Nisi, al’ si pricala o svesrdnoj pomoci, pa rekoh da te podsjetim kako nam je ta pomoc dobro dosla. Jedva zivu glavu izvukoh.dalmatinka wrote:Zar sam ja ikad rekla nešto suprotno od toga?Fudo387 wrote:Ja, zaboravio sam, red je da vam (na)platimo i sto ste nam renovirali Mostar i Gornji Vakuf.
Čist račun, duga ljubav : U kojoj je mjeri Hrvatska devedesetih pomogla Bošnjacima u ratu, zbrinjavanju izbjeglih itd?
-
Fudo387
#76 Re: Čist račun, duga ljubav : U kojoj je mjeri Hrvatska devedesetih pomogla Bošnjacima u ratu, zbrinjavanju izbjeglih it
- Streptokok
#77 Re: Čist račun, duga ljubav : U kojoj je mjeri Hrvatska devedesetih pomogla Bošnjacima u ratu, zbrinjavanju izbjeglih it
I jos bi da naplate. Toga se samo latin moze sjetiti.Dasi wrote:Toliko o divnoj politici Hrvatske i njihovoj brizi o izbjeglicama. To treba nazvati pravim imenom "etnicko ciscenje na latinski nacin", HVO cistio i slao Tuđmanu a on dalje u EU i Ameriku. Naravno, one koji su imali tu srecu pa nisu ubijeni.Sredinom srpnja bio je još jedan val hapšenja, a onda su vlasti Herceg-Bosne objavile da će pustiti svakog iz Heliodroma ako pristane da s obitelji ode u neku treću zemlju, i potpiše da se odriču sve imovine.
- dalmatinka
#78 Re: Čist račun, duga ljubav : U kojoj je mjeri Hrvatska devedesetih pomogla Bošnjacima u ratu, zbrinjavanju izbjeglih it
bingov buraz wrote:Imam pun klinac familije u dijaspori i svi su izasli preko Hrvatske niko se u Hrvatskoj nije zadrzao duze od 2 mjeseca a vecina ni toliko.
Stice se utisak kad citas medije u Hrvatskoj da su izbjeglice tamo bile od prvog do zadnjeg dana cesali muda jeli hurme i kupali se u moru a moji najblizi bili u vagonima u Varazdinu.
Opet zahvalni i za to jer je upgrade u odnosu na Keraterm i Manjacu.Nisu ni trazili bolje nisu ekonomski azilanti kako ih Dalmatinka predstavi.
Zašto lažeš? Ne znaš drugačije? Gdje sam ja to rekla?
- It_is_a_Leclerc
#79 Re: Čist račun, duga ljubav : U kojoj je mjeri Hrvatska devedesetih pomogla Bošnjacima u ratu, zbrinjavanju izbjeglih it
Jedino ja razumijevanje imam za Peti korpus ARBIH koji je napadnut sa svih mogućih strana, dok su mu zvanični Zagreb naplaćivali jedan metak po cijeni dva, i u svakoj mogućoj prilici bodrili Fikreta Abdića da se, nakon pada prve Autonomije, ponovno vrati u Kladušu i povede novu pobunu.
Kad je već Tuđman bio toliko teško zabrinut za pitanje Bihaća, mogao je npr. djelovati iznutra na položaje Vojske RSK s kojih su granatirani Cazin, Krupa i Bihać, ali - nije. Jer je tada uništivanje Bihaća išlo u prilog "hrvatskoj stvari u BiH". Prema tome, nemojte molim vas igrati na tu patetiku.
Još jednom, nije HV nikog deblokirao. Da se HV pitao, Bihać bi sad bio provincija u "velikoj Hrvatskoj". Jedino u čemu su "pomogli" je intenzivno propuštanje boraca s Bliskog istoka u BiH, jer je klerikalizacija i islamizacija ARBiH išla u prilog Tuđmanu i Miloševiću za podgrijavanje priče o "bijeloj Al-Qaidi".
