Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
lavic

#76 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by lavic »

amar1994 wrote:Ćuo sam da se toyoti raspadaju hybridi nakon 5god , sve za otpada :)

http://www.autoexpress.co.uk/best-cars/ ... uy-in-2017

:run:
Cudno je sto se osobe koje kupe mazdu dizel- "strogi ziher" potez bave statistikom benzinaca sa automatikom i hibridom...jos su i afirmativni po tom pitanju.
U nasoj zemlji je jos problem napraviti motronik iz G2, automatik mjenjac se popravlja za 15000 eura stavljenjem novog, ( kome moze biti), a o Bunji ne treba trositi rjeci, a Toyota Adria je posebna prica.....sad nastavi sa statistikom iz UK.
hladan.preminger

#77 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by hladan.preminger »

amar1994 wrote:Ćuo sam da se toyoti raspadaju hybridi nakon 5god , sve za otpada :)

http://www.autoexpress.co.uk/best-cars/ ... uy-in-2017

:run:

Statistika je super dok se tebi ne desi kvar.
amar1994

#78 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by amar1994 »

lavic wrote:
Cudno je sto se osobe koje kupe mazdu dizel- "strogi ziher" potez bave statistikom benzinaca sa automatikom i hibridom...jos su i afirmativni po tom pitanju.
U nasoj zemlji je jos problem napraviti motronik iz G2, automatik mjenjac se popravlja za 15000 eura stavljenjem novog, ( kome moze biti), a o Bunji ne treba trositi rjeci, a Toyota Adria je posebna prica.....sad nastavi sa statistikom iz UK.
stroga q.... od auta :)
ma sta me briga ba za vase misljenje , ja ne kupujem , koja god tema krene se supljirat .

manje su sanse da se pokvari nego smrdavi dizel .

za bunju i nase ovlastene se slazem .

dalje , hybrid ne kupuju kokuzi niti su ikad kupovali :thumbup:
Last edited by amar1994 on 14/02/2018 10:32, edited 3 times in total.
amar1994

#79 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by amar1994 »

hladan.preminger wrote:

:thumbup:

manje su sanse da se benzin hybrid pokvari nego govno od dizela u to sam ubjedjen sigurno :-D
hladan.preminger

#80 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by hladan.preminger »

amar1994 wrote:
hladan.preminger wrote:

manje su sanse da se benzin hybrid pokvari nego govno od dizela u to sam ubjedjen sigurno :-D
Pokvariće se i jedan i drugi, to je jedino sigurno.

E sad dolazimo na ono o čemu ja pričam. Kupovanje, a tim i održavanje hybrida u BiH.

Ja nisam optimista.
emko1234

#81 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by emko1234 »

amar1994 wrote:
lavic wrote:
stroga q.... od auta :)
ma sta me briga ba za vase misljenje , ja ne kupujem , koja god tema krene se supljirat .

manje su sanse da se pokvari nego smrdavi dizel .

za bunju i nase ovlastene se slazem .

dalje , hybrid ne kupuju kokuzi niti su ikad kupovali :thumbup:
Vala hibrida od 47 milja ne kupuju ni hadžije ako ćemo realno, al obzirom da se ne živi od hadžija koji kupuju 918 spydera, ljudi su smislili vrlo efektivan način da svakoj šuši prodaju priču kako uz kupovinu određenog artikla može promjeniti pogled javnog mnijenja na sebe i svoje uslove života. Što bi susjedi rekli - pomodarstvo. I šta se onda desi? Upravo ovo što se dešava nama, 7 od 10 prodanih pametnih telefona u 2017 godini na našem tržištu su podržavali LTE tehnologiju ili ti ga 4g, koju trenutno nijedan naš operater ne podržava, barem ne u komercijalnim svrhama.

ALi bitno je da se na kafi kaže da je 4g sa 8 giga rama.

