Pa tebi, ne moze spec porodicne vidjeti snimak, ni rtg ni ct nit mri.O'zone wrote:Jel odgovaraš u ime @Moja tetka ili općenito?nepass1 wrote: Nema u amb pm, nema rtg snimka, samo ocitanje. Takodjer nema nalaza od cmz
Cmz (centra za mentalno zdravlje) ili?
Ja prenio kako sam vidio svojim očima jer sam bio prisutan u ordinaciji...prva posjeta, pregled, na upit jeste radili rtg snimak koljena majka odgovara jesam ali nisam ponijela snimke doktor kaže nema veze otvara sistem ukucava ime i prezime te godinu rođenja i pred nama otvara snimke koji su rađeni tri sedmice prije u DZ Omer Maslić te daje dijagnostiku na osnovi snimaka i fizičkog pregleda.
Kao što sve apoteke koje su potpisale ugovor sa ZZO mogu Vam izdati terapiju uvidom u sistem tako isto i privatne ordinacije ako imaju potpisan ugovor sa ZZO mogu pristupiti Vašem kartonu. E sad zavisi koliko su sami doktori ažurni i unose li podatke u sistem. Više puta se desilo da nema podataka u sistemu o terapiji koja je propisana u centru porodične medicine jer doktorica više voli upisivati u knjigu nego nabadati na tastauri pa kad dođe zamjena kaže ništa Vam ne piše šta ste imali prošlu terapiju.
Moze nalaz ocitan ali snimak ne moze.
Terapija u eDoktoru ostaje, ali u AISu se brisu odredjeni podatci sigurno, mislim nakon godinu. Ne mogu serveri da podnesu toliko podataka.
A odnedavno su i nalaze CMZa blokirali kao privatnost pacijenta, moze se vidheti da si bio ali nista drugo. A rtg snimci se nikad nisu mogli vidjeti.