Kad je već Tuđman bio toliko teško zabrinut za pitanje Bihaća, mogao je npr. djelovati iznutra na položaje Vojske RSK s kojih su granatirani Cazin, Krupa i Bihać, ali - nije. Jer je tada uništivanje Bihaća išlo u prilog "hrvatskoj stvari u BiH". Prema tome, nemojte molim vas igrati na tu patetiku.
Još jednom, nije HV nikog deblokirao. Da se HV pitao, Bihać bi sad bio provincija u "velikoj Hrvatskoj". Jedino u čemu su "pomogli" je intenzivno propuštanje boraca s Bliskog istoka u BiH, jer je klerikalizacija i islamizacija ARBiH išla u prilog Tuđmanu i Miloševiću za podgrijavanje priče o "bijeloj Al-Qaidi".
-
neki
#80 Re: Čist račun, duga ljubav : U kojoj je mjeri Hrvatska devedesetih pomogla Bošnjacima u ratu, zbrinjavanju izbjeglih it
Ova tema i komentari na njoj su crno na bijelo koliko smo licemjeran i nezahvalan narod..
Rijetko kad kao u ovom slučaju imam priliku da napišem nešto iz prve ruke...
Bio sam izbjeglica u Hrvatskoj za vrijeme rata...dijete, musliman, od samog početka pa skoro do kraja rata, 3ipo godine...
U početku, do sukoba u Hercegovini slobodno mogu reci da je vise bilo izbjeglica muslimana nego Hrvata u Dalmaciji. Sredinom ‘93, posebno nakon sto Hrvati gube Bugojno, travnik i dobar dio srednje Bosne, jako puno Hrvata dolazi na obalu, muslimani su uglavnom bili istjerani milom ili silom iz hotela i tad je dobar dio muslimana otišao u treće zemlje (ali ni pola od ukupnog broja), sjećam se mase žena i djece koji su na palubama trajekata odlazili u Italiju..
Od sredine ‘93 muslimana u hotelima vise skoro nikako nema. Ali zato nas je na hiljade ostalo u privatnim objektima, sto vlastitim, sto od prijatelja iz BiH. Manje vise nikakvih problema nismo imali, humanitarnu smo ravnomjerno dobijali, možda muslimani čak i vise jer je arapska Igasa dodjeljivala dodatnu pomoć ali samo muslimanima, nama su recimo plaćali i struju (dio jer je Hrvatska dio subvencionirala za izbjeglice). Igasa je cijelo vrijeme radila u Splitu čak i u vrijeme najvećih sukoba u Hercegovini..
Na Makarskoj rivijeri je skoro svaka osnovna škola funkcionisala po principu dvije škole pod jednim krovom, tako sto se u popodnevnoj smjeni održavala nastava za izbjeglice po bosanskom programu...kao primjer koliko je muslimana ostalo za vrijeme i nakon sukoba dovoljno govori da je dosta ovih škola i ‘95 imalo vise učenika po bosanskom nego po hrvatskom programu..
Bez problema smo cijelo vrijeme dobijali humanitarnu pomoć od Caritasa, crvenog krsta i mnogih crkvenih udruženja..
Računi za vodu i struju su nam bili subvencionirani od strane hrvatske države
Imali smo besplatan školski prevoz
Sa domicilnim stanovništvom nikad nismo imali problema, čak suprotno, pomagali su nam na mnoge načine..Ja ću lokalcima biti zahvalan dok sam živ..generalno mislim da politika državnog vrha hrvatske prema BiH u to doba nije bila ni približno odraz mišljenja naroda u Hrvatskoj..
Bilo je i svakakvih paradoksa..npr izbjeglice Hrvati i muslimani, svi iz konjica kuca do kuće, ne komuniciraju ali nemaju međusobnih problema. Bilo je i žena sa djecom čiji su se muževi aktivno borili protiv HVO u konjicu i Bugojnu i to se znalo..