Hibrid u Bosni? Ima smisla ko i zimske gume u Makarskoj. Mogu ti zatrebati i možeš imati fajde od njih, ali je 99% šanse da neće. Konfiguracija terena kod nas je takva da te elektromotor iz toga auta sam neće moći izvući ni uz dalmatinsku, ni uz džidžikovac, ni uz bistrik, ni uz bjelave, ni uz pofaliće, ni uz vratnik, a kamoli sedrenik. Ako će mi štediti gorivo 15 minuta ujutro kad idem na posao i po sata popodne s posla, a to mi je neki big deal, onda ću pješke do posla. Jer 3-5 maraka na 100km je stvarno puno :)
madner

#82 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by madner »

Usteda goriva jeste cilj cijele zajebancije.
Problem je sto nema nikavih povlastica. Kada se baterija istrosi, ko snosi cijenu zamjene?
basicm

#83 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by basicm »

Za 10 godina bice baterija na ebayu za njeg.
Neka covjek kupi kad mu se svidja, samo neka prije proba. Ostali nagovori ne pomazu jer je vjerovatno covjek vec pogledao sta moze dobiti u tom rasponu cijena.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#84 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by mali_milojica »

Kakvog Golfa može za te pare kupiti :oops:
Auto izgleda moderno,odlicno opremljen,sa tehnologijom budućnosti...ako mu se dopada,ne znam sta čeka.
Ako hoće Amin od mene,ima ga :D :lol:
Melanholik

#85 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by Melanholik »

čestitam na izboru, C HR još nije ni postao popularan u našoj regiji, tek će :) ima tako nisku cijenu samo zbog ukinute carine, a za te pare mu nijedan ne može parirati po opremeljnosti, daleko je iznad i T Roca i Qashqaia

uostalom uporedi bilo koji drugi brend u tom rangu nakon pet godina korištenja i Toyotu, razlika je drastična i puno se više cijeni kao polovan, opet ga možeš dobro prodati dalje

šteta što je bh. tržište toliki tokmak za hibride. a u Europi je trenutno prodaja hibrida na preko 50%

u svakom slučaju, probna vožnja bi trebala riješiti dileme. C HR ima prijateljica, jedina mana je što se nikako ne čuje u gradskoj vožnji, pa se ljudi ne sklanjaju s puta jer ne čuju ništa :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#86 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Bio na probnoj vožnji i prvi utisak je vrlo pozitivan. Ovi što su bili protiv CVT mjenjača fakat ih ne kontam jer meni se čini sasvim ok, možda malo neobično ali to je prije stvar navike jer prije sam uglavnom vozio manuelni. Čak smatram ovako na oprvu da je CVT bolji za gradske vožnje od bilo kojeg drugog, manuelnog, automatskog, tiptronika i šta ti ja znam čega. Potrošnja od Bara do Vogošće i nazad smješnih 3.2l (cca 14km) što nije neka posebna referenca ali definitivno u sporoj gradskoj vožnji (stani/kreni) možeš postići deklarianih 3.8l/100km. Auto savršeno leži na cesti, opreme k'o u priči, materijali vrlo dobri, sasvim dobro vuče s obzirom na težinu i tri osobe u vozilu. Jedina zamjerka je mali gepek...očekivao sam barem malo dublji ali vjerovatno ne može zbog baterije i el. motora...međutim bio bih spreman i na taj kompromis.
Melanholik wrote:čestitam na izboru, C HR još nije ni postao popularan u našoj regiji, tek će :) ima tako nisku cijenu samo zbog ukinute carine, a za te pare mu nijedan ne može parirati po opremeljnosti, daleko je iznad i T Roca i Qashqaia

uostalom uporedi bilo koji drugi brend u tom rangu nakon pet godina korištenja i Toyotu, razlika je drastična i puno se više cijeni kao polovan, opet ga možeš dobro prodati dalje

šteta što je bh. tržište toliki tokmak za hibride. a u Europi je trenutno prodaja hibrida na preko 50%

u svakom slučaju, probna vožnja bi trebala riješiti dileme. C HR ima prijateljica, jedina mana je što se nikako ne čuje u gradskoj vožnji, pa se ljudi ne sklanjaju s puta jer ne čuju ništa :mrgreen:
Ma nisam još prelomio i odlučio ali da mi je opcija broj 1 definitivno i nakon probne vožnje još više. :thumbup:

Evo malo slika...

