Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Fudo387

#76 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by Fudo387 »

muha_sa wrote:
Fudo387 wrote:Odose svi u pm.
ostat cu ja-da ugasim svjetlo
Nogom u salter opali.
Radosni na aparatima, odose ljudi iz Bosne.
Last December

#77 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by Last December »

Cifra kolika god da je manja je od realne jer se mnogi ne odjavljuju s biroa. Pričala mi moja doktorica koliko ih dođe da s eliječi na račun fonda kad dođu na odmor. Svi rade vani na crno pa tako nemaju nikakvo osiguranje tamo. Sad statistički ti ljudi nisu u inostranstvu ali oni su ipak fizički tamo i žive i rade, i najviše zarađenog novca i troše tamo i cilj im je da tamo i ostanu.

Ja sam uvjeren da radnika na crno vani ima koliko i prijavljenih. Kako god, cifra će samo da raste, kolika god da je, narod stari i izumire i vrlo vjerovatno da će do ozbiljne krize u privredi doći već za manje od 5 godina. Plate čisto sumnjam da će rasti u privredi jer je stanje neodrživo zbog nenormalnih poreza. Firme će se gasiti. Proizvodnja će se gasiti. Ovo šačica penzionera će preživljavati ko i dosad od dotacija iz dijaspore dok ne pomru i zadnji od njih.
jao_situacije

#78 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by jao_situacije »

Rizvan wrote:
Slažem se da je bilo popisano više ljudi, nego što ih je zaista tu, ali ovi podaci o iseljavanju nemaju veze sa popisom. Nisi me razumio, ja govorim o načinu na koji su došli do podatka o navodno 150 000 iseljenih, a to je na ovaj način....
U istraživanju Unije je učestvovalo 1.750 mjesnih zajednica, 82 opštiine, 104 lokalne nevladine organizacije (članice Unije) i 170 volontera.
Znači navodno hodali od sela do sela i ispitivali predsjednike mjesnih zajednica i lokalne nvo-ovce o broju iseljenih, sve bazirano na rekla - kazala, bez činjenica, dokaza.
nisam skonto..

:lol:
e jesu ga istražili svaka im čast
HAVANA

#79 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by HAVANA »

muha_sa wrote:
Fudo387 wrote:Odose svi u pm.
ostat cu ja-da ugasim svjetlo
Ne gasi,ne gumo mraka.
Maraschino

#80 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by Maraschino »

dobra tema sa dobrim potencijalom.
Fudo387

#82 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by Fudo387 »

Maraschino wrote:dobra tema sa dobrim potencijalom.
Bice ovdje svasta.
Muha hoce da gasi svjetlo, Havana neda. :lol:
PM72

#83 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by PM72 »

Ne mogu prežaliti što ne odložih pušku i pištolj u Kiseljaku,juna 1994,kad su meni i jaranu preko zajedničkih prijatelja nudili papire,prevoz i smještaj do Zagreba a za dalje bi nam drugi ljudi pomogli.Mi pomogli jednom njihovom prijatelju i htjeli nam vratiti uslugu...a ja jok,volim Bosnu,ne bih ostavio grad,roditelje,prijatelje,Bosnu... :zid:

Jebem li ti Alija pleme što me ubjedi i nafura da sam patriota ...
Ludzak

#84 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by Ludzak »

radostan dan wrote:
Ludzak wrote:
radostan dan wrote:
a da nećeš tito da ti vaskrsne, crvenkapice? i moše pijade?
Vaskrnuo je Alija pa je sjebao i Tita i državu.
ti si momak za sjeverne koreje, a ne za modernog svijeta ....zato i jesmo gdje smo, što vas je buljuk reptila i mutanata komunističkog perioda...
S. Koreja je naprednija od Bosne.
Mada je tvoje ponašanje pravo 'moderno'.
Maraschino

#85 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by Maraschino »

Fudo387 wrote:
Bice ovdje svasta.
LaHko se oni dogovore. Muha pice a HAVANA meze i tu su bere bere ALi zanimljiv okrsaj se desava izmedju @radosnog i @Ludzaka. Tu neJma ni ''zdravo ti'' a kamo li rakice na Drini.
Klasne razlike ocite. :D
radostan dan

#86 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by radostan dan »

Prpa.ba wrote:Komunizam i jeste djelimicno kriv za danasnje stanje nase ekonomije, nepostojanje privatnog kapitala, prakticno nepostojeca poslovna inteligencija, tradicionalna nepoduzetnost, iskljucenost obrazovnog sistema iz svih svjetskih tokova, pravni i poreski sistem prilagodjeni velikim socijalistickim uhljebljivarnicama umjesto malim i srednjim privatnim preduzecima, i tako dalje i tako blize. Nismo mi jedini, kompletna istocna europa je takva.
:thumbup:
i gora, ja bih rekao...
Maraschino

#87 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by Maraschino »

PM72 wrote:Ne mogu prežaliti što ne odložih pušku i pištolj u Kiseljaku,juna 1994,kad su meni i jaranu preko zajedničkih prijatelja nudili papire,prevoz i smještaj do Zagreba a za dalje bi nam drugi ljudi pomogli.Mi pomogli jednom njihovom prijatelju i htjeli nam vratiti uslugu...a ja jok,volim Bosnu,ne bih ostavio grad,roditelje,prijatelje,Bosnu... :zid:

Ovaj se pokajao. :roll:

Ja bi opet da me Alija zovne branio domovinu. :D
Last edited by Maraschino on 30/10/2017 20:06, edited 1 time in total.
meteorit135531

#88 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by meteorit135531 »

