ZASTO JE ''IN'' BITI SRBIN?

Locked
arzuhal

#76 Re: ZASTO JE ''IN'' BITI SRBIN?

Post by arzuhal »

:lol: :lol:

Šta se smijete, balinčad...
triconja

#77 Re: ZASTO JE ''IN'' BITI SRBIN?

Post by triconja »

Bloo wrote:
insomnia78 wrote:Problem i jeste u tome sto se na vrijeme nije gajio nacionalizam pa sad imas kamaru ljudi koji ne znaju dje bi, sta bi.
Ne bih nigdje. Znam sta bi.
Sta ces sa.ljudima koji nemaju striktne nacionalnosti, vec se deklarisu kao Bosanci i Hercegovci?
Da li se moze imati nacionalizam bez nacionalnosti?
Da.
Ili ono sto madner i jos par pokusavaju da objasne.
Slaveni su nakaradan narod, najbolje funkcionisu kad su pod totalitarnim rezimom koji ih drobi pod svojom tezinom.

Cuj nacionalizam bez nacionalnosti, mozda to moze kod nekih drugih plemena :lol:
kiligonzales

#78 Re: ZASTO JE ''IN'' BITI SRBIN?

Post by kiligonzales »

Banksy wrote:
shake69 wrote:
Opet, Drazen Zeric nije dijete iz mjesovitog braka; otac Nedzib, majka Semsa a pogledajte kako se uzruja na iole pitanja na temu nacije i vjere, pogledajte imena mu djece.
Pa i ne uzrujao se. Ja bih onog koji to pita nabila nogom u glavu. Šta tebe, ili bilo koga, zaboli ko je koga oženio, kako mu se zovu mater i otac, a kako djeca? Otkud bilo kome pravo da njuši tuđe strogo privatne stvari i da mu prebira imena djece i đedova? To je bijedno da bjednije ne može biti.

Umjesto fenomena i pojava koje su istinski problem i o kojima bi se danas moralo govoriti, a iz kojih izvire sve što vas ovdje svrbi, u Bosni se, opet i kao i obično, čeprka po prašini, po tuđoj intimi, njuše imena i familije, i mahala ko je kome šta i kako.

To je dno dna. Koga baš jako zanimaju ovakve strogo privatne stvari, kome je to nejasno, a baš mu je, baš jako važno, evo dolaze izbori, neće se glavonje skidati s ekrana i sve će sve svima pretresati. Pa eto prilike da pitate Čampare iz SDA glede njihovih korijena, familija, imena očeva i djece, nema boljeg primjera od njih, valjda će vam razjasniti.
Banksy ima covjek pravo na svoje misljenje, mislim glupo jeste takvo sto pitati i viriti u ljudske zivote, svako bira za sebe sta mu je najbolje i s kim ce svoju srecu dijeliti, mi zaboravljamo gdje zivimo i da postoje ljudi koji djecu iz mjesanih brakova zovu kopiladima upravo jer ne nose necije nasljedje ni vjersko ni nacionalno, ali dobro znamo da bilo ko, ko misli tako prema necijoj djeci je supak realno.

Realno mene zaboli neka stvar za tim ko je s kim i kako. Kod mene u porodici ima na tovar takvih brakova, neki funkcionisu svo vrijeme, neki su propali, ali koga briga ko je ko ako smo realno dobri ljudi.

Mislim da jedino dobrota ne treba da ima ime. Eto zivimo u drzavi gdje je ime mjerilo, pa nam nije dobro kao prije.

Recimo kad su pitali Muhameda Alija o tome sta misli o brakovima izmedju ljudi crne i bijele rase, on se usprotivio i rekao da nije pobornik toga,
zasto jer je smatrao da djete treba liciti na svoga oca, a da dijete iz takvog mjesanog braka nece biti upotpunosti nalik njemu. Tako i neki drugi ljudi kroz stvari koje su im bitne promatraju buducnost sa svojim partnerima i smatraju da im grupa, zajednica, tradicija, vjera, nacionalnost, zajednicki pogled na zivot trebaju biti mjerilo za osnivanje bracne zajednice.

Na svijetu zivi 7 milijardi ljudi, Balkan i svi nasi kompleksi su nebitni, sta ova saka jada u demografskom smislu moze ikome nametnuti kao vrijednost, ali umisljamo bitnost vecu nego sto trebamo sebi da pridajemo i pored svega sto svaki dan sve vise i vise tonemo.