Image
Image
Image
Image
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#87 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by konektovan »

Ma druze, ako imaš lovu, svidja ti se, moze zadovoljiti svakodnevne potrebe, uzmi i riješi se forumskih muka i mudraca. :mrgreen: :thumbup:
amar1994

#88 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by amar1994 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Bio na probnoj vožnji i prvi utisak je vrlo pozitivan. Ovi što su bili protiv CVT mjenjača fakat ih ne kontam jer meni se čini sasvim ok, možda malo neobično ali to je prije stvar navike jer prije sam uglavnom vozio manuelni. Čak smatram ovako na oprvu da je CVT bolji za gradske vožnje od bilo kojeg drugog, manuelnog, automatskog, tiptronika i šta ti ja znam čega. Potrošnja od Bara do Vogošće i nazad smješnih 3.2l (cca 14km) što nije neka posebna referenca ali definitivno u sporoj gradskoj vožnji (stani/kreni) možeš postići deklarianih 3.8l/100km. Auto savršeno leži na cesti, opreme k'o u priči, materijali vrlo dobri, sasvim dobro vuče s obzirom na težinu i tri osobe u vozilu. Jedina zamjerka je mali gepek...očekivao sam barem malo dublji ali vjerovatno ne može zbog baterije i el. motora...međutim bio bih spreman i na taj kompromis.
Melanholik wrote:čestitam na izboru, C HR još nije ni postao popularan u našoj regiji, tek će :) ima tako nisku cijenu samo zbog ukinute carine, a za te pare mu nijedan ne može parirati po opremeljnosti, daleko je iznad i T Roca i Qashqaia

Ma nisam još prelomio i odlučio ali da mi je opcija broj 1 definitivno i nakon probne vožnje još više. :thumbup:

Evo malo slika...

]

ma top auto , kao sto reko nema greske sa njom 8-)

za gepek , ima thule uvijek :razz:
emko1234

#89 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by emko1234 »

Ako je tebi dobar, nama je još bolji tj meni.

14 km je jako malo da bi stvorio dojam o bilo čemu, tako i o mjenjaču. Ako kupiš auto, nadam se da ćeš isti dojam imati i nakon godine vozanja. U svakom slučaju sretno ti. Meni je iskreno to puno para za auto te veličine i performansi.

Ali svako ima svoju računicu. Ja kažem opet sretno i nek bude hairli ako pazariš. :izet: :izet:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#90 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by konektovan »

Pa koliko t-roc košta, q3, ili neki drugi slicnih dimenzija????
almir90

#91 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by almir90 »

Drvosječa, ti si napisao šta ti se sviđa kod toga auta; ali šta je to što te muči, pa se omišljaš oko kupovine? Neki drugi auto ti se sviđa? Imaš li neku listu auta o kojima si razmišljao?
Drvosjeca iz Dejcica

#92 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

konektovan wrote:Pa koliko t-roc košta, q3, ili neki drugi slicnih dimenzija????
T-ROC nema hibrid, 1.5.TSI 46.000+ i nema dosta opreme kao C-HR, Q3 isto nema hibrid i dobiješ 2.0TDI ili 1.4TFSI sa basic opremom,( oko 57.000KM :-) ) bukvalno go k'o pištolj, smiješno mi porediti sa C-HR opremom. Meni je nevjerovatno da se Q3 ikako prodaje u odnosu na Toyotu. Garancija na audi 2 osnovne plus dvije dodatne do 120.000km. Kod CH-R 5 godina bez obzira na kilomtražu plus 10 godina na bateriju.
almir90 wrote:Drvosječa, ti si napisao šta ti se sviđa kod toga auta; ali šta je to što te muči, pa se omišljaš oko kupovine? Neki drugi auto ti se sviđa? Imaš li neku listu auta o kojima si razmišljao?
Razmišljam još, muči me gepek za duža putovanja, opcija je Thule.
amar1994

