Muške jednostavnosti......

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
triconja

#76 Re: Muške jednostavnosti......

Post by triconja »

moonca wrote::lol:

Ali ste smijesni-- komenrarisete ,svadjate se ali :-) samo vas suvozac cuje. ;-)
Kako u mene daidza komentarise svako zensko, sega ziva. Kad je malo bolje zensko onda i drekne se kroz prozor malo.

To komentarisanje i psovanje u toku voznje :lol: :lol: :lol: , pa samo fratar, pop i hodza mozda ne psuju :lol: :lol: :lol:
Ramzess Veliki

#77 Re: Muške jednostavnosti......

Post by Ramzess Veliki »

superiska wrote:Pa bravo!! :thumbup:
A mi volimo da se malo zbunimo kako bi se vi osjećali kao super junaci - treba vam malo ego nahraniti :-D
Mudro zboris ... :thumbup:
Ramzess Veliki

#78 Re: Muške jednostavnosti......

Post by Ramzess Veliki »

Neke od muskih jednostavnosti su kupovina.
Svaki muskarac kad ide kupiti obucu prije nego udje u radnju tacno zna sta hoce, udje u radnju, pogleda, ili uzme i odnese na kasu, ili izadje van. Nema prevelikog zagledavanja i gubljenja vremena. Ja kad kupujem kosulju protrcim kroz radnju i prepipam materijal, I ako mi zapne dobar materijal za ruku izbor je zavrsen.
Ovo izgleda jednostavno i neozbiljno zenama jer ne znaju kako muski mozak obradjuje situacije i podatke. To je jedna slozena baza pohranjenih podataka o materijalima, dizajnu i prakticnosti iz koje se po potrebi izvuku potrebni podatci nakon precizne obrade, prije donosenja konacne odluke.
Sto se tice prakticnosti, tu smo vrh. Muskarci se hvale cipelama koje su se nosile deset godina, ili jaknom koja se ne moze poderati. Sto se tice preciznog detaljisanja i ekonomiranja, kod kupovine zamjenskog dijela na autu, muskarac ce pretresti sve informaticke podatke i baze podataka u svijetu i uporediti cijenu, troskove dostave, vrijeme dostave, garanciju na dijelove i informacije drugih korisnika za par sati prije nego se opredijeli za rezervni lezaj. I vec zna svakog automehanicara, njegove navike, da li kocka, hoce li sfuserit, vara li zenu i kad je mahmuran da mu ne ide u servis.
A ono sto zene vide je : "Draga, odo kupit lezaj, crko treba ga zamijenit ..." I ode on popit koju sa automehanicarem.

Vidite da mi ne uzimamo prvu stvar koja nam je na ruku iako vam to tako izgleda.
Mi samo ne gubimo vrijeme na objasnjavanje tog zamrsenog sistema prikupljanja i obrade podataka.

Zasto muskarci vise vole manuelni mjenjac od automatskog? Sve zene ce izabrati automatski. Muskarci manuelni. Pa bolja nam je motorika, vidi se kod parkiranja.

I ... najbolji kuhari su ... ??? Muskarci ... 8-)
Euridika
Globalna šefica

#79 Re: Muške jednostavnosti......

Post by Euridika »

triconja wrote:Samo izvlakuse da nije prirodno za zene voziti a ja i dalje vidim ihajhaj zena da voze. To je vise individualni problem, il znas vozit il ne :lol: :lol: :lol:
Ne mislim da za žene nije prirodno da voze, već nisu jednako opuštene kao muškarci. Puno više dumaju o svakom potezu za volanom, dok se muški više oslanjaju na instinkt. Naravno, ne vrijedi ovo za sve žene i za sve muškarce. :D
zoomba

#80 Re: Muške jednostavnosti......

Post by zoomba »

Uglavnom komplikujete bezveze :D
Queen_of_hearts

#81 Re: Muške jednostavnosti......