Zato i danas raspravljamo jeli IN biti Srbin umjesto zasto nije IN biti moralan i dobar covjek...
insomnia78

#79 Re: ZASTO JE ''IN'' BITI SRBIN?

Post by insomnia78 »

HAVANA wrote:
insomnia78 wrote:Glupo kolega, glupo. I u dijaspori moras biti nesto
Isto sam tamo sto i ovde.Bosanac.Mozes ti vikat sta hoces,jal si bosanac, jal hercegovac.A to nesta vjera naka,nesta...to kad kuci dodje nek pita.Sta te boli kurac sta sam i kome se molim,i molim li se ikako.Nikad me vala belgijanci nisu ni peglali sa tim ni ispitivali.Jel turko il marokanac,odma ide suplja. Iššš...
Jes, jes. Arap drugu stvar sto te pita je jesil musliman a poslije ti proba utusiti sta :lol:
triconja

#80 Re: ZASTO JE ''IN'' BITI SRBIN?

Post by triconja »

arzuhal wrote:Mi ćemo se - osim ako svi đuture (i to naglo) ne izumeremo iz nekog razloga i nestanemo - baviti ovim i sličnim pitanjima i narednih hiljadu godina.

Zato, molim vas, nemojte već sada pričati bezze priču kako je besmisleno pričati i baviti se ovim pitanjima, hvatati se za glavu, kolutati okicama i osuđivati ljude...Budimo prirodni, normalni i parlamentarni...
Image

Slaveni mi najvise bacaju na orkove iz 40k univerzuma, jedino sto koci ovu tezu od toga da bude apsolutno tacna je par pametnih ljudi.
HAVANA

#81 Re: ZASTO JE ''IN'' BITI SRBIN?

Post by HAVANA »

insomnia78 wrote:
HAVANA wrote:
insomnia78 wrote:Glupo kolega, glupo. I u dijaspori moras biti nesto
Isto sam tamo sto i ovde.Bosanac.Mozes ti vikat sta hoces,jal si bosanac, jal hercegovac.A to nesta vjera naka,nesta...to kad kuci dodje nek pita.Sta te boli kurac sta sam i kome se molim,i molim li se ikako.Nikad me vala belgijanci nisu ni peglali sa tim ni ispitivali.Jel turko il marokanac,odma ide suplja. Iššš...
Jes, jes. Arap drugu stvar sto te pita je jesil musliman a poslije ti proba utusiti sta :lol:
A kad marokanac jos ono ruku na srce nasloni pa ga zada ono nesta alahat,bjezi kud te noge nose.Allah dragi a novcanik najdrazi. :lol:
arzuhal

#82 Re: ZASTO JE ''IN'' BITI SRBIN?

Post by arzuhal »

triconja wrote:
arzuhal wrote:Mi ćemo se - osim ako svi đuture (i to naglo) ne izumeremo iz nekog razloga i nestanemo - baviti ovim i sličnim pitanjima i narednih hiljadu godina.

Zato, molim vas, nemojte već sada pričati bezze priču kako je besmisleno pričati i baviti se ovim pitanjima, hvatati se za glavu, kolutati okicama i osuđivati ljude...Budimo prirodni, normalni i parlamentarni...
Image

Slaveni mi najvise bacaju na orkove iz 40k univerzuma, jedino sto koci ovu tezu od toga da bude apsolutno tacna je par pametnih ljudi.
Ne koči, naprotiv: izuzeci potvrđuju pravilo.
kiligonzales

#83 Re: ZASTO JE ''IN'' BITI SRBIN?

Post by kiligonzales »

triconja wrote:
insomnia78 wrote:Ssmo su opet i ovi izabrali
Image
:lol: :lol: :lol:
Ja bolida breco mila :lol: :lol: :lol: . Ne kae dzaba onaj pop herojin los i nikakav :lol: :lol: :lol:
Dobro im se uklapa u imidz ovaj demokrata sa kukastim krizem haha
sarajevsky

#84 Re: ZASTO JE ''IN'' BITI SRBIN?

Post by sarajevsky »

shake69 wrote:.....vom Dzamijom u Sarajevu skupilo onoliko muslimana koliko se katolika skupi svaki dan na Medjugorju, u Bosni bi bilo proglaseno vanredno stanje!

