Kako su izvjesni stranački preletač Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post Reply

Da li Velija Katica treba biti smijenjen sa mjesta predsjednika Komisije za izbor imenovanja?

Poll ended at 02/03/2018 17:40

Da-
39
78%
Ne-
3
6%
Ne zanima me-
8
16%

Total votes: 50

Banksy

#76 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by Banksy »

mirsek wrote:
Chmoljo wrote:
pa upravo si potvrdio naslov. jer ih nije "narod" natjerao da povuku odluku, nego SDA koja ih je kupila.
Nije ih SDA pistoljem natjerala da se prodaju. To im je njihova zelja za licnim bogacenjem i moralni kompas rekao.
Šta znaš, da nisu upalile pare, možda bi radili i pištolji. Ili bi se nečiji konj (samo)ubio. Šalim se, naravno, ne bi to oni.

Ovi jesu potkupljivi, ali cijeli posao je, po turskoj direktivi, obavila SDA. Jesu li izvođači Mujo, Srđan ili Ante, sasvim je nevažno.
mirsek

#77 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by mirsek »

Banksy wrote:
mirsek wrote:
Chmoljo wrote:
pa upravo si potvrdio naslov. jer ih nije "narod" natjerao da povuku odluku, nego SDA koja ih je kupila.
Nije ih SDA pistoljem natjerala da se prodaju. To im je njihova zelja za licnim bogacenjem i moralni kompas rekao.
Šta znaš, da nisu upalile pare, možda bi radili i pištolji. Ili bi se nečiji konj (samo)ubio. Šalim se, naravno, ne bi to oni.

Ovi jesu potkupljivi, ali cijeli posao je, po turskoj direktivi, obavila SDA. Jesu li izvođači Mujo, Srđan ili Ante, sasvim je nevažno.
Onda se slazemo da je komisija gradskog vijeca sastavljena od raznih naroda i stranaka gdje je po turskoj direktivi SDA predlozila a vecina prihvatila da se Pamuk skine sa liste.
Zakljucak, vecina je kriva a ne iskljucivo SDA.
Ili treba nekako natjerati izabrane zvanicnike da rade za narod koji ih je delegirao ili minimum za stranku koja ih je nominovala.
Last edited by mirsek on 22/02/2018 12:14, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#79 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by Chmoljo »

mirsek wrote: Onda se slazemo da je komisija gradskog vijeca sastavljena od raznih naroda i stranaka gdje je po turskoj direktivi SDA predlozila a vecina prihvatila da se Pamuk skine sa liste.
džaba ide ispiranje i sapiranje. koga briga koji narodi su to uradili, bitno je odakle je ferman stigao. a to svi znamo, jelte...
mirsek

#80 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by mirsek »

Banksy wrote:Čiji zaključak? :D
Moj, a izgleda mi da je i logican i matematicki dokaziv.
mirsek

#81 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by mirsek »

Chmoljo wrote:
mirsek wrote: Onda se slazemo da je komisija gradskog vijeca sastavljena od raznih naroda i stranaka gdje je po turskoj direktivi SDA predlozila a vecina prihvatila da se Pamuk skine sa liste.
džaba ide ispiranje i sapiranje. koga briga koji narodi su to uradili, bitno je odakle je ferman stigao. a to svi znamo, jelte...
Ne branim ja SDA nego ne zelim da se sapire i ispire "opozicija" koja je podjednako kriva za tu odluku, bar vecina njih.
Chmoljo

#82 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by Chmoljo »

ali oni NISU OPOZICIJA :D u tome je stvar. ljudi su na vlasti u gradskoj administraciji. :D
ultima_palabra

#83 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by ultima_palabra »

mirsek wrote:
Chmoljo wrote:
Ne branim ja SDA nego ne zelim da se sapire i ispire "opozicija" koja je podjednako kriva za tu odluku, bar vecina njih.
Pa nije to opozicija, kad se birala većina u gradskom vijeću svi ti su glasali za SDA kandidata. Neki su kupljeni na dan glasanja.
mirsek

