KURAN-O MUHAMMEDU

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
kerima1

#76 Re: KURAN-O MUHAMMEDU

Post by kerima1 »

„Vi u Allahovom poslaniku imate divan uzor za onoga koji se nada Allahovoj milosti i nagradi na onom svijetu, i koji često Allaha spominje.” (El-Ahzab, 21)
Evo Karlinko to sto pitas Nurudina da ne kazes sad opet nigdje to ne pise da ga se treba slijediti,Ne samo slijediit nego je on divan uzor i onda kad povali neduzno dijete od 9 godina. :wink:
Connaisseur Karlin

#77 Re: KURAN-O MUHAMMEDU

Post by Connaisseur Karlin »

kerima1 wrote:
„Vi u Allahovom poslaniku imate divan uzor za onoga koji se nada Allahovoj milosti i nagradi na onom svijetu, i koji često Allaha spominje.” (El-Ahzab, 21)
Evo Karlinko to sto pitas Nurudina da ne kazes sad opet nigdje to ne pise da ga se treba slijediti,Ne samo slijediit nego je on divan uzor i onda kad povali neduzno dijete od 9 godina. :wink:
Gdje pise da ga treba doslovno slijediti ulazak u brak, ako sto je radio Muhamed? Biti uzor nekome ne znaci oponasati osobu, vec prihvaitit njena razmisljanja, i to ne znaci da trebas ni tad prihvaiti sva razmisljanja i stavovoe Muhameda :)

mogu i ja slijediti svoju pra pra pra baku kao uzor, ali ne mogu zivjeti njenim zivotom danas :)

ja ne branim Muhameda jer je usao u brak sa djetetom, jer njemu su svi brakovi prolije Hatidze bili poslovnog karaktera, sto zanci, da njega apsolutno nije bila briga kako ce se jedna Aisa osejcati kao djete, i naravno da mi se takav njegov potez gadi i naravno da je njegova ignoratnost bila brutalana!
kerima1

#78 Re: KURAN-O MUHAMMEDU

Post by kerima1 »

Connaisseur Karlin wrote:
kerima1 wrote:
Gdje pise da ga treba doslovno slijediti ulazak u brak, ako sto je radio Muhamed? Biti uzor nekome ne znaci oponasati osobu, vec prihvaitit njena razmisljanja, i to ne znaci da trebas ni tad prihvaiti sva razmisljanja i stavovoe Muhameda :)

mogu i ja slijediti svoju pra pra pra baku kao uzor, ali ne mogu zivjeti njenim zivotom danas :)

ja ne branim Muhameda jer je usao u brak sa djetetom, jer njemu su svi brakovi prolije Hatidze bili poslovnog karaktera, sto zanci, da njega apsolutno nije bila briga kako ce se jedna Aisa osejcati kao djete, i naravno da mi se takav njegov potez gadi i naravno da je njegova ignoratnost bila brutalana!
Evo ti drugi ajet:
”Kada Allah i Poslanik Njegov nešto odrede, onda ni vjernik ni vjernica nemaju pravo da po svom nahođenju postupe. A ko Allaha i Njegova Posalnika ne posluša, taj je sigurno skrenuo s pravog puta.” (El-Ahzab, 36)
Connaisseur Karlin

#79 Re: KURAN-O MUHAMMEDU

kerima1 wrote:
Evo ti drugi ajet:
”Kada Allah i Poslanik Njegov nešto odrede, onda ni vjernik ni vjernica nemaju pravo da po svom nahođenju postupe. A ko Allaha i Njegova Posalnika ne posluša, taj je sigurno skrenuo s pravog puta.” (El-Ahzab, 36)
brak sa djecom je postojao prije pojave Islama !?

ovo je bio obicaj znatno ranije prakticiran, da li ti zelis reci da su Bog i Muhamed potvrdili da je isti obicaj ok nastaviti prakticirati kao islasmki vjernik/ica? zato sam pitala, gdje postoji takva tvrdnja/odredba ?

Mislim da Muhamed nije nikad ni zabrannio brak sa djevocjciama, i to jeste jako brutalna o krutna cinjenica!
kerima1

#80 Re: KURAN-O MUHAMMEDU

Post by kerima1 »

kerima1 wrote:
Evo ti drugi ajet:

ovo je bio obicaj znatno ranije prakticiran, da li ti zelis reci da su Bog i Muhamed potvrdili da je isti obicaj ok nastaviti prakticirati kao islasmki vjernik/ica? zato sam pitala, gdje postoji takva tvrdnja/odredba ?