Naravno bilo je i ružnih dešavanja, ali su provokatori bili isključivo Hrvati iz Hercegovine, nikad domicilni..
S druge strane mediji, a pogotovo novine, konkretno “slobodna Dalmacija” u to doba su bili na nivou paljanske TV..
Ova trenutna histerija i propitivanje sta je nama to Hrvatska pomogla je licemjerna.
Kao izbjeglica u to vrijeme, musliman, mogu reci iz prve ruke, pomogla nam je itekako..
Bio sam izbjeglica u Hrvatskoj za vrijeme rata...dijete, musliman, od samog početka pa skoro do kraja rata, 3ipo godine...
U početku, do sukoba u Hercegovini slobodno mogu reci da je vise bilo izbjeglica muslimana nego Hrvata u Dalmaciji. Sredinom ‘93, posebno nakon sto Hrvati gube Bugojno, travnik i dobar dio srednje Bosne, jako puno Hrvata dolazi na obalu, muslimani su uglavnom bili istjerani milom ili silom iz hotela i tad je dobar dio muslimana otišao u treće zemlje (ali ni pola od ukupnog broja), sjećam se mase žena i djece koji su na palubama trajekata odlazili u Italiju..
Od sredine ‘93 muslimana u hotelima vise skoro nikako nema. Ali zato nas je na hiljade ostalo u privatnim objektima, sto vlastitim, sto od prijatelja iz BiH. Manje vise nikakvih problema nismo imali, humanitarnu smo ravnomjerno dobijali, možda muslimani čak i vise jer je arapska Igasa dodjeljivala dodatnu pomoć ali samo muslimanima, nama su recimo plaćali i struju (dio jer je Hrvatska dio subvencionirala za izbjeglice). Igasa je cijelo vrijeme radila u Splitu čak i u vrijeme najvećih sukoba u Hercegovini..
Na Makarskoj rivijeri je skoro svaka osnovna škola funkcionisala po principu dvije škole pod jednim krovom, tako sto se u popodnevnoj smjeni održavala nastava za izbjeglice po bosanskom programu...kao primjer koliko je muslimana ostalo za vrijeme i nakon sukoba dovoljno govori da je dosta ovih škola i ‘95 imalo vise učenika po bosanskom nego po hrvatskom programu..
Bez problema smo cijelo vrijeme dobijali humanitarnu pomoć od Caritasa, crvenog krsta i mnogih crkvenih udruženja..
Sa domicilnim stanovništvom nikad nismo imali problema, čak suprotno, pomagali su nam na mnoge načine..Ja ću lokalcima biti zahvalan dok sam živ..generalno mislim da politika državnog vrha hrvatske prema BiH u to doba nije bila ni približno odraz mišljenja naroda u Hrvatskoj..
Bilo je i svakakvih paradoksa..npr izbjeglice Hrvati i muslimani, svi iz konjica kuca do kuće, ne komuniciraju ali nemaju međusobnih problema. Bilo je i žena sa djecom čiji su se muževi aktivno borili protiv HVO u konjicu i Bugojnu i to se znalo..
Naravno bilo je i ružnih dešavanja, ali su provokatori bili isključivo Hrvati iz Hercegovine, nikad domicilni..
S druge strane mediji, a pogotovo novine, konkretno “slobodna Dalmacija” u to doba su bili na nivou paljanske TV..
Ova trenutna histerija i propitivanje sta je nama to Hrvatska pomogla je licemjerna.
Kao izbjeglica u to vrijeme, musliman, mogu reci iz prve ruke, pomogla nam je itekako..
