodjavamo"
Propast cemo zbog vas, a ne zbog Enisa.
- tandmand
#82 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
Kojih nas?baxus wrote:Nema nas ni 2 miliona cestito,
- Hajvan
#83 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
baxus wrote:Izgleda ovdje sve intektualci, nacionlno osvjesteni vjernici.triconja wrote:Jaro po njegovom nastupu se moze i procjenit na koju publiku cilja, sigurno ne cilja na intelektualceušće wrote:Enis nije glup on je izuzetno inteligentna osoba ...
On je makar garantovano fakultetski obrazovan, vjernik (kome je to bitno), nacionalno napredno osvjesten (bez predrasuda).
Nema nas ni 2 miliona cestito, s manjim GDP-om od "konkurenata", s manjim brojem izdavackih kuca, manjim brojem pisanih i digitalnih medija, slabijim skolama, bez vojske...
I vi se kurcite nesto.
Umjesto da ucite, radite i sirite uticaj na jedan mudar i diplomatski nacin kao Enis, vi bi slijedite UDBA-sa Cerica i "komme mi da se prilagodjavamo"
kojih vas?
moja je prica sledeca:
17 zuba citavih, s tendencijom smanjenja
jedva 11 razreda skole
kompjuterski nepismen
genralno, polupismen
zadnji put na koncertu- 1990 na stonsima u becu
zadnji put u kazlistu- kidaj od svoje zene, 1994.
zadnja knjiga procitana- basta sljezove boje za lektiru
elhamdulilah, jarabi shuchur
-
ušće
#84 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
Prvo kojih "NAS"baxus wrote:Izgleda ovdje sve intektualci, nacionlno osvjesteni vjernici.triconja wrote:Jaro po njegovom nastupu se moze i procjenit na koju publiku cilja, sigurno ne cilja na intelektualceušće wrote:Enis nije glup on je izuzetno inteligentna osoba ...
I vi se kurcite nesto.
-
ušće
#85 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
Da se Enisu slučajno omaklo
Srbin ,Bošnjak ,katolik
Bošnjak ,Hrvat ,pravoslavni
Joj kako bi drugovi proleteri cmizdrili o "Bošnjačkom nacionalizmu "
Dobri Josip Pejaković veli : Znam ja nas ...
-
Srbin ,Bošnjak ,katolik
Bošnjak ,Hrvat ,pravoslavni
Joj kako bi drugovi proleteri cmizdrili o "Bošnjačkom nacionalizmu "
Dobri Josip Pejaković veli : Znam ja nas ...
-
- cyprus
#86 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
A 700 hiljada ubijenih Srba u Jasenovcu?Haman2 wrote:DOBRO RECENO
FAŠIZAM ENISA BEŠLAGIĆA I NACIONALIZAM DINE MUSTAFIĆA
Autor: Elmedina Muftić
"Ako je po mjerilima Enisa i Mustafića voljeti svoju zemlju i svoj narod, boriti se za opstanak svoje zemlje i naroda fašizam i nacionalizam, onda sam ja nacionalista što s ponosom ističem. Ako je po njihovim mjerilima čuvati kulturu sjećanja na nevine žrtve genocida, od Prijedora do Srebrenice, fašizam i nacionalizam, ja priznajem da sam nacionalista. Ako je za njih priča o Havi Tatarević i Naziji Beganović, i njihovih po šest ubijenih sinova zajedno sa očevima, fašizam i nacionalizam, za mene je farz od kojeg ne smijem odustati. Ako je za njih, reći Bošnjaku da je preživio jedanaest genocida i da njegovi koljači još uvijek oštre kame, fašizam i nacionalizam, za mene je sveta dužnost, jer opstanak naroda zavisi o njegovoj budnosti i spremnosti da se odbrani. Ako je za njih fašizam i nacionalizam s ponosom pričati o devet heroja oslobodilačkog rata, šehidima, o našim zlatnim ljiljanima, o našim bitkama kojima smo odbranili našu domovinu, za mene je to najčasnije djelo.
