Novi stadion

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Charuga
Globalni moderator

#76 Re: Novi stadion

Post by Charuga »

doff wrote:Ne znam što se svako malo spominje kako je savez ulagao u BP. Kakav crni savez, pa oni samo znaju trošit pare po privatnim hotelima umjesto da pripreme odrađuju u trening centru, kojeg opet nisu oni gradili ali im je besplatan.

Savez je jedino u BP uložio LCD i videonadzor ali po pola sa Gradom, ali su za uzvrat dobili BP besplatno na korištenje u narednih 10 godina.

Najviše u BP je uložio Grad, nešto malo kanton i UEFA refletkore. Savez je samo hajrovo od BP.

Da su ljudi u savezu normalni, kao što nisu, svake godine bi pogurali po jedan stadion, ali siključivo one koji već ulažu u njega, a ne da neko sjedi skrštenih ruku i čeka tu neku sadaku. Al neka, imaju oni na šta pare trošit.
Isto kao što se svako malo spominje da je savez uložio u rekonstrukciju Grbavice, a oni uložili samo u reflektore.

Što se mene tiče, ne moraju više ni feninga ...
edo_79

#77 Re: Novi stadion

Post by edo_79 »

bjelave wrote:
edo_79 wrote:
karanana wrote:da se pare nisu bacale u beskorisni trening centar u zenici, da se nisu dali milioni samo na travnjak u zenici, da se nije kupila beskorisna zgrada, da se premija od odlaska na svjetsko sacuvala i da je bio neko pismen i ko barem zna pricat engleski (osim slavice) pa da ode malo moliti uefu za kakvu sadaku, mozda se sada na kontu vec moglo imat 20 miliona sa cime bi se mozda i moglo pricati o nekom novom stadionu. ali sve sto se radilo i radi nikada nije i nece biti dio sportske nego politicke i kokosarske price, gdje oprati i maznuti koju hiljadu.
Jarane Zenica je CAMP NOU za Grbavicu od subote prema tome nemoj bezze šupljirati .... BIlino polje ima TEREN za razliku od Grbavice koja ima krompirište....

Ja jednostavno nemogu shvatiti taj mentalni sklop i toliki trud da SVE AMA BAŠ SVE mora bit u Sarajevu? Jeste vi to bogom dati da sve mora biti u Sarajevu?? De ljudi skontajte se malo ....
Nema veze sa Sarajevom kako se povrsno smatra. Ovdje su jednostavno mafijasi iz saveza napravili deal sa istim takvim iz zelje. Potonjim je u interesu da im Savez svojim novcima finasira gradnju stadiona. A ovim iz Saveza je stavljeno do znanja da ni oni takodjer nece ostati kratkih rukava.
Nije rijec o nikakvoj ''prijestolnickoj'' aroganciji vec klasicnom kriminalu.
Ako je tako prijatelju moj ... onda se izvinjavam najiskrenije, jer nema mi smisla nikako sad, eto shvati moje logično razmišljanje, zar nije lakše uložiti manje sredstava u BP i proširiti kapacitet stadiona da bar jednom imamo nešto kako treba, ili nalupati dva, tri, pet ili ko zna koliko više puta da praviš ili novi stadion, ili da radiš OGROMNU rekonstrukciju kako bi u konačnici dobio opet neko prelazno rješenje.....

Doduše kakvu situaciju trenutno imamo i u savezu i u repki, nismo bolje ni zaslužili ....
Tomahawk11
Globalni moderator

#78 Re: Novi stadion

Post by Tomahawk11 »

Kakav savez, pa oni nisu u stanju lopte kupiti kako treba, a vi bi da stadione prave...
edo_79

#79 Re: Novi stadion

Post by edo_79 »

Charuga wrote:
doff wrote:Ne znam što se svako malo spominje kako je savez ulagao u BP. Kakav crni savez, pa oni samo znaju trošit pare po privatnim hotelima umjesto da pripreme odrađuju u trening centru, kojeg opet nisu oni gradili ali im je besplatan.

Savez je jedino u BP uložio LCD i videonadzor ali po pola sa Gradom, ali su za uzvrat dobili BP besplatno na korištenje u narednih 10 godina.

Najviše u BP je uložio Grad, nešto malo kanton i UEFA refletkore. Savez je samo hajrovo od BP.