- Dasi
#81 Re: Čist račun, duga ljubav : U kojoj je mjeri Hrvatska devedesetih pomogla Bošnjacima u ratu, zbrinjavanju izbjeglih it
Upravo! "Proizvodili" izbjeglice, uzimali pare za to od medjunarodnih organizacija, u bih uzimali stanove, tehniku, pare, zlato od protjeranih, dizali sebi rejting u medjunarodnoj zajednici kao vidite kako smo ji fini prema izbjeglicama... i mi nezahvalne balije necemo ni jednim da im ga uzmemo u usta, bar malo da im ga navlazimo... ma mrs u pmStreptokok wrote:
I jos bi da naplate. Toga se samo latin moze sjetiti.Dasi wrote:Toliko o divnoj politici Hrvatske i njihovoj brizi o izbjeglicama. To treba nazvati pravim imenom "etnicko ciscenje na latinski nacin", HVO cistio i slao Tuđmanu a on dalje u EU i Ameriku. Naravno, one koji su imali tu srecu pa nisu ubijeni.Sredinom srpnja bio je još jedan val hapšenja, a onda su vlasti Herceg-Bosne objavile da će pustiti svakog iz Heliodroma ako pristane da s obitelji ode u neku treću zemlju, i potpiše da se odriču sve imovine.
-
iz zadnje klupe
#82 Re: Čist račun, duga ljubav : U kojoj je mjeri Hrvatska devedesetih pomogla Bošnjacima u ratu, zbrinjavanju izbjeglih it
U konstelaciji odnosa izmedju Hrvata i Bosnjaka, prve izbjeglice koje su bili ljudski primljeni bili su Hrvati Slunja koje su po okupaciji ovog vecinskog hrvatsko grada u izbleglistvo primili Bošnjaci Cazina, da ne pricam usuditi se u onoj konstelacij snaga uhapsiti u po rata Milana Martica koje je napravio MUP Bosanske Krupe, pa pomoc koje su Sarajlije prikupljali opkoljenom Dubrovniku...
- General War
#83 Re: Čist račun, duga ljubav : U kojoj je mjeri Hrvatska devedesetih pomogla Bošnjacima u ratu, zbrinjavanju izbjeglih it
...Eto naplatite pa vratite kusurdalmatinka wrote:Republika Hrvatska zbrinjava 253.705 prognanika (uglavnom iz “ružičastih zona” i UNPA područja), 31.449 izbjeglica iz Srbije (Hrvata iz Vojvodine i Kosova) i 366.971 izbjeglicu iz BiH. Ukupno Republika Hrvatska zbrinjava oko 652.125 prognanika i izbjeglica... Daleko iznad svojih mogućnosti Republika Hrvatska pruža izbjeglicama iz BiH kompletnu primarnu zdravstvenu zaštitu kao i školovanje, što se ogleda u deficitu od 62,5 milijuna US dolara u zdravstvu te 26 milijuna US dolara u školstvu... Rezerve kojima Republika Hrvatska raspolaže potpuno su iscrpljene, ne ostavljajući nam drugu mogućnost nego da se i ovim apelom obratimo... za pomoć. Golemi troškovi Muslimanska politika i njihovi čelnici nisu smatrali potrebnim iskreno zahvaliti hrvatskoj Vladi na brizi za izbjeglice i prognanike. Štoviše, govorili su da Hrvatska na toj humanitarnoj pomoći i zarađuje, odnosno da su troškove smještaja izbjeglica podmirile međunarodne institucije. Na to je u lipnju 1993. reagirao dr. Adalbert Rebić, predstojnik Ureda za izbjeglice: Ne da nismo zaradili ni dinara, nego smo potrošili milijardu i 660 milijuna dolara na izbjeglice i prognanike, od čega 900 milijuna na izbjeglice iz BiH. Samo 3,8 posto troškova za smještaj izbjeglica u hotelima platile su međunarodne humanitarne organizacije, a Hrvatska preostalih 96,2 posto.bingov buraz wrote:I ta recenica pomozi sirotu ... ima smisla kad je izgovori gazdurina a ne samo malo manji goljo od onoga na koga se odnosi.
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/feljton ... ni-1189057 - http://www.vecernji.hr
"U Hrvatskoj su ostale tone bezvrijednih jugoslavenskih dinara, za koje su se u Bosni i Hercegovini mogle dobiti njemačke marke, dolari i druge vrijedne valute.Taj je posao rađen uz potporu hrvatskog državnog vrha, ministarstva financija, carine i policije."