Mislim da Muhamed nije nikad ni zabrannio brak sa djevocjciama, i to jeste jako brutalna o krutna cinjenica!
Taj ajet ti govori da sve ono sto je Muhamed uradio vodi se kao naredba ili uzor muslimanima.Svaki musliman moze pravdati svoj brak sa maloljetnicama.
Postojali su takvi brakovi u proslosti da.
Trazis previse ja sam ti iznijela ajt gdje ti daje odgovor na tvoje pitanje zato ne smaraj dalje zamoliti cu.
Connaisseur Karlin

#81 Re: KURAN-O MUHAMMEDU

kerima1 wrote:

Taj ajet ti govori da sve ono sto je Muhamed uradio vodi se kao naredba ili uzor muslimanima.Svaki musliman moze pravdati svoj brak sa maloljetnicama.
Postojali su takvi brakovi u proslosti da.
Trazis previse ja sam ti iznijela ajt gdje ti daje odgovor na tvoje pitanje zato ne smaraj dalje zamoliti cu.
pa nemooj vise odgovarati na moja pitanja, ako te smaram :)

Zato, u skladu sa prethodno postavljenim infomacijama, Muhamed je bio obicni covjek, jer mu je i Bog mogao tad reci da je seks sa djecom pogresan, ali nije, jer je Bog ljudski koncept Viseg bica, zato i pisem, da je Muhamed praktcirio nesto jeste bilo okrutno i da ga nije ni zanimala bol djeteta tokom seksa , znaci, covjek koji nije dovojno razvijene emocije i empatiju, bitno je bilo dobiti novac i drustvenu moc u drsutvu !
Last edited by Connaisseur Karlin on 19/02/2018 19:04, edited 1 time in total.
šarf

#82 Re: KURAN-O MUHAMMEDU

Post by šarf »

“Viđam ljude koji se prepiru oko vjere, a čovjek bi rekao da se u isto vrijeme takmiče tko će je se manje pridržavati”

Charles Montesquieu- Luis de Secondat (1689 - 1755)
Connaisseur Karlin

#83 Re: KURAN-O MUHAMMEDU

Kuran pise o Muhamedovom bracnom zivotu, hadisi o njegovom seksualnom zivotu :D

napisala, sam, nije bito da li je bila starija ili ne, vi i dalje branite Muhameda jer je bio boziji poslanik :) da je bio netko drugi, bila bi drugacija prica ;-)
šarf

#84 Re: KURAN-O MUHAMMEDU

Post by šarf »

Kratko ću ponoviti ono što je napisano na prethodnim stranicama:
A. Kada čitamo Kuran dobijamo jasniju sliku o Muhammedu.Dobit ćemo njegov profil.
A nikako Istinu o Bogu.

Postavljeno je nekoliko pitanja:

B. Zašto Kuran nije objava od Boga?

1: Od početka objave svom narodu Bog se koristio pismom.Najprije su to bile kamene ploče sa deset zapovijedi.Sve osobe koje je Bog kasnije koristio u slanju objave bile su pismene.

Zašto bi Bog sada poslao poruku preko osobe koja ne zna čitati niti pisati?

2 : Biblija je pisana preko 1600 godina.Pisalo ju je preko 40 ljudi.

Zašto bi Bog 1600 godina truda obezvrijedio tako što bi ponovo slao poruku ljudima,ovaj put za oko 25 godina i to preko jednog čovjeka?

3: Zašto bi Bog ponovo slao poruku ako ona već postoji u pisanom obliku?
Zašto ponovo zakon ako već ima zakon,napisan?

4: Zašto bi Bog mijenjao ono što već stoji napisano u Zakonu.
N.p.u Bibliji je jasno rečeno da muškarac može imati samo jednu ženu ,zašto bi Bog mijenjao tu zapovijed i dopustio četiri žene?

Ili,primjer sklapanja saveza sa drugim narodima.U Bibliji je to više puta rečeno“ ne sklapaj savez sa drugim narodima“,dok u Kuranu to je prikazano kao jedno od sredstava kojim se Bog služi.

