Hejj, sta oni znaju sta je sudzuk.. za njih je to sosidz....forbiden fud, kretrni, ali ne mozes im nista...Fudo387 wrote:Bolan, k'o dusa, maksuz mi frajer odvojio, stari mesar, pravi najbolji sudzuk na dunjaluku.muha_sa wrote:Fudo387 wrote:
Ma nema nikakve kazne.
Uglavnom sve prodje, a ako nadju onda supci uzmu i odnesu.
Nikad im torbu sudzuka necu halalit', pederi jedni.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
I oni nesta seru, jos i onaj cuko kulata ocima, kao sumnjivo mu.
Napravili scenu k'o da je atomska, sta je ovo, sta je ovo...sudzuk jebem vas corave, cuj sta je.
Sta smijem staviti u prtljag avion?
-
kuli1961
#76 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
-
Fudo387
#78 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
Bili su nanijetili i da mi i sac otmu,muha_sa wrote:Fudo387 wrote:jest, waterboarding su me.moonca wrote:Priznaj da su te odveli u sobicak i natanane![]()
stariji cOjk a psuje
Sta je ovo?
Suvenir.
Suvenir?
ja.
Odmahni cojek rukama, haj...nosi.
-
moonca
#79 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
Ovaj ne staje - 
- ćiribiribela
#80 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
S wizz airom moze sve, ja prosle godine kilu sudzuka donijela. A sad prije mjesec dana momak ispred mene imao u carryonu platicnu posudu punu kolaca (znaci kolaci sa kremama) i nista, nasmijali se i pustili ga da prodje.
- vazi
#81 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
Ma naravno, za svoje potrebe.ćiribiribela wrote:S wizz airom moze sve, ja prosle godine kilu sudzuka donijela. A sad prije mjesec dana momak ispred mene imao u carryonu platicnu posudu punu kolaca (znaci kolaci sa kremama) i nista, nasmijali se i pustili ga da prodje.
I ono o tecnosti 100 ml vazi za kabinski prtljag a u bunker moze na litar
- Bluemore
#82 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
Nista zivotunjskog porijekla ne ide u eudjevojka bez imena wrote:Meso Vakumirano i uredno deklarisano može proći. Kajmak, mislim da ne.lajkujMe wrote:Letim prvi put u zivotu odoh malu u Svedenzi, zanima me osim jedne steke cigara i jednu bocu alkohola (u koferu koji ide u tovarni prostor) da li smijem prenijeti stvari tipa kajmak ili suho meso (staas dijaspora voli kajmak)idem
To jest da li ce mi praviti problem u Svedskoj?
I da li mogu u avion unijeti sendvic?
Sendvic moze
Ostalo Moze Ali svercas jer nije dozvoljeno
-
Hakiz
#83 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
Uvijek nosim u ručnom prtljagu sendvič i nikada nisam imao problema.hopi wrote:I ja sam mislio da ne možeš sendvič unijeti, ali ljetos letio, puno ljudi, tj stranaca uredno izvadili sendviče i jeli, niko im ništa nije rekao. I u povratku si I ja fino ponesem dva sendviča i pojedem, stvarno su oni u avionu skupi, 10 eura jedan ne sjećam se tačno.muha_sa wrote:u avion ne možeš od hrane unjet ništa pa ni sendvic--šteku cigara možešlajkujMe wrote:Letim prvi put u zivotu odoh malu u Svedenzi, zanima me osim jedne steke cigara i jednu bocu alkohola (u koferu koji ide u tovarni prostor) da li smijem prenijeti stvari tipa kajmak ili suho meso (staas dijaspora voli kajmak)
I da li mogu u avion unijeti sendvic?![]()
alkohol, sir i suhovinu i još šta ti na pamet padne stavi u kofer i vozdra
-
Hakiz
#84 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
Upravo tako.djevojka bez imena wrote:Male količine uobičajenih lijekova tipa analgetika i slično može bez problema. Lijekove koji spadaju u grupe antipsihotika recimo, ili bilo koji drugi koji se koriste u svrhu liječenja specifičnih bolesti, kardiovaskularnih, ili recimo inzulin, treba imati liječničku potvrdu. Lijekovi moraju biti u originalnom pakovanju, u plastičnoj vreći i, i isključivo se nose u ručnom prtljagu.stakasa wrote:A zna li iko kako ide sa lijekovima?
Ja nosim i Lexilium. Ali, svaki put prije leta odem kod doktora i dobijem ptovrdu da su mi lijekovi propisana terapija. Nikakvih problema nisam imao.
- uglavnomja
#85 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
Bluemore wrote:Nista zivotunjskog porijekla ne ide u eudjevojka bez imena wrote:Meso Vakumirano i uredno deklarisano može proći. Kajmak, mislim da ne.lajkujMe wrote:Letim prvi put u zivotu odoh malu u Svedenzi, zanima me osim jedne steke cigara i jednu bocu alkohola (u koferu koji ide u tovarni prostor) da li smijem prenijeti stvari tipa kajmak ili suho meso (staas dijaspora voli kajmak)idem
I da li mogu u avion unijeti sendvic?
