Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#76 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge

Post by sabina1 »

ado_sar wrote:
sabina1 wrote:
ado_sar wrote:
Tako je razmisljao i bivsi vlasnik stana koji sam kupio i nakucao 15.000KM duga po raznim osnovama... Naravno, kad je odlucio da proda, morao je to sve prvo izmiriti, zajedno sa preko 1300KM duga za vodu. I taj tvoj dug ce kad tad doci na naplatu, koliko se ti god krila iza tih djecijih ideala, nema vode - nema para, spor internet - nema para
Nemoj ti razmišljati o mojoj imovini.
To nigdje nema da nema vode a ima para.

Nema vode - nema para , jednostavno.
naravno da cu razmisljati. takvim ponasanjem smanjujes i moju mogucnost da kao redovan platisa imam redovno snabdijevanje vodom. Svima vama pametnjakovicima treba titina milicija.
Tebi kao redovnom platiši Vodovod isključuje vodu ,bez ikakve intervencije sa moje strane , a meni nae pada na pamet da plaćam dane i mjesece kada nisam imala vodu.

Nema vode - nema para.
ado_sar

#77 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge

Post by ado_sar »

sabina1 wrote:
ado_sar wrote:
naravno da cu razmisljati. takvim ponasanjem smanjujes i moju mogucnost da kao redovan platisa imam redovno snabdijevanje vodom. Svima vama pametnjakovicima treba titina milicija.
Tebi kao redovnom platiši Vodovod isključuje vodu ,bez ikakve intervencije sa moje strane , a meni nae pada na pamet da plaćam dane i mjesece kada nisam imala vodu.

Nema vode - nema para.
voda se na zalost ne obracunava vremenski, nego po potrosenom kubiku.
Bloo
Globalna šefica

#78 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge

Post by Bloo »

ado_sar wrote:
sabina1 wrote:
ado_sar wrote:

Nema vode - nema para.
Tacno.
Sto ukljucuje i kubike koji cure po cesti...
Kubike koje potrose neprijavljeni clanovi domacinstva, a ViK se vec godinama ne oglasava na prijavu...
Kubike u poplavljenim sahtovima...
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#79 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge

Post by sabina1 »

ado_sar wrote:
sabina1 wrote:
ado_sar wrote:

Nema vode - nema para.
S obzirom da je nije bilo , i da nije potrošeno ništa ne može se ni naplatiti. Vjetar u brojilu ne plaćam.

Nema vode - nema para.
PM72

#80 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge

Post by PM72 »

a čime misliš dokazati svoje tvrdnje?
dobila si račun za potrošenu vodu i odvodnju a ne račun za vodu koju si "nanijetila" potrošiti
na sudu ti ne pije vode :D šuplja o vjetrovima u cijevima i redukcijama
JThomas

#81 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge

Post by JThomas »

za svako javno preduzeće na forumu ima tema - lakmus papir ko piše iz tog preduzeća... :mrgreen:

njima je, jelte, simpatično što se plaća kubik i što nema nikakvog kriterija vremena isporuke, što nema nikakve odgovornosti za redukcije, k'o dobar fazon, jesmo vas... :mrgreen: a naravno da je tako, kad kadija i piše zakon i tuži i sudi. isti kanton donosi uredbu za vodu i upravlja vodovodom.

ali ne može baš sve, tu i tamo ipak nalete... :mrgreen:
mali jomu

#82 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge

Post by mali jomu »

Ovo kao price "Kad coban dodje u grad........" :lol:
JThomas

#83 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge

Post by JThomas »

i šta će, gdje će, nego u opštinu ili javno preduzeće...
mali jomu

#84 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge

Post by mali jomu »

JThomas wrote: i šta će, gdje će, nego u opštinu ili javno preduzeće...

.... i ti hoces tamo? :mrgreen:
JThomas

#85 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge

Post by JThomas »

neka hvala.
mali jomu

#86 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge

Post by mali jomu »

JThomas wrote: neka hvala.

Hajde ba, mozete svi, takvi trebaju, slobodno ja sam vam reko. :mrgreen:
JThomas

#87 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge

Post by JThomas »

i ista priča se gura za sve, vrijedni radnici javnih preduzeća se slomiše da obezbjede uslugu, ali im ne uspijeva jer svijet ne plaća, ne održava, šara po tramvajima i tako dalje. a naravno, iz istog svijeta je i jedno i drugo. različiti k'o pješaci i vozači.
Bluemore

#88 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge

Post by Bluemore »

ado_sar wrote:
sabina1 wrote: Nemoj ti razmišljati o mojoj imovini.
To nigdje nema da nema vode a ima para.

Nema vode - nema para , jednostavno.
Prvo je posalji u doticno jp za pocetak sasvim dovoljno :bih:
ado_sar

#89 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge

Post by ado_sar »

JThomas wrote:za svako javno preduzeće na forumu ima tema - lakmus papir ko piše iz tog preduzeća... :mrgreen:

njima je, jelte, simpatično što se plaća kubik i što nema nikakvog kriterija vremena isporuke, što nema nikakve odgovornosti za redukcije, k'o dobar fazon, jesmo vas... :mrgreen: a naravno da je tako, kad kadija i piše zakon i tuži i sudi. isti kanton donosi uredbu za vodu i upravlja vodovodom.

