Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post Reply
SaraFina

#76 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by SaraFina »

Hafis wrote:
SaraFina wrote:
Alzheimerova uznapredovala? Pa Čović ti igra u prvoj postavi evo 4 -ta godina. Sad što ti i tebi i Tvrletu slični tražite alibi za neuspjeh velikohrvatske politike, i tužakate sudu da bi zacementirali nacionalnog vodju i njegovu politiku za vjeke vjekova je te kroz fašizam progurali dodatno i Apartheid drugi je par opanaka. I to fašizam prema Hrvatu iz TK, SK i USA.
Je li ti jasnije??
Heh, ženska površnost.
Meni je još veći fašizam kada se čitavom jednom narodu osporava pravo mna izbor legitimnih predstavnika nego ti pojedinačni problemi koje navodiš. Nije to obični fašizam, to je teška fašizmina.
Je li ti jasnije ili treba dijagram??

Ko ti je bilo što osporio? Čović "jaše" sad što nije neki krotitelj pa stalno "pada" nije krivnja Avde iz Zenice niti Muniba iz Sarajeva.
Medjutim, krivci zato što Anto iz Tuzle i Mijo iz Sarajeva nisu zastupljeni kao ravnopravni Hrvati poput Marka iz Gruda jesi ti, Tvrtko, Čović i HDZ-ovci.
kakavdanakneiskustvu

#77 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by kakavdanakneiskustvu »

ti hrvati su bitniji za HDZ i to je svima jasno,ja sam se u to uvjerio 1996. u čapljini na služenju vojnog roka kad su nas instruisali da na prim poslijeratnim izborima glasamo za čapljinu i stolac a ne za gradove iz kojih smo dosli,bar mi iz srednje bosne
Hafis

#78 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by Hafis »

SaraFina wrote:
Hafis wrote:
SaraFina wrote:
Alzheimerova uznapredovala? Pa Čović ti igra u prvoj postavi evo 4 -ta godina. Sad što ti i tebi i Tvrletu slični tražite alibi za neuspjeh velikohrvatske politike, i tužakate sudu da bi zacementirali nacionalnog vodju i njegovu politiku za vjeke vjekova je te kroz fašizam progurali dodatno i Apartheid drugi je par opanaka. I to fašizam prema Hrvatu iz TK, SK i USA.
Je li ti jasnije??
Heh, ženska površnost.
Meni je još veći fašizam kada se čitavom jednom narodu osporava pravo mna izbor legitimnih predstavnika nego ti pojedinačni problemi koje navodiš. Nije to obični fašizam, to je teška fašizmina.
Je li ti jasnije ili treba dijagram??

Ko ti je bilo što osporio? Čović "jaše" sad što nije neki krotitelj pa stalno "pada" nije krivnja Avde iz Zenice niti Muniba iz Sarajeva.
Medjutim, krivci zato što Anto iz Tuzle i Mijo iz Sarajeva nisu zastupljeni kao ravnopravni Hrvati poput Marka iz Gruda jesi ti, Tvrtko, Čović i HDZ-ovci.
Malo je već zamorna, da ne kažem providna ta ''briga'' za Miju iz Sarajeva. Interesantno, ali samo se Bošnjaci (bošnjačke stranke) brinu za njihovo predstavljanje.
A kao što bi rekao kolega Ćović - a kad treba netko od njih biti imenovan na čelo kakvog JP, univerziteta, škole, e onda nastaje druga problematika - nema ih dovoljno, a i nikome k'o njima: ''Ocam' svi su ba oni zaposleni...niđe nijednog na birou''.
Ne pale te finte.
Hafis

#79 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by Hafis »

Čini mi se da ovu temu preimenujemo u: Petogodišnji plan implementacije s utvrđenim prioritetnim mjerama i projektima/aktivnostima za razvoj ekoturizma uz rijeku Trebižat opet bi ''nadošli'' na Antu iz Tuzle, Miju iz Sarajeva, Edima iz Goražda, fašizam i njihove šaMse za delegiranje u FBiH Dom naroda :D
SaraFina

#80 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by SaraFina »

Hafisaga, Pa i Čović samo članove stranke HDZ i njihovu bližu obitelj imenuje na takve pozicije. Ne budite licemjerni. Ostali Hrvati (koji nisu bliski stranci) iseliše u Irsku, Njemačku i Skandinaviju.
Hafis

