Imate li dugovanja/potraživanja?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#76 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?

Post by Truba »

kupiš od muža stan
a razveo se od žene :D
ona ima stanarsko pravo :D
boshniak

#77 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?

Post by boshniak »

Tužan, ružan i do Boga dužan :D

Šalu na stranu, da li je imao neko situaciju da bude u nekom negativnom kreditnom rejtingu, kolega sa posla htio da digne kredit za stan i u jednoj banci mu nisu odobrili jer ima negativan kreditni rejting prema podacima centralne banke, jer nije nikad vratio neki studentski kredit koji je dobio od države, išao u banku preko koje je dobio kredit, u banci kažu nisi nama ništa dužan mi smo samo posrednici, dužan si samo tom nekom državnom/federalnom fondu. Kredit je dobio u drugoj banci, nisu ga ništa ni pitali ni peglali u vezi toga.
spreca

#78 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?

Post by spreca »

moonca wrote:
sherbett wrote:
HAVANA wrote:1 dugorocni kao fizicko lice,2 revolvinga i 1 dugorocni kao pravno lice.Potrazivanja skoro nista,nesto sitno.Kome treba nek ide u banku ko sto i ja odem,necu ga ja finansirat.
:lol:
Ja sam digla kredit bratu da prosiri posao.. on ga vraca ali sam ga nije mogao dignut ni kao pravna osoba jer je od prije duzan banci.
I opet bi i dokle treba na taj nacin bratu pomogla. I stvarno sve uredno placa. Ako ne plati na vrijeme il neato.. moja placa moze pokriti sve. A on ce meni isto tako uvijek pomoci.
E sad.. ne znam dal bi bas svakome tako pomogla tu si u pravu
:thumbup:
Lijepo, da procitam i da u familiji ima korektnih odnosa.
Mislim da su ovakve kombinacije rijetke sa sretnim zavrsetkom. :-)
Ja sam familiji posudio nesto preko 80 'iljada eura....s obzirom na stanje nece mi nikad vratiti :mrgreen: :lol: :lol: ....das im novac i neznaju da okrenu neki biznis ono bar da sebe uposli
Dope_Man

#79 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?

Post by Dope_Man »

moonca wrote:Mislim da je u danasnje vrijeme pozljnije imati 'nesto ustedjevine-5-6 plata na stranu' . To daje lijep san .

Koliko vas to ima?? :)

Da otvorimo novu temu?
U ovom trenutku imam tacno toliko ustedjevine, malo vise od 5 mojih plata. Bilo bi daleko vise da zadnjih godinu dana nije bilo velikih troskova, ali sve to je bilo u stvari koje mi polako vracaju pare (osim auta koje je za uzivanje). Mada je i to cifra koja raste stalno a onda cu, nadam se, uloziti u nesto sto zelim dugorocno imati. A onda opet skupljanje.. zasad je zivot dobar :lol:
nepass1

#80 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?

Post by nepass1 »

moonca wrote:
nepass1 wrote:duzan 500KM, ali vraticu, necu izraditi :mrgreen:
Vracaj, sta cekas? :zoka:
do aprila rok, vratio pola ostalo pola.
a nikad nisam posudio ranije pare, nit ja kome posudjujem. familija je, znamo se, volimo se. znaju da cu vratiti.
spreca

#81 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?

Post by spreca »

sherbett wrote:
spreca wrote: Ja sam familiji posudio nesto preko 80 'iljada eura....s obzirom na stanje nece mi nikad vratiti :mrgreen: :lol: :lol: ....das im novac i neznaju da okrenu neki biznis ono bar da sebe uposli
E tako sam se i ja naplacala ovrha od familije :lol:
E Bogu fala ovaj moj se malo prosirio, zaposlio sebe i jos dvojicu nase brace, bratica, nekad ja uletim, tata i stric. I kako da onda ne pripomognem?
Iskreno da ti kazem da kad sam razmisljao dali da posudim ili ne bio sam siguran da nece vratiti...jednog sam na 30tisuca eura cak isam nagovarao da mu posudim jer sam vidjeo da nesto pokusava a bez finansijske pomoci nece moci nista...jako vrijedan i radin ali mu je gospodje jos vrjednija pa izgleda nemoze cak da zaradi koliko ona moze da potrosi.....i sad mi je bas zao sto mu dadoh....sta cu kad sam mehka srca :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#82 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?

Post by Tomahawk11 »

spreca wrote: Ja sam familiji posudio nesto preko 80 'iljada eura....s obzirom na stanje nece mi nikad vratiti :mrgreen: :lol: :lol: ....das im novac i neznaju da okrenu neki biznis ono bar da sebe uposli
Imaš posuditi jedno 50 milja, muha će ti vratiti sa kamatama :mrgreen:
Ako ti ne vrati, nemoj mi više nikad posuditi :lol: :lol:
spreca

#83 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?

