Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Cherry-Cherry wrote:Kakve veze ima to što je u trenutku pogibije bio pripadnik armije ako je poginuo u kući
A što se komšije tiče, zakon je takav kakav jest i on je po tom zakonu RVI
Da si ikad procitao ijedan zakon u zivotu, znao bi kakve veze ima.
Posto te ocito ne zanima, ne znam ni koji kurac me pitas?
A da ne spominjem besmislice u zakonu po kojem su i administracija i čistačice iz armije takođe pripadnici armije
Žena popravljala zube borcima i poginula kući i vodi se kao šehid
Cherry-Cherry wrote:A da ne spominjem besmislice u zakonu po kojem su i administracija i čistačice iz armije takođe pripadnici armije
Cherry-Cherry wrote:Kakve veze ima to što je u trenutku pogibije bio pripadnik armije ako je poginuo u kući
Čitam ih i vidim dosta nedostataka
Pa taj zakon su i pisali lažnjaci i porodice tzv šehida koji su poginuli u kući ili kod švalerke . Takvi sada taj zakon i brane jer im je omogućio da se hljeba najedu
Pa taj zakon su i pisali lažnjaci i porodice tzv šehida koji su poginuli u kući ili kod švalerke . Takvi sada taj zakon i brane jer im je omogućio da se hljeba najedu
Alfons Kauders wrote:
Uglavnom, 2. korpus završio rat s jos vise ljudi no sto sam mislio. Ovo je cifra iz marta, a garantujem ti da je na kraju rata bilo jos par hiljada:
Oduzimamo od 119,000:
67,845 - 2 korpus pocetkom '95
10,000 - pali u borbi
15,000 - MUP, TO, CZ itd
5,000 - HVO i HOS
20,000 - ranjenih, sigurno i vise, dobar dio ostao van borbe, neki trajno onesposobljeni
Svi iz jedinice mog oca su Demobilisani u oktobru 1994. (moguce i ranije al mislim da je oktobar) mrsko mi knjizicu trazit
Moguce da je bilo jos ljudi koji su demobilisani prije 02.1995
Mozda je demobilisan on, ali cijela jedinica nije garant (osim ako nije bio u HVO).
Njih oko 50 je demobilisano isto dan, koji su zajedno ratovali, sad jel to jedinica, brigada, četa, vod nemam pojma.
Heller wrote:
Njih oko 50 je demobilisano isto dan, koji su zajedno ratovali, sad jel to jedinica, brigada, četa, vod nemam pojma.
Jace od prosjecnog voda, ali to je bila iznimka i kap u moru (50 spram 120,000). Garant ispao neki problem u jedinici pa ih raspustili, ili je neko napravio kakvu pizdariju pa ih "skinuli" umjesto da istrazuju i sude - jer jebiga, rat...
Cherry-Cherry wrote:A da ne spominjem besmislice u zakonu po kojem su i administracija i čistačice iz armije takođe pripadnici armije
Ja ba, a tih je garant pola medju poginulim?
De me ba uvezite s dilerom ljudi...
Nema to veze sa drogama no sa pljuvanjem po borbi i Armiji
Dobro ba...znamo koje i kakve stavove stitis. Sreca pa si okruzena ljudima koji znaju sta se desavalo i kako je bilo.
Heller wrote:
Jace od prosjecnog voda, ali to je bila iznimka i kap u moru (50 spram 120,000). Garant ispao neki problem u jedinici pa ih raspustili, ili je neko napravio kakvu pizdariju pa ih "skinuli" umjesto da istrazuju i sude - jer jebiga, rat...
To i govorim čitavo vrijeme, poenta mog posta je bila da ne znam jel to iznimka bila il se znalo češče desit.
Heller wrote:
To i govorim čitavo vrijeme, poenta mog posta je bila da ne znam jel to iznimka bila il se znalo češče desit.
Iznimka, definitivno. Ko zna sta se desilo, ali pretpostavljam da je bila neka pravna ili politicka pizdarija.
Ja ba, a tih je garant pola medju poginulim?
De me ba uvezite s dilerom ljudi...
Nema to veze sa drogama no sa pljuvanjem po borbi i Armiji
I meni se cini... Ali eto, vidim ljudima nije pravo kad im se to kaze, pa prijavljuju i tako to
Je li vam nešto ne odgovara, ne uklapa se u vaš svijet, odmah je to pljuvanje, pa slijedi vrijeđanje, spuštanje na lični nivo, mahalsko diskreditovanje, vakav si, nakav si... eto nije bilo lažnjaka, bilo je 5000000 pripadnika armije, je li vam lakše?
Cherry-Cherry wrote:Je li vam nešto ne odgovara, ne uklapa se u vaš svijet, odmah je to pljuvanje, pa slijedi vrijeđanje, spuštanje na lični nivo, mahalsko diskreditovanje, vakav si, nakav si... eto nije bilo lažnjaka, bilo je 5000000 pripadnika armije, je li vam lakše?
Vakav si nakav si, ja sam fino izbacio sve podatke koji su dostupni, naveo cifre i izvore - a odgovor tvoje malenkosti i ove streptokoke je bio da je to sve izmisljeno. Bez ijednog argumenta i cinjenice, samo zato jer se ne uklapa u tvoju pricu.
Cherry-Cherry wrote:Je li vam nešto ne odgovara, ne uklapa se u vaš svijet, odmah je to pljuvanje, pa slijedi vrijeđanje, spuštanje na lični nivo, mahalsko diskreditovanje, vakav si, nakav si... eto nije bilo lažnjaka, bilo je 5000000 pripadnika armije, je li vam lakše?
Vakav si nakav si, ja sam fino izbacio sve podatke koji su dostupni, naveo cifre i izvore - a odgovor tvoje malenkosti i ove streptokoke je bio da je to sve izmisljeno. Bez ijednog argumenta i cinjenice, samo zato jer se ne uklapa u tvoju pricu.
Tako da me iskreno zaboli za tvojim misljenjem.
Odgovor je da ima lažnjaka a ne da je sve izmišljeno , dakle ne stavljaj riječi u usta. A lažnjaka ima, tako da i mene zaboli za tvoje mišljenje
Ja sam pisao jednom negdje kako je moguce da ima pola miliona boraca. Pa ARBiH imala 250.000 jedno vrijeme, to znaci par strojeva se samo zamijenilo. Dio poginuo, dio ranjen, dio demobilisan. Sad ne znam jesam li upravu ali sa 4-tvrt miliona vojnika lako je doci na one sve brojke pa cak i RVI itd. Dug rat bio, istog intenziteta itd. kao u Siriji i Iraku samo sto smo mi manji populacijski itd. od njih.
Ali kazem, nemora znaciti da sam upravu i ja to nikada ne tvrdim.