#81 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by Hafis »

SaraFina wrote:Hafisaga, Pa i Čović samo članove stranke HDZ i njihovu bližu obitelj imenuje na takve pozicije. Ne budite licemjerni. Ostali Hrvati (koji nisu bliski stranci) iseliše u Irsku, Njemačku i Skandinaviju.
Pa da si i ti bila bliža minderu, sad bi meni u Sarajevu sređivala kakav input za projekt razvoja nevladinog sektora od strane UNDP-a i povukla solidan profit, a ovako se moram s onim kokošarima hrvati. A ne iz Beča potpirivati ovu pjašadiju po forumima.
Hafis

#82 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by Hafis »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ftv-pre ... /180315095

ZATEGNUTI ODNOSI
FTV prekida saradnju s redakcijom BHRT-a na čijem je čelu Milović: Postoji crta ispod koje ne možemo ići

Auu, ne mogu da vjerujem.
Stvarno nije u redu imenovati urednike, a da se prije toga ne upita za mišljenje ekipu s FTV.
Nadam se da će se i nekadašnja stara i provjerena ekipa iz 60 minuta oglasiti i dati podršku ovoj borbi protiv fašizma.
General War

#83 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by General War »

Hafis wrote: Malo je već zamorna, da ne kažem providna ta ''briga'' za Miju iz Sarajeva. Interesantno, ali samo se Bošnjaci (bošnjačke stranke) brinu za njihovo predstavljanje.
A kao što bi rekao kolega Ćović - a kad treba netko od njih biti imenovan na čelo kakvog JP, univerziteta, škole, e onda nastaje druga problematika - nema ih dovoljno, a i nikome k'o njima: ''Ocam' svi su ba oni zaposleni...niđe nijednog na birou''.
Ne pale te finte.
Jbg, eno "brinuo se" i prof. Kukic pa dobio batine da ih jos pamti..a ne od bosnjaka, a mijo i anto iz tuzle se itekako bune...pitaj drugog Miju ispred adezea u zupaniji soli za detaljnije informacije.
General War

#84 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by General War »

Hafis wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/ftv-pre ... /180315095

ZATEGNUTI ODNOSI
FTV prekida saradnju s redakcijom BHRT-a na čijem je čelu Milović: Postoji crta ispod koje ne možemo ići

Stvarno nije u redu imenovati urednike, a da se prije toga ne upita za mišljenje ekipu s FTV.
Nadam se da će se i nekadašnja stara i provjerena ekipa iz 60 minuta oglasiti i dati podršku ovoj borbi protiv fašizma.
Gdje nadjete samo ove sabane za kandidate?

...ja bih se bas zabrinuo, izgleda da SDA-u ispadaju konci za kontrolu haosa,
tandmand

#85 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by tandmand »

Tvrtko izdrži, SDA ti dala funkciju da bi "zavolio Bosnu". Ne daj da te poturče, ne budi dajdža. :D
Hafis

#86 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by Hafis »

General War wrote:

ZATEGNUTI ODNOSI

E jebat ga. Na prste jedne ruke možeš pobrojati Hrvate u BiH koji bi bili po volji kotlinskom mentalitetu i koji se uklapaju u bošnjački nacionalni projekt: Želja Komšić, onda onaj novi talent što se ubi nudeći se zadnjih dana - Slaven Kovačević i možda još par fratara. a da...i Slavo kukić, samo mu nije vjerovati (u povjerenju). I to ti je sav opus.
Sve ostalo je ili fašist ili UZP-ejac...nitko normalan.
It_is_a_Leclerc

#87 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by It_is_a_Leclerc »

Bog te dragi ne ubio, pa nije problem hrvatstvo, već ismijavanje 1600 ubijene djece. :?