Sjetite se, zvonjava crkava je bila “prirodna muzika grada”, a mujezinovo ucenje s minareta – arhaizam. Tako je to bilo u glavama “liberalnih nevena”. Njihovo postojanje je i omogucilo da se desi Bosna 92-ge. Naravno, Armiju BiH od Srba i Hrvata ocistila je SDA i IVZ na celu s Izetbegovicem i Cericem, ali, budimo jednom posteni i recimo koliko je tih Srba i Hrvata zaista bilo spremno da sa puskom u ruci odbrane svoju zemlju od agresora? Mali, zanemarljivo mali broj. Zasto? Zato sto je vecina mislila kao i Neven. I napustali su zemlju i Sarajevo, medju njima i ja, prepustajuci da kolo vode nacionalisti i kriminalci. Nemam ja nikakvo moralno pravo da se zalim bilo kome i da uzvikujem da je Sarajevo muslimanski grad, jer sam ja taj grad ostavio na cjedilu. I zato sutim''.
Jel ono Soukbunar? :D

Slušaj mahalac, previše je raje dobilo geler i metak na Jevrejskom, Skenderiji i Vrbanji. od kojih je moj forumski poznanik previo bar njih 4-5, Srba i Hrvata iz rova koji su čuvali tvoju muslimansku mahalu poznatu po ustašluku iz II Svj. rata. Raspitaj se malo, ako si mlađi. Siđi do Borka levatino jedna, pa pitaj gdje su bili Srbi čije su kuće bile kod IKM na Borku. Otac i dva sina, dva izviđača, dva sanitetlije, snajperista, 8 ljudi u drugoj, 6 u trećoj četi.

A da podsjetim, posebno ako si baš sa Soukbunara, da malo Cacine kvaziheroje i dupelisce ubodem: Vaša fukara balija Zela, kreten Caco, bistrička balijetina i fukara Pecar... to su vam šupčine koji su prvi vojnike ABIH iz 10.BBR strpali u radne vodove, jebem i vas i vaše poimanje Sarajeva i nacionalnosti. Ako si bio u 10.BBR, javi se, rado ću ti reći u lice istinu, ja tebi, ti meni, a ne da sramotimo suborce ovako putem weba.
Nije IZ čistila ništa, već nacistička ustaška svinja Omer Behmen i Timur Numić, te njihov pitbuli sa Bistrika na čelu sa oboljelim i invalidnim Cacom čije ste ludilo gledali kao herojstvo, svi vi mahalci koji ste gledali kako vam vode civile ispod prozora na kopanja na Trebević. Fuj!. Pa nismo mi četnička govna koja šute o svom sranju...zna se brate da ste se radovali kao kučići na amfetaminu na svaku Komandantovu novu "odluku". Dok Aliji nije pukao film.

Čast izuzecima i rahmet šehidima suborcima, ali balinluk i nazadluk, animozitet i iracionalnu netrpeljivost prema Srbima ste gajili tradicionalno i u titino vrijeme. I u ratu ste udarili u kontru, pa je najviše smeća poteklo sa Soukbunara, Bistrika itd, dok smo mi pušili kundake Vojne policije zbog vaših saginjanja glavom pred Cacom i SDA smećem koje vaša mahala i danas redovno izglasava.

Nema Srba, Hrvata, Bošnjaka u ovoj priči...samo opsesija neoturaka i paranoja gubitka tek sklepanog identiteta u kalupu Avaza.
IN je , zapravo, verbalno i sociološki, odjebati vas tako zatucane i ograničene.

Dakle, ne budali. Da ste se ponašali kao "građani" i "muslimani", a ne kao mahalski kabadahije, u brigadi bi bilo još bar 5 nemuslimana , pravih Bosanaca patriota, koje znam. Znači, ne provaljuj se, sramota je. Otiđi do Ahmeda Šatare u mahalu, pa ga pitaj koje je nacionalnosti bio najjači bolničar, najbolji snajperist i najveći donator bataljona. Stid te bilo!
shake69

#85 Re: ZASTO JE ''IN'' BITI SRBIN?

Post by shake69 »

Poznate diskusije i stavovi s politickih tema. Cak su je i moderators prebacili na podforum politika. :? Haj' dobro.

Nego @General, Banksy,Muadib, kako li, Sarajevsky, zivo me zanima sta mislite na ovaj tekst Zdenka Jendruha, bivseg Sarajlije, Ceha, dakleM, katolika jer vidim niko na njega da se osvrne. Hajde procitajte zivi bili pa kazite sta mislite.

