U mene na traktoru staklena , samo ram zeljezobitanga_sa_otesa wrote:kod mene su najlonska vrataSodom1 wrote:Ne razumIs ti sta su tanka vrata![]()
Dacia duster 2018
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Sodom1
#76 Re: Dacia duster 2018
- Bakir1
#78 Re: Dacia duster 2018
Trebaju dvije stoje goriva za 500 km.mk ultra wrote:trebao si im staviti cijenu zamjene masla u G klasiBakir1 wrote:Citajuci forum i "visoka" misljenja o daciji dobijes dojam da svi u bosni vozaju premiJum terence tipa g klase ili velara a ono prc milojka
Poslije jednog rezervoara g klase i jednog b servisa bilo bi olx.ba![]()
A na 60.000 km ulja u diferencijalima i mjenjacu
- basicm
#79 Re: Dacia duster 2018
Kod nas vrijeme svakako sporije ide nego u svijetu, pa se i skepticizma rjesavamo duze nego ostali.
Novi auti oko 20-30 hiljada su glavna osovina modernizacije naseg voznog parka, ali nama se izgleda to jos uvijek gadi. Naravno ko moze skuplje bujrum, ali ovo je jedina normalna buducnost. Samo da je pameti.
Doduse, financiranja preko banaka bi mogla biti malo povoljnija.
Novi auti oko 20-30 hiljada su glavna osovina modernizacije naseg voznog parka, ali nama se izgleda to jos uvijek gadi. Naravno ko moze skuplje bujrum, ali ovo je jedina normalna buducnost. Samo da je pameti.
Doduse, financiranja preko banaka bi mogla biti malo povoljnija.
-
UmaX
#80 Re: Dacia duster 2018
https://www.olx.ba/artikal/28476298/dac ... i-110-4x4/
Jest da je to valjda najjaci paket opreme, al ne izgleda tako lose. Samo Bosnjo ce radije 8 godina starog Audija za te pare, jerbo luksuz...
Jest da je to valjda najjaci paket opreme, al ne izgleda tako lose. Samo Bosnjo ce radije 8 godina starog Audija za te pare, jerbo luksuz...
- problemnatravunu
#82 Re: Dacia duster 2018
Ja imam 8 mjeseci starog Dustera, prve generacije Mk2, prednji pogon 110 KS dci, presao do sada cca 10000km, bio izasao 26000 KM sa 5 god garancijom!
Naravno, malo je to vremena i kilometara za neke velike i pouzdane ocjene sa moje strane, tek treba da se auto pokaze, kad se samo sjetim govneta od Yetija u petoj godini starosti, i još većeg govneta od ASA Škoda servisa, zbog toga sam i zauvijek raščistio sa velikim VAG "kvalitetom"!
Činjenica je, da jako malo ljudi (vlasnika) možeš naći da pljuje po Dusteru, svi govore da je to dobar auto, i da su zadovoljni i sretni!
Ja kad sam kupovao recimo, dobio sam i preporuku od jednoga sto testira aute za jedan auto portal, nema sta nije provozao, i u nekim mojim dilemama je rekao , da ja Duster možda ružan (ali to je individualan osjećaj svakog pojedinca!), ali dobar auto, i da imam njegovu preporuku!
Sami uposlenici u gumaM servisu i salonu govore da je to dobar auto, dok istovremeno pljuju po pojedinim (puno skupljim) Renoima, eto ako to šta znači....
Naravno, malo je to vremena i kilometara za neke velike i pouzdane ocjene sa moje strane, tek treba da se auto pokaze, kad se samo sjetim govneta od Yetija u petoj godini starosti, i još većeg govneta od ASA Škoda servisa, zbog toga sam i zauvijek raščistio sa velikim VAG "kvalitetom"!
Činjenica je, da jako malo ljudi (vlasnika) možeš naći da pljuje po Dusteru, svi govore da je to dobar auto, i da su zadovoljni i sretni!
Ja kad sam kupovao recimo, dobio sam i preporuku od jednoga sto testira aute za jedan auto portal, nema sta nije provozao, i u nekim mojim dilemama je rekao , da ja Duster možda ružan (ali to je individualan osjećaj svakog pojedinca!), ali dobar auto, i da imam njegovu preporuku!
Sami uposlenici u gumaM servisu i salonu govore da je to dobar auto, dok istovremeno pljuju po pojedinim (puno skupljim) Renoima, eto ako to šta znači....
