Koja se knjiga cita najvise na svijetu?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Lojo_Hasanovic

Post by Lojo_Hasanovic »

Al smo se urotili protiv Hanije.... :D :D :D :D
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Lojo_Hasanovic wrote:Al smo se urotili protiv Hanije.... :D :D :D :D
...nisam za urote :( ...citam...gledam...i ne vjerujem...

Boze blagi, kako li ljudi zive s tolikom mrznjom u srcu? :(
...razmisljam, da li da joj kazem sta je sljeduje...i ne mogu...bojim se ogrijest cu se o mazluma...
Hano, meni je tebe stvarno zao...onako ljudski...
:(
odac

Post by odac »

Image

hananah :D
UBL

Post by UBL »

....
Last edited by UBL on 15/11/2008 23:37, edited 1 time in total.
Kareem Abdul-Jabbar

Post by Kareem Abdul-Jabbar »

odac wrote:Image

hananah :D
:? da, i?? :? :?
Jople

Post by Jople »

digger wrote: Ako zelis vise info o motivacijama za bombase/samoubice u Palestini, evo linka http://www.usatoday.com/news/world/june ... t.htm#more

Citat iz USA TODAY

"In more than a dozen interviews with former and current members of the militant group Hamas and with Israeli security officials who track them, USA TODAY was given a rare look into the secretive and terrifying world of suicide bombers and the culture that creates them.

Lured by promises of financial stability for their families, eternal martyrdom and unlimited sex in the afterlife, dozens of militant Palestinians like Hotari aspire to blow themselves up, Israeli and Palestinian officials say..."

(Ovo mora da je cionisticko-zapadnjacka propaganda. Ali zasto onda i Palestinski izvori tvrde isto? Jebat ga: bolje ne vjerovati. Sve su to lazi moj UBL.)
Mislim da polupubertetske tvrdnje o motivaciji za smrt u 5-10-150 djevica pored cinjanice da muskarac moze ozeniti 4 zene, nemaju smisla...
A sta cemo sa masom zena koje se odluce na ulogu bombasa a prethodno bez prava na skolovanje, rad, zivot...a njima nije obecano 30 "djevaca" ;)

Image

Sta to tjera ili primorava covjeka da se odluci na tako katastrofalan cin mozete procitati iz pera, opet Amerikanca:

http://www.thornwalker.com/ditch/blythe2.htm
Understanding the suicide bombers

;)
CiCiban

Post by CiCiban »

ma.. sta cemo sa zivotinjama? a fair life?
aris_angel1s

Post by aris_angel1s »

Manje prepucavanja o religiji,vise edukacije,manje dzamija i crkvi ,vise skola i fabrika,samo tako ova zemlja moze krenuti naprijed.
bosan

Post by bosan »

Fair Life wrote:
bosan wrote:(...)
I takodje sam naveo da terorizam nema veze sa Islamom. Trebam li jos nesto objasnit?
Mislim da grijesis...

Ispravnije bi bilo "islam nema veze sa terorizmom", dok terorizam sa islamom i te kako ima, barem ovaj koji je srusio WTC ... Koji je "odradio" Spaniju i Bali u Indoneziji... i td.

Da se ne zajebavamo...

Pozdrav!
Okreci ti kako hoces al vjerujem da si shvatio sta sam htio reci.I ne pravi se blesav.
digger

Post by digger »

Jople wrote:
digger wrote: Lured by promises of financial stability for their families, eternal martyrdom and unlimited sex in the afterlife, dozens of militant Palestinians like Hotari aspire to blow themselves up, Israeli and Palestinian officials say..."

(Ovo mora da je cionisticko-zapadnjacka propaganda. Ali zasto onda i Palestinski izvori tvrde isto? Jebat ga: bolje ne vjerovati. Sve su to lazi moj UBL.)
Mislim da polupubertetske tvrdnje o motivaciji za smrt u 5-10-150 djevica pored cinjanice da muskarac moze ozeniti 4 zene, nemaju smisla...
A sta cemo sa masom zena koje se odluce na ulogu bombasa a prethodno bez prava na skolovanje, rad, zivot...a njima nije obecano 30 "djevaca" ;)

E, ali se ne mere zeniti u raju! Zato i "dobijes" virgins pa fino, bez obaveze i srkleta...

Dobro pitanje za zene bombasice ali ne znam odgovor.

Samo da potsjetim da je Saddam davao $20.000 svakom poginulom bombasu/palestincu. Kanadski CBC TV u seriji "Passionate Eye" je intervjuisao familije poginulih. U jednom stanu od kuhinje i sobe majka poginulog je pokazala (i kamera snimila) dva valika neotpakovana paketa; jedan na drugom. U jednom je bio TV a u drugom el. sporet koji je kupila od Saddamovog novcanog "poklona."

