Nadzornik wrote:Krokodajl wrote:Tepsija zapisuješ li to ovo ?

Trenutno se ibreti...

malo me sta moze iznenadit, pa ni tto da u kuci nema hemijske olovke (koju sam u meduvremenu izvadio iz svoje tasne)...medutim neke stvari covjeka prosto preneraze, kao npr. komentari pojedinaca na forumu ili komentari pojedinaca na twitteru-naime, ispod vijesti o datumu premijere jedan, po svemu sudeci gulenovac, kaze

mogli ste nac nekog drugog za glavnu ulogu, umjesto narkomana

naravno dva tri klika na google i imam sta i vidjeti

narkomanom se naziva doajen ne samo turskog vec i svjetskog glumista samo zato jer je nedavno, prilikom ulaska na teritoriju Turske Republike Sjeverni Kipar marta 2017. kod navedenog pronaden ni manje ni vise nego 1 gram marihuane

Pod jedan, ko je nevin neka baci prvi kamen
Pod dva, danas je u svijetu trend legalizacije marihuane, covjek je mozda bolestan i koristi je kao lijek
Pod tri-cak i da je bio gram heroina, a ne marihuane ljudi se mijnaju, sta je bilo juce, kakav je ko od nas danas, kakav ce bit sutra niko ne zna-uostalom vrednujmo covjeka (u ovom slucaju Yurdaer Okura) na osnovu njegovih glumackih sposobnosti a ne na sonovu rekla kazala
nemoguce je da sad citiram sve pojedinacno, samo cu se kratko osvrnuti na neke, po svemu sudeci, pausalno iznesene tvrdnje pojednih kolega forumasa.
Neko rece da gospodin Okur ne lici na Aliju-cijenim da je to subjektivno misljenje, medutim, cak i da je to istina, ne treba smetnuti s uma da je pravo umjece predstaviti lik jednog covjeka na pravi nacin, sve njegove unutrasnje borbe, stremljenja i tome sllicno. Gledao sam veliki broj autobiografskih filmova/serija i mogu, sa sigurnoscu tvrditi da slicnost glumca sa likom kojeg utjelovljuje ne garantuje da ce poduhvat biti uspjesan. Cak stavise, bolje je da postoje male razlike-glumci se vise trude

). Ali ako cemo realno, iz dosada videnog usudio bih se reci da je scenaarista serijala uspio izborom gospodina Okura za glavnu ulogu pronaci onaj pravi balans-koji garantuje da ce lik i dijelo Kralja Mudrosti (ili Bedema Islama-nadimak na koji nas je podsjetio na ovoj temi jedan od forumskih kolega) biti adekvatno predstavljeno.
Za ostale clanove porodice ne treba trositi rijeci-samo cu reci da ce mnogi 30.01.2018. ostati bez rijeci

Za kraj iskoristio bihz ovu priliku da odam priznanje scenaristri Ahmetu Tezcanu (na slici krajnji desno-majica kratkih rukava) te da pozovem sve vas (ukljucujuci i sebe) da u miru i medusobnom postovanju docekamo kako ovu zvanicu novu godinu 31.12. tako i drugu 30.01. kada cemo, nadam se, ponovo okupljeni ovdje (da li na ovoj ili nekoj drugoj temi) zajedno pratiti premijeru prve (a nakon toga i svake druge) epizode ovog mini-mega-giga-serijala

zelim nam svima dobro zdravlje, te da nas zaobidu elementarne nepogode kako lokalnog tako i globalnog nivoa, od poplava, pozara, zemljotresa-do pomjeranja polova, solarnih oluja, svjetskih (i lokalnih) ratova....

p.s.
vrlo vjerovatno cu prije premijere (planirano od ranije) hajrovat novi TV prijemnik-ali o tom-potom