Post by Queen_of_hearts »

Kakva gomila stereotipa, svijet se promijenio, a i ljudi.
Poznajem toliko kompleksnih i "teških" muškarca, koji su emotivno gori od "najgorih zenskih stereotipa" i žena čija jednostavnost zna biti iritantna. Isto tako muškaraca koji satima i danima biraju odjeću, a da ni sami ne znaju šta očekuju da vide u ogledalu, i žena koje bi najradije da neko za njih kupi sve što im treba, da u shoping ne moraju ni ići. Sve su to ljudske nesigurnosti i niko na njih nije imun, a procenat ovakvih ljudi je puno veći od onoga kojega bi nazvali "izuzetkom".
Evolucija nas je oblikovala, ali to nije svrsen proces, opet kažem svijet se promijenio, kao i ljudi. Negdje smo se tu usput jako približili i ne vidim u tome ništa loše. Ovo je vrijeme individualaca, jednostavnih i komplikovanih, i muškaraca i žena.
zoomba

#82 Re: Muške jednostavnosti......

Post by zoomba »

Queen_of_hearts wrote:Kakva gomila stereotipa, svijet se promijenio, a i ljudi.
Poznajem toliko kompleksnih i "teških" muškarca, koji su emotivno gori od "najgorih zenskih stereotipa" i žena čija jednostavnost zna biti iritantna. Isto tako muškaraca koji satima i danima biraju odjeću, a da ni sami ne znaju šta očekuju da vide u ogledalu, i žena koje bi najradije da neko za njih kupi sve što im treba, da u shoping ne moraju ni ići. Sve su to ljudske nesigurnosti i niko na njih nije imun, a procenat ovakvih ljudi je puno veći od onoga kojega bi nazvali "izuzetkom".
Evolucija nas je oblikovala, ali to nije svrsen proces, opet kažem svijet se promijenio, kao i ljudi. Negdje smo se tu usput jako približili i ne vidim u tome ništa loše. Ovo je vrijeme individualaca, jednostavnih i komplikovanih, i muškaraca i žena.

Zene hoce da budu kao muskarci kedino se to promjenilo :D
Euridika
Globalna šefica

#83 Re: Muške jednostavnosti......

Post by Euridika »

Ramzess Veliki wrote:Neke od muskih jednostavnosti su kupovina.
Svaki muskarac kad ide kupiti obucu prije nego udje u radnju tacno zna sta hoce, udje u radnju, pogleda, ili uzme i odnese na kasu, ili izadje van. Nema prevelikog zagledavanja i gubljenja vremena. Ja kad kupujem kosulju protrcim kroz radnju i prepipam materijal, I ako mi zapne dobar materijal za ruku izbor je zavrsen.
Tačno, ali si upravo i opisao glavnu razliku između muške i ženske kupovine. Vaše kupovine su u 99% slučajeva planske i ciljane, dok je većina ženskih kupovina neplanska.
Ramzess Veliki wrote:Ovo izgleda jednostavno i neozbiljno zenama jer ne znaju kako muski mozak obradjuje situacije i podatke. To je jedna slozena baza pohranjenih podataka o materijalima, dizajnu i prakticnosti iz koje se po potrebi izvuku potrebni podatci nakon precizne obrade, prije donosenja konacne odluke. Sto se tice prakticnosti, tu smo vrh. Muskarci se hvale cipelama koje su se nosile deset godina, ili jaknom koja se ne moze poderati.
Jah eto :D ... Nema tog muškarca čija je baza podataka podrobnija od baze podataka jedne prosječne žene. :oops:
Ali... mi rijetko kupujemo baš određeni artikal (odjeća/obuća), već najčešće ulazimo u radnju da pregledamo ponudu i kupimo nešto ako nam se svidi. Zato naše kupovine dugo traju. Ako se nekad (rijetko) i desi da kupujemo baš ciljani komad odjeće, tad ne samo da znamo koji materijal, boja i dezen su u pitanju, već i u kojoj radnji to možemo naći i po kojoj cijeni (okvirno).
Ramzess Veliki wrote:Sto se tice preciznog detaljisanja i ekonomiranja, kod kupovine zamjenskog dijela na autu, muskarac ce pretresti sve informaticke podatke i baze podataka u svijetu i uporediti cijenu, troskove dostave, vrijeme dostave, garanciju na dijelove i informacije drugih korisnika za par sati prije nego se opredijeli za rezervni lezaj. I vec zna svakog automehanicara, njegove navike, da li kocka, hoce li sfuserit, vara li zenu i kad je mahmuran da mu ne ide u servis.
A ono sto zene vide je : "Draga, odo kupit lezaj, crko treba ga zamijenit ..." I ode on popit koju sa automehanicarem.