Mada Saddam nije bio religiozan (naprotiv), familija je bila--bar kroz intervju. Tuzno, ali istinito.
digger

Post by digger »

aris_angel1s wrote:Manje prepucavanja o religiji,vise edukacije,manje dzamija i crkvi ,vise skola i fabrika,samo tako ova zemlja moze krenuti naprijed.
Hear, hear...
bosan

Post by bosan »

Gdje je sad Fair Life da opomene za skretanje s teme? :D
digger

Post by digger »

UBL wrote:Kao sto sam vec rekao u prethodnim postovima, ima ljudi koji pogresno tumace Kur'an. Nemoj molim te biti glup i vjerovati da u Kur'anu stvarno stoji da ima takva nagrada za ubijanje ljudi, ili bilo kakva druga. I u Islamu, kao i u vecini ostalih religija, veliki je grijeh ubiti nevinu osobu. I opet ponavljam, ne vidim razloga da se citav arapski vijet poistovijecuje sa teroristima, to je van pameti. A ti moras pogledati malo i drugu stranu medalje i shvatiti zbog cega su ti ljudi tako ocajni.
(a) Ne vjerujem niti sam igdje istakao da Kur'an podrzava ubistva.
(b) Ne poistovjecujem citav arapski svijet sa terorizmom. Ni u jednoj diskusiji bilo koje vrste neces naci moje "svi" za neku pojavu.
(c) Znam drugu stranu medalje.

Ne znam zasto neces da prihvatis cinjenicu da razliciti ljudi, razlicita drustva i razlicite epohe tumace svaku religiju drugacije. Palestinci, a sada i iracka Al Kaida, nalaze opravdanje u istom i otvoreno lazu zabludjele oko nagrada koje ih cekaju. Cija je to laz ne znam, ali nije moja.

Nikada nisam cuo da je i jedan saveznicki pilot postao kamikaze, a citava odbrana Japana na kraju rata je bila da ima kamikaze u zraku i u podmornicama. Razna drustva imaju razne standarde ali se i ovdje igralo na religioznu notu.

Zasto se onda prepucavati sa onim koji kao ja samo prenose poruku? Nista izmisljeno niti proizvoljno: samo cinjenice.

Sta ti ja zamjeram je propust da javno osudis politiku dodijele djevica kao potstrek i da se od istog ogradis. S druge strane, djecu nije tesko nagovoriti na bilo kakvu ludost. I ovo (regrutiranje maloljetnika) treba da osudis. Onog dana kada sam ubijedjen da djeca-samoubice nisu to cinili uljuljkani obecanjima sa jakim naglaskom na religiju, onda cemo moci da razgovaramo sa slicna platforme.
CiCiban

Post by CiCiban »

ma ovdje treba jedan john wayne s lasom
hananah

Post by hananah »

Tolerancija je po vama strpati se u neki tor, po mogucnosti biti Musliman. Eto, ja ne zelim u tor, i cega bi me bilo stid. Sto se usudjujem analizirati i kritizirati vjerske knjige, posumnjati u njihovu istinitost, sto se usudjujem uopce razmisljati svojom glavom.
I sta me to sljeduje zeno, je li dokazan dzenet ili dzehenem, je li dokazano postojanje bilo kakvog Boga?
Ti se boj koliko hoces, radi sta hoces, ali nemas pravo nikome ko razmislja svojom glavom govoriti - kako te nije stid?
Jer ja ne mrzim ni jednu vjeru, ja sam samo sita da se vjera stavlja gdje joj nije mjesto. To mi isto dodje kao vegetu da stavis u sutlijas ili puding.
I vama smeta bilo ko ko nije Musliman. Nisam i ne zelim biti. I sta me sljeduje, ja da vjerujem u Bibliku ili Kuran onda se ne bih dvoumila nego bih svako slovo slijedila. Ali, ne kazem da nema finih stvari, generalno mi se to ne dopada. Nisam Katolkinja, nisam Pravoslavka, odrasla sam u Muslimanskoj porodici i ono sto znam o Islamu meni se ne dopada i tacka.
I neko ovdje rece mislim Velez i Princ da mi treba dobra kita. To cu sacuvati za sebe je li kita koja me "obradjuje" ili nije kao i to u sta vjerujem. Ali posto vam s t r a s n o smeta sto nisam dio nekog tora zato cu vam reci u sta ne vjerujem.
Budite malo kriticni, razmislite o onome sto ikad procitate, taj vas Bog vam je dao mozak za to da razmisljate, vidjet cete de se mnoge stvari ne mogu jednostavno uklopiti u 21-stoljece.
No, to je vas problem, samo je muka sto je i moj, na koju god temu odem povlaci se nit religije, gdje god izadjem strasno je vazno kako se ko zove. To je primarno, nije vam primarno to sto se djeca ne radjaju, to sto mladi odose iz Bosne. Je li vas stid sto ste svojim stavovima, ovo se zeno odnosi i na tebe, doprinjeli mirovnom genocidu. Jer trpanje vjere u svaku rupu je donjelo samo mirovni genocid i nista drugo.
A genocid nije samo istrijebiti zive, nego je genocid i ne dozvoliti svojim djelovanjima da roditelji imaju smjelosti da radjaju djecu. Zeno, kako tebe nije stid zbog toga? Prvo se ti to zapitaj, a moju dusu pusti na miru. Jer, ja vodim sasvim ispravan zivot, pomazem kome mogu i kome stignem, cak i iznad svojih mogucnosti. A zasto, ne zato sto se bojim Boga nego zato sto mi je zao svakoga ko nema. A vi to ako radite onda radite zato sto se bojite Boga. I ko je sada bolja osoba, vi ili ja :D