Da su ljudi u savezu normalni, kao što nisu, svake godine bi pogurali po jedan stadion, ali siključivo one koji već ulažu u njega, a ne da neko sjedi skrštenih ruku i čeka tu neku sadaku. Al neka, imaju oni na šta pare trošit.
Isto kao što se svako malo spominje da je savez uložio u rekonstrukciju Grbavice, a oni uložili samo u reflektore.

Što se mene tiče, ne moraju više ni feninga ...
Najžalosnije je drug moj, ako pogledaš koliko je klub uložio u Grbavicu (ti to bolje znaš od mene) Savez bi sad da se kiti time što je stavio par sijalica ...... Nisko je to i govori o tome koliko Savez cijeni FK Željezničar, ništa im nije sveto samo da oni poene pokupe kao oni nešto ovo ono ....
DaysleepeR

#80 Re: Novi stadion

Post by DaysleepeR »

Charuga wrote:"Avaz saznaje" ... :mrgreen:

Nemoj mi reci da vjeruješ tekstovima iz Avaza? Pa toliko je toga do sada "Avaz saznao", a ni 50% nije bila istina.

Ovakva Grbavica ne ispunjava uslove i ne treba da se igra na njoj. Ako se nekada uradi teren (prava rekonstrukcija), naprave jug i zapad, neki veći parking, onda može, ali za sada ništa od toga.
pa kod nas se sve ovako i završava, zakukuljeno, zamumuljeno, privatnim relacijama po kafanama, neće niko ništa zvanično reći, samo eto onako samo od sebe bude
Charuga
Globalni moderator

#81 Re: Novi stadion

Post by Charuga »

Tomahawk11 wrote:Kakav savez, pa oni nisu u stanju lopte kupiti kako treba, a vi bi da stadione prave...
:thumbup:
bjelave

#82 Re: Novi stadion

Post by bjelave »

[quote="edo_79"]

.
Last edited by bjelave on 09/10/2017 10:32, edited 1 time in total.
bjelave

#83 Re: Novi stadion

Post by bjelave »

bjelave wrote:
edo_79 wrote:
Ako je tako prijatelju moj ... onda se izvinjavam najiskrenije, jer nema mi smisla nikako sad, eto shvati moje logično razmišljanje, zar nije lakše uložiti manje sredstava u BP i proširiti kapacitet stadiona da bar jednom imamo nešto kako treba, ili nalupati dva, tri, pet ili ko zna koliko više puta da praviš ili novi stadion, ili da radiš OGROMNU rekonstrukciju kako bi u konačnici dobio opet neko prelazno rješenje.....

Doduše kakvu situaciju trenutno imamo i u savezu i u repki, nismo bolje ni zaslužili ....
Naravno da je lakse osposobiti BP koje je u poredjenju sa Grbavicom vec sad respektabilan fudbalski stadion. BP uz mala ulaganja bi moglo biti jako dobro rjesenje. I ovakvo, kakvo je, puno bolje od Grbavica.
Medjutim, ovdje se radi o kriminalu, o spregi ljudi iz saveza sa onim iz zelje, i njihovom zajednickom rastaljivanju. AKo pratis PL tu spregu i sjajnu ''suradnju'' si vec mogao vidjeti u drugim oblicima. Da sad ne sirim pricu.
A tome medijsku podrsku daje cijeli niz medija koji su svakako na kazanu kod zelje i Saveza.
Ne radi se o tome da ce savez nesto znacajno ulagati ali ovim iz zelje je strategija da natjeraju drzavne institucije, od Opcine, kantona, telecome itd da ulazu pare u grbavicu jer to je novo zmajevo gnijezdo.
Pravi se takva atmosfera.
wickerman

#84 Re: Novi stadion

Post by wickerman »

Grean wrote:
Znaci rezon glup meni, Juventusu, mnogim ekipama u Evropi koje su vodile borbu sa nadleznima da im ne grade predimenzionirane stadione pa cak i prijetile da nece igrati na istim (tipa stadion ce biti za fudbalski klub ali i druge manifestacije pa grad hoce da udupla kapacitet ali klubovi se bune).

Pratim ovo sirom Evrope jer me tema interesuje i vrijeme megalomanskih projekata je davno proslo. Svi se trude da imaju atmosferu, svi se trude da nema praznih stolica na vecini utakmica, niko ne pravi kapacitet za utakmicu koja se odigra jednom u deset godina.

Jedini koji se drze furke "za svakog ko dodje treba biti mjesta" je Barselona ali to je izuzetak koji potvrdjuje pravilo.