-
Fudo387
#84 Re: Čist račun, duga ljubav : U kojoj je mjeri Hrvatska devedesetih pomogla Bošnjacima u ratu, zbrinjavanju izbjeglih it
De ba Antisa ne seri, mogao si to bar malo bolje kamuflirati.neki wrote:Ova tema i komentari na njoj su crno na bijelo koliko smo licemjeran i nezahvalan narod..
-
smijesni_ste
#85 Re: Čist račun, duga ljubav : U kojoj je mjeri Hrvatska devedesetih pomogla Bošnjacima u ratu, zbrinjavanju izbjeglih it
Jbg "neki"..sad će te dežurni sveznalci prozvati lažovom, a možda i trolom i padobrancem...jest da si se registrovao prije 12 godina na forum, ali nema veze 
Šta sam rekao...fudara zna sve
Last edited by smijesni_ste on 16/12/2017 16:37, edited 1 time in total.
-
hAZNADAR
#86 Re: Čist račun, duga ljubav : U kojoj je mjeri Hrvatska devedesetih pomogla Bošnjacima u ratu, zbrinjavanju izbjeglih it
Za Gasince i Varazdin znam od Crvenog kriza. Linkove nemam.Lincoln-Burrows wrote:Ovo su naklapanja sve do jednog napisano,hAZNADAR wrote: Hrvatska jeste primala izbjeglice ali ih Hrvatska nije jedina hranila o svom trosku. Hrvatska je tada bila tranzit za izbjeglice gdje su se nakratko zadrzavali i isli dalje. Hrvatska je itekako dobijala pomoc sto od drzava, sto od medjunarodnog Crvenog kriza, UNHCR, UNICEF,.. plus sto su drugi preuzimali transport dalje. Cisto sumnjam da se nisu malo i okoristili.
većina hotela u Dalmaciji koji su primali izbjeglice su propala kao poduzeća ali
im to u vrijeme rata nije bilo važno. Sve što je zbrinuto izbjeglica u privatni smještaj je
bilo na teret samih stanara, ukratko ako išta znaš što govoriš to nečim potvrdi.
U svakom slučaju vidim da je onaj analitičar u emisiji Otvoreno sasvim upravu.
Navedi mi makar jedan jedini slučaj gdje su hrvatske izbjeglice zbrinuli Bošnjaci
evo recimo izbjeglice iz Kaknja i Vareša.
A tu je najveci dio prodefilovao. Jos ce ispasti da je od nasih izbjeglica Hrvatska osiromasila. Eto odvajali od usta i poduzeca, hoteli,... propali zbog troskova zbrinjavanja majki i djece oceva koji su u isto vrijeme ubijali Hrbate po BiH.
Nije mi samo jasno kuda ide ta patetika u stilu mi fini i pomagali a oni nas ubijali u isto vrijeme,....
Pa covjek moze samo zakljuciti da nije bilo gluplje i naivnije drzave od Hrvatske u historiji svijeta. A Tudzman dobroducni naivcina koji, tragicna figura zbog kako kazes suosjecanja prama Bosnjacima.
- Lincoln-Burrows
#87 Re: Čist račun, duga ljubav : U kojoj je mjeri Hrvatska devedesetih pomogla Bošnjacima u ratu, zbrinjavanju izbjeglih it
Sad kad bi ti netko rekao da su Cazinjani napravili to iz koristi kako bi na to gledao?iz zadnje klupe wrote:U konstelaciji odnosa izmedju Hrvata i Bosnjaka, prve izbjeglice koje su bili ljudski primljeni bili su Hrvati Slunja koje su po okupaciji ovog vecinskog hrvatsko grada u izbleglistvo primili Bošnjaci Cazina, da ne pricam usuditi se u onoj konstelacij snaga uhapsiti u po rata Milana Martica koje je napravio MUP Bosanske Krupe, pa pomoc koje su Sarajlije prikupljali opkoljenom Dubrovniku...
