Kandidati po Avazovom sportu.
Radomir Antić
Amar Osim
Sergej Barbarez
Faruk Hadžibegić
Moderators: Charuga, Tomahawk11
O cemu ti majke tiStari wrote:Mehmed je bio dva mandata imao je šansu imao je i popravni ... oko neminovnosti njegovog odlaska smo mislim svi, neovisno o kome se radi, tako dirljivo složni da tu neke duže šuplje priče ne bi trebalo biti.
O nasljedniku kad se radi tu mišljenja nisu tako suglasna naravno ... trebao bi nakon 20 godina jednom biti i srbin pravoslavac i nazovite to kako vam drago.
Koga ima na tržištu da ispunjava taj preduvjet? ... Oni kojih se ja sjećam su vjerovatno ...ako ne pomrli a onda zasigurno u poznom životnom dobu da bi bili upotrebljivi.
Treba imati na umu da idemo u susret periodu vrlo drastične smjene generacija u timu ...smjene koja će vjerovatno sa sobom povući i period rezultatske stagnacije.
Ako bi se htjelo napraviti nešto ... nešto super...nešto potpuno drugačije od svega dosadašnjeg ...nesto poput letećeg cirkusa monti pajtona...nešto što bi nam se svima svidjelo....nešto što bi svjetsku javnost (barem privremeno) ponovo zainteresovalo za nas / makar indirektno. Nešto što bi bilo do jajnika kako god okreneš...makar možda na terenu i nebi funkcionisalo najbolje.
Pošaljite delegaciju i razgovarajte sa Zlajom Ibrahimovićem ...jeste ...on nema škole...zajeban je...možda je i šupak...nema trenerskog iskustva....ali ipak pertla na njegovim cipelama je vrijednija od vas sviju skupa ...dakle ... evo ako vam treba prevodilac na Švedski ja ću za gajret ...uzmite moju dnevnicu u dobrotvorne svrhe ili kao otpremninu za Mehmeda.
To bi bilo najbolje što ste ikad uradili svi vi zajedno u upravi ...još od onog dana kad su vam majke defitivno odlučile ne abortirati.
Mislim da će iskoristiti Barbareza ako prihvati. Raja ga gotivi samim time i savez će da poraste u očima običnog navijača...ono klasična razmišljanja ubleha iz saveza....daj da nas ne diraju...Logovan wrote:Izgleda ništa od ostanka Baždarevića.
Kandidati po Avazovom sportu.![]()
Radomir Antić
Amar Osim
Sergej Barbarez
Faruk Hadžibegić
Barbarez trenutno radi u HSVu tako da sumnjam da će biti zainteresovan za reprezentaciju.O'zone wrote:Mislim da će iskoristiti Barbareza ako prihvati. Raja ga gotivi samim time i savez će da poraste u očima običnog navijača...ono klasična razmišljanja ubleha iz saveza....daj da nas ne diraju...Logovan wrote:Izgleda ništa od ostanka Baždarevića.
Radomir Antić
Amar Osim
Sergej Barbarez
Faruk Hadžibegić
Nisam znao da je zaposlen u HSV. Sta radi tamo? Mislim da kakvu god funkciju tamo ima, da je pozicija selektora BiH mnogo, mnogo primamljivija.peepeep wrote:Barbarez trenutno radi u HSVu tako da sumnjam da će biti zainteresovan za reprezentaciju.O'zone wrote:Mislim da će iskoristiti Barbareza ako prihvati. Raja ga gotivi samim time i savez će da poraste u očima običnog navijača...ono klasična razmišljanja ubleha iz saveza....daj da nas ne diraju...Logovan wrote:Izgleda ništa od ostanka Baždarevića.
Radomir Antić
Amar Osim
Sergej Barbarez
Faruk Hadžibegić
Nisam njegov fiškal , ali kako sam ja to pročitao Stari piše o načinu biranja selektora/izbornika NSBiH , o pojedincima u savezu koji ne samo da ne trebaju biti tu gdje jesu , već da se nisu nikako trebali pojaviti na ovom dunjaluku.O cemu ti majke ti
Radomir Antić ima najbolje ubjedljivo reference od nabrojanih. Ima najbolje reference od bilo kojeg selektora kojeg smo imali do sada.Logovan wrote:Izgleda ništa od ostanka Baždarevića.
Radomir Antić
Amar Osim
Sergej Barbarez
Faruk Hadžibegić
clan upravnog odboraPoint. wrote:Nisam znao da je zaposlen u HSV. Sta radi tamo? Mislim da kakvu god funkciju tamo ima, da je pozicija selektora BiH mnogo, mnogo primamljivija.
Pa život je, jebi ga, jedan izazov. Možeš život provesti u kući sadeći cvijeće i nikada se ne izlažući riziku a možeš ga provesti na način da se boriš kroz njega, ponekad padajući, ponekad se uzdižući. Oba su izbora legitmna.cyprus wrote:Još jednom - ja bi Barbareza puno više volio pamtiti kao igračku legendu, nego kao popljuvanog selektora...
Jer vođenje naše reprezentacije je Sizifov posao, samo u malo drugačijem kontekstu... Moš ti gurat onaj kamen koliko god visoko, kad-tad će on krenut nizbrdo... A onda će ti svi zaboraviti dokle si ga dogurao, pamtiće se samo neslavan kraj, proglasit će te debilom i najebat ti se matere...
Ja Barbarezu to ne želim. Čudi me da palermo želi...
Ovo nije tačno.palermo wrote:
Pa život je, jebi ga, jedan izazov. Možeš život provesti u kući sadeći cvijeće i nikada se ne izlažući riziku a možeš ga provesti na način da se boriš kroz njega, ponekad padajući, ponekad se uzdižući. Oba su izbora legitmna.