Haj sad extremisti, svi u naprad :D
Vodeni, digeru i life branite me :D :lol: :lol: :lol: :lol:
CiCiban

Post by CiCiban »

ovaj :? zena ti je skretala paznju na nesto drugo..kada je upitala za stid
rei

Post by rei »

cuj extremisti svi u napad, hahaha
ti si hana puna neke mrznje :shock:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

hana okani se ćoravog posla
kub lajkan

Post by kub lajkan »

hananah wrote:Tolerancija je po vama strpati se u neki tor, po mogucnosti biti Musliman. Eto, ja ne zelim u tor, i cega bi me bilo stid. Sto se usudjujem analizirati i kritizirati vjerske knjige, posumnjati u njihovu istinitost, sto se usudjujem uopce razmisljati svojom glavom.
I sta me to sljeduje zeno, je li dokazan dzenet ili dzehenem, je li dokazano postojanje bilo kakvog Boga?
Ti se boj koliko hoces, radi sta hoces, ali nemas pravo nikome ko razmislja svojom glavom govoriti - kako te nije stid?
Jer ja ne mrzim ni jednu vjeru, ja sam samo sita da se vjera stavlja gdje joj nije mjesto. To mi isto dodje kao vegetu da stavis u sutlijas ili puding.
I vama smeta bilo ko ko nije Musliman. Nisam i ne zelim biti. I sta me sljeduje, ja da vjerujem u Bibliku ili Kuran onda se ne bih dvoumila nego bih svako slovo slijedila. Ali, ne kazem da nema finih stvari, generalno mi se to ne dopada. Nisam Katolkinja, nisam Pravoslavka, odrasla sam u Muslimanskoj porodici i ono sto znam o Islamu meni se ne dopada i tacka.
I neko ovdje rece mislim Velez i Princ da mi treba dobra kita. To cu sacuvati za sebe je li kita koja me "obradjuje" ili nije kao i to u sta vjerujem. Ali posto vam s t r a s n o smeta sto nisam dio nekog tora zato cu vam reci u sta ne vjerujem.
Budite malo kriticni, razmislite o onome sto ikad procitate, taj vas Bog vam je dao mozak za to da razmisljate, vidjet cete de se mnoge stvari ne mogu jednostavno uklopiti u 21-stoljece.
No, to je vas problem, samo je muka sto je i moj, na koju god temu odem povlaci se nit religije, gdje god izadjem strasno je vazno kako se ko zove. To je primarno, nije vam primarno to sto se djeca ne radjaju, to sto mladi odose iz Bosne. Je li vas stid sto ste svojim stavovima, ovo se zeno odnosi i na tebe, doprinjeli mirovnom genocidu. Jer trpanje vjere u svaku rupu je donjelo samo mirovni genocid i nista drugo.
A genocid nije samo istrijebiti zive, nego je genocid i ne dozvoliti svojim djelovanjima da roditelji imaju smjelosti da radjaju djecu. Zeno, kako tebe nije stid zbog toga? Prvo se ti to zapitaj, a moju dusu pusti na miru. Jer, ja vodim sasvim ispravan zivot, pomazem kome mogu i kome stignem, cak i iznad svojih mogucnosti. A zasto, ne zato sto se bojim Boga nego zato sto mi je zao svakoga ko nema. A vi to ako radite onda radite zato sto se bojite Boga. I ko je sada bolja osoba, vi ili ja :D

