Kakav je put od Zvornika do Bijeljine? Google maps me vodi na prelaz Sepakiceman ze wrote: ↑11/06/2020 19:50 1.ruta Sarajevo-Kladanj-Vlasenica-Zvornik-Bijeljina-Raca.
2.ruta Sarajevo-H pijesak-Vlasenica-Zvornik-Bijeljina-Raca
Za vrijeme sezonske zemljoradnje, ima traktora izmedju Bijeljine i Zvornika.
Probao sam i 3 rutu preko Tz i Majevice, al zavisi jel u 5 ujutro ili u podne, guzva kroz Tz, mada ima shortcut u pravcu Dubrava, skrene se lijevo kod crkve, onda pravo i izadje se na tranzit pored dvorane u Tz.
Btw imam prijatelje koji iz Bg uvijek kasne kada idu njihovom stranom iz Bg do Karakaja... radovi na putu, zastoji itd.
Sarajevo-Beograd najbolja ruta
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
black_noke
#76 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#77 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
asfaltni put,uglavnom pravci i ravnica 
- iceman ze
#78 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
Svratis u Janju usput, eto u povratku, kupis povrca,-voca ja sam prosle god uzeo lubenice i nekad paprike roge za hajvara, ha ja 
Ipak su oni prihe rata snabdijevali Bg pijacu...
Ipak su oni prihe rata snabdijevali Bg pijacu...
- MorningStar
#79 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
Sarajevo-Kladanj-Vlasenica-Zvornik-Loznica-Sabac (pa na autoput)- Beograd.
Loznica - Sabac vozi misko dobra cesta
Loznica - Sabac vozi misko dobra cesta
- iceman ze
#80 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
Ma preko Olova, svratis u AlmaRas outlet, gaca i potkosulja za 3-5KM
-
megaribi1
#81 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
Pošto je sagrađen autoput Beograd-Čačak, da li je ko probao je li najbrže ići rutom Sarajevo-Višegrad-Užice-Čačak-Beograd, Sarajevo-Sokolac-Zvornik-Šabac-Beograd ili Sarajevo-Tuzla-Bijeljina-Sremska Rača-Beograd?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#82 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
Ja idem zadnjom rutom...za oko 5 h voznje sam u Beogradu...
- spreca
-
mistek
#84 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
Oni koji češće voze ovu relaciju, kakvo je stanje s murijom na dionici Sokolac-Zvornik-Bijeljina-Rača?
Moram do Beograda, biti sabahile tamo, pa kontam biće žurba
U pitanju je noćna vožnja, tj. ranojutarnja. Valjda se može za 4 i po sata u ovom terminu stići iz Sa do Bg 
-
NediM17
#85 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
Ako ces do aerodroma moze, ako moras u grad tamam ces upasti u jutarnju spicu.
- Billy The Pljuc
#86 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
Jutros krenuo oko pola osam, Sarajevo - Kladanj - Šekovići - Caparde - Karakaj - Šepak - Šabac, tačno 4 sata me izašlo sa prelaskom granice, jednu patrolu vidio do tamo, negdje prije Capardi. Na povratku takođe jedna patrola - radarska kontrola prije Karakaja, istim putem nazad. Cesta solidna, negdje iza Šekovića ima malo "valovite" ceste od klizišta, sve u svemu 50-ak metara, ima krivina ali i dionica gdje se može bezbrižno leći na gas. Inače prvi put sam išao dionicu Kladanj - Šekovići - Caparde, nikad nisam prolazio tim putem i svidjelo mi se, volim kad je cesta malo zahtjevnija u pogledu krivina jer me drži alertnim. Hepte traktora i kamiona (uglavnom u Srbiji) ali se sve da regularno obići bez mnogo "ciguljanja", kombi prevozno sredstvo i saobraćaj gušći u povratku nego jutros na čitavoj dionici.mistek wrote: ↑09/08/2021 19:34 Oni koji češće voze ovu relaciju, kakvo je stanje s murijom na dionici Sokolac-Zvornik-Bijeljina-Rača?Moram do Beograda, biti sabahile tamo, pa kontam biće žurba
U pitanju je noćna vožnja, tj. ranojutarnja. Valjda se može za 4 i po sata u ovom terminu stići iz Sa do Bg
![]()
U poređenju sa ovim gore što si napisao definitivno bih od sad pa nadalje i ubuduće uvijek birao ovu rutu što danas prođoh. Računam da ako budeš išao ovom rutom ukalkulišeš i minimum sat vremena na relaciji Šabac - Beograd.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#87 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
Preporučio bih kod Zvornika ulaz u Srbiju ili kod Loznice.mistek wrote: ↑09/08/2021 19:34 Oni koji češće voze ovu relaciju, kakvo je stanje s murijom na dionici Sokolac-Zvornik-Bijeljina-Rača?Moram do Beograda, biti sabahile tamo, pa kontam biće žurba
![]()
Do Bijeljine zna biti policije na 2-3 mjesta. Mada ako bude ranojutarnja voznja mozda budu spavali negdje. Mislim da imas Fix radar izmedju Milica i Konjević Polja, pa pripazi.
