amar1994 wrote:lavic wrote:
Cudno je sto se osobe koje kupe mazdu dizel- "strogi ziher" potez bave statistikom benzinaca sa automatikom i hibridom...jos su i afirmativni po tom pitanju.
U nasoj zemlji je jos problem napraviti motronik iz G2, automatik mjenjac se popravlja za 15000 eura stavljenjem novog, ( kome moze biti), a o Bunji ne treba trositi rjeci, a Toyota Adria je posebna prica.....sad nastavi sa statistikom iz UK.
stroga q.... od auta
ma sta me briga ba za vase misljenje , ja ne kupujem , koja god tema krene se supljirat .
manje su sanse da se pokvari nego smrdavi dizel .
za bunju i nase ovlastene se slazem .
dalje ,
hybrid ne kupuju kokuzi niti su ikad kupovali 
Vala hibrida od 47 milja ne kupuju ni hadžije ako ćemo realno, al obzirom da se ne živi od hadžija koji kupuju 918 spydera, ljudi su smislili vrlo efektivan način da svakoj šuši prodaju priču kako uz kupovinu određenog artikla može promjeniti pogled javnog mnijenja na sebe i svoje uslove života. Što bi susjedi rekli - pomodarstvo. I šta se onda desi? Upravo ovo što se dešava nama, 7 od 10 prodanih pametnih telefona u 2017 godini na našem tržištu su podržavali LTE tehnologiju ili ti ga 4g, koju trenutno nijedan naš operater ne podržava, barem ne u komercijalnim svrhama.
ALi bitno je da se na kafi kaže da je 4g sa 8 giga rama.
Hibrid u Bosni? Ima smisla ko i zimske gume u Makarskoj. Mogu ti zatrebati i možeš imati fajde od njih, ali je 99% šanse da neće. Konfiguracija terena kod nas je takva da te elektromotor iz toga auta sam neće moći izvući ni uz dalmatinsku, ni uz džidžikovac, ni uz bistrik, ni uz bjelave, ni uz pofaliće, ni uz vratnik, a kamoli sedrenik. Ako će mi štediti gorivo 15 minuta ujutro kad idem na posao i po sata popodne s posla, a to mi je neki big deal, onda ću pješke do posla. Jer 3-5 maraka na 100km je stvarno puno