Po cemu je vrijedna zgrada Historijskog muzeja?breuer wrote:Po čemu je Gernika vrijedna?Haris.ba wrote:A po čemu je Skenderija arhitektonski biser vrijedan očuvanja u izvornom obliku?
Robot Socijalno propada? Ili?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#76 Re: Robot Socijalno propada? Ili?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#77 Re: Robot Socijalno propada? Ili?
Sta bolan znaju Le Corbusier, Oscar Niemeyer, Karlo Kužatko....breuer wrote:Papanluk je definitivno prevladao u tijesnoj sarajevskoj kotlini čim to krene nabrajati parkove, nove vrijedne objekte i slicne gluposti.
- supercali
#78 Re: Robot Socijalno propada? Ili?
Uporedjujes zgradu muzeja sa dvoranom i sportskim kompleksom?
-
breuer
#79 Re: Robot Socijalno propada? Ili?
ovo je još gore razmišljanjesupercali wrote:Uporedjujes zgradu muzeja sa dvoranom i sportskim kompleksom?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#80 Re: Robot Socijalno propada? Ili?
De objasni ljudima za zgradu Historijskog muzeja, mada se bojim da bacas bisere pred...breuer wrote:ovo je još gore razmišljanjesupercali wrote:Uporedjujes zgradu muzeja sa dvoranom i sportskim kompleksom?
- Haris.ba
#81 Re: Robot Socijalno propada? Ili?
Za 30 godina kada se bude rušio Robot narod će plakati, i vikati: Vratite nam naš Robot.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#82 Re: Robot Socijalno propada? Ili?
ona gospodja s dobrinje sigurno hoce ako bude zivaHaris.ba wrote:Za 30 godina kada se bude rušio Robot narod će plakati, i vikati: Vratite nam naš Robot.
- Haris.ba
#83 Re: Robot Socijalno propada? Ili?
Taj rad...bitanga_sa_otesa wrote:ona gospodja s dobrinje sigurno hoce ako bude zivaHaris.ba wrote:Za 30 godina kada se bude rušio Robot narod će plakati, i vikati: Vratite nam naš Robot.
- bitanga_sa_otesa
#84 Re: Robot Socijalno propada? Ili?
Haris.ba wrote: Taj rad...
-
breuer
#85 Re: Robot Socijalno propada? Ili?
Ne može se to njima objasniti, prvo je potrebno da ljudi poznaju stilove u arhitekturi tih godina da bi se moglo polemisati. Uostalom, dosta ljudi ne voli moderne pokrete u arhitekturi i ja se donekle slažem s tim stavom, suviše je odrođena od ljudi i zato je toliko i ne vole ali meni smeta provincijalizam kod kritikovanja (da ne bude zabune, isto se dešava i na zapadu, čak i gore! - pogledati primjer Paul Rudopha u USA ili Robin Hood Gardens u Londonu)._BataZiv_0809 wrote:De objasni ljudima za zgradu Historijskog muzeja, mada se bojim da bacas bisere pred...breuer wrote:ovo je još gore razmišljanjesupercali wrote:Uporedjujes zgradu muzeja sa dvoranom i sportskim kompleksom?
Kako možeš pojasniti nekome vrijednost Muzeja revolucije ako je njemu Robot (najgore je što je i njega projektovao nekada zaista kvalitetan arhitekt) isto što i Skenderija ili ovoj kojoj je Skenderija ružna i tu bi onako zasadila park ili natakarila neku modernu arenu, šta god to "moderna" značilo.
Ljudi ne znaju šta hoće, pa sebi dopuštaju svakojake mudrolije, i sad bi ti da mi polemišemo o Miesu, genijalnom Borisu Magašu i svim tim ljudima zbog kojih je ogavni 20. vijek na određene trenutke izgledao utopistički. Na ljeto se otvara izložba o Yu arhitekturi u Muzeju moderne umjetnosti u New Yorku, a balavi Balkanci jedino što znaju jeste da se prodaju Arapima za šićar i snove o modernoj areni
- supercali
#86 Re: Robot Socijalno propada? Ili?
A ti si neko eminentan da kazes sta je gore razmisljanje a sta bolje?breuer wrote:ovo je još gore razmišljanjesupercali wrote:Uporedjujes zgradu muzeja sa dvoranom i sportskim kompleksom?
-
breuer
#87 Re: Robot Socijalno propada? Ili?
pa nisam, ali ti si očito još manjesupercali wrote:A ti si neko eminentan da kazes sta je gore razmisljanje a sta bolje?breuer wrote:ovo je još gore razmišljanjesupercali wrote:Uporedjujes zgradu muzeja sa dvoranom i sportskim kompleksom?
- supercali
#88 Re: Robot Socijalno propada? Ili?
Ti si onda ocito coravbreuer wrote:
pa nisam, ali ti si očito još manje
-
breuer
#89 Re: Robot Socijalno propada? Ili?
ne razmišlja se očimasupercali wrote:Ti si onda ocito coravbreuer wrote:
- supercali
#90 Re: Robot Socijalno propada? Ili?
