Hrvatska, predstavnici Hrvatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitaciji u BiH

Post Reply
Hafis

#76 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by Hafis »

Imate duple aršine i ne stoje vam uvijek argumenti.
Vrhovni vjerski lider izjavi ''da vlah ne pobijedi'' i nitko se po guzici ne počeše. K'o veli nije on mislio na one ''vlahe'', već na one druge ''vlahe''...mislim jarane, ti se k'o kjafir ne kužiš u tu našu terminologiju.
Što bi bilo kada bi Puljić izjavio ''da balija ne pobijedi''? Mogu zamisliti kako bi to izgledalo....pregorio bi internet, javni servis, a zasjedali bi svi - od Kruga 99 do kongresa probosanskih stranaka u Vijećnici.
dezurni_ucenik

#77 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by dezurni_ucenik »

Mozes ti fantazriati koliko god ti je volja, zamisljati scene "sta bi bilo kad bi bilo" a to je vec domena sf-a ili sto bi vi rekli hrvati znan-fan.

Elem nejse, poredis Emira Suljagica i njegov privatni stav koji je dao za jednu tv stanicu sa blebetanjem drzavnih sluzbenika pred eu parlamentom. Ovo drugo je drzavni stav a ovo prvo je samo privatno misljenje a to nije, jarane, isto.
vatrogasac

#78 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by vatrogasac »

Na godišnjicu...
'TUĐMAN I MILOŠEVIĆ SRELI SU SE 42 PUTA I DOGOVARALI VELIKU HRVATSKU I VELIKU SRBIJU' General bojnik Ivo Jelić

Njih dvojica su se tijekom rata sastali 42 puta. Je li se za vrijeme Drugog svjetskog rata Hitler ikad sastao s Churchillom? Ili sa Staljinom? Sastali su se samo jednom ministri vanjskih poslova Ribbentrop i Molotov, da se dogovore o nenapadanju i podjeli Poljske.
Hafis

#79 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by Hafis »

E, samo smo još to čekali.
Reci nam ukratko i kronologiju Alijinih sastanaka da možemo krenuti u detaljnu kronološku raščlambu događaja koji su doveli do današnjeg stanja sa stanjem povratničke ratničke populacije iz Sirije i, njen utjecaj na lokalno stanovništvo i moguće reperkusije na naš cilj ulaska u EU i općenito situaciju u ovom dijelu Balkana.
Last edited by Hafis on 24/03/2018 11:36, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#80 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by dezurni_ucenik »

Hafis wrote:E, samo smo još to čekali.
Reci nam ukratko i kronologiju Alijinih sastanaka da možemo krenuti u detaljnu kronološku raščlambu događaja koji su doveli do današnjeg stanja sa stanjem povratničke ratničke populacije iz Sirije i, njen utjecaj na lokalno stanovništvo i moguće reperkusije na naš cilj ulaska u EU i općenito situaciju u ovom dijelu Balkana.

:lol: :Jel ti STVARNO mislis da je to glavni uzrok naseg sporog ulaska u EU? :lol: :lol: :lol:
Hafis

#81 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by Hafis »

dezurni_ucenik wrote:

:lol: :Jel ti STVARNO mislis da je to glavni uzrok naseg sporog ulaska u EU? :lol: :lol: :lol:
Ne, samo sam rekao moguće.
Osim mnogih uzroka našeg zastoja pridruživanja EU ne treba zanemariti i te činjenice, poglavito u vremenima koja dolaze.
arzuhal

#82 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by arzuhal »

Oni najoptimističniji smatraju kako je u BiH tek nekoliko hiljada potencijalnih terorista, tzv. spavača. Oni upućeniji i realniji kažu da se, ustvari, radi o desecima hiljada.
O pesimistima da ne pričam ovaj put...
Stoga se morati obratiti pažnja na terorističku pretnju i izmjene Izbornog zakona...
Hafis

#83 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by Hafis »

Ja nisam baš pretjeran optimist, i dugoročno gledajući mislim da će biti određenih problema vezanih za ovo.
Iskreno se nadam da će i ova tzv. ljevica kakva god da je izbaciti SDA iz šina barem dva uzastopna mandata, u kojem vremenu bi se moglo nešto učiniti i po tom pitanju.
Drvosjeca iz Dejcica

#84 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Hafis wrote:Ja nisam baš pretjeran optimist, i dugoročno gledajući mislim da će biti određenih problema vezanih za ovo.
Iskreno se nadam da će i ova tzv. ljevica kakva god da je izbaciti SDA iz šina barem dva uzastopna mandata, u kojem vremenu bi se moglo nešto učiniti i po tom pitanju.
Hoće, zato valjda Čović zapomaže toliko. :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#85 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

dezurni_ucenik wrote:

A baš nam je do sada išlo k'o po loju dok se nisu pojavili ovi iz Sirije. :lol: Kakav uljudbeni lik. :mrgreen:
dezurni_ucenik

#86 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by dezurni_ucenik »

Hafis wrote:Ja nisam baš pretjeran optimist, i dugoročno gledajući mislim da će biti određenih problema vezanih za ovo.