Ako je za njih fašizam i nacionalizam, reći agresoru da je agresor, zločincima da su zločinci, za mene je to istina od koje neću odustati. Ako je za njih fašizam i nacionalizam, reći da u ovoj zemlji žive tri naroda, od kojih dva Srbi i Hrvati, koji mrze ovu zemlju i žele njezin nestanak (naravno ne svi, ali velika većina njih) i narod Bošnjaci koji se bori za jedinstvenu BiH, za mene je to neoboriva istina koju svjedoče na stotine hiljada nevino ubijenih Bošnjaka.
Ako je za njih fašizam i nacionalizam, reći stoljetnim dželatima, da Bošnjaci više nikad neće biti ničija janjad za klanje i da se više nikad neće ponoviti genocid, za mene je to životna filozofija i cilj za koji ne samo da vrijedi boriti se, nego i umrijeti".
-
baxus
#87 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
Prvo kojih "NAS"[/quote]ušće wrote:Izgleda ovdje sve intektualci, nacionlno osvjesteni vjernici.baxus wrote:Jaro po njegovom nastupu se moze i procjenit na koju publiku cilja, sigurno ne cilja na intelektualceušće wrote:Enis nije glup on je izuzetno inteligentna osoba ...
I vi se kurcite nesto.
Bosnjaka
- tandmand
#88 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
Je li i zato Alija kriv?cyprus wrote:A 700 hiljada ubijenih Srba u Jasenovcu?
Jasenovac neka rasprave Srbi i Hrvati međusobno ....
- cyprus
#89 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
Mašiš poentu...tandmand wrote:Je li i zato Alija kriv?cyprus wrote:A 700 hiljada ubijenih Srba u Jasenovcu?
-
ušće
#90 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
Jok poenta je vrni se malo nazad ...cyprus wrote:Mašiš poentu...tandmand wrote:Je li i zato Alija kriv?cyprus wrote:A 700 hiljada ubijenih Srba u Jasenovcu?
- triconja
#91 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
Jebiga jaro ne vidi svak naciju i narod a i sam nacionalizam isto. Eee, a jos bih i dodo posto je semso javna licnost ja imam pravo da komentarisem sta god on kaze i da se sa istim ne slazem koliko mi volja.baxus wrote:Izgleda ovdje sve intektualci, nacionlno osvjesteni vjernici.triconja wrote:Jaro po njegovom nastupu se moze i procjenit na koju publiku cilja, sigurno ne cilja na intelektualceušće wrote:Enis nije glup on je izuzetno inteligentna osoba ...
I vi se kurcite nesto.
Zalosna istina je da kad nestane nacionalizma i revansizma nestane i naroda, pa ti tako i dalje.
P.S. Kad god vidim onaj poster naljepljen nedje volio bih da nas ne nestane u sebi pomislim dabogda nam se zatro svaki trag
- cyprus
#92 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
Mislim da je samom ulogom u ovom kratkom filmu Enis dao veći doprinos očuvanju sjećanja na nevine bošnjačke žrtve, nego svi ovi što kenjaju po internetu zajedno...
- triconja
#93 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
Vidis koliko se puta jedna te ista prica ponavlja, da ovdje zive neki drugi narodi nakon drugog puta bi toliki genocid izvrsili nad agresorima da to nije normalno. Koga zanima kako nastaje zelja za genocidom i zbog cega se on vrsi moze nac na internetu. Znaci ovdje kod bosnjaka revansizam i nacionalizam nula bodova.cyprus wrote:
Mislim da je samom ulogom u ovom kratkom filmu Enis dao veći doprinos očuvanju sjećanja na nevine bošnjačke žrtve, nego svi ovi što kenjaju po internetu zajedno...
- kmirsad
#94 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
Eh... jesmo li se svi izredali u ovoj redaljki... u kojoj je svako od nas imao prilike da pokaže svoje lice.
Ima li još ko da da dođe, na đabni seks, da zadovolji svoje prljave ili čiste strasti...da jebe ili bude jeban.
Ako ima , neka požuri...još malo pa nestalo...
Za par sati ću od moderacije tražiti da zaključa temu...pa da se svi skupa, napadači i odbrambene jedinice ... Enisa... političara, glumca, žrtvu, đelata, Muslimana, muslimana... i na sve i svašta...vratimo politici. i stvarnim akterima sunovrata u koji smo bačeni.