Ko prica o razmisljanju?breuer wrote:ne razmišlja se očimasupercali wrote:Ti si onda ocito coravbreuer wrote:
Dzaba tebi razmisljanje kad ne vidis pravo stanje
-
breuer
#91 Re: Robot Socijalno propada? Ili?
Aminsupercali wrote:Dzaba tebi razmisljanje kad ne vidis pravo stanje
- Haris.ba
#92 Re: Robot Socijalno propada? Ili?
Postavljeno ti je jednostavno pitanje. I nisi nijednom odgovorio direktno.breuer wrote:
Ne može se to njima objasniti, prvo je potrebno da ljudi poznaju stilove u arhitekturi tih godina da bi se moglo polemisati. Uostalom, dosta ljudi ne voli moderne pokrete u arhitekturi i ja se donekle slažem s tim stavom, suviše je odrođena od ljudi i zato je toliko i ne vole ali meni smeta provincijalizam kod kritikovanja (da ne bude zabune, isto se dešava i na zapadu, čak i gore! - pogledati primjer Paul Rudopha u USA ili Robin Hood Gardens u Londonu).
Kako možeš pojasniti nekome vrijednost Muzeja revolucije ako je njemu Robot (najgore je što je i njega projektovao nekada zaista kvalitetan arhitekt) isto što i Skenderija ili ovoj kojoj je Skenderija ružna i tu bi onako zasadila park ili natakarila neku modernu arenu, šta god to "moderna" značilo.
Ljudi ne znaju šta hoće, pa sebi dopuštaju svakojake mudrolije, i sad bi ti da mi polemišemo o Miesu, genijalnom Borisu Magašu i svim tim ljudima zbog kojih je ogavni 20. vijek na određene trenutke izgledao utopistički. Na ljeto se otvara izložba o Yu arhitekturi u Muzeju moderne umjetnosti u New Yorku, a balavi Balkanci jedino što znaju jeste da se prodaju Arapima za šićar i snove o modernoj areni
Ja i dalje tvrdim da je jedina razlika između Skenderije i Robota u tome što jedno ima sportske plohe. Tebi je to možda provincijalistička kritika. Ali, meni nije problem napisati argumente za moje mišljenje, i ne spominjati Gernike, Historijske muzeje, mišljenja Renca Pianija.
-
breuer
#93 Re: Robot Socijalno propada? Ili?
Znaš kako kažu, mišljenje i dupe svi imajuHaris.ba wrote:Ja i dalje tvrdim da je jedina razlika između Skenderije i Robota u tome što jedno ima sportske plohe. Tebi je to možda provincijalistička kritika. Ali, meni nije problem napisati argumente za moje mišljenje, i ne spominjati Gernike, Historijske muzeje, mišljenja Renca Pianija.
Ja više vjerujem Rencu Pianu nego tebi i sličnima tebi, a boga mi i ostali civilizovan svijet.
- Haris.ba
#94 Re: Robot Socijalno propada? Ili?
Znači u pitanju su religijski razlozi zašto je Skenderija arhitektonski važna. Šta je problem to priznati?breuer wrote:Ja više vjerujem Rencu Pianu nego tebi i sličnima tebi, a boga mi i ostali civilizovan svijet.
Slično razmišlja i teta sa Dobrinje.
-
breuer
#95 Re: Robot Socijalno propada? Ili?
jest, meni je arhitektura i umjetnost uopšte, religijaHaris.ba wrote:Znači u pitanju su religijski razlozi zašto je Skenderija arhitektonski važna. Šta je problem to priznati?breuer wrote:Ja više vjerujem Rencu Pianu nego tebi i sličnima tebi, a boga mi i ostali civilizovan svijet.
Slično razmišlja i teta sa Dobrinje.
- O'zone
- Globalni moderator
#96 Re: Robot Socijalno propada? Ili?
manite se Skenderije
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#97 Re: Robot Socijalno propada? Ili?
Brutalnobreuer wrote: Na ljeto se otvara izložba o Yu arhitekturi u Muzeju moderne umjetnosti u New Yorku, a balavi Balkanci jedino što znaju jeste da se prodaju Arapima za šićar i snove o modernoj areni
- bitanga_sa_otesa
#98 Re: Robot Socijalno propada? Ili?
kolko je propo? metar? jel prema miljacki ili prema glavnoj ulici? ja bio neki dan nista nisam primijetio..
-
adisonE
#99 Re: Robot Socijalno propada? Ili?
Nije ni Robotova garaza vise... Prodali nekome garazu na Socijalnom i onu autopraonicuCompany85 wrote:Optika je iselila ima godina. Problem sa robotovim centrima jeste sto su poslovne prostore prodali kad su napravili zgradu i sad nemaju interesa da odrzavaju poslovnost zgrade. Svaki gazda prostora svoju politiku vodi i cak se ni ne odrzava kako treba. Robotov je supermarket i parking.al-em wrote:Robot hrasno radi samo supermarket i bijela tehnika u podrumu, gore na spratovima mozda jos frizerski salon i optika ali nece dugo.
Robot na socijalnom odrzavaju dva kafica i restoran, mozda je pola od ukupnog prostora prazno ali se solidno drzi s obzirom da nema nikakvih novina i ulaganja.