#84 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by mirsek »

ultima_palabra wrote: Pa nije to opozicija, kad se birala većina u gradskom vijeću svi ti su glasali za SDA kandidata. Neki su kupljeni na dan glasanja.
Pa zato sam ih stavio pod navodnike, bili su opozicija SDA do zavrsetka izbora ili dok dzep nije zasvrbio.
Chmoljo

#85 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by Chmoljo »

Mira Jurić i Bajro Biber nisu. Stojnić... :D mislim da se za njega znalo da će biti preletač čim se učlanio u DF :D
mirsek

#86 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by mirsek »

Chmoljo wrote:Mira Jurić i Bajro Biber nisu. Stojnić... :D mislim da se za njega znalo da će biti preletač čim se učlanio u DF :D
Mira SDU a Bajro BOSS. Jesu li bili u koaliciji sa SDA na izborima ?
mirsek

#87 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by mirsek »

Chmoljo wrote:Mira Jurić i Bajro Biber nisu. Stojnić... :D mislim da se za njega znalo da će biti preletač čim se učlanio u DF :D
.
Banksy

#88 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by Banksy »

mirsek wrote:
Onda se slazemo da je komisija gradskog vijeca sastavljena od raznih naroda i stranaka gdje je po turskoj direktivi SDA predlozila a vecina prihvatila da se Pamuk skine sa liste.
:kakoste:
DaffyDuck

#89 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by DaffyDuck »

Eto ko nas predstavlja i sjedi u gradskom vjecu. Neki no-name uletaci/proletaci... garant usli sa 100 glasova.
Ovaj Katica jos dobar, redovan profesor sa veterine...

Tamni vilajet...
Sanjarko

#90 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by Sanjarko »

Fulali ste cijelu loptu. Ako je samo 1-2 iz SDA a ostali ne, i ako je vecina glasala da mu se ne da nagrada to je demokratija, a kako su nagovorili ove koji nisu SDA da glasaju da mu se ne da nagrada i to je demokratija i zove se lobiranje i sasvim je legalno u USA i vecini svijeta.

Znaci nista nelegalno ni nemoralno nema tu, pod tim mislim na zakonski. Standardna praksa u politici, demokratiji, lobiranju i kapitalizmu.
Chmoljo

#91 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by Chmoljo »

mirsek wrote:
jesu u vrijeme kada je odluka donesena. :D a tome je tema. :D
mirsek

#92 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by mirsek »

Chmoljo wrote:
mirsek wrote:
jesu u vrijeme kada je odluka donesena. :D a tome je tema. :D
Ovakvim rezonom se amnestira svaki preletac i stranka koja radi licnih interesa izda svoje glasace i ideje i koalira sa SDA jer pobogu morali su slusati jer su u koaliciji.
Tako ce nam u doglednoj buducnosti biti preletac poslije izbora postati opste prihvacena norma bez potrebe da se to osudi i eksploatise u negativnom konterkstu.
palestinka

#93 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by palestinka »

Problem je što je nominacija Pamuka objeručke prihvaćena kao poznat čovjek, još Turčin, daj odmah, a onda se I ispostavilo da to nije 'taj'Erdoganov Turčin. Nećes se dodvoriti nego rasrditi I skida po naređenju. Sramota je nominivati, pa skinuti, a potom Pamuk govori o istini u Turskoj, o onom što I mi želimo da se zna o događajima I zočinima u BiH. Da neko negira genocid u Srebrenici ili umanjuje ga, ne bi valjao, je li tako? I zašto onda čovjek koji govori o bolnim temama iz prošlisti, pa I sadašnjosti Turske, ne valja?
mirsek