5: Zašto bi Bog mijenjao svoj stav prema narodima koji mu nisu služili?
Zašto bi Bog bio u savezu sa narodima i pojedincima koje osuđuje za idolopoklonstvo,žrtvovanje djece,spiritizam...?
Ako bi dopustio sklapanje saveza to ujedno znači da bi on ,Bog bio garant tog saveza.Također to bi značilo da će Bog stati u odbranu tog saveznika ,što bi bilo apsurdno da Bog štiti onoga koga je već osudio!

Navedeni su razlozi zašto Kuran nije od Boga:

1. Nepotrebnost Kurana.
Tačnije ,nepotrebnost ponovnog pisanja onoga što je već napisano.
Savjeti ili upute za život ,međuljudske odnose,brak ...već su napisani u Bibliji,zašto ponovo objavljivati već objavljeno.

2. Nedovoljnost

3.Nedovršenost ili nepotpunost Kurana.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#85 Re: KURAN-O MUHAMMEDU

Post by mali_milojica »

Ne bavi se onim cemu nisi dorastao :thumbup:
šarf

#86 Re: KURAN-O MUHAMMEDU

Post by šarf »

NEPOUZDANOST KURANA
Nedovršenost Kurana nas vodi do toga da je Kuran nepouzdan.
Put koji nije dovršen i pun je rupa ,koje se pokušava zakrpiti neodgovarajućim materijalima,nije pouzdan.
Da li bi neko putovao putem koji nije dovršen ,koji ne vodi nigdje?
Da li bi se pouzdao u to da će te takav put odvesti tamo gdje si krenuo?

Vakum ili „rupe“ u Kuranu se pokušavaju zatvoriti hadisom i drugim materijalima.Pokušava se stvoriti dojam potpunosti i završenosti.

Svaki put kada se citira hadis to znači da je na tom putu „rupa“.Što se češće citira hadis to znači da i „rupa“ ima puno.Put na kome ima puno „rupa“ nije pouzdan.
Hadis je i osmišljen da bi se popunile te praznine u Kuranu.

Nepouzdanost Kurana se vidi i u savjetima koje Kuran pruža.

Upute koje Kuran daje trebaju,prema zamisli pisca Kurana,društvo učiniti boljim.
Savjet koji bi došao od Boga trebao bi biti najbolji savjet.
Pretpostavimo da se mora riješiti neka situacija,od mnoštva savjeta koje bi nam savjetnici dali i savjeta koji dolazi od Boga,bez dvoumljenja sigurno trebamo izabrati ono što Bog savjetuje.Možda nam se taj savjet neće niti svidjeti ali,pošto dolazi od Boga a mi Bogu vjerujemo,izabrat ćemo ono što Bog kaže.

Ako bi izabrao ono što Kuran kaže,da li bi to bio dobar ,pouzdan izbor?

Navest ću primjer:
PODJELA IMOVINE

Znamo kako se prema Kuranu dijeli i nasljeđuje imovina?

Da li je to pouzdan princip podjele?
Da li ima bolji savjet kako podijeliti imovinu?

Ako ima ,Kuran onda nije od Boga.Dakle,nije pouzdan.
šarf

#87 Re: KURAN-O MUHAMMEDU

Post by šarf »

Milojica,dobro došao.
Vjerovatno imaš argument kojim možeš demantirati ono što sam napisao,dok si iz nečega zaključio da sam nedorastao temi.
Molim te navedi argument.
Idemedosumom

#88 Re: KURAN-O MUHAMMEDU

Post by Idemedosumom »

Zakon se mijenja, društvo se mijenja, čovjek se mijenja.

Nova objava zamijeni staru. Meni tu nema ništa nelogično.

A o navodnoj nepismenosti Poslanika s.a.v.a. su mišljenja podijeljena.
kerima1

#89 Re: KURAN-O MUHAMMEDU

Post by kerima1 »

Idemedosumom wrote:Zakon se mijenja, društvo se mijenja, čovjek se mijenja.

Nova objava zamijeni staru. Meni tu nema ništa nelogično.