Vidite da mi ne uzimamo prvu stvar koja nam je na ruku iako vam to tako izgleda.
Mi samo ne gubimo vrijeme na objasnjavanje tog zamrsenog sistema prikupljanja i obrade podataka.
A-a... pomislimo da ste namjerno izmislili kvar da pobjegnete iz kuće, da biste izbjegli neku obavezu. :D :D
Lažem... ne razmišljam uopće o tome, eventualno koliko će nas to koštati. :roll: :D
Ramzess Veliki wrote:Zasto muskarci vise vole manuelni mjenjac od automatskog? Sve zene ce izabrati automatski. Muskarci manuelni. Pa bolja nam je motorika, vidi se kod parkiranja.
Neće sve žene izabrati automatski mjenjač. Zapravo, ne poznajem nijednu ženu koja vozi auto sa automatskim mjenjačem. Ali, poznajem muške koji voze. :lol:
Motorika vam jeste bolja, ali to kod parkiranja nije stvar motorike, već orijentacije i snalaženja u prostoru. Žene imaju lošiji osjećaj udaljenosti i prostornog snalaženja, zato dosta njih parkira iz više poteza, misle da nemaju dovoljno prostora. :|
Ramzess Veliki wrote:I ... najbolji kuhari su ... ??? Muskarci ... 8-)
Apsolutno. A zašto? Zato što su u konkurenciji samo muškarci koji su kuhari po profesiji, koji kuhaju za pare. Ženama je kuhanje svakodnevna obaveza, za koju ne dobijaju nikakvu naknadu. Osim jezika, to ih redovno sljeduje ako muškarcu ručak nije po volji. Neke jadnice dobiju i tavom po glavi ili gore vidova batina.
Uostalom, kad ste toliko dobri kuhari, zašto samo mali broj vas kuha u svojoj kući?? I to uglavnom kuhate ako ste samci, čim nađete ženu, odmah okačite pregaču o klin. :oops:
zoomba

#84 Re: Muške jednostavnosti......

Post by zoomba »

Teorija zavjere :-)
zoomba

#85 Re: Muške jednostavnosti......

Post by zoomba »

moonca

#86 Re: Muške jednostavnosti......

Post by moonca »

Ramzess Veliki wrote:
Neke od muskih jednostavnosti su kupovina.
Nije bas svaki,stavise mali broj radi kako si opisao.
Ramzess Veliki wrote:
Zasto muskarci vise vole manuelni mjenjac od automatskog? Sve zene ce izabrati automatski. Muskarci manuelni. Pa bolja nam je motorika, vidi se kod parkiranja.
Samo Balkanci vole manuelni. :roll:
Ramzess Veliki wrote:
I ... najbolji kuhari su ... ??? Muskarci ... 8-)
Slazem se. I ja sa zadovoljstvom dopustim da kuva svako vece. :D

Dok ja :ginisovac: :vjezba:
walter kurtz

#87 Re: Muške jednostavnosti......

Post by walter kurtz »

Sreca pa nisam zena nakon pet min price i ja skidam gace :zoka:
mali jomu

#88 Re: Muške jednostavnosti......

Post by mali jomu »

triconja wrote:
mali jomu wrote: Muskarci vise ne trube, pokvarile se trube, ne mogu trube izdrzat da svaki dan po citav dan trube...... :lol:
Po zakonu ne valja svirat kad vidis jarana pa se ono na sred ceste rukovat kroz prozor :lol: :lol: :lol:

Ja nekad na semaforu kad sam prvi i kad mi zatrube..... (ono kad nesto kontas na semaforu zagledan u brdo nakvih papira....) i fulnes zeleno po 10s... i svi truuuuuuubeeeeee, izadjem i podignem haubu, ko nesto nece da upali.... to svi haj sjedaj guramo te, ovo ono, ima li benzina, ima li motora, to psovke, galama, to svukud svako... i tako laganini nekad brze nekad sporije nadjem kvar... :lol:
Ramzess Veliki

#89 Re: Muške jednostavnosti......

