Zadatak iz mm 3.razred OŠ?
- Anestezija
#76 Re: Zadatak iz mm 3.razred OŠ?
imal vise podataka
- triconja
#77 Re: Zadatak iz mm 3.razred OŠ?
ima da je |x|= x za x>0 i |x|=-x za x<0Anestezija wrote:imal vise podataka
- Anestezija
#78 Re: Zadatak iz mm 3.razred OŠ?
skup a i skup b pripadaju skupu c,kae sto ga pripadaju,sve x nerijesenotriconja wrote:ima da je |x|= x za x>0 i |x|=-x za x<0Anestezija wrote:imal vise podataka![]()
![]()
-
Theta
#79 Re: Zadatak iz mm 3.razred OŠ?
Zbirka zadataka sa sibirske olimpijade, Huse Fatkićciza_bliza wrote:Nikakvi ste vi roditelji ako djetetu već od 3. razreda ne tutnete Venea u ruke...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#80 Re: Zadatak iz mm 3.razred OŠ?

-
Mega Man X
#81 Re: Zadatak iz mm 3.razred OŠ?
Upravo što ja moram svojoj sestri pokazivati i dokazivati da se kaže i piše drukčije jer trenutna joj učiteljica neke riječi totalno pogrešno izgovara, a djeca misle da treba tako.Kejn wrote:Ne bi me čudilo da žena ne zna matematiku objasniti jer sam sam imao iskustva sa takvim nastavnicima i profesorima tokom svog školovanja. Sjećam se jedne nastavnice engleskog u osnovnoj koja je Ghost (duh na engleskom) umjesto goust izgovarala kao gast.
Tako da me ništa ne čudi više.
Baš neki dan me pita za riječ: untidy. Ja vrlo dobro znam da se kaže /ʌnˈtaɪ.di/, odnosno antajdi (malo pogrešno ali teško je ovu prvu "kvakicu" napisati u tekstualnoj formi), ali njima je učiteljica rekla untidi i oni to memorisali, što je pogrešno.
- Kejn
#82 Re: Zadatak iz mm 3.razred OŠ?
Meni neki profesor Engleskog koji untidy izgovara kao untidi ili ghost kao gast jednostavno ne može predavati djeci. To je po meni stavrno neki minimum minimuma.Mega Man X wrote:Upravo što ja moram svojoj sestri pokazivati i dokazivati da se kaže i piše drukčije jer trenutna joj učiteljica neke riječi totalno pogrešno izgovara, a djeca misle da treba tako.Kejn wrote:Ne bi me čudilo da žena ne zna matematiku objasniti jer sam sam imao iskustva sa takvim nastavnicima i profesorima tokom svog školovanja. Sjećam se jedne nastavnice engleskog u osnovnoj koja je Ghost (duh na engleskom) umjesto goust izgovarala kao gast.
Baš neki dan me pita za riječ: untidy. Ja vrlo dobro znam da se kaže /ʌnˈtaɪ.di/, odnosno antajdi (malo pogrešno ali teško je ovu prvu "kvakicu" napisati u tekstualnoj formi), ali njima je učiteljica rekla untidi i oni to memorisali, što je pogrešno.
- triconja
#83 Re: Zadatak iz mm 3.razred OŠ?
Moze za 800 maraka, sto ne bi mogao? Ti bi da ti strucnjaci predaju djeci za sicu?Kejn wrote:Meni neki profesor Engleskog koji untidy izgovara kao untidi ili ghost kao gast jednostavno ne može predavati djeci. To je po meni stavrno neki minimum minimuma.Mega Man X wrote:Upravo što ja moram svojoj sestri pokazivati i dokazivati da se kaže i piše drukčije jer trenutna joj učiteljica neke riječi totalno pogrešno izgovara, a djeca misle da treba tako.Kejn wrote:Ne bi me čudilo da žena ne zna matematiku objasniti jer sam sam imao iskustva sa takvim nastavnicima i profesorima tokom svog školovanja. Sjećam se jedne nastavnice engleskog u osnovnoj koja je Ghost (duh na engleskom) umjesto goust izgovarala kao gast.
- Dosadno mii
#84 Re: Zadatak iz mm 3.razred OŠ?
Vala ima i poglupe djece
Sad najednom profesori krivi za sve
-
nedims
#85 Re: Zadatak iz mm 3.razred OŠ?
Grijesis...nema glupe djece.Dosadno mii wrote:Vala ima i poglupe djece
- Cherry-Cherry
#86 Re: Zadatak iz mm 3.razred OŠ?
Ima kako nema. Sa mnom je išla u školu jedna djevojčica, glupa ko kanta. Sva djeca skontaju, ona ne. Uvijek na dopunskoj ostajala. Da je imala možda jedan bod manje na onim testovima za prvačiće, išla bi u neku drugu školu. I sad je do učiteljice...nedims wrote:Grijesis...nema glupe djece.Dosadno mii wrote:Vala ima i poglupe djece
-
golman
#87 Re: Zadatak iz mm 3.razred OŠ?
Black swan wrote:
![]()
![]()
![]()
kad se sjetim venea i onih "rješenja"
Čuveni Vene T. Bogoslavov,odlične su mu bile zbirke..
umro je prije 2 godine
- Bloo
- Globalna šefica
#88 Re: Zadatak iz mm 3.razred OŠ?
triconja wrote: Moze za 800 maraka, sto ne bi mogao? Ti bi da ti strucnjaci predaju djeci za sicu?