I još ovaj neki Hafis meni kao - jel neko demantovao Tvrtka Milovića - pa jeste Tužilaštvo haškog Tribunala i sudsko vijeće u najmanje pet predmeta. :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#88 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by Truba »

šta su ovo zategnuli odnose

oće li biti šaketanja među kolegama :D

spremaj kokice :lol:
General War

#89 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by General War »

Hafis wrote:
General War wrote:

ZATEGNUTI ODNOSI

E jebat ga. Na prste jedne ruke možeš pobrojati Hrvate u BiH koji bi bili po volji kotlinskom mentalitetu i koji se uklapaju u bošnjački nacionalni projekt: Želja Komšić, onda onaj novi talent što se ubi nudeći se zadnjih dana - Slaven Kovačević i možda još par fratara. a da...i Slavo kukić, samo mu nije vjerovati (u povjerenju). I to ti je sav opus.
Sve ostalo je ili fašist ili UZP-ejac...nitko normalan.
Da previse ne polemisemo, jer i ja i ti znamo da su ovo rezirane stvari u dogovru, kako bi se narod mogao zabavlajti. Predprosli put je bio treci kanal, pa treci entitet pa sad ovo...meni je licno sve ovo uzp sa svih strana, Stranke koje predstavljaju bosnjake se toboze bune u PC za sve i svasta a redovno ucestvuju u vlasti dajuci "genocidasima" legitimitet, kod tebe isto tako...daju ti legitimitet...gdje ni jednih ni drugih nema, smjenjuju jedni druge po kantonima da vise ni neznas ko koga handri tu...a sve oko banalnih stvari.
Covic u predsjednistvu evo cetiri godine, ne vidje da je ista uradio za hrvate i kontra drugih, Zeljko u predsjednistvu osam godina, ne vidjeh da je nesto uradio protiv hrvata ili nesto za druge...pa ti vidi.
muzicar_iz_parka

#90 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by muzicar_iz_parka »

Kako ne bi učestvovali u vlasti ili nekoj državnoj funkciji, nek je 2000 KM al nek je redovno.

Plaća se i rad u komisijama i odborima, zar ne?
Hafis

#91 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by Hafis »

It_is_a_Leclerc wrote:Bog te dragi ne ubio, pa nije problem hrvatstvo, već ismijavanje 1600 ubijene djece. :?

I još ovaj neki Hafis meni kao - jel neko demantovao Tvrtka Milovića - pa jeste Tužilaštvo haškog Tribunala i sudsko vijeće u najmanje pet predmeta. :lol:
Opet ti o žrtvama.
Pročitao sam Tvrtkovu izjavu gdje je naveo da su određeni podatci tijekom godina imali tendenciju rasta.
Očekivao sam da će ga netko stvarno demantirati činjenicama, međutim, osim osuda te izjave, nije se ništa desilo.
Imaš li neku presudu Haškog suda koja se bavila tim podatcima, neće mi biti mrsko potražiti je.
Hafis

#92 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by Hafis »

General War wrote:
Da previse ne polemisemo, jer i ja i ti znamo da su ovo rezirane stvari u dogovru, kako bi se narod mogao zabavlajti. Predprosli put je bio treci kanal, pa treci entitet pa sad ovo...meni je licno sve ovo uzp sa svih strana, Stranke koje predstavljaju bosnjake se toboze bune u PC za sve i svasta a redovno ucestvuju u vlasti dajuci "genocidasima" legitimitet, kod tebe isto tako...daju ti legitimitet...gdje ni jednih ni drugih nema, smjenjuju jedni druge po kantonima da vise ni neznas ko koga handri tu...a sve oko banalnih stvari.
Covic u predsjednistvu evo cetiri godine, ne vidje da je ista uradio za hrvate i kontra drugih, Zeljko u predsjednistvu osam godina, ne vidjeh da je nesto uradio protiv hrvata ili nesto za druge...pa ti vidi.
Pa i ja isto tako mislim.
Samo sam ovdje htio istaknuti dvostruke aršine. Godinama je jedna skupina hoštaplera s FTV-a nekažnjeno medijski linčovala i doslovce se iživljavala na kome god je htjela, i nitko se od ovih današnjih medijskih stručnjaka i antifašista nije po guzici počešao ili uzeo u zaštitu te žrtve.
Nije se tu radilo o nekoj ishitrenoj izjavi ili nekoj neukusnoj reportaži, već o planskom medijskom UZP-u nad svim neistomišljenicima i mogućim političkim oponentima. Pa ono nisu ni Miloševićevi mediji radili Slovencima i Hrvatima početkom devedestih.
I ne znam otkud moralno pravo ikome s FTV-a da danas čita bukvicu i drži predavanje.
Henry Chinaski

#94 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by Henry Chinaski »

Hafis wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Bog te dragi ne ubio, pa nije problem hrvatstvo, već ismijavanje 1600 ubijene djece. :?