(...)''Bosnjaci su dobri i posteni samo ako su ateisti, ako djeci daju “narodna” imena (Damir, Davor, Denis, Ines, Goran, Maja, Sanja…), ako se, zapravo, odricu svega sto ih cini posebnom etnickom grupom, nacijom, narodom. Bogoljuba, Bozidara, Boza, Srboljuba i Hrvoja ima koliko hoces, ali to nikom ne smeta. Neven i “neveni” to, vjerovatno, nazivaju “papanlukom”, ali cinjenica da se djeci daju imena poput Muhameda, Mehmeda, Dzemala, Azre, Nermine je znak da je Sarajevo muslimanski grad.

(...) Bosnjaci su i prije, morali uvijek iznova da dokazuju da nisu “mudzahedini” i “fundamentalisti”, osim ako su prihvatali da budu Srbi ili Hrvati islamske vjeroispovijesti. Mijesanih brakova je bilo dosta, ali se uvijek “nezvanicno” smatralo fleksibilnoscu i liberalizmom ako mladic, Srbin ili Hrvat, ozeni Bosnjakinju, a malim skandalom i bezobrazlukom ako se desi obratno. Jednostavno, negdje u malom mozgu vecine bosanskih Srba i Hrvata bilo je posijano sjeme koje je lucilo cudan enzim tjerajuci ih da o sebi misle da su vrijedniji od Bosnjaka, samo zato sto zivimo u doba dominacije zapadne civilizacije. Pa tako o svakom i najbeznacajnijem Englezu, Francuzu, Nijemcu, koji je napisao stranicu dvije, znamo sve, a o vrhunskim istocnim, medju ostalim i muslimanskim misliocima, naucnicima, umjetnicima ne znamo nista. Ili sasvim malo, onoliko koliko smo naucili od Zuke Dzumhura i njegovih putopisa. Sjecam se stiha “pjesme” koju su “pjevali” lokalni dzilkosi u okolici Sarajeva: “Dok se lola po Reljevu sece, dzamija se izgraditi nece!” Smijao sam se od srca i tome i svim ostalim salama koje smo tada zbijali na racun nasih razlicitih nacinalnosti. Ispostavilo se da za mnoge to nije bila sala. Sjecam se takodjer jednog teksta Gorana Milica, negdje iz 91-ve kada je radio za JUTEL, koji je rekao, parafraziram: Kad bi se pred Gazi-Husrefbegovom Dzamijom u Sarajevu skupilo onoliko muslimana koliko se katolika skupi svaki dan na Medjugorju, u Bosni bi bilo proglaseno vanredno stanje!'' (Zdenko Jendruh)
Last edited by shake69 on 19/01/2018 19:55, edited 1 time in total.
palermo

#86 Re: ZASTO JE ''IN'' BITI SRBIN?

Post by palermo »

Ono što je sasvim sigurno IN posljednih dana na ovom forumu je, otvaranje tema sa potpuno netačnim (zapravio nebuloznim) uvodnim tezama i onda kobajagi mi trebamo o tome raspravljati.
Fudo387

#87 Re: ZASTO JE ''IN'' BITI SRBIN?

Post by Fudo387 »

palermo wrote:Ono što je sasvim sigurno IN posljednih dana na ovom forumu je, otvaranje tema sa potpuno netačnim (zapravio nebuloznim) uvodnim tezama i onda kobajagi mi trebamo o tome raspravljati.
Inace to do sad nije bio slucaj?
Te nebulozne uvodne teze?
triconja

#88 Re: ZASTO JE ''IN'' BITI SRBIN?

Post by triconja »

Treba biti posten prema sebi i skontati kako je sve postalo, kukavice slaveni pobjegli pred invazijom umjesto da se bore i poginu ko heroji. Onda dosli ovdje i kukavicki pobili narod i ukrali balkan. Dalje nikad nisu ni jednu borbu dobili protiv nekog malo jaceg nego su uvijek dobijali po labrnji. Gazio i guzio ih je ko je htio, i dan danas je ista prica.

I onda imas ovakve diskusije :lol: :lol: :lol:
shake69

#89 Re: ZASTO JE ''IN'' BITI SRBIN?