Post by spreca »

Tomahawk11 wrote:
Imaš posuditi jedno 50 milja, muha će ti vratiti sa kamatama :mrgreen:
Ako ti ne vrati, nemoj mi više nikad posuditi :lol: :lol:
ma nema problema ali nezna to muha izbrojiti pa ce ga mozda neko zajebat :lol: :lol:
moonca

#84 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?

Post by moonca »

spreca wrote:
sherbett wrote:
E tako sam se i ja naplacala ovrha od familije :lol:
E Bogu fala ovaj moj se malo prosirio, zaposlio sebe i jos dvojicu nase brace, bratica, nekad ja uletim, tata i stric. I kako da onda ne pripomognem?
Iskreno da ti kazem da kad sam razmisljao dali da posudim ili ne bio sam siguran da nece vratiti...jednog sam na 30tisuca eura cak isam nagovarao da mu posudim jer sam vidjeo da nesto pokusava a bez finansijske pomoci nece moci nista...jako vrijedan i radin ali mu je gospodje jos vrjednija pa izgleda nemoze cak da zaradi koliko ona moze da potrosi.....i sad mi je bas zao sto mu dadoh....sta cu kad sam mehka srca :lol:
oh ,kako su me odradli -ko' jarca-- mislim na familiju. :kiss: jedna jedina :lol:

Speca- nakon svega ,dosla sam do zakljucka na nikome ne treba nuditi pomoc-prvi. Neka trazi i neka da plan zasta mu treba i plan vracanja. jedini nacin.
spreca

#85 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?

Post by spreca »

moonca wrote:
oh ,kako su me odradli -ko' jarca-- mislim na familiju. :kiss: jedna jedina :lol:

Speca- nakon svega ,dosla sam do zakljucka na nikome ne treba nuditi pomoc-prvi. Neka trazi i neka da plan zasta mu treba i plan vracanja. jedini nacin.
Sad vise nedam nikome :twisted: ....dok ne zatraze :lol: :lol: :lol: ...ja nemogu da nedam takav sam tip......kad bih zbrojio sve dugove od prvog radnog dana do danas bila bi to prilicna suma......one manje sume to i ne racunam niti se vise sjecam ko mi je duzan a takvih stvarno ima dosta.....cak mi je i jedna firma ostala duzna oko dewetak tisuca vec ima 23 godine i naravno da ne ocekujem poravnanje duga
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#86 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?

Post by Truba »

ja sam ovdje nudio plan 25 x 1000

1000 dijasporaca po 25 eurića
plan otplate vraćam jednom tjedno :D nekome slučajnim izborom :D

javilo se (0) :D
moonca

#87 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?

Post by moonca »

spreca wrote:
moonca wrote:

Sad vise nedam nikome :twisted: ....dok ne zatraze :lol: :lol: :lol: ...ja nemogu da nedam takav sam tip......kad bih zbrojio sve dugove od prvog radnog dana do danas bila bi to prilicna suma......one manje sume to i ne racunam niti se vise sjecam ko mi je duzan a takvih stvarno ima dosta.....cak mi je i jedna firma ostala duzna oko dewetak tisuca vec ima 23 godine i naravno da ne ocekujem poravnanje duga
ja nemogu da nedam takav sam tip.
:oops: pa sad, jesi musko ali daj malo otpora ...... :lol:
moonca

#88 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?

Post by moonca »

nepass1 wrote:
moonca wrote:
nepass1 wrote:duzan 500KM, ali vraticu, necu izraditi :mrgreen:
Vracaj, sta cekas? :zoka:
do aprila rok, vratio pola ostalo pola.
a nikad nisam posudio ranije pare, nit ja kome posudjujem. familija je, znamo se, volimo se. znaju da cu vratiti.
Razumijem te i ja sam bila familija-- indolencija nervira.
spreca

#89 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?

Post by spreca »

moonca wrote:
spreca wrote:
moonca wrote:

prema zenama sam jos i meksi :oops: i zato sam cesto donji :lol: :lol: ...probo pa ne vrijedi :mrgreen:
moonca

#90 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?

Post by moonca »

spreca wrote:
moonca wrote:
spreca wrote: Sad vise nedam nikome :twisted: ....dok ne zatraze :lol: :lol: :lol: ...ja nemogu da nedam takav sam tip......kad bih zbrojio sve dugove od prvog radnog dana do danas bila bi to prilicna suma......one manje sume to i ne racunam niti se vise sjecam ko mi je duzan a takvih stvarno ima dosta.....cak mi je i jedna firma ostala duzna oko dewetak tisuca vec ima 23 godine i naravno da ne ocekujem poravnanje duga
prema zenama sam jos i meksi :oops: i zato sam cesto donji :lol: :lol: ...probo pa ne vrijedi :mrgreen:

:lol: :thumbup: Neka ih , neka gaze....
Image
amko761

#91 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?