- johntra
#83 Re: Dacia duster 2018
Je li se ovo Golfista javlja, čuveni štediša goriva u autu od 20.000 KM?
teška vremena došla sada...još gore...haj nam svima pojasni kako da uštedimo gorivo, pogotovo u ovim visokoturažnim motorima...
teška vremena došla sada...još gore...haj nam svima pojasni kako da uštedimo gorivo, pogotovo u ovim visokoturažnim motorima...
- Rockefeller
- golfiista
#85 Re: Dacia duster 2018
Kakav stedisa goriva? Nisam.ja kriv sto mi auto od 180 KS trosi 7 litara dizelajohntra wrote:Je li se ovo Golfista javlja, čuveni štediša goriva u autu od 20.000 KM?![]()
To ne mere ni tvoj fiat Tipo
- nepass1
#86 Re: Dacia duster 2018
i mom jaranu bmw 3.0 240ks trosi 5-5,5l
imao je auta koja su mu trosila po 3,5l
imao je auta koja su mu trosila po 3,5l
-
condy
#87 Re: Dacia duster 2018
Gledam malo cijene novih vozila do 30-35 hiljada KM, pa ponuda je raznolika.
Duster
Fiat Tipo
Hyunda i30
Astra K
Rapid
Octavia
Golf
Kia Ceed
Citroen C4
C4 Cactus
Citroen C3 i Elysee
Peugeot 308
Seat Ibiza i Leon
Ford Focus
.....
Uglavnom, ima dobar izbor novih vozila
Duster
Fiat Tipo
Hyunda i30
Astra K
Rapid
Octavia
Golf
Kia Ceed
Citroen C4
C4 Cactus
Citroen C3 i Elysee
Peugeot 308
Seat Ibiza i Leon
Ford Focus
.....
- johntra
#88 Re: Dacia duster 2018
ma jah...troši zraka sedam litara, kad ga ubacuje u turbinu...golfiista wrote:Kakav stedisa goriva? Nisam.ja kriv sto mi auto od 180 KS trosi 7 litara dizelajohntra wrote:Je li se ovo Golfista javlja, čuveni štediša goriva u autu od 20.000 KM?![]()
teška vremena došla sada...još gore...haj nam svima pojasni kako da uštedimo gorivo, pogotovo u ovim visokoturažnim motorima...![]()
![]()
To ne mere ni tvoj fiat Tipo
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#89 Re: Dacia duster 2018
ima i finog izbora od 19-27, doduse benzici sve ali sasvim OKcondy wrote:Gledam malo cijene novih vozila do 30-35 hiljada KM, pa ponuda je raznolika.
Duster
Fiat Tipo
Hyunda i30
Astra K
Rapid
Octavia
Golf
Kia Ceed
Citroen C4
C4 Cactus
Citroen C3 i Elysee
Peugeot 308
Seat Ibiza i Leon
Ford Focus
.....
- Haris.ba
#90 Re: Dacia duster 2018
I od svih nabrojanih auta samo je daster suv sa 4x4. Zanimljivo.condy wrote:Gledam malo cijene novih vozila do 30-35 hiljada KM, pa ponuda je raznolika.
Duster
Fiat Tipo
Hyunda i30
Astra K
Rapid
Octavia
Golf
Kia Ceed
Citroen C4
C4 Cactus
Citroen C3 i Elysee
Peugeot 308
Seat Ibiza i Leon
Ford Focus
.....
Pokušavam da shvatim. Kada neko kupuje dastera, ne vidim kako će imati sva ta auta u konkurenciji. Dastera valjda kupuje što je to 4x4 suv, a ne što košta nov oko 30 milja. Mada vjerujem da neko kaže imam 30 milja, daj da vidim šta mogu za to, ali valjda je jasno da se na kraju daster kupuje ako želiš suv.
Postavio je neko bio opel mokka na akciji za 40 milja (a redovna blizu 50 milja). I potpuno mi je logična svaka kritika dastera (debljina lima, zvuk zatvaranja vrata, neatraktivnost/ili ružnoća za neke....) kada pogledamo cijenu. Nešta mora trpiti.
-
NediM17
#91 Re: Dacia duster 2018
Ja sam i dalje stava da je aktuelna Suzuki Vitara daleko ispred ovog najnovijeg Dustera.
-
vozackii
#93 Re: Dacia duster 2018
Ja sam postavio da vidite za kakvu rugobu iskreno traze 50k km. Zdepasto auto nekakvo nista ni sa cim. Dacia duster je izmislila svijet za ono.Haris.ba wrote:I od svih nabrojanih auta samo je daster suv sa 4x4. Zanimljivo.condy wrote:Gledam malo cijene novih vozila do 30-35 hiljada KM, pa ponuda je raznolika.