Opet ti o žrtvama.
Pročitao sam Tvrtkovu izjavu gdje je naveo da su određeni podatci tijekom godina imali tendenciju rasta.
Očekivao sam da će ga netko stvarno demantirati činjenicama, međutim, osim osuda te izjave, nije se ništa desilo.
Imaš li neku presudu Haškog suda koja se bavila tim podatcima, neće mi biti mrsko potražiti je.
Istraživačko dokumentacioni centar je napravio detaljnu bazu žrtava i nije teško provjeriti navode tog tipa.
S druge strane, jesi li ti stvarno toliko tup da opravdavaš likove ovog kalibra i praviš budalu od sebe ili si samo dobro plaćen za to.
Ima li hdz normalne ljude koji znaju da suživot nema alternativu i da ovakvi idioti moraju biti istjerani na margine odakle im se ne smije dati ni da vire unutra?

Čime se mogu opravdati ultramrziteljski stavovi prema svojoj državi i svemu što je zajedničko, a onda da dođeš u instituciju koja tu državu predstavlja i živiš od toga. Kako reći za nekog da nije govno ako nikad nije platio pretplatu za servis od kojeg će sad dobijati platu?

podatci = podaci
podatcima = podacima

Samo to što svojim podlim postovima uspijevaš iznervirati ljude ne znači da se možeš smatrati previše pametnim. Mene i Sejfović iznervira samom svojom pojavom...
Last edited by Henry Chinaski on 15/03/2018 17:10, edited 1 time in total.
tandmand

#95 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by tandmand »

Utorak, 26 Rujan 2017 14:58
Tvrtko Milović: 31 razlog zašto Sarajevo zavidi Kiseljaku

Kratkom analizom utvrdili smo da je Kiseljak bolji od Sarajeva u skoro svim segmentima života te da tu leži odgovor ratohuškačkih tekstova na račun Kiseljaka. Nabrojat ćemo samo one koje su očite Sarajlijama:

Kiseljak je mirno mjesto za život bez svakodnevnih ubojstava;
Sarajevo je mjesto sa svakodnevnim pucnjavama i ubojstvima.

Kiseljak je multietnična multikulturalna i multikonfesionalna zajednica;
Sarajevo nije.

Kiseljak ima vitalnu hrvatsku i srpsku zajednicu;
Sarajevo nema.

U Kiseljaku se poslije rata održalo židovsko vjenčanje;
U Sarajevu nije.

U Kiseljaku se mogu vidjeti zastave hrvatskog i srpskog naroda;
U Sarajevu ne mogu.

U Sarajevu je pravoslavna crkva u Pofalićima napadnuta 40 puta;
U Kiseljaku ni jednom. Općina je osvijetlila i plaća struju.

Središtem Kiseljaka dominira park i šetnica;
Sarajevom ne.

Kiseljak ima stvarni trg;
Sarajevo nema trga.

Kiseljak leži na tri prekrasne čiste rijeke;
Sarajevo ima smrdljivu Miljacku.

U centru Kiseljaka ima jezero iz kojeg pršće fontana;
Sarajevo ni jezera ni fontane.

U Kiseljaku voda besplatno teče na četiri česme u središtu grada;
Sarajevo nema vode nikako.

Kiseljak ima jednu džamiju na svakih 445 stanovnika;
U Sarajevu se u jednu džamiju mora pogurati po 3000 ljudi.

U Kiseljaku bošnjačka djeca imaju mogućnost školovanja na svom jeziku u javnim školama;
Hrvatska djeca u Sarajevu nemaju tu mogućnost.

U Kiseljaku postoji desetak spomenika poginulim šehidima;
U Sarajevu HVO nema pravo podići ni jedan spomenik.

U Kiseljaku studira više Sarajlija nego u Sarajevu Kiseljačana.

Sarajlije prave vikendice po Kiseljaku;
Kiseljačani ne prave vikendice po Sarajevu.

U Kiseljaku u veljači nema smoga;
Sarajevo se pola zime guši u smogu.

U Kiseljaku imaju dva čopora pasa lutalica. Pitomi su i svi psi imaju imena;
U Sarajevu ima oko 10.000 pasa lutalica koji grizu Sarajlije.

U Kiseljaku 90% ljudi radi u privatnom sektoru;
U Sarajevu je 90% uhljeba u javnom sektoru.

Zimi kad padne snijeg u Kiseljaku su sve ulice čiste isti dan;
U Sarajevu nisu.