Post by amko761 »

kakotakonikako wrote:
Black swan wrote:
kakotakonikako wrote:Nemam dugovanja a imam potrazivanja, koja cu naplatiti.
nama hidrogradnja duguje 18000-40000 maraka :D
Naplatice se to, kad tad. Ne teba gubiti nadu.
Hehe kad bi samo znao koliko ih je dosad umrlo sa tom istom nadom.
zemtet56

#92 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?

Post by zemtet56 »

.
Last edited by zemtet56 on 04/11/2019 21:44, edited 2 times in total.
Anestezija

#93 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?

Post by Anestezija »

Nit ja kome nit meni ko :D
vazi

#94 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?

Post by vazi »

Black swan wrote:
Dope_Man wrote:
Black swan wrote:
eh ovo što pričam su istinite informacije i takvi kupuju kešom ne na rata
:D
bez uvrede

ili ti ništa ne treba ili imaš keša
Ili kupujes koliko ti zaista treba i mozes.
ja tene od 99 kupujem na rate

jel mi trebaju tene? trebaju
imam li keša na računu gdje primam oničnu platicu da ih kupim a da ne odem u minus? nemam

kad skontam sinoć sam lijepio ljepilom tene :D pola marke brzo ljepilo i nisam onaj hepek stavio opržih prste sjebah ukrutih tenu :D
cipele sam na kalup nosio...male mi hodaju famelijom nikome ne mogu pa mene zapale...kalup 5 maraka... proširio ih al ih razjebo... lijepi ljepilom :D

meni je super ne kukam niti se žalim samo navodim činjenice...istina najviše smeta na forumu :D

samo mi je u odrđeenom trenutku (oko 2005 ili 2006) trebalo pameti ili podrške da se uvalim u općinu ili da kupim poso u telekomu

maksimum sam sam postigao...dalje ne mogu zid
Svaka cast :thumbup:
O'zone
Globalni moderator

#95 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?

Post by O'zone »

Dužan:

10 000 banci kredit do 2020
360 po shopping kartici
190 po Visa magic card

Potražujem:

20 KM ali nešto sumnjam da ću ih dobiti

Meni sad najveći problem što sam opuhao štek. Prošle godine u ova doba imao oko 3000 KM ušteđenih danas imam 53 KM. Ne znam kako da se vratim na put štednje jer su mi rashodi trenutno veći od prihoda a bit će još veći u skorije vrijeme. Elem u kašikama vidim da sam najebao...
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#96 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?

Post by lmo »

šoping kartica i limit u iznosu dvije plate :roll:
šoping kartica mi se čini kao zgodno rješenje ...s obzirom da mi je plata prosječna federalna, mnoge stvari ne mogu priuštiti i namah iskeširati, a na rate je, ipak, lakše.
potraživanja nemam.
zemtet56

#97 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?

Post by zemtet56 »

.
Last edited by zemtet56 on 04/11/2019 21:44, edited 1 time in total.
moonca

#98 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?

Post by moonca »

zemtet56 wrote:hahaha pa dobro kad sam postavljao temu nisam baš mislio ne te iznose od par stotina maraka, haha, nego na veće, tipa da li vam je neko dužan nekoliko desetina hiljada a ne možete naplatiti, na to sam mislio, ne morate baš spominjati cifre od 20, 50, 150 KM :lol:

Pa , na Bosanskom si forumu. :-) :-D
djevojka bez imena

#99 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?

Post by djevojka bez imena »

Potražujem 1500, ako ih i ne dobijem rekla sam, vrati kad mognes.... Dugujem 0,00km, i rahat od pameti sam po tom pitanju, zirant nisam nikom, a nisam ni u kreditu, spavam ko medo zimski san, bas me briga. 8-)
O'zone
Globalni moderator

#100 Re: Imate li dugovanja/potraživanja?

Post by O'zone »

zemtet56 wrote:hahaha pa dobro kad sam postavljao temu nisam baš mislio ne te iznose od par stotina maraka, haha, nego na veće, tipa da li vam je neko dužan nekoliko desetina hiljada a ne možete naplatiti, na to sam mislio, ne morate baš spominjati cifre od 20, 50, 150 KM :lol:
Prijatelju nekom je cvaja ko nekom hiljada :mrgreen:

Nemam potraživanja. Ima nekih par ne naplaćenih faktura ali to su stvarno sitni iznosi u rangu sa ovom cvajom :mrgreen:

Al da sam dužan, jesam. Smeta mi to, nekad mi je pravo opterećenje ali jbga moralo se. Sad iz tog keša pokušavamo napraviti novi i eto tako to ide u krug.
Post Reply