A o navodnoj nepismenosti Poslanika s.a.v.a. su mišljenja podijeljena.
Istina..a ljudi jos slijede stare zakone mislim na vjernike, zar nije potrebno za novije vrijeme novi zakoni?
hostapler

#90 Re: KURAN-O MUHAMMEDU

Post by hostapler »

Ku'ran je savršen jer je direktno od Allaha prenesen preko Muhammeda cijelom covjecanstvu.
To što je došao poslije Indzila (Biblije) ne znači da nije od Boga. I Indzil je došao poslije Tevrata (Tore).
Ku'ran je posljednja Allahova (Bozija) objava.
Sad nastavavi lelemudati.
mali_milojica

#91 Re: KURAN-O MUHAMMEDU

Post by mali_milojica »

šarf wrote:Milojica,dobro došao.
Vjerovatno imaš argument kojim možeš demantirati ono što sam napisao,dok si iz nečega zaključio da sam nedorastao temi.
Molim te navedi argument.
Nemaš pojma o čemu pričaš,to je dovoljno.
šarf

#92 Re: KURAN-O MUHAMMEDU

Post by šarf »

Kerima i Medo dobrodošli u ovu raspravu.

Imam drugačije mišljenje.

Čovjek se ne mijenja

Potrebe svakog normalnog čovjeka su iste još od Adama i Eve.
Biti sretan,biti zdrav,imati hranu,krov,imati sex...,priroda čovjeka se ne mijenja.
Čovjek mijenja stavove ali ne mijenja svoje potrebe,promijeni religiju ili političku partiju,ili promijeni mjesto prebivališta ,iz BiH ode u Norvešku ,njegove potrebe ostaju iste kao i svakog čovjeka na planeti Zemlji,otišao je jer želi sigurnost,a ko ne želi biti siguran.
Naravno sredstva koja čovjek koristi mijenjaju se.
Da bi bio zdrav ,čovjek srednjeg vijeka je koristio trave i drugo bilje,mi idemo u apoteku .
Sredstva su drugačija ali potreba je ista ,biti zdrav.
Znate onu,zdrav ima hiljadu želja,bolestan samo jednu,da ozdravi.Tako razmišlju svi ljudi na Zemlji.

Zakon se ne mijenja

Božanski zakon se ne mijenja.Zakon koji je Bog dao ljudima u skladu je sa ljudskom prirodom i stvarnim ljudskim potrebama.
Le laži,ne kradi,ne čini preljub...
Volite li vi da vas netko potkrada,nitko to ne voli ,dakle to nam je u prirodi,i zato je Stvoritelj i dao takav zakon koji prati prirodu čovjeka.
Čak i oni koji kradu ne vole da se od njih krade.
Volite li oko sebe imati ljude koji lažu,nitko to ne voli,dakle to nam je u prirodi,....
Biste li voljeli da vas vaš supružnik vara sa nekim drugim,nitko to ne voli,....

Ukoliko neki zakon za koji se kaže da je od Boga,ukoliko takav zakon nije u skladu sa ljudskom prirodom,takav zakon sigurno nije od Boga.

PRIMJER:
Prema Kuranu muškarac može imati četiri žene.
Da li je to u skladu sa ljudskom prirodom i sa stvarnim potrebama čovjeka?
Da li je u prirodi žene da muža dijeli sa još tri žene?
Da li normalanom muškarcu treba više žena da bi udovoljio svojoj od Boga danoj potrebi za sexom?

Taj zakon u Kuranu nije od Boga,on dolazi od potrebe za biološkim porastom prve muslimanske zajednice.
Jedan muškarac može oploditi više žena.Četiri trudne žene četiri muslimana više.
Muhammed je je bio praktičan čovjek,proračunat,bio je trgovac zar ne!?
Zakonom kojim se zabranila tradicija ubijanja ženske djece,odličan je zakon ,koji je omogućio veći natalitet.Te djevojčice su porasle i mogle su kasnije roditi mnogo djece.

No prava priroda čovjeka po tom pitanje vidljiva je od stvaranja čovjeka.Adam je imao samo jednu ženu.
Bog je mogao Adamu stvoriti više žena da ubrza proces stvaranja čovječanstva.No zašto žuriti,Čovjek je imao cijelu vječnost pred sobom.Bogu se također nije žurilo.Znate li onu,"hića je šejtanska "!?

U Bibliji nigdje nećmo naći zakon koji je odobravao poligamiju.Istina je da su neki Božji sluge imali više žena.Abraham na primjer,no to mu se više puta obilo o glavu.Bog je dopustio taj običaj ali ga je regulisao zakonima.
PRIMJER:
2.Mojsijeva 21:10-Ako sebi uzme drugu ženu, ne smije joj uskraćivati hranu, odjeću i bračnu dužnost.