PM72 wrote:Ne mogu prežaliti što ne odložih pušku i pištolj u Kiseljaku,juna 1994,kad su meni i jaranu preko zajedničkih prijatelja nudili papire,prevoz i smještaj do Zagreba a za dalje bi nam drugi ljudi pomogli.Mi pomogli jednom njihovom prijatelju i htjeli nam vratiti uslugu...a ja jok,volim Bosnu,ne bih ostavio grad,roditelje,prijatelje,Bosnu... :zid:

Danasnje najvece BH patriote su ti se sa suncanim naocalima u junu 1993 slikale kod jedne fontane u manjem gradicu u Svedskoj, mala djecija kolica ispred, dok dole u kometarima pise: ma pobjeg'o sam od ratnog smrada ba
E onda idu slike ljiljana, slike AR BIH sa zlatnim macevima i stitom, sretan ti dan nezavisnosti moja domovino, slike Edina Dzeke i sedme muslimanske i tako :D

a u junu 1993 suncane naocale na glavi, i fotoaparat radi sve u sesnaes't. 8-) :bih: :bih: :bih:

Puna usta Bosne, samo vice: moje, moje, moje, ne dam nikome...
I tako, mnogi ljudi kao ti zale za nekim stvarima, drug moj. Zivio Svabo, kazem ja.
TRANCE

#89 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by TRANCE »

JThomas wrote:česi i slovaci nisu imali ni naš nivo sloboda u komunizmu, imali su mnogo manje, pa u tržišnoj ekonomiji sad ruše rekorde zaposlenosti. ali - nemaju ni sda, hdz i snsd...
A tek Estonci... 2004. imali prosječnu platu 466 eura bruto, a danas 1242 eura. Naši nažalost nisu pametni ni da prepišu ekonomsko uređenje od država koje su startale u kapitalizam iz slične situacije, a danas su generacijama ispred nas.
Fudo387

#90 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by Fudo387 »

Maraschino wrote:
Fudo387 wrote:
Bice ovdje svasta.
LaHko se oni dogovore. Muha pice a HAVANA meze i tu su bere bere ALi zanimljiv okrsaj se desava izmedju @radosnog i @Ludzaka. Tu neJma ni ''zdravo ti'' a kamo li rakice na Drini.
Klasne razlike ocite. :D
U taj drugi sukob se ne bih mijesao, mislim da smo na dobitku koji god zagine. :D
Maraschino

#91 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by Maraschino »

Fudo387 wrote: U taj drugi sukob se ne bih mijesao, mislim da smo na dobitku koji god zagine. :D
plasim se za brvno. :D
muha_sa

#92 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by muha_sa »

Fudo387

#93 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by Fudo387 »

muha pomanje, gadjacete insomnia flasom, znas kako su francuzi nezgodni kad popiju. :D
PM72

#94 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by PM72 »

Maraschino wrote:

Ovaj se pokajao. :roll:

Ja bi opet da me Alija zovne branio domovinu. :D
Jedino ako me on lično pozove :lol: a za sve druge opcije,tipa da streljam prvih 100 u SDA sam - dobrovoljac.
mirsek

#95 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by mirsek »

Rizvan wrote:
Znači navodno hodali od sela do sela i ispitivali predsjednike mjesnih zajednica i lokalne nvo-ovce o broju iseljenih, sve bazirano na rekla - kazala, bez činjenica, dokaza.
U MZ se ljudi mogu prijavljivati i odjavljivati i vaditi potvrde o stanovanju na tom podrucju i to je odvojeno od CIPS-a.
Sve se to evidentira crno na bijelo, nikakve rekla kazala price i intervjui.
muha_sa

#96 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by muha_sa »

Fudo387 wrote:muha pomanje, gadjacete insomnia flasom, znas kako su francuzi nezgodni kad popiju. :D
fataj se ramUnike a Havana tambure pa da opletemo onu našu domoljubnu
Fudo387

#97 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by Fudo387 »

osevapili bi se da su te umlatili.
mirsek

#98 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by mirsek »

radostan dan wrote:
Ludzak wrote:
radostan dan wrote:
a da nećeš tito da ti vaskrsne, crvenkapice? i moše pijade?
Vaskrnuo je Alija pa je sjebao i Tita i državu.
ti si momak za sjeverne koreje, a ne za modernog svijeta ....zato i jesmo gdje smo, što vas je buljuk reptila i mutanata komunističkog perioda...
Treba li ukinuti RS i entitete i da svi zivimo demokratski sa svim gradjanskim pravima i slobodama i neka nam EU i medjunarodna zajednica bude nadzorini organ na tom putu ??
PM72

#99 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by PM72 »

Fudo387 wrote:

osevapili bi se da su te umlatili.
Sunce te grijalo - ko krticu! :kiss:
Gojeni H

#100 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi

Post by Gojeni H »

muha_sa wrote:
Ludzak wrote:
radostan dan wrote:evo ga još jedna komunjara, što bi bajde guzici...
Olizao si Bakirovu guzicu i uhljebio te, a ti ovamo pametuješ o državi. Čim ti rečenice započinješ sa spominjanjem komunjara, očito da ti SDA programira mozak. A ljudi ne žele da im takvi kao ti krojiš sudbinu, i zato odlaze iz ove države. Jasno kao dan.
I u svim normalnim državama radnik je zaštićen. I u svim normalnim državama država pomaže pri zapošljavanju. I zašto da ne idu? Daj mi navedi jedan jedini razlog...
:thumbup:

nek si mu reko--malo malo na komunjare :-) SDA-ovac
+1

Zna se da Radosni vozi svojim autom nene do glasackog mjesta da glasaju za SDA. Zna se i da klanja dzumu sa opstinarima, a piva dusa ... I sad hajruje

LuDZak :thumbup:
Post Reply