#94 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by mirsek »

palestinka wrote:Problem je što je nominacija Pamuka objeručke prihvaćena kao poznat čovjek, još Turčin, daj odmah, a onda se I ispostavilo da to nije 'taj'Erdoganov Turčin. Nećes se dodvoriti nego rasrditi I skida po naređenju. Sramota je nominivati, pa skinuti, a potom Pamuk govori o istini u Turskoj, o onom što I mi želimo da se zna o događajima I zočinima u BiH. Da neko negira genocid u Srebrenici ili umanjuje ga, ne bi valjao, je li tako? I zašto onda čovjek koji govori o bolnim temama iz prošlisti, pa I sadašnjosti Turske, ne valja?
Ne odgovara Turskoj, slijedi da Bakiru ne odgovara, slijedi da SDA ne odgovara, slijedi da koaliciji okupljenoj oko SDA ne odgovara mada su oni fini i nevini.
Nametnuti zakljucak, samo i jedino je SDA kriva, ostali nemaju apsolutno nikakve veze sa odlukom. :-)
Chmoljo

#95 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by Chmoljo »

mirsek wrote: Ovakvim rezonom se amnestira svaki preletac i stranka koja radi licnih interesa izda svoje glasace i ideje i koalira sa SDA jer pobogu morali su slusati jer su u koaliciji.
Tako ce nam u doglednoj buducnosti biti preletac poslije izbora postati opste prihvacena norma bez potrebe da se to osudi i eksploatise u negativnom konterkstu.
preletača ne bi bilo da nema tržišta :D kod davanja mita nije kriv samo onaj ko prima, nego i onaj ko daje.

korupcija 101.
mirsek

#96 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by mirsek »

Chmoljo wrote:
mirsek wrote: Ovakvim rezonom se amnestira svaki preletac i stranka koja radi licnih interesa izda svoje glasace i ideje i koalira sa SDA jer pobogu morali su slusati jer su u koaliciji.
preletača ne bi bilo da nema tržišta :D kod davanja mita nije kriv samo onaj ko prima, nego i onaj ko daje.

korupcija 101.
OK, obje strane su krive. Slazem se.
Ko je nevin ili ko je jedino kriv u ovom slucaju sa Pamukom ?
Matzan

#97 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by Matzan »

palestinka wrote:Problem je što je nominacija Pamuka objeručke prihvaćena kao poznat čovjek, još Turčin, daj odmah, a onda se I ispostavilo da to nije 'taj'Erdoganov Turčin. Nećes se dodvoriti nego rasrditi I skida po naređenju. Sramota je nominivati, pa skinuti, a potom Pamuk govori o istini u Turskoj, o onom što I mi želimo da se zna o događajima I zočinima u BiH. Da neko negira genocid u Srebrenici ili umanjuje ga, ne bi valjao, je li tako? I zašto onda čovjek koji govori o bolnim temama iz prošlisti, pa I sadašnjosti Turske, ne valja?

Pamuk da valja, valjao bi prije svega svojoj domovini.
BiH nije USA da se može klinčiti svim državama Svijeta.
A, nemamo baš nešto puno prijatelja u Svijetu da bi ih se mogli tek tako odricati.
Chmoljo

#98 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by Chmoljo »

mirsek wrote:OK, obje strane su krive. Slazem se.
u ovom slučaju jedino i samo SDA.

zašto?

zato što je uvlačenje sultanu njihov narativ, njihova vodilja, priča za njihovo glasačko tijelo. kupljene ruke su samo odradile posao za vlasnika.
mirsek

#99 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by mirsek »

Chmoljo wrote:
mirsek wrote:OK, obje strane su krive. Slazem se.
u ovom slučaju jedino i samo SDA.

zašto?

zato što je uvlačenje sultanu njihov narativ, njihova vodilja, priča za njihovo glasačko tijelo. kupljene ruke su samo odradile posao za vlasnika.
Ne slazem se al OK. :thumbup:
Necu da se ovi supci od prebjega ili kupljenih koalicija kriju iza SDA za svoje (ne)djelovanje.
GeeTnT

#100 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by GeeTnT »

Sta bolan dizes palac? Reci mu slobodno da esdea nije jedina pod sultanatom....sta se bojis.
Post Reply