I da je jos izbacit kradeze i Dodika, i da napokom krenemo naprijed. :thumbup: :bih:
dezurni_ucenik

#87 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by dezurni_ucenik »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
dezurni_ucenik wrote:

A baš nam je do sada išlo k'o po loju dok se nisu pojavili ovi iz Sirije. :lol: Kakav uljudbeni lik. :mrgreen:

ah ta prokleta sirija i prokleti asad. sjebase nam ulazak u eu :lol:
zg1911

#88 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by zg1911 »

emric wrote:
zg1911 wrote:
emric wrote:Hrvatska je jedna nesposobna država, kojoj se stanovništvo osipa jer su u kontinuitetu crna rupa EU.
Politika HDZ-a nema rješenje za probleme koji se gomilaju.
Država stagnira, iako nemaju ni unutrašnje podjele ni Srbe da im "smetaju".
Politika HDZ-a misli profitirati na BiH.
Igranjem sa nacionalizmom i fašizmom misle okrenuti činjenice o Bošnjacima i posljednjem ratu i prodati svijetu taj bullshit.
Pokušavaju homogenizirati Hrvate i napraviti od njih opet idiote kao što su u 2.s.r.

Ko se smije kladiti da će takva politika opet doživjeti propast?
A što su to bošnjaci/muslimani bili u ww2 ako su hrvati bili idioti? Veliki heroji nob-a?

Razumijem da nas ne volite, razumijem čak i da nas sada zovete ustašama, ali ovakvo lažiranje povijesti, gdje se hrvate predstavlja ustašama a bošnjake tobože partizanima je degutantno
Evo ti jedan self-explaining pojam: Nezavisna Država Hrvatska.
U kojoj su muslimani bili cvijeće ili partizani? 2% a ostalo he mitomanija
Men_of_Numenor

#89 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by Men_of_Numenor »

Pa što i mi ne lažemo o njima?

A pa ja, ja zaboravio da smo mi Bošnjaci retardiran narod kojeg svako :izet: u zdrav mozak može.
zg1911

#90 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by zg1911 »

dezurni_ucenik wrote:
Hafis wrote:Jebat ga, druga vremena. Srbi nisu više in, osim u holivudskim filmovima gdje su uveliko zamijenili Ruse glumeći zle i opasne momke.

I Vukovar vise nije in jelde? Zaboravillo se sta su vam srbi radili tamo pa se mrznja okrenula na bosnjake.
Di se to mržnja okrenula ka bošnjacima? Eventualno među bih hrvatima. U rh - niti blizu. Mržnja prema srbima je, nažalost, opipljiva i postoji, mržnja prema bošnjacima pak postoji samo u vašim glavama. Spram bošnjaka postoji eventualno podrugljivi pogled s visoka, i jasno mi je da to smeta, ali to se odnosi na općenito bosance, i srbe i hrvate. Hrvati iz rh ne mrze bošnjake
dezurni_ucenik

#91 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by dezurni_ucenik »

zg1911 wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Hafis wrote:Jebat ga, druga vremena. Srbi nisu više in, osim u holivudskim filmovima gdje su uveliko zamijenili Ruse glumeći zle i opasne momke.

I Vukovar vise nije in jelde? Zaboravillo se sta su vam srbi radili tamo pa se mrznja okrenula na bosnjake.
Di se to mržnja okrenula ka bošnjacima? Eventualno među bih hrvatima. U rh - niti blizu. Mržnja prema srbima je, nažalost, opipljiva i postoji, mržnja prema bošnjacima pak postoji samo u vašim glavama. Spram bošnjaka postoji eventualno podrugljivi pogled s visoka, i jasno mi je da to smeta, ali to se odnosi na općenito bosance, i srbe i hrvate. Hrvati iz rh ne mrze bošnjake

pa djesi purgeru ahbabu moj stari po glazbenom izricaju :D

Mislim na vase politicare koji gdje god da dodju nama pakuju da smo teroristi. A opet, te iste politicare je izabrao narod.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#92 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Ko ode na more u Makarsku paksu je da znate :twisted:
Drvosjeca iz Dejcica

#93 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

_BataZiv_0809 wrote:Ko ode na more u Makarsku paksu je da znate :twisted:
Sjebali smo Konzum po BiH sada možemo rahat ljetovati po Makarskoj i Tučepima. :mrgreen:
zg1911

#94 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by zg1911 »

dezurni_ucenik wrote:

Mislim na vase politicare koji gdje god da dodju nama pakuju da smo teroristi. A opet, te iste politicare je izabrao narod.