U Kiseljaku se građani prevoze jeftinim taksijima;
U Sarajevu se prevoze raspadnutim vozilima GRAS-a.

U Kiseljaku Ivo Komšić nije ništa;
U Sarajevu je bio gradonačelnik.

U Kiseljaku Željko Komšić nije ništa;
U Sarajevu je bio Predsjednik nečega.

U Kiseljaku nema NDH pamfleta po banderama;
U Sarajevu ima.

Iz Kiseljaka do Aerodroma Sarajevo treba 18 minuta;
Iz Sarajeva do aerodroma Sarajevo treba 25 minuta.

U Kiseljaku ljudi ne kopaju po kontejnerima;
U Sarajevu ljudi kopaju po kontejnerima.

Kiseljaku ne treba javna kuhinja;
Sarajevu treba.

U Kiseljaku se kupuje svinjetina najnormalnije;
U Sarajevu se vrši segregacija kupaca svinjetine.

Kroz Kiseljak vehabije i selefije samo prođu;
U Sarajevu žive.

Nitko nema pogače bolje od kiseljačkih;
Svi imaju ćevape bolje od sarajevskih.

Kiseljak je lijep.
Sarajevo je ružno.

Tvrtko Milović/FB
Henry Chinaski

#96 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by Henry Chinaski »

Ovo bi morala biti jedna od prekretnica u BH novinarstvu. Znam da su većina novinara režimski i da se prodaju da pivu i pljeskavicu ali neko bi morao da zapali plamen novinarske slobode u ovoj zemlji.
Stid me je samo da ja moram raspravljati o ovakvoj gnjidi koji je intelektualac ranga učesnika Parova ili Farme.
General War

#97 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by General War »

Hafis wrote:
General War wrote:
Pa i ja isto tako mislim.
Samo sam ovdje htio istaknuti dvostruke aršine. Godinama je jedna skupina hoštaplera s FTV-a nekažnjeno medijski linčovala i doslovce se iživljavala na kome god je htjela, i nitko se od ovih današnjih medijskih stručnjaka i antifašista nije po guzici počešao ili uzeo u zaštitu te žrtve.
Nije se tu radilo o nekoj ishitrenoj izjavi ili nekoj neukusnoj reportaži, već o planskom medijskom UZP-u nad svim neistomišljenicima i mogućim političkim oponentima. Pa ono nisu ni Miloševićevi mediji radili Slovencima i Hrvatima početkom devedestih.
I ne znam otkud moralno pravo ikome s FTV-a da danas čita bukvicu i drži predavanje.
Pa ti "hohstapleri" su koliko se sjecam hraljali ama bas po svima...(od sda do sdpa-a, mudhahedinima, korupciji...IZ, name it..)i to branili slobodnim novinarstvom...ova strucnjak je i prije nego je zasjeo na stolicu poceo srat nicim izazvan (kao i plejada drugih slicnih njemu koji su vec izgradili pedigre)...kakve veze imaju poginula djeca sarajava sa icim hrvatskim npr? Neko je postavio video njega i Suljagica, i vidim da je dovoljno elokventan da zna artikuisati ono o cemu prica uzivo, ali brate niko nije budala...ali opet naglasavam, on je tu jer "neko" ga zeli tu ne radi njega samog vec radi drugih ciljeva.
Last edited by General War on 15/03/2018 17:19, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#98 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by Velkoski »

ko još gleda dokumentarni program na bht-u :?
It_is_a_Leclerc

#99 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by It_is_a_Leclerc »

Hafis wrote:

Opet ti o žrtvama.
Pročitao sam i ja da je zemlja ravna, da džinovske kornjače nose zemlju na svojim leđima, pa to opet ne mogu smatrati ničim drugim do sranjem. Klasičnim.

Da bi neko demantirao našeg Tvrtka koji je, podsjetit ću ovdje, kao i više-manje svaki viđeniji HDZ-ov medijski jurišnik, prije otkrivanja hrvatstva služio i nadničio po bošnjačkim medijima za komad kruha, prvo Tvrtko mora iznijeti činjenice, a ne svoja "opažanja".