Post by shake69 »

palermo wrote:Ono što je sasvim sigurno IN posljednih dana na ovom forumu je, otvaranje tema sa potpuno netačnim (zapravio nebuloznim) uvodnim tezama i onda kobajagi mi trebamo o tome raspravljati.
Sta je netacno u uvodnim tezama? Evo da ostavimo po strani da nebuloznim mozes smatrati sve i svasta jer misljenje je, kako ono, ko guzica...
General War

#90 Re: ZASTO JE ''IN'' BITI SRBIN?

Post by General War »

:thumbup:
Kikibombona

#91 Re: ZASTO JE ''IN'' BITI SRBIN?

Post by Kikibombona »

Dozer wrote:Takvi likovi, pa da su i 12x doktori nauka, naprosto su pateticni pacenici/ Radi se o nedorecenim personama, iskompleksiranim i podsvjesno zeljnim da budu nekakve velicine, a zapravo su sustinski ljudi bez ikakvog identiteta, izgubljeni u vremenu i prostoru, a istovremeno s ogromnmo potrebom (ne zeljom, nego bas potrebom) da budu dio nekog kolektiva. A, pri tome, uopste nisu sposobni cak ni sami sebi objasniti zasto rade to sto rade, zasto im je uopste bitno biti dio toga necega, te neke skupine, a ponajmanje su sposobni objasniti kakva je uopste korist od svega toga.

I ovo se ne tice samo Srba, nego i Hrvata i Bosnjaka. Pokusajte te neke takve, koji se na neki nacin busaju tom svojom etnickom "pripadnoscu", upitati zasto im je to bitno, njima licno. Dajem 100 KM svakome ko dobije smislen, lican i direktan odgovor, a koji nece biti floskule koje prosipaju politicari.

Ukratko, likovi iz uvodonog posta, i bez obzira na njihovo licno etnicko izjasnjavanje:

1. Ne postuju ni vlastite roditelje, i to ne samo jednog od njih, onog kojem se nije "priklonio" svojim etnickim izjasnajvanjem, nego ne postuje ni drugog roditelja, tj. onog cijem se etnickom korpusu, kao, priklonio, jer automatski pljuje na izbor upravo tog roditelja koji je za zivotnog saputnika izabrao onog drugog. Naravno, ovakvi klocevi to uopste ne percipiraju u svojim glavama.

2. Totalno su izgubljeni, i cak iako se toliko busaju tom pripadnoscu, zapravo su jadni, sami i bez stvarnog identiteta. Pitajte ih da vam dokazu taj svoj identitet. Nece moci jer - nemaju cime. Dakle - zapravi su bez tog identiteta jer je on neopipljiv, promjenjiv na svakodnevnoj bazi, i ne zavisi ni od cega drugog osim od licne volje.

Meni je svih tih ljudi, praznog pogleda iz kojeg se moze procitati samo stihijska "pamet" i koji samo znaju ponavljati mantre koje im je neko usadio u glavu, iskreno zao... Nisu ni svjesni koliko ne znaju i ne razumiju, a misle da su u prav uza sve...

A ne postoji poraznija pojava od covjeka koji ne zna da ne zna...
:thumbup: :thumbup:

Zakon je kada odbijas kolektivne identitete, pa ti kaze: 'moras nesto biti, moras nesto slaviti'. Cuj, moram!?? :D

Te gluposti sam cuo od prostih ljudi i tzv. intelektualaca. Nece prihvatiti da nisi dio grupe. Budi nesto, bilo sta, da te mogu svrstati u neki tabor.

Posten covjek od kolektivnih identiteta nema apsolutno nista. Zna se ko ubire korist od nacije, vjere, ideologije i sl. Obican covjek sigurno ne.
Fudo387

#92 Re: ZASTO JE ''IN'' BITI SRBIN?

Post by Fudo387 »

shake69 wrote:
Sta je netacno u uvodnim tezama? Evo da ostavimo po strani da nebuloznim mozes smatrati sve i svasta jer misljenje je, kako ono, ko guzica...
Pa netacno je da je danas “in” biti Srbin, mislim, jeste isto k’o sto je “in” biti Arap.
In su Svedjani, Svabe, Japanci...ostalo je manje vise furda, in samo za oko kuce kad dnevnik gledas.
HAVANA

#93 Re: ZASTO JE ''IN'' BITI SRBIN?

Post by HAVANA »

A sta tebe uopste briga kako se ko osjeca i izjasnjava? Nek radi sta hoce, samo nek mene ne pegla i ne objasnjava mi nista.U suprotnom,bice iznenadjen i uvredjen...
palermo

#94 Re: ZASTO JE ''IN'' BITI SRBIN?

