Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
arzuhal wrote:
Obrnuto, mislim da ima najviše šansE da se iskobelja...Ne umotava se to kao mumija, šta ti je, ćefini su to. Onda idu one daske nakoso da mo'š disat, da te zemlja ne poklopi...Lahko ti odmaknut dasku i prokopat navliju...
UKOPAJTE ME K'O MUSLIMANA!
ma nema sanse da podignes tako tesku zemlju, ali imas sanse da tokom denaze pocens vristati
a zasto muslimani zakopvajau prebrzo tijelo ? 24 sata maksimum !?
Umre neko i normalno da ces ga zakopat sto prije jer se pocne raspadat (i smrdit). Kad bi se tako cekalo po tri cetri dana u malo nezgodnijim klimatskim uslovima onda ne bi ni trebalo zakopavat mrtve
cosko wrote:Kako sam saznao da su neki ljudi poznanici ili od poznanika kremirani to me potaklo da o tome proguglam.Zapravo je vrlo interesantan postupak ktemacije,iako ga ne podrzavam,jer mislim da ljudi ipak moraju sacuvati trag svog postojanja,religije nasih prostora to takodje ne odobravaju.Zapravo pise da je kremiranje bilo aktuelno cak prije nastanka krscanstva.Mislim da je vazno sacuvati oblik tijela.Zanimljivo da se kremiranje kako kazu oni koji rade,tamo nemoze izvrsit bez sanduka,spaliti nekog u dzaku,kako kazu nije moguce,dali neko zna zasto??Ina na svu srecu BiH jos nema ni jeda krematorij,pokojnici koji za zivota izraze zelju voze ih u ZG ili BG pretezno.Dali se kad se urna polozi u tkz kasetu to je nesto kao mali spomenik na groblju moze vadit ili se zatrpava zemljom,cito sam da se mogu dodavati nove urne u kasetu?
triconja wrote:
Tesko jaro, ako si ikad gledo kako se krha zemlje preko tijeh daski i kako se one uglave, znaci tesko da bi vise ikad usto kad odu sa dzenaze
Ali opet imaš najviše prostora da se mičeš i situaciju za krenuti odnekle... ..
Mislim da ke moguce gore u vrhu dasaka nekako prokopati ruku,pa prosiriti rupu i izaci,pazeci da te zemlja ne zatrpa kad napravis otvor,mada zavisi i koliko je tvrda zemlja,ilovaca,sljunak,crnica izaci i iz sanduka su neki zivi zakopani uspjeli negdje u Bugarskoj sam mislim cito,neke budale zatrpale ljude radi ucjene.Inace se ljudi boje vampirizma zato se i u Islamu ljudima vezu ruke i trpa pamuk u usta,al zasto se ljudima pored danasnje tehnike i telefona ,ne ostavi mobilni da se mogu javit u slucaju klinicke smrti?Ca je ove godine u Brazili zabiljezen slucaj zive zakopane zene...
triconja wrote:
Tesko jaro, ako si ikad gledo kako se krha zemlje preko tijeh daski i kako se one uglave, znaci tesko da bi vise ikad usto kad odu sa dzenaze
Ali opet imaš najviše prostora da se mičeš i situaciju za krenuti odnekle... ..
Mislim da ke moguce gore u vrhu dasaka nekako prokopati ruku,pa prosiriti rupu i izaci,pazeci da te zemlja ne zatrpa kad napravis otvor,mada zavisi i koliko je tvrda zemlja,ilovaca,sljunak,crnica izaci i iz sanduka su neki zivi zakopani uspjeli negdje u Bugarskoj sam mislim cito,neke budale zatrpale ljude radi ucjene.Inace se ljudi boje vampirizma zato se i u Islamu ljudima vezu ruke i trpa pamuk u usta,al zasto se ljudima pored danasnje tehnike i telefona ,ne ostavi mobilni da se mogu javit u slucaju klinicke smrti?Ca je ove godine u Brazili zabiljezen slucaj zive zakopane zene...
Ne isplati se ako ce od tisuc rahmetlija jedan ustat, znaci nek je mobitel 20 maraka * 1000 radi jednog zivota, a svi znamo da toliko zivot ne vrijedi