Ako se Sergej ne boji izazova, ko sam ja da mu kažem nemoj.
I da ne pišem dva posta da i dnevnom spavaču odgovorim, i Pape i Meša su otjerani govnjivim motkama sa razlogom (doduše, ovaj potonji još nije). Meša zbog pokazane krajnje nestručnosti (al zaista), Pape zbog nepotizma i stavljanja uskih familijarnih interesa ispred države, naroda čak i svoga posla. Ako bi kod Sergeja isti razlozi bili za tjeranje, jebi ga druže.......mislim, nije da i Pape i Meša to nisu zaslužili.
Pazi, uzimanje naše reprezentacije nije izazov... Izazov podrazumijeva da postoji kakva-takva šansa da ćeš uspjet i da će ti uspjeh biti priznat...palermo wrote:Pa život je, jebi ga, jedan izazov. Možeš život provesti u kući sadeći cvijeće i nikada se ne izlažući riziku a možeš ga provesti na način da se boriš kroz njega, ponekad padajući, ponekad se uzdižući. Oba su izbora legitmna.cyprus wrote:Još jednom - ja bi Barbareza puno više volio pamtiti kao igračku legendu, nego kao popljuvanog selektora...
Jer vođenje naše reprezentacije je Sizifov posao, samo u malo drugačijem kontekstu... Moš ti gurat onaj kamen koliko god visoko, kad-tad će on krenut nizbrdo... A onda će ti svi zaboraviti dokle si ga dogurao, pamtiće se samo neslavan kraj, proglasit će te debilom i najebat ti se matere...
I da ne pišem dva posta da i dnevnom spavaču odgovorim, i Pape i Meša su otjerani govnjivim motkama sa razlogom (doduše, ovaj potonji još nije). Meša zbog pokazane krajnje nestručnosti (al zaista), Pape zbog nepotizma i stavljanja uskih familijarnih interesa ispred države, naroda čak i svoga posla. Ako bi kod Sergeja isti razlozi bili za tjeranje, jebi ga druže.......mislim, nije da i Pape i Meša to nisu zaslužili.
I njemu je , između ostalog, prvenstveno Kipar presudio.Ovo nije tačno.
Niko ga nije zbog ovog otjerao.
niko od ponuđenih nije dobar izbor. nažalost, ali tako je. jedini antić ima iskustva i provjeren je, ali je teški četnik.Logovan wrote:Izgleda ništa od ostanka Baždarevića.
Radomir Antić
Amar Osim
Sergej Barbarez
Faruk Hadžibegić
Ne mislim drug moj da je to baš tako. I Pape i Meša su mogli sačuvati digniotet sebe i pored loših rezultata koji moraju kad tad doći. Da je Meša poslije Belgije kada smo izgubili sve šanse istupio o rekao, ljudi odlazim, hvala vam svima koji ste mi pomagali, hvala i onima koji su me napadali, nisam uspio i red je da odem, možda bi ga zapamtili kao gospodina čovjeka. nažalost i on i Pape su se pokazali kao ljudi kojima je važnija marka od ličnog ugleda i dostojanstva.cyprus wrote:Još jednom - ja bi Barbareza puno više volio pamtiti kao igračku legendu, nego kao popljuvanog selektora...
Jer vođenje naše reprezentacije je Sizifov posao, samo u malo drugačijem kontekstu... Moš ti gurat onaj kamen koliko god visoko, kad-tad će on krenut nizbrdo... A onda će ti svi zaboraviti dokle si ga dogurao, pamtiće se samo neslavan kraj, proglasit će te debilom, reći da si đubre i šupak i najebat ti se matere...
manijak1 wrote:I njemu je , između ostalog, prvenstveno Kipar presudio.Ovo nije tačno.
Slažem se, nije tačno. Razlog su loši rezultati, moglo je u reprezentaciji igrati 11 Papetovih rođaka, da je ona pobjeđivala niko ne bi ništa rekao.Tomahawk11 wrote:Ovo nije tačno.palermo wrote:
Pa život je, jebi ga, jedan izazov. Možeš život provesti u kući sadeći cvijeće i nikada se ne izlažući riziku a možeš ga provesti na način da se boriš kroz njega, ponekad padajući, ponekad se uzdižući. Oba su izbora legitmna.
Ma jok. Tako smo svi i posle susica razmisljali pa izabrase mesu. Prije ce biti da se oni boje barbareza.O'zone wrote:Mislim da će iskoristiti Barbareza ako prihvati. Raja ga gotivi samim time i savez će da poraste u očima običnog navijača...ono klasična razmišljanja ubleha iz saveza....daj da nas ne diraju...Logovan wrote:Izgleda ništa od ostanka Baždarevića.
Radomir Antić
Amar Osim
Sergej Barbarez
Faruk Hadžibegić
Jest ovo što navodiš je većinom istina ...samo se za Mišu Smajlovića nemogu sjetiti šta su mu govorili .... dijelom zbog toga što sam se učlanio ovdje na forum nešto kratko nakon što on više nije bio selektor .... a dijelom i zbog toga što je u vrijeme kad on jeste bio selektor ovaj forum jako malo ljudi upste posjećivalo. Mišin mandat se odigravao u doba AltaViste, Napstera, BolChata, reptila, gmazova mumificiranih metuzalemaDaysleepeR wrote:Barbarez je najgori izbor, ako ga izaberu biće ispraćen govnjivom motkom.
Od legende postaće karikatura, kao i svaki selektor osim valjda jedino Ćire i Muzurovića.
Pape je postao Papke, Meša je postao Gargamel ili pacovska faca, Baka alkos, Mišo Smajlović šta već...