-
Fudo387
#88 Re: Čist račun, duga ljubav : U kojoj je mjeri Hrvatska devedesetih pomogla Bošnjacima u ratu, zbrinjavanju izbjeglih it
Smijesni ste, i ofirni.smijesni_ste wrote:Jbg "neki"..sad će te dežurni sveznalci prozvati lažovom, a možda i trolom i padobrancem...jest da si se registrovao prije 12 godina na forum, ali nema veze
- Streptokok
- Lincoln-Burrows
#90 Re: Čist račun, duga ljubav : U kojoj je mjeri Hrvatska devedesetih pomogla Bošnjacima u ratu, zbrinjavanju izbjeglih it
12 godina glumismijesni_ste wrote:Jbg "neki"..sad će te dežurni sveznalci prozvati lažovom, a možda i trolom i padobrancem...jest da si se registrovao prije 12 godina na forum, ali nema veze
- Dasi
#91 Re: Čist račun, duga ljubav : U kojoj je mjeri Hrvatska devedesetih pomogla Bošnjacima u ratu, zbrinjavanju izbjeglih it
Super iz tvog iskustva a sta cemo sa tim sto su istjerani iz hotela i na trajektu otisli u italiju? Kakvo je njihovo iskustvo? Pozitivno? I ovde niko ne sere na obicne ljude u hrvatskoj, hrvate, nego na hrvatsku politiku, sto ratnu sto poslijeratnu.neki wrote:Ova tema i komentari na njoj su crno na bijelo koliko smo licemjeran i nezahvalan narod..
- Lincoln-Burrows
#92 Re: Čist račun, duga ljubav : U kojoj je mjeri Hrvatska devedesetih pomogla Bošnjacima u ratu, zbrinjavanju izbjeglih it
Ova "trgovina" dinarima je iznjedrila ratne profitere,General War wrote: ...Eto naplatite pa vratite kusur![]()
"U Hrvatskoj su ostale tone bezvrijednih jugoslavenskih dinara, za koje su se u Bosni i Hercegovini mogle dobiti njemačke marke, dolari i druge vrijedne valute.Taj je posao rađen uz potporu hrvatskog državnog vrha, ministarstva financija, carine i policije."
e brate takve ne branim da bogda gorili u vatri.
- supercali
#93 Re: Čist račun, duga ljubav : U kojoj je mjeri Hrvatska devedesetih pomogla Bošnjacima u ratu, zbrinjavanju izbjeglih it
Pa nisu problem ljudi problem je politika tadasnja hrvatske prema bih
Pa u jeku rata si imao srdjana aleksica vojnika rs koji je branio muslimana u trebinju
93-e si u sred kalinovika sigurno mogao naci srbina koji nema nista protiv muslimana al je politike rs bila ta da istrijebi muslimane za sto nije kriv ni taj iz kalinovika ni srdjan aleksic
Pa u jeku rata si imao srdjana aleksica vojnika rs koji je branio muslimana u trebinju
93-e si u sred kalinovika sigurno mogao naci srbina koji nema nista protiv muslimana al je politike rs bila ta da istrijebi muslimane za sto nije kriv ni taj iz kalinovika ni srdjan aleksic
- bingov buraz
#94 Re: Čist račun, duga ljubav : U kojoj je mjeri Hrvatska devedesetih pomogla Bošnjacima u ratu, zbrinjavanju izbjeglih it
Pa pomozi sirotu,siromah je ekonomska kategorija.dalmatinka wrote:bingov buraz wrote:Imam pun klinac familije u dijaspori i svi su izasli preko Hrvatske niko se u Hrvatskoj nije zadrzao duze od 2 mjeseca a vecina ni toliko.
Stice se utisak kad citas medije u Hrvatskoj da su izbjeglice tamo bile od prvog do zadnjeg dana cesali muda jeli hurme i kupali se u moru a moji najblizi bili u vagonima u Varazdinu.
