a šta biste vi?
imate milion maraka da ih filantropski utrošite. sasvim dovoljno novca da napravite neku razliku na bolje za više ljudi. kako biste ih vi utrošili?
Kolektivno gledajući, naši građani te pare imaju, ali ih redovno proslijeđuju kladionicama.
Ja, lično, sam više priklonjen nekim sistemskim rješenjima, jer ćopanje s kamare ne može trajati dugo. Međutim, toliko smo nisko na podu, u blatu, da nam je pravi uspjeh kad, kao zaposleni ljudi, prehranimo sebe i porodicu za mjesec dana,
prehraniti dakle. Eh sad, nisam ni spomenuo one koji žive od narodne kuhinje, kako je tek njima...
Da imam, gore spomenuti, milion maraka, pod ovim okolnostima, gdje država jedva čeka da te oguli k'o ovcu i gdje nikakva sistemska rješenja nisu moguća(zabranjena su zakonom, da se ne lažemo), vjerovatno bih ih potrošio što prije, vrlo moguće da bi to bilo potrošnja na javnu kuhinju, nekome napraviti krov nad glavom, nekome platiti liječenje i to je to. Pala mi je na pamet i kupovina nekog medicinskog uređaja, ali gdje ću na to trošit pare kad znam u čije ruke će dospjet'.
Fondacija zvuči kao odlična ideja(na prvu). Neko ko završi fakultet, i postane vrhunski stručnjak, nema svoje mjesto u ovoj zemlji, može se slikat' tj. radit' u pekari. Nama stručnjaka ne fali, imamo ih za izvoz i izvozimo ih jer nam nisu potrebni.