Mene su na ovom forumu optuzivali da radim u BH Telecomu, zatim u radio televiziji a evo sad i u vodovodu. Ovdje se ocigledno uglavnom okuplja moralna fukara i ko god pokaze trunku gradjanske svjesnosti u ispunjavanju svojih obaveza biva izvrgnut nekakvom prozivanju i tumacenju ciji li je pa tako pise.
mali jomu

#90 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge

Post by mali jomu »

JThomas wrote: i ista priča se gura za sve, vrijedni radnici javnih preduzeća se slomiše da obezbjede uslugu, ali im ne uspijeva jer svijet ne plaća, ne održava, šara po tramvajima i tako dalje. a naravno, iz istog svijeta je i jedno i drugo. različiti k'o pješaci i vozači.

.... upravo tako. :lol:
mali jomu

#91 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge

Post by mali jomu »

ado_sar wrote:
Mene su na ovom forumu optuzivali da radim u BH Telecomu, zatim u radio televiziji a evo sad i u vodovodu. Ovdje se ocigledno uglavnom okuplja moralna fukara i ko god pokaze trunku gradjanske svjesnosti u ispunjavanju svojih obaveza biva izvrgnut nekakvom prozivanju i tumacenju ciji li je pa tako pise.

..... cobani.
Bluemore

#92 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge

Post by Bluemore »

JThomas wrote:za svako javno preduzeće na forumu ima tema - lakmus papir ko piše iz tog preduzeća... :mrgreen:

:thumbup:
mali jomu

#93 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge

Post by mali jomu »

..... a gdje nije tako kao sto si napisao? :mrgreen:
JThomas

#94 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge

Post by JThomas »

ado_sar wrote:

i kako ti leži građanskoj svijesti činjenica da niko nije odgovoran za redukcije vode, niti se iste po njihovom mogu ikad, ikako odraziti na račun? da ti u 21. vijeku on može pustiti pola dana i naplatiti isto, možda i više jer ćeš puniti kadu i škafove...jer je on sam sebi tako rekao i napisao.

šta trebam ja koji nikad u životu nisam ostao dužan, ganjati one koje jesu, a oni imaju 900 zaposlenih?
ado_sar

#95 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge

Post by ado_sar »

Ja potrosio, ja platio. Samo je to moralno. Obraz mi ne dozvoljava da placam samo ono sto mi mogu ugasiti, a ako nekada ne mognem, sigurno necu palamuditi po forumu i pronalaziti opravdanja za to sto radim
mali jomu

#96 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge

Post by mali jomu »

ado_sar wrote: Ja potrosio, ja platio. Samo je to moralno. Obraz mi ne dozvoljava da placam samo ono sto mi mogu ugasiti, a ako nekada ne mognem, sigurno necu palamuditi po forumu i pronalaziti opravdanja za to sto radim

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Bluemore

#97 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge

Post by Bluemore »

Pa ljudi ne zale da plate ono sto su potrosili
U tome i jeste problem sa tim virtualnom moralnim jp vertikalama :-)
JThomas

#98 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge

Post by JThomas »

ako ćemo građanski, ova pitanja se ne mogu ignorisati. u stvarnosti, javna preduzeća se ponašaju (sva, u globalu) kao krkani i neplatiše, a ne kao savjesni građani. a glavni razlog je to što su direktni eksponent vlasti koja je zavela kulturu krkanluka i neplaćanja bez sankcija, jer joj je tako lakše ostati vlast...

nikome u vlasti ni u javnim preduzećima ne odgovara da se zaista isključi svako ko ne plaća. jer se tako gube glasovi. ili da svako ko je ilegalno gradio nema.

ne odgovara čak ni da svako ko je ilegalno gradio svejedno ima - jer se gubi mogućnost ucjene...
mali jomu

#99 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge

Post by mali jomu »

Bluemore wrote: Pa ljudi ne zale da plate ono sto su potrosili
U tome i jeste problem sa tim virtualnom moralnim jp vertikalama :-)

Ima tu svasta...... i namjernog i ne namjernog i dobronamjernog i iz ne znanja.......

ali nema opravdanja kad ne platis ono sto si potrosio,

kvarovi i destrukcije se svugdje desavaju, ali ne uvaljuj to u svoju vadionu i bjezanje od svog potrosenog :mrgreen:
mali jomu

#100 Re: Pokušaj naplate Zastarjelih potraživanja za komunalne usluge

Post by mali jomu »

JThomas wrote: ako ćemo građanski, ova pitanja se ne mogu ignorisati. u stvarnosti, javna preduzeća se ponašaju (sva, u globalu) kao krkani i neplatiše, a ne kao savjesni građani. a glavni razlog je to što su direktni eksponent vlasti koja je zavela kulturu krkanluka i neplaćanja bez sankcija, jer joj je tako lakše ostati vlast...

nikome u vlasti ni u javnim preduzećima ne odgovara da se zaista isključi svako ko ne plaća. jer se tako gube glasovi. ili da svako ko je ilegalno gradio nema.

ne odgovara čak ni da svako ko je ilegalno gradio svejedno ima - jer se gubi mogućnost ucjene...

To je vec druga prica...... i situacija, u kojoj ce se privilegije, nadam se..... na slijedecim izborima ukinuti i ponistiti. :thumbup:

A do tada..... svima igranka. :mrgreen:
Post Reply