Jer, ko bi ozbiljan demantirao facebook status čovjeka koji nema baš nikakvog pojma o temi kojom se bavi i koji ima jedinu intenciju da uvrijedi roditelje mrtve djece.
Nero Histrion

#100 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by Nero Histrion »

tandmand wrote:
Utorak, 26 Rujan 2017 14:58
Tvrtko Milović: 31 razlog zašto Sarajevo zavidi Kiseljaku

Kratkom analizom utvrdili smo da je Kiseljak bolji od Sarajeva u skoro svim segmentima života te da tu leži odgovor ratohuškačkih tekstova na račun Kiseljaka. Nabrojat ćemo samo one koje su očite Sarajlijama:

Kiseljak je mirno mjesto za život bez svakodnevnih ubojstava;
Sarajevo je mjesto sa svakodnevnim pucnjavama i ubojstvima.

Kiseljak je multietnična multikulturalna i multikonfesionalna zajednica;
Sarajevo nije.

Kiseljak ima vitalnu hrvatsku i srpsku zajednicu;
Sarajevo nema.

U Kiseljaku se poslije rata održalo židovsko vjenčanje;
U Sarajevu nije.

U Kiseljaku se mogu vidjeti zastave hrvatskog i srpskog naroda;
U Sarajevu ne mogu.

U Sarajevu je pravoslavna crkva u Pofalićima napadnuta 40 puta;
U Kiseljaku ni jednom. Općina je osvijetlila i plaća struju.

Središtem Kiseljaka dominira park i šetnica;
Sarajevom ne.

Kiseljak ima stvarni trg;
Sarajevo nema trga.

Kiseljak leži na tri prekrasne čiste rijeke;
Sarajevo ima smrdljivu Miljacku.

U centru Kiseljaka ima jezero iz kojeg pršće fontana;
Sarajevo ni jezera ni fontane.

U Kiseljaku voda besplatno teče na četiri česme u središtu grada;
Sarajevo nema vode nikako.

Kiseljak ima jednu džamiju na svakih 445 stanovnika;
U Sarajevu se u jednu džamiju mora pogurati po 3000 ljudi.

U Kiseljaku bošnjačka djeca imaju mogućnost školovanja na svom jeziku u javnim školama;
Hrvatska djeca u Sarajevu nemaju tu mogućnost.

U Kiseljaku postoji desetak spomenika poginulim šehidima;
U Sarajevu HVO nema pravo podići ni jedan spomenik.

U Kiseljaku studira više Sarajlija nego u Sarajevu Kiseljačana.

Sarajlije prave vikendice po Kiseljaku;
Kiseljačani ne prave vikendice po Sarajevu.

U Kiseljaku u veljači nema smoga;
Sarajevo se pola zime guši u smogu.

U Kiseljaku imaju dva čopora pasa lutalica. Pitomi su i svi psi imaju imena;
U Sarajevu ima oko 10.000 pasa lutalica koji grizu Sarajlije.

U Kiseljaku 90% ljudi radi u privatnom sektoru;
U Sarajevu je 90% uhljeba u javnom sektoru.

Zimi kad padne snijeg u Kiseljaku su sve ulice čiste isti dan;
U Sarajevu nisu.

U Kiseljaku se građani prevoze jeftinim taksijima;
U Sarajevu se prevoze raspadnutim vozilima GRAS-a.

U Kiseljaku Ivo Komšić nije ništa;
U Sarajevu je bio gradonačelnik.

U Kiseljaku Željko Komšić nije ništa;
U Sarajevu je bio Predsjednik nečega.

U Kiseljaku nema NDH pamfleta po banderama;
U Sarajevu ima.

Iz Kiseljaka do Aerodroma Sarajevo treba 18 minuta;
Iz Sarajeva do aerodroma Sarajevo treba 25 minuta.

U Kiseljaku ljudi ne kopaju po kontejnerima;
U Sarajevu ljudi kopaju po kontejnerima.

Kiseljaku ne treba javna kuhinja;
Sarajevu treba.

U Kiseljaku se kupuje svinjetina najnormalnije;
U Sarajevu se vrši segregacija kupaca svinjetine.

Kroz Kiseljak vehabije i selefije samo prođu;
U Sarajevu žive.

Nitko nema pogače bolje od kiseljačkih;
Svi imaju ćevape bolje od sarajevskih.

Kiseljak je lijep.
Sarajevo je ružno.

Tvrtko Milović/FB
Pa dobro nam dosao, momak veseljak iz Kiseljak(a), u nas lijepi Šeher. :bih: :bih: :bih:
Post Reply