5.Mojsijeva 21:15-17-Ako tko ima dvije žene, jednu koju više voli i drugu koju manje voli, pa mu obje, i ona koju više voli i ona koju manje voli, rode sinove, a prvorođenac bude od one koju manje voli, 16 kad dođe dan da sinovima svojim razdijeli u nasljedstvo ono što ima, ne smije učiniti prvorođencem svojim sina one koju više voli na štetu sina one koju manje voli, a koji je prvorođenac. 17 Nego mora za prvorođenca priznati sina one koju manje voli i dati mu dvostruki dio svega što ima, jer je on prvi sin njegov. Njemu pripada pravo prvorodstva.

U Božjem Zakonu svakom kralju bila dana zapovijed: “Neka nema mnogo žena, da mu srce ne krene stranputicom” (5. Mojsijeva 17:15, 17)

Kasnije u Božjem zakonu jasno rečeno koliko žena muškarac može imati
1.Korinćanima 7:2-Ali budući da je blud vrlo raširen, neka svaki muškarac ima svoju ženu i neka svaka žena ima svojega muža.

Ako zavirimo duboko u sebe i budemo iskreni prema sebi i drugima,ono što tamo nađemo ,vidjet ćemo ništa se nije promijenilo od prvog čovjeka.

Društvo se nije promijenilo
Samo sredstva i načini.
Neko jaše a neko je jahan.
Neko je čovjek a neko hajvan.

Kerima,pitanje za tebe.Za novo vrijeme kakvi bi to zakoni bili?
Daj mi jedan prijedlog tog zakona,o bilo čemu.
šarf

#93 Re: KURAN-O MUHAMMEDU

Post by šarf »

Hostapler,
savršenstvo znači potpunost.
Nečemu savršenom ništa se ne može oduzeti niti dodati.Nema potrebe.

Ako je Kuran savršen otkuda onda tolika potreba za hadisima?
Samim uzimanjem hadisa da bi se objasnilo neko vjerovanje ili postupak,znači da Kuran nije savršen.

Jedno pitanje za tebe,nekoga sam već pitao ali nije odgovorio.

Da je Kuran sakupljen na način na koji su sakupljani hadisi,da li bi to prihvatio kao Božju riječ?
kerima1

#94 Re: KURAN-O MUHAMMEDU

Post by kerima1 »

Pozdrav Sarf.
Po teb je Biblija koliko vidim jedina ispravna knjiga , sve ostalo je suvisno kao kur'an ili d aje doslo sta drgo.ok.kako onda tumacis taj navedeni dio o nasljedstvu gdje prvorodjeni sin nasljedjuje duplo vise imovine zar to nije pogresno i nepravedno, kao da neko moze da bira kad ce da se rodi prvi ili drugi? Zar ne uvidjas te iste greske koje nalazis kur'au i u bibliji?
Kerima,pitanje za tebe.Za novo vrijeme kakvi bi to zakoni bili?
Daj mi jedan prijedlog tog zakona,o bilo čemu.
Zakoni ovi koji su trenutni ljudski zakoni, nisam mislila na neke nove bozije.
Covjek je dovoljno svjestan da zna sam razlucivati stvari i ne trebaju mu bzoja uspustva kako da sta cini ili ne cini.
šarf

#95 Re: KURAN-O MUHAMMEDU

Post by šarf »

Milojica ,napisao si,
"Nemaš pojma o čemu pričaš,to je dovoljno."
Vjerovatno znaš tko se služi ovakvim argumentima.
Prijatelju nemoj biti u toj grupi.
hostapler

#96 Re: KURAN-O MUHAMMEDU

Post by hostapler »

šarf wrote:Hostapler,

Samim uzimanjem hadisa da bi se objasnilo neko vjerovanje ili postupak,znači da Kuran nije savršen.

