Due diligence - dubinsko skeniranje - Na to sam jedino nailazila.desperate housewife wrote:folder, moguće. Digitalna fascikla?Bloo wrote: Software i hardware nisu visoko stručna, već jako opšta. Software kao programska podrška mehaničkim dijelovima..možda čak i aplikativna..?
Folder - kompjuterska fasciklaHa! Možda je ovo odgovarajući prevod...?
Da, ali niko ne koristi dužna pažnja na taj način. Dužna pažnja se koristi u drugom kontekstu.. Due diligence je izraz za proces - dubinsko skeniranje sam susretala kao prevod za due diligence povremeno.
Zašto su onda Hrvati preveli Hedging kao Živičarenje, ane Risk protection/Zaštita od rizika
Gaming - igranje igrica - kao gamer (igrač igara) moram se ispraviti i reći da su igre, a ne igrice
Sigurna sam da ima neki odgovarajući izraz kod nas za due diligence, ali koji?
Ne znam za Hrvate, meni zaštita od rizika djeluje odgovarajuće. Koji je tačno prigovor?
Igrice se generalno kao termin više koriste za kompjuterske igrice (ispravi me ako griješim), a igre generalno u smislu nekih društvenih ili 'analognih' igara, pa zato možda igrice. Ili možda neki drugi termin?
Igrice kao izraz koriste ljudi koji ne igraju igre. Kompjuterske igre, mada ako se već krećeš u tom društvu, dovoljno je da pitaš na primjer" ŠTa igraš ili Koju igru igraš?" i apsolutno će razumjeti da se referiraš na PC igru/konzolašku igru.