#93 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by amar1994 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
konektovan wrote:Pa koliko t-roc košta, q3, ili neki drugi slicnih dimenzija????
T-ROC nema hibrid, 1.5.TSI 46.000+ i nema dosta opreme kao C-HR, Q3 isto nema hibrid i dobiješ 2.0TDI ili 1.4TFSI sa basic opremom,( oko 57.000KM :-) ) bukvalno go k'o pištolj, smiješno mi porediti sa C-HR opremom. Meni je nevjerovatno da se Q3 ikako prodaje u odnosu na Toyotu. Garancija na audi 2 osnovne plus dvije dodatne do 120.000km. Kod CH-R 5 godina bez obzira na kilomtražu plus 10 godina na bateriju.
:pisnuo: :pisnuo:

:-) a sto se prodaju , pa znak i SUV je jbga :D

sramotno je 2god garancije za te pare :roll:
L u c i f e r

#94 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by L u c i f e r »

Ne hvala

Skupo, upitno odrzavanje, experimentalna tehnologija za brdoviti balkan, dzidzi dizajn, previse elektronike za moj maco cejf, previse potencijalnih izvora kvarova, jebada sa punjenjem, skupo.
Seawolf

#95 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by Seawolf »

L u c i f e r wrote:Ne hvala

Skupo, upitno odrzavanje, experimentalna tehnologija za brdoviti balkan, dzidzi dizajn, previse elektronike za moj maco cejf, previse potencijalnih izvora kvarova, jebada sa punjenjem, skupo.
Nema nikakve "jebade sa punjenjem", ovo nije plug-in hybrid.
L u c i f e r

#96 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by L u c i f e r »

Seawolf wrote:

Izvinjajem se. :kakoste:
Drvosjeca iz Dejcica

#97 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Seawolf wrote:

Da, nije plug-in, nema punjenja. Drugo, ovo je već 4 generacija hybrida nije ništa eksperimentalno već dobro zrela tehnologija. Zar nije dovoljno reći da daju 10 godina garanciju na bateriju bez ograničenja kilometara? Kvarova može biti kao i kod svakog vozila ali barem za razliku od polovnjaka imaš garanciju. Svako auto može biti rupa bez dna.
Seawolf

#98 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by Seawolf »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Seawolf wrote:

Da, nije plug-in, nema punjenja. Drugo, ovo je već 4 generacija hybrida nije ništa eksperimentalno već dobro zrela tehnologija. Zar nije dovoljno reći da daju 10 godina garanciju na bateriju bez ograničenja kilometara? Kvarova može biti kao i kod svakog vozila ali barem za razliku od polovnjaka imaš garanciju. Svako auto može biti rupa bez dna.
Sve je to tačno što si napisao, ali je C-HR jednostavno premalen iznutra.

Ako ćeš uzimati hibrid, uzmi Prius IV (model XW50). Veći je, funkcionalniji, kvalitetniji i proizvodi se isključivo u Japanu.
L u c i f e r

#99 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by L u c i f e r »

Experimentalna za brdoviti balkan velim. :)

Imao sam dosta iskustva sa nasim servisima dundjerima pa zato velim.

Moje misljenje, a tebi sretna kupovina ako prelomis, znam kako je kad auto zapne za oko i srce...
Seawolf

#100 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by Seawolf »

L u c i f e r wrote:
Seawolf wrote:

Izvinjajem se. :kakoste:
:kakoste: sa štovanjem.
Post Reply