Da je Kuran sakupljen na način na koji su sakupljani hadisi,da li bi to prihvatio kao Božju riječ?
Sa Božjom rijecju se ništa ne može staviti u ravan. Niti hadis.
Hadis je preporuka ili tumacenje,Ajet je zakon.
kerima1

#97 Re: KURAN-O MUHAMMEDU

Post by kerima1 »

hostapler wrote:

Sa Božjom rijecju se ništa ne može staviti u ravan. Niti hadis.
Hadis je preporuka ili tumacenje,Ajet je zakon.
Cek objasnjenje kako molitvu obavljati u hadisima je preporuka ne zakon ili obaveznost? Aha nisam to znala.
mali_milojica

#98 Re: KURAN-O MUHAMMEDU

Post by mali_milojica »

Evo vidiš da nemaš pojma,a nešto bi kao pobijao i raspravljao o tome.
Znas li uopste sta je hadis?
Smrcak15

#99 Re: KURAN-O MUHAMMEDU

Post by Smrcak15 »

šarf wrote:Kratko ću ponoviti ono što je napisano na prethodnim stranicama:
A. Kada čitamo Kuran dobijamo jasniju sliku o Muhammedu.Dobit ćemo njegov profil.
A nikako Istinu o Bogu.

Postavljeno je nekoliko pitanja:

1: Od početka objave svom narodu Bog se koristio pismom.Najprije su to bile kamene ploče sa deset zapovijedi.Sve osobe koje je Bog kasnije koristio u slanju objave bile su pismene.

Zašto bi Bog 1600 godina truda obezvrijedio tako što bi ponovo slao poruku ljudima,ovaj put za oko 25 godina i to preko jednog čovjeka?

4: Zašto bi Bog mijenjao ono što već stoji napisano u Zakonu.
N.p.u Bibliji je jasno rečeno da muškarac može imati samo jednu ženu ,zašto bi Bog mijenjao tu zapovijed i dopustio četiri žene?

Ili,primjer sklapanja saveza sa drugim narodima.U Bibliji je to više puta rečeno“ ne sklapaj savez sa drugim narodima“,dok u Kuranu to je prikazano kao jedno od sredstava kojim se Bog služi.

Zašto bi Bog bio u savezu sa narodima i pojedincima koje osuđuje za idolopoklonstvo,žrtvovanje djece,spiritizam...?
Ako bi dopustio sklapanje saveza to ujedno znači da bi on ,Bog bio garant tog saveza.Također to bi značilo da će Bog stati u odbranu tog saveznika ,što bi bilo apsurdno da Bog štiti onoga koga je već osudio!

Navedeni su razlozi zašto Kuran nije od Boga:

1. Nepotrebnost Kurana.
Savjeti ili upute za život ,međuljudske odnose,brak ...već su napisani u Bibliji,zašto ponovo objavljivati već objavljeno.

2. Nedovoljnost

3.Nedovršenost ili nepotpunost Kurana.

uzasna ti je logika, ali evo da obradimo

zato sto je vise povjerljivije da nepismen covjek tvrdi da ima objavu nego pismen, jer kad pismen tvrdi, mozemo ga optuzivati da je kopirao iz nekih drugih knjiga, dok nepismenog nemozemo optuzivati za to, jer nezna ni svoju knjigu procitati a kamoli tudju.

druga stvar zasto nepismen, je Biblijsko prorcanstvo gdje se nagovjestava u bibliji da ce se dati nepismenom covjeku knjiga pa je to prorcanstvo obistinilo se preko Muhammeda.

sta Bog ima sa tim, kad neki ljudi na svoju ruku pisu knjigu u kojoj su cak i greske ljudske prirode.

uzasna ti je logika jarane
isto kao sto drzava donese druge zakone novije zakone , tako isto Bog donese novije zakone zbog drugih okolnosti i vremena.

pa ako oni koje je on zaduzio da mu sluze ne obavljaju svoj posao kako treba, on daje mandat nekome drugom, prosta logika.

1. Nepotrebnost Kurana.
cuj nepotrebnost

stvarno ti je zakrzljala logika druze, kako nije potrebno, pa ako je ikome potreban Kuran to je vama krscanima vise nego nama muslimanima, jer vi i neznate niti se mozete slozite ko je ko u trojstvu, tolika zbrka da se ne zna ko pije a ko placa.
Smrcak15

#100 Re: KURAN-O MUHAMMEDU

Post by Smrcak15 »

hadis je praktican primjer kako se slijedi Kuran.

znaci kroz hadis nama je objasnjeno kako Muhammed slijedi Kuran i kako ga tumaci, kroz hadisa nam se objasnjavaju okolnosti kad je koji ajet spusten itd
Post Reply