Ima li još ko da da dođe, na đabni seks, da zadovolji svoje prljave ili čiste strasti...da jebe ili bude jeban.
Ako ima , neka požuri...još malo pa nestalo...
Za par sati ću od moderacije tražiti da zaključa temu...pa da se svi skupa, napadači i odbrambene jedinice ... Enisa... političara, glumca, žrtvu, đelata, Muslimana, muslimana... i na sve i svašta...vratimo politici. i stvarnim akterima sunovrata u koji smo bačeni.
- Fudo Bosna
#95 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
Simpatican mi je bio Enis, prevashodno zbog tih uloga, poprilicno, "nekonvencioonalnog" ponasanja/izjava za jednog glumca i sl...
Sve dok nije poceo da "bistri" politiku, dodvorava se Konakovicu, izmislja i imputira vlastitom narodu ono sto objektivno nema veze sa istinom, glumi patriotu, a u padje mu putovnica susjedne drzave.."Bljak", zemljace Semso, ako je i od , "portira Semse" , neukusno je i malkice licemjerno...
Usput, citam, provaljuju ga na facebooku, taj njegov, " veliki patriotizam", i ona neprimjerena prica kod Stankovica...
Lik se pita kako ga nije stid, ljudi zive u Danskoj, Svedskoj , druga generacija a jos nisu "poletili" za pasosima, a on sa putovnicom, a sve lafo,kao, "big patriota" i kriticar?
Sve dok nije poceo da "bistri" politiku, dodvorava se Konakovicu, izmislja i imputira vlastitom narodu ono sto objektivno nema veze sa istinom, glumi patriotu, a u padje mu putovnica susjedne drzave.."Bljak", zemljace Semso, ako je i od , "portira Semse" , neukusno je i malkice licemjerno...
Usput, citam, provaljuju ga na facebooku, taj njegov, " veliki patriotizam", i ona neprimjerena prica kod Stankovica...
Lik se pita kako ga nije stid, ljudi zive u Danskoj, Svedskoj , druga generacija a jos nisu "poletili" za pasosima, a on sa putovnicom, a sve lafo,kao, "big patriota" i kriticar?
Last edited by Fudo Bosna on 27/03/2018 08:24, edited 3 times in total.
-
Inok
#96 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
moj glas ide enisu ili sebiji
- kmirsad
#97 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
Eh eto... ako smo se ispucali... da i ovo završimo..
.
Obračam se moderaciji, kao forumaš koji je otvorio ovu glupu temu,sa molbom da Enis- temu, kao glupu i nepotrebnu, zaključa i pusti da potone u forumski ambis i grobnicu ljudskih gluposti...
.
Obračam se moderaciji, kao forumaš koji je otvorio ovu glupu temu,sa molbom da Enis- temu, kao glupu i nepotrebnu, zaključa i pusti da potone u forumski ambis i grobnicu ljudskih gluposti...
- HAVANA
#98 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
Cekaj nek mu se jos malo nagovore.
On nam je najveci problem.
- kmirsad
#99 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
HAVANA wrote:Cekaj nek mu se jos malo nagovore.On nam je najveci problem.
-
Haman2
#100 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
Gospodin Cyprus, pogledajte naslov teme. Pisite komentare u skladu sa naslovom. Otvorite temu Jasenovac pa nek ljudi pisu sta misle. Inace cifra stradalih u Jasenovcu koju ste naveli je napuhana.

Beslagic trebaa da se bavi onim sto najbolje zna. Sama cinjenica da ga za clana Predsjednistva BiH predlazu iz Banja Luke kod Bosnjaka izaziva podozrenje. Svi znamo da on ne moze biti izabran, ali moze odnijeti jedan broj glasova i tako omoguciti drugom pozeljnom kandidatu da postane clan Predsjednistva BiH koji nece zastupati bosnjacke interese.

Beslagic trebaa da se bavi onim sto najbolje zna. Sama cinjenica da ga za clana Predsjednistva BiH predlazu iz Banja Luke kod Bosnjaka izaziva podozrenje. Svi znamo da on ne moze biti izabran, ali moze odnijeti jedan broj glasova i tako omoguciti drugom pozeljnom kandidatu da postane clan Predsjednistva BiH koji nece zastupati bosnjacke interese.