Post by palermo »

shake69 wrote:
Recimo ovo
Bosnjaci u ovim miksovima obicno budu istrajni u anacionalnom pristupu. Njih nacija i vjera ne zanima a djeca ''neka budu sta hoce''. Pogledajte pod scenarista ''Lud, zbunjen, normalan'', otac ''Dzulije Roberts''.

Ti brojao koliko se kojih na koju stranu opredijelilo, držao im svijeću prilikom izjašnjavanja, ćurio iza vrata.....dakle imaš neki argument za ovu tezu.....

Inače da se ne lažemo, čitav post je u najbolje maniru ovdašnjih nacionalističkih predanja, da ne kažem čuvenih srpskih mitova.....paradoksi su svuda oko nas
arzuhal

#95 Re: ZASTO JE ''IN'' BITI SRBIN?

Post by arzuhal »

Ono što je meni važno i što smatram važnim je to što su ovakve teme - vezane za nesnalaženje po pitanju identiteta, subjektivnog osjećaja ili objektivne zamjedbe nečije identitarne superironosti/inferiornosti u odnosu na nekoga drugog i sve vezano za te komplekse kojima se bavimo - veoma važne generaciji kojoj i sam pripadam i generacijama koje polako zalaze, a neće biti top tema generacijama koje dolaze, recimo djece koja će već od malih nogu "znati više" od nas, koji će neke identitarne odrednice (recimo biti Bošnjak ili govoriti bosanski jezik) uzimati zdravo za gotovo, sasvim prirodno, bez ikakva straha i kompleksa, kao normalne, itd. bez potrebe da se nekome pravdaju, generacije koje se već sada pokazuju kao one koje, uslovno rečeno, "ne *ebu nikakav autoritet", za razliku od stare garde. Mislim da je to bitna (generacijska) stepenica u razrješavanju nekih nedoumica i raspetljavanju nekih gluposti, te stvaranje neke normalnije i zdravije klime za normalan razvoj, i države i društva, i pojedinaca u njima koji treba da budu slobodni u izražavanju svog identiteta, ma kako se izražavali i osjećali.
bingov buraz

#96 Re: ZASTO JE ''IN'' BITI SRBIN?

Post by bingov buraz »

triconja wrote:
Image
Ja bolida breco mila :lol: :lol: :lol: . Ne kae dzaba onaj pop herojin los i nikakav :lol: :lol: :lol:
Kakva je sad ova "prstohvat soli" furka sa rukama?
shake69

#97 Re: ZASTO JE ''IN'' BITI SRBIN?

Post by shake69 »

palermo wrote:
shake69 wrote:
Recimo ovo
Bosnjaci u ovim miksovima obicno budu istrajni u anacionalnom pristupu. Njih nacija i vjera ne zanima a djeca ''neka budu sta hoce''. Pogledajte pod scenarista ''Lud, zbunjen, normalan'', otac ''Dzulije Roberts''.

Ti brojao koliko se kojih na koju stranu opredijelilo, držao im svijeću prilikom izjašnjavanja, ćurio iza vrata.....dakle imaš neki argument za ovu tezu.....

Inače da se ne lažemo, čitav post je u najbolje maniru ovdašnjih nacionalističkih predanja, da ne kažem čuvenih srpskih mitova.....paradoksi su svuda oko nas
Ma nemoj! DakleM, da sam metno tekst Zdenka Jendruha a nepotpisan, bi li intelektualac Sicilijanac, Palermanac isto rekao i za Zdenka? Postavke su skoro identicne.
Fudo387

#98 Re: ZASTO JE ''IN'' BITI SRBIN?

Post by Fudo387 »

bingov buraz wrote:
triconja wrote:
Image
Pa to im je valjda pozdrav koji koriste naki ruski vukovi, nesta motori, zajebani, gangsteri, a vjernici.
Budale.
insomnia78

#99 Re: ZASTO JE ''IN'' BITI SRBIN?

Post by insomnia78 »

bingov buraz wrote:
triconja wrote:
Image
“Nisu prsti da se nokti rezu
Nit’ su prsti da se konji vezu
Nisu prsti za to sto su prsti
Vec su prsti da se srbin krsti”?
Maraschino

#100 Re: ZASTO JE ''IN'' BITI SRBIN?

Post by Maraschino »

triconja wrote:
Image
Pa ne budi IN :D
Locked