Post by Ramzess Veliki »

moonca wrote: Samo Balkanci vole manuelni. :roll:
:shock:
Svaki pravi vozac koji je pravi zaljubljenik u oktane i pravo dobro vozi i u pravcu i u krivinama i praaaavo je lud za nabrijanim superjakim i gluhobilo brzim i mocnim automobilima ce izabrati manuelni mjenjac.
Automatski su za ovu novu kategoriju brakova u Australiji. Isto kao dizelasi i prednja vuca ... :gooza:
mali jomu

#90 Re: Muške jednostavnosti......

Post by mali jomu »

Bas mi je drago sto smo stalno totalno jednostavni...... samo pali i vozi. :lol:
zoomba

#91 Re: Muške jednostavnosti......

Post by zoomba »

sherbett wrote:
zoomba wrote:Euridika

Sve ovo sto si navela problem vam nesigurnost, maxuz se vidi kod zene za volnom da je nesigurna...
Ajd nemoj tako pricati da ne gledamo okolo vec samo u znakove , eto kao da ti nikad nije u prolazi zatrubio neki vozac :oops:
Bome meni nije :-)
Osim kad mi je ludjacki blicao al zato sto sam mu oduzela prednost :skoljka:
Na sto si mislila, jel mi pegla ostala upaljena? :lol:
zoomba

#92 Re: Muške jednostavnosti......

Post by zoomba »

Zivis na ivici sherbo :oops:
mad_max_ba

#93 Re: Muške jednostavnosti......

Post by mad_max_ba »

Euridika wrote:[
Uostalom, kad ste toliko dobri kuhari, zašto samo mali broj vas kuha u svojoj kući?? I to uglavnom kuhate ako ste samci, čim nađete ženu, odmah okačite pregaču o klin. :oops:
Nmgu sa ovim da se složim nikako.....
Mogu čak reći i da kuham znatno više no kada sam bio samac....
mali jomu

#94 Re: Muške jednostavnosti......

Post by mali jomu »

Muskarci i jedu i kuhaju...... nista jednostavnije. :mrgreen:
Ramzess Veliki

#95 Re: Muške jednostavnosti......

Post by Ramzess Veliki »

sherbett wrote:Ma doma su me uzrujali pa sam o tome mislila i automatski krenula za tipom ispred mene.. on je mogo proc al ja bas i ne.. nisam odmah ni skuzila da blica koliko sam se zamislila.. kad sam stisla gas u prvoj herz sam sta nije izletio kad sam skuzila da sam mogla poginut
Ovo se musku ne moze desiti. :oops:
Euridika
Globalna šefica

#96 Re: Muške jednostavnosti......

Post by Euridika »

mad_max_ba wrote:
Gdje živiš??? :sretan: :sretan: :tooo: :tooo: :igrac: :igrac: :igrac:

P.S. Usvoji meeeee... :D :D :lol:
mad_max_ba

#97 Re: Muške jednostavnosti......

Post by mad_max_ba »

Euridika wrote:
mad_max_ba wrote:

Kada sam bio sam jbga pašteta mi je bila dovoljna, a sad za svoju guzicu (a bgmi i tudje) mi fakat nije mrsko napravit, kada imam vremena,
Euridika
Globalna šefica

#98 Re: Muške jednostavnosti......

Post by Euridika »

mad_max_ba wrote:
Euridika wrote:
mad_max_ba wrote:Nmgu sa ovim da se složim nikako.....

Kada sam bio sam jbga pašteta mi je bila dovoljna, a sad za svoju guzicu (a bgmi i tudje) mi fakat nije mrsko napravit, kada imam vremena,
Ma znam, kuham i ja non-stop. Al' fino bi bilo za promjenu da i meni neko gozbu napravi. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#99 Re: Muške jednostavnosti......

Post by Tomahawk11 »

mad_max_ba wrote:
+1
mad_max_ba

#100 Re: Muške jednostavnosti......

Post by mad_max_ba »

Euridika wrote:
mad_max_ba wrote:
Ma znam, kuham i ja non-stop. Al' fino bi bilo za promjenu da i meni neko gozbu napravi. :D[/quote]
eboga ti
pa čuči u njemu kuhar garant

evo vidiš mene i tome :D
Post Reply