podapisujem...
mr_orange

Post by mr_orange »

hananah wrote:Koliko je Arapskog svijeta nepismeno, prema tome ne umisljajte i ne sirite neistine. Ljudi samo lazu da citaju Kuran i Bibliju iz ovog ili onog razloga. Dokle siriti lazi da su ove dvije knjige najcitanije.
Meni se licno ni jedna ni druga ne svidjaju. Pogotovo Kuran, sve se nesto prijeti da ako ovako ne uradis Bog ce te kazniti, pa da se bojis, ma gluposti najvece. Bog je ljubav i Boga se ne treba bojati. A Biblija kao neki savjetnik. Samo onaj ko ne razmislja svojom glavom moze slijepo slijediti ove dvije knjige. Ima finih stvari, ne sporim, ali sustina je prijetnja i proklinjanje :(

Ja ovdje ne vidim čak ni trun tolerancije od strane nekoga ko se izjašnjava kao ateista, agnostik ili šta već, već vidim mnogo predrasuda i mržnje. Zanimljivo je da ovakve ograničene osobe obično najviše pljuju po ''svojoj'' religiji, odnosno onoj u čijem su duhu odgojeni. A ti se pitaj zašto te treba biti stid, kad si navela da oni koji vjeruju ''ne misle svojom glavom'', da Kur'an ''sve nešto prijeti da ako ovo ne uradiš Bog će te kazniti'', i da je suština religije ''prijetnja i proklinjanje''.
Meni te stvarno žao! :(
Vodenjak

Post by Vodenjak »

hananah wrote:Tolerancija je po vama strpati se u neki tor, po mogucnosti biti Musliman. Eto, ja ne zelim u tor, i cega bi me bilo stid. Sto se usudjujem analizirati i kritizirati vjerske knjige, posumnjati u njihovu istinitost, sto se usudjujem uopce razmisljati svojom glavom.

Da si jos koju napisala, ne bih se smio vise ni logirati a kamo li te braniti! :D :D

:lol: :lol: :lol: :lol:

Sve je to tacno sto si ti napisala, ali tesko je mnogim ljudima, posebno u nasim krajevima shvatiti da dobar covjek koji je i human, i iskren, i pazljiv, i hvale vrijedan u svakom pogledu, moze biti i onaj koji ne vjeruje u boga i nije nacionalno opterecen.
Na zalost, zivimo u vremenu kad se u nasoj sredini propagira strah od boga a ne ono sto svakog pojedinca ponajvise navede da postanu religiozni - ljubav prema bogu, zastita koju od istog ocekuju, milost za svjesno ili nesvjesno ucinjene greske...

Na zalost, u svim napadima koji su uslijedili na tvoje rijeci, nikoga jos nisam cuo da je osporio barem dio tvojih stavova. Nimalo cudno jer valjda smo svi mi ovdje svjesni da je religija postala moneta za potkusurivanje u predizbornim i inim vremenima.
To sto nekome to smeta a drugome godi, ne bi trebalo da izaziva izljeve zgrazavanja na tudje zivotne stavove i opredeljenja!

Haaano, ja nemerem bolje! :lol: :lol: :lol:

Mozda samo ako mene potkace! :D :D
Prince

Post by Prince »

Hana, žalim te.
hananah

Post by hananah »

Ma meni sega sto me "kace" :D Vala sam majstor za zakuhati :oops:
Ko se sa mnom kaci zivot mu je kraci, ko se sa mnom druzi zivot mu je duzi :D Pa vi sad vidite :P
bosan

Post by bosan »

Da li branioci Hanini potpisujete i to da je Bosna islamska zemlja ?
Potpisujete li da bi Bosnu trebalo pripojiti Hrvatskoj?
hananah

Post by hananah »

Nemoj me samo ti Prince zaliti, molim te. A i ne vidim razloga da me bilo ko od vas zali, najlakse je zivjeti po kakvoj knjizi, eto vi ne mislite glavnom nego stvari uzimate zdravo za gotovo pa mi vas nije zao, nego vas tolerisem. ali ne tolerisem to sto sviju koji su drugaciji "zalite" kad vam ponestane argumenata. Gluposti, kao da ste ih ikad i imali :D
A u biti zao je meni same sebe, sto zivim u ovakvom okruzenju :( I zao mi je mene sto se ne probudim iz ovog ruznog sna koji nam je alija seralija napravio zajedno sa svojim jatacima milosevicem i tudzmanom, ne probudim se i skontam da sam sve od '92 pa na ovamo samo sanjala :) i onda kazem bas mi je dobro :(
Post Reply