Duster
Fiat Tipo
Hyunda i30
Astra K
Rapid
Octavia
Golf
Kia Ceed
Citroen C4
C4 Cactus
Citroen C3 i Elysee
Peugeot 308
Seat Ibiza i Leon
Ford Focus
.....
Uglavnom, ima dobar izbor novih vozila![]()
Pokušavam da shvatim. Kada neko kupuje dastera, ne vidim kako će imati sva ta auta u konkurenciji. Dastera valjda kupuje što je to 4x4 suv, a ne što košta nov oko 30 milja. Mada vjerujem da neko kaže imam 30 milja, daj da vidim šta mogu za to, ali valjda je jasno da se na kraju daster kupuje ako želiš suv.
Postavio je neko bio opel mokka na akciji za 40 milja (a redovna blizu 50 milja). I potpuno mi je logična svaka kritika dastera (debljina lima, zvuk zatvaranja vrata, neatraktivnost/ili ružnoća za neke....) kada pogledamo cijenu. Nešta mora trpiti.
I ja bezveze navalio na Daciju kad pogledam sta ove vece kompanije nude, jos za vise para jao..
-
condy
#94 Re: Dacia duster 2018
Slažem se ako želiš SUV sa 4x4 pogonom onda se u tu cijenu jedino uklapa Duster.
Međutim, Duster je kompakt SUV ili " mini " SUV prema dimenzijama, kao i neki drugi njegovih dimenzija. Zbog toga njega u odnosu na ova nabrojana kompakt vozila u suštinu razlikuje pogon na sve točkove i viši klirens. Tako da mislim da kome je najvažniji taj pogon, gledaće Dastera i on je tad jedina opcija, u suprotnom sa samo prednjim pogonom, mislim da Duster ne može nešto više ponudit od nabrojanih vozila i da mu tad viši klirens ništa ne znači. U tom slučaju, mislim da i nije dobar izbor. Meni SUV bez pogana na sve točkove, nema smisla, pa ni ovi kompakt manji SUV-ovi. Onda mi je logičnije ići na kompakt vozila.
Međutim, Duster je kompakt SUV ili " mini " SUV prema dimenzijama, kao i neki drugi njegovih dimenzija. Zbog toga njega u odnosu na ova nabrojana kompakt vozila u suštinu razlikuje pogon na sve točkove i viši klirens. Tako da mislim da kome je najvažniji taj pogon, gledaće Dastera i on je tad jedina opcija, u suprotnom sa samo prednjim pogonom, mislim da Duster ne može nešto više ponudit od nabrojanih vozila i da mu tad viši klirens ništa ne znači. U tom slučaju, mislim da i nije dobar izbor. Meni SUV bez pogana na sve točkove, nema smisla, pa ni ovi kompakt manji SUV-ovi. Onda mi je logičnije ići na kompakt vozila.
Last edited by condy on 06/02/2018 11:33, edited 1 time in total.
-
NediM17
#95 Re: Dacia duster 2018
@Ned
Vitara ima mnogo skladniji dizajn, bolju ponudu motora, pet zvjezdica na EURONCAP-u (dok Duster ima tri zvjezdice, sto je sramota).
I volio bih zatvoriti vrata na novom Dusteru, uvjeren sam da je ostao ona ista kanta.
Vitara ima mnogo skladniji dizajn, bolju ponudu motora, pet zvjezdica na EURONCAP-u (dok Duster ima tri zvjezdice, sto je sramota).
I volio bih zatvoriti vrata na novom Dusteru, uvjeren sam da je ostao ona ista kanta.
-
condy
#96 Re: Dacia duster 2018
A cijene u odnosni na Duster ? Jesu li tu negdje ili ima razlike ?
-
NediM17
#97 Re: Dacia duster 2018
Vitara je nesto skuplja.
- Haris.ba
#98 Re: Dacia duster 2018
I meni je suv bez 4x4 sakat. Ali, i sam klirens zna da bude veliki plus. Vozao sam stepveja. A istovremeno i kompakte. Za ovih naših šupljih cesti, a i za mnoge makadame, sam klirens zna da bude prevažan. Npr. i na dubokom snijegu je često dovoljan klirens i bez 4x4.condy wrote:Slažem se ako želiš SUV sa 4x4 pogonom onda se u tu cijenu jedino uklapa Duster.
-
530i
#99 Re: Dacia duster 2018
Prednosti su klirens i praktičniji gepek. Naravno 4x4 pogon je bez konkurencije, ali i bez njega takva auta imaju smisla.
- basicm
#100 Re: Dacia duster 2018
Takodje meni Vitara mnogo bolje lezi od ovoga. Jedino ako mora biti dizel, onda razlika u cijeni ide u korist dustera.