Sendvic moze
Ostalo Moze Ali svercas jer nije dozvoljeno
fino nacrtano i prekrizeno: koka, but, sir ...
drugo
aviokompanija nema apsolutno nista sa tim sta ti imas u koferu-ima
to je posao aerodromoskih sluzbenika, carinika ... cuka itd
- djevojka bez imena
#86 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
Ma to se podrazumjeva bolan ali kažem.... Moze proćiuglavnomja wrote:
![]()
drugo
- uglavnomja
#87 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
djevojka bez imena wrote:Ma to se podrazumjeva bolan ali kažem.... Moze proćiuglavnomja wrote:
![]()
drugo
ali raja pisu: letim sa wizz, ovim onim ... aposlutno nebitno
a sverc
evo razmisljam da i drugi kofer uplatim
- djevojka bez imena
#88 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
Pišu to jer i kompanija snosi dio odgovornosti, tj ima svoja pravila sta možeš da uneseš u njihov avion.uglavnomja wrote:djevojka bez imena wrote:Ma to se podrazumjeva bolan ali kažem.... Moze proćiuglavnomja wrote:
![]()
drugo
to je posao aerodromoskih sluzbenika, carinika ... cuka itd![]()
ali raja pisu: letim sa wizz, ovim onim ... aposlutno nebitno
a sverc![]()
evo razmisljam da i drugi kofer uplatim
Ne uplaćuj....mene prtljag uvijek zezne, kad doplatim puno mi, kad ne doplatim trkeljaju me i uvijek preteska....pa vadi sta ne treba a treba sve, pa na aerodromu kupuj kofer, pakuj i onda doplatim
-
moonca
#89 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
Vagajte kofer kuci. 
Doplata je skupa.
Doplata je skupa.
- Matzan
#90 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
Fudo387 wrote:Bolan, k'o dusa, maksuz mi frajer odvojio, stari mesar, pravi najbolji sudzuk na dunjaluku.muha_sa wrote:Fudo387 wrote:
Ma nema nikakve kazne.
Uglavnom sve prodje, a ako nadju onda supci uzmu i odnesu.
Nikad im torbu sudzuka necu halalit', pederi jedni.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
I oni nesta seru, jos i onaj cuko kulata ocima, kao sumnjivo mu.
Napravili scenu k'o da je atomska, sta je ovo, sta je ovo...sudzuk jebem vas corave, cuj sta je.
Pa, moraju i one cuke na aerodromu nešto da jedu... neće vazdan gladan njuškati one koferčine.
- djevojka bez imena
#91 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
Vagammoonca wrote:Vagajte kofer kuci.
Doplata je skupa.
- uglavnomja
#92 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
djevojka bez imena wrote:
Ne uplaćuj....mene prtljag uvijek zezne, kad doplatim puno mi, kad ne doplatim trkeljaju me i uvijek preteska....pa vadi sta ne treba a treba sve, pa na aerodromu kupuj kofer, pakuj i onda doplatim
pa ne znam koliko puta je jeftinije naruciti dodatni kofer preko neta unaprijed nego na aerdromu placati, ali je strava
ja kad pakujem - kilaza je ok, nikad se nije desilo da predjem, nego kontam imam nekih stvari za jos jedan veliki kofer
jos se premisljam
-
moonca
#93 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
Ko jos kupuje kofere na aerodromima. Sta to nosite-jastuke
- uglavnomja
#94 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
moonca wrote:![]()
torbe sudzuke
-
moonca
#95 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
uglavnomja wrote:moonca wrote:![]()
torbe sudzuke
Doci ce vam glave te sudzuke.
-
Hakiz
#96 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
Ali zbog triglicerida, ne zbog aerodromamoonca wrote:uglavnomja wrote:moonca wrote:![]()
torbe sudzuke![]()
Doci ce vam glave te sudzuke.
- Jack Be Nimble
#97 Re: Sta smijem staviti u prtljag avion?
Mom didi su uzeli sudzuk i ajvar kada se vracao u ameriku. Inace mene jos niko nije zaustavio a nosim hranu u oba pravca. Sve sto donosim je domace, sto znaci da nije upakovano niti deklarisano na bilo koji nacin. Od rakije i meda, pa do ajvara, mesa, kajmaka, sira itd. Sve zavisi ko je na carini i da li je u tom momentu nadrkan.
Najvise strijepim onog vucjaka kada njusi po torbama, ali izgleda da su nauceni samo da traze drogu a ne sudzuku i travnicki sir. A u avion stalno nosim svoju hranu i drzim se pravila sa posla, mozes donjeti da jedes sta god hoces samo ne ribu. Mogu misliti kako bi bilo grozno da n ko otvori konzervu ribe.
Najvise strijepim onog vucjaka kada njusi po torbama, ali izgleda da su nauceni samo da traze drogu a ne sudzuku i travnicki sir. A u avion stalno nosim svoju hranu i drzim se pravila sa posla, mozes donjeti da jedes sta god hoces samo ne ribu. Mogu misliti kako bi bilo grozno da n ko otvori konzervu ribe.