Opet zahvalni i za to jer je upgrade u odnosu na Keraterm i Manjacu.Nisu ni trazili bolje nisu ekonomski azilanti kako ih Dalmatinka predstavi.
Zašto lažeš? Ne znaš drugačije? Gdje sam ja to rekla?
- House
#95 Re: Čist račun, duga ljubav : U kojoj je mjeri Hrvatska devedesetih pomogla Bošnjacima u ratu, zbrinjavanju izbjeglih it
sve su naplatili u pokradenoj humanitarnoj pomoći i oružju (namijenjenom ARBIH) iz irana. je li hrvatska "pomagala" bošnjacima tako što je puštala mudžahedine preko granice?
- spreca
#96 Re: Čist račun, duga ljubav : U kojoj je mjeri Hrvatska devedesetih pomogla Bošnjacima u ratu, zbrinjavanju izbjeglih it
oni su im samo davali hrvatska dokumentaHouse wrote:sve su naplatili u pokradenoj humanitarnoj pomoći i oružju (namijenjenom ARBIH) iz irana. je li hrvatska "pomagala" bošnjacima tako što je puštala mudžahedine preko granice?
- dalmatinka
#97 Re: Čist račun, duga ljubav : U kojoj je mjeri Hrvatska devedesetih pomogla Bošnjacima u ratu, zbrinjavanju izbjeglih it
Abu Izzat se nije bunio.spreca wrote:oni su im samo davali hrvatska dokumentaHouse wrote:sve su naplatili u pokradenoj humanitarnoj pomoći i oružju (namijenjenom ARBIH) iz irana. je li hrvatska "pomagala" bošnjacima tako što je puštala mudžahedine preko granice?...i tu im je najvise pomagao Miroslav Tudjman
- spreca
#98 Re: Čist račun, duga ljubav : U kojoj je mjeri Hrvatska devedesetih pomogla Bošnjacima u ratu, zbrinjavanju izbjeglih it
A neko ga je pitao...tad je u biH preko Hr mogao uci ko god je htio.....nije tesko naci dokaze o tome kako su dolazili mudzahedini u BiH naravno ko hocedalmatinka wrote:Abu Izzat se nije bunio.spreca wrote:oni su im samo davali hrvatska dokumentaHouse wrote:sve su naplatili u pokradenoj humanitarnoj pomoći i oružju (namijenjenom ARBIH) iz irana. je li hrvatska "pomagala" bošnjacima tako što je puštala mudžahedine preko granice?...i tu im je najvise pomagao Miroslav Tudjman
- dalmatinka
#99 Re: Čist račun, duga ljubav : U kojoj je mjeri Hrvatska devedesetih pomogla Bošnjacima u ratu, zbrinjavanju izbjeglih it
Ma dajjjj! Vrhovnog zapovjednika nitko ne pita?spreca wrote:A neko ga je pitao...tad je u biH preko Hr mogao uci ko god je htio.....nije tesko naci dokaze o tome kako su dolazili mudzahedini u BiH naravno ko hocedalmatinka wrote:Abu Izzat se nije bunio.spreca wrote: oni su im samo davali hrvatska dokumenta...i tu im je najvise pomagao Miroslav Tudjman
-
Fudo387
#100 Re: Čist račun, duga ljubav : U kojoj je mjeri Hrvatska devedesetih pomogla Bošnjacima u ratu, zbrinjavanju izbjeglih it
A, Abu Izzat u ovoj prici je Alija Izetbegovic?dalmatinka wrote:Abu Izzat se nije bunio.spreca wrote:oni su im samo davali hrvatska dokumentaHouse wrote:sve su naplatili u pokradenoj humanitarnoj pomoći i oružju (namijenjenom ARBIH) iz irana. je li hrvatska "pomagala" bošnjacima tako što je puštala mudžahedine preko granice?...i tu im je najvise pomagao Miroslav Tudjman