Je, a glavna temu u predizbornim kampanjama je bila bih i Bošnjaci

Hoćemo izvlačit incidente u rh spram srpske i bošnjačke manjine ili ćeš priznat da si bubnuo i ostao živ?
Mis mekinjas

#95 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by Mis mekinjas »

Ja vas samo gledam i mislim svi su zasluzili sta imaju.
1. Marijanu Petir kad jednom cujes i procitas bilo sta, intiligentom je jasno da nikad vise nece nista pogledati kad ona nastupa i istupa.
2. Da, HDZ je leglo sljama. Manje vise sto se naviklo na to koketiranje sa ustastvom ono sto mene osobno vise smeta je nepotizam i korupcija. U rangu toga sve nase drzavice se cin kao da su izmislile predmetno.
3. Da, EU pere Hrvate opravdano za mnogosta. Zivim tu. Idu mi na onu stvar branitelji, njihova djeca i unuci, praunuci i sljedbeni nizovi...
4. Onog kretna u Saboru Zeljka Glasnovica bira 6000 glasova hercegovackih a u Kanadi otkud jeste glasa za njega 67 ljudi vjerovatno roda i kucnih prijatelja. Bolje da ga je otac izdrkao u wc skoljku. Izdrkati na isto mjesto trebalo je i Izetbegovice i Milosevice i Tuđmane.
5. Hercegovci su doveli i Kolindu na vlast. Sudeci sta pricam i Hercegovce je trebalo u wc skoljku. :lol: no narod ne sudis maloj grupi ljudi.
6. Hercegovac je i Praljak. Za kojeg se tako Bosanci hvataju da je cijela nacija istog misljenja i da su svi Hrvati osuđeni za zlocinacki pothvat. Dno dna.
7. Ono sto je trenutno porazavajuce po meni je cinjenica da ti isti Bosanci ne znaju i nikad nece ni znati izvuci svoju drzavu iz dubokog gliba govana u kojima svakodnevno zive iako im objektivno sve ide na ruku.
8. Hr je losa, Srbija je trenutno u najboljoj poziciji jer je u pregovorima za EU. To je period kad se najbolje vide promjene u drzavi. Sve krene na ovaj ili onaj nacin. U Bosni to nije slucaj. Tad se i u HR dosta dobro zivjelo. Sad je to sve kolotecina koja nije dobra.
9. Od istorije pobjernika niko nije imao nikada nikakve koristi. Nijemci i Japanci su svijetli primjer porazenih koji su se sjajno izborili sa duhovima lose proslosti. Nuklearku samo ludi Ameri su mogli baciti na Japan bolje da su na nas je grunuli.
10. Da ponovim, svi smo tamo gdje trebamo biti. U govnima sugrađana na vlasti.
Last edited by Mis mekinjas on 24/03/2018 12:12, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#96 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

zg1911 wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Među običnim ljudima nemaš mržlje ni po BiH, ljudi gledaju kako da se izbore sa računima, školovanjem djece...itd. Međutim vidimo da politika pravi mržnju i da je ima među političatima jer kako drugačije protumačiti ovo baljezganje vaših političra protiv BiH. Igru im je pokvarila presuda u HAG-u jer su računali da će Evropa biti naklonjena Hrvatima u presudi ali zajeb do jaja.
smijesni_ste

#97 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by smijesni_ste »

Hrvatska je takodje kriva i za Mevlida :D
dezurni_ucenik

#98 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by dezurni_ucenik »

zg1911 wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Hoćemo izvlačit incidente u rh spram srpske i bošnjačke manjine ili ćeš priznat da si bubnuo i ostao živ?
Nisam ja jaro nista bubno, izvlaci ti koliko hoces ali ne mijenja se cinjenica da nam bespotrebno i bezobrazno pakujete neke stvari. Mislim reci kako je problem zato sto sve vise muskaraca klanja u BiH, pa to je van pameti. Milsim da bi bili najsretniji da se Bosna podijeli na 3 dijela.
zg1911

#99 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by zg1911 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Među običnim ljudima nemaš mržlje ni po BiH, ljudi gledaju kako da se izbore sa računima, školovanjem djece...itd. Međutim vidimo da politika pravi mržnju i da je ima među političatima jer kako drugačije protumačiti ovo baljezganje vaših političra protiv BiH. Igru im je pokvarila presuda u HAG-u jer su računali da će Evropa biti naklonjena Hrvatima u presudi ali zajeb do jaja.
Slažem se, ali u obične ljude spadaju i klošari što se npr danas okupiše na prosvjedu u centru grada. Sad šta misliš, mrze li ti bošnjake ili srbe? Na to sam ja reagirao. Istinske mržnje prema bošnjacima nema. Prema srbima ima, u dobrom dijelu puka
zg1911

#100 Re: Hrvatska, predstavnici Hrvtatske lazu gdje god stignu u EU o sigurnosnoj sitacij u BiH

Post by zg1911 »

dezurni_ucenik wrote:
zg1911 wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Nisam ja jaro nista bubno, izvlaci ti koliko hoces ali ne mijenja se cinjenica da nam bespotrebno i bezobrazno pakujete neke stvari. Mislim reci kako je problem zato sto sve vise muskaraca klanja u BiH, pa to je van pameti. Milsim da bi bili najsretniji da se Bosna podijeli na 3 dijela.
Ok, hrvati više mrze bošnjake nego srbe, u pravu si
Post Reply