P.S. radije bih preporučio put preko Olova i Kladnja, do Vlasenice, nego preko Sokoca i Han Pijeska. Pogotovo u gluho doba
-
NediM17
#88 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
Vece su mu sanse da ga klepe u Srbiji nego kod nas. Tamo "nema cile-mile ima samo Kitic Mile", nema tolerancije, a kazne su vece.
A ovo do Vlasenice moze kako hoce, volja mu preko Kladnja, volja preko Sokoca.
A ovo do Vlasenice moze kako hoce, volja mu preko Kladnja, volja preko Sokoca.
- sime_cipol
#89 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
Han Pijesak ima zajebanog nacelnika, tuce ljude na cesti 
-
ucenik1234
#90 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
Prosao mnogo puta do Vlasenice sto preko Sokoca sto preko Kladnja, uglavnom drugom varijantom, mada preko Sokoca je brze 15min i manje je policije, jedino je vijugav silazak u Vlasenicu ali nista strasno, sve se to nabere na pravcima na romaniji 
-
mistek
#91 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
Ma meni je taj put Kladanj-Vlasenica ostao u sjećanju kao dosta dosadan, a ni ono prema Olovu mi nikako nije milo s aspekta zanimljivosti. Doduše, kontam da u 4 ujutro nema šanse da bude ikog na cesti da me muči
Ali onda skontam da je isti klinac i preko Sokoca i da se gore može na Romaniji ušparati malo vremena
Znam za radar iza Milića, ono gdje je ograničenje 30
Ali, ako se ne varam, ograničenje važi po danu. I onaj na ulazu u Zvornik, kod pumpe, barem prije par godina bio. Nego kontam možda imaju standardne loge i s ove strane i s one strane Drine 
A vjerovatno jeste smislenije recimo na Šepak ići nego na Raču, to je marginalno svakako
Znam za radar iza Milića, ono gdje je ograničenje 30
A vjerovatno jeste smislenije recimo na Šepak ići nego na Raču, to je marginalno svakako
-
djama
#92 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
ja sam u aprilu isao preko sokoca, pa zvornik i kod loznice se ubacio na autoput
nijedne patrole nisam vidio , krenuo oko 5 ujutro
a u povratku se vracao preko brckog jer imam gore prijatelja
nijedne patrole nisam vidio , krenuo oko 5 ujutro
a u povratku se vracao preko brckog jer imam gore prijatelja
- black_adrian
- Vozim: vjetar
#93 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
meni je Sarajevo - Olovo jedna od ljepših dionica u BIHmistek wrote: ↑09/08/2021 23:25 Ma meni je taj put Kladanj-Vlasenica ostao u sjećanju kao dosta dosadan, a ni ono prema Olovu mi nikako nije milo s aspekta zanimljivosti. Doduše, kontam da u 4 ujutro nema šanse da bude ikog na cesti da me mučiAli onda skontam da je isti klinac i preko Sokoca i da se gore može na Romaniji ušparati malo vremena
![]()
Znam za radar iza Milića, ono gdje je ograničenje 30Ali, ako se ne varam, ograničenje važi po danu. I onaj na ulazu u Zvornik, kod pumpe, barem prije par godina bio. Nego kontam možda imaju standardne loge i s ove strane i s one strane Drine
A vjerovatno jeste smislenije recimo na Šepak ići nego na Raču, to je marginalno svakako![]()
-
mistek
#94 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
Ma može biti da je lijepa, ali meni je nekako dosadna i redovno mi se oduži 
-
Trappist
#95 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
Moguce glupo pitanje ali vrijedi pokusati za svaki slucaj
Pretpostavljam da se AP u Srbiji moze karticom platiti ?
-
Seawolf
-
NediM17
#97 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
Moze i evradima samo im kurs ne valja.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#98 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
U ovom zimskom periodu..kuda je najbolje do Belgrada??
Iskreno, svi moji odlasci su bili preko Tuzle, Majevice, Bijeljine, Race...i u proljetnom, letnom periodu, u zoru, pa je put bio ok..
Iskreno, svi moji odlasci su bili preko Tuzle, Majevice, Bijeljine, Race...i u proljetnom, letnom periodu, u zoru, pa je put bio ok..
- sime_cipol
#99 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
Sarajevo-Kladanj-Vlasenica-Milici-Zvornik i dalje prema BGkonektovan wrote: ↑26/11/2024 12:30 U ovom zimskom periodu..kuda je najbolje do Belgrada??
- ovo_malo_duse
#100 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
Jasam isao Autoputem do Zenice pa do Doboja, Od Doboja za Modricu pa na GP B Samac , Jest da je malo okolo ali dobra cesta za zimskih uslova nema brda vecinom pravac nigdje nikoga . U jutarnjim satima od Doboja do BS haman 5 auta a nisam policiju nigdje vidio. U BSamcu na granicni haman prazan uvjek onda nesto malo Km do Autoputa opet pravac za Begis . Za 5 sati stizao.konektovan wrote: ↑26/11/2024 12:30 U ovom zimskom periodu..kuda je najbolje do Belgrada??