A da bih ti slikovito pokazao koliko je fula razmisljanje kojim se ti vodis najbolji primjer je Juventus i razlog sto nisu ni pomislili da kod izgradnje novog stadiona naprave gresku kao sto je grad napravio sa Del Alpijem

Image

Del Alpi, kapacitet 69.000. Ovako im je izgledalo i na najjacim utakmicama

Image

Juventus stadion´, kapacitet 41.000, ovako je skoro na svakoj utakmici

Roma je jedan od primjera gdje je prevelik kapacitet problem za klub. Dodje ih 30-40 hiljada i izgleda kao polunapusten.
Bezbeli nego jeste, poredis klub koji svake sedmice igra 1-2 utakmice kuci, sa reprezentacijom koja igra svakih pola godine. Dajes neka svoja licna misljenja i predstavljas ih kao uvjete UEFA, a u biti ona nisu nista vise nego jedno misljenje, kao atletska staza, nagib, gušenje reprezentacije, predimenzioniranost(koji kurac ovo znaci), predstavljas 5000 kao poluprazan stadion. Halo, 5000 kao problem pa mislim sta da ti neko kaze na to.
Ne znam samo koji kurac petljas FKS kad ga ja ni jednom nisam spoemuo, valjda da dobijes na svojoj tankoj argumentaciji.

Nevezano za temu, bio si vjerovatno na utakmici FKS - Dynamo Kiev pa jel to smatras polupraznim stadionom jer je otprilike bio isti broj gledalaca.
doff

#85 Re: Novi stadion

Post by doff »

bjelave wrote:Ne radi se o tome da ce savez nesto znacajno ulagati ali ovim iz zelje je strategija da natjeraju drzavne institucije, od Opcine, kantona, telecome itd da ulazu pare u grbavicu jer to je novo zmajevo gnijezdo.
Pravi se takva atmosfera.

:D

Image
Dr. Kuca

#86 Re: Novi stadion

Post by Dr. Kuca »

Oprali pare na grbavici.
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#87 Re: Novi stadion

Post by parappa »

Charuga wrote:
Tomahawk11 wrote:Kakav savez, pa oni nisu u stanju lopte kupiti kako treba, a vi bi da stadione prave...
:thumbup:
gdje su milioni od nastupa repke u brazilu?

nek se uradi "samo" drenaza na grbavici... ostalo je ok (za nase uslove)
a zeljo nek pravi tribine i natkriva... svakako sebi gradi.

ako ikad bude nesto od bordo arene moze repka i tu igrati... ali i tu ce savez da se prislepa ko parazit. nece ni marke dati
Cossack

#88 Re: Novi stadion

Post by Cossack »

Trenutna Grbavica je bruka za reprezentaciju naše države i to je činjenica. Niti jedna tribina nije ista, teren je katastrofa, zapad više liči na golubarnik a ne VIP ložu... ALI repka treba igrati u Sarajevu i na Nogometnom savezu je da to omogući a da se pri tome ne brukamo svi zajedno. Najrealnija opcija je sređivanje Grbavice (izgradnja juga i zapada, te normalan teren) i na tome se pod hitno mora odmah raditi.
Warashii

#89 Re: Novi stadion

Post by Warashii »

Cossack wrote:Trenutna Grbavica je bruka za reprezentaciju naše države i to je činjenica. Niti jedna tribina nije ista, teren je katastrofa, zapad više liči na golubarnik a ne VIP ložu... ALI repka treba igrati u Sarajevu i na Nogometnom savezu je da to omogući a da se pri tome ne brukamo svi zajedno. Najrealnija opcija je sređivanje Grbavice (izgradnja juga i zapada, te normalan teren) i na tome se pod hitno mora odmah raditi.
Evo sad će oni, samo da doruckuju.
Grean

#90 Re: Novi stadion

Post by Grean »

wickerman wrote: Bezbeli nego jeste, poredis klub koji svake sedmice igra 1-2 utakmice kuci, sa reprezentacijom koja igra svakih pola godine. Dajes neka svoja licna misljenja i predstavljas ih kao uvjete UEFA, a u biti ona nisu nista vise nego jedno misljenje, kao atletska staza, nagib, gušenje reprezentacije, predimenzioniranost (koji kurac ovo znaci), predstavljas 5000 kao poluprazan stadion. Halo, 5000 kao problem pa mislim sta da ti neko kaze na to.
Ne znam samo koji kurac petljas FKS kad ga ja ni jednom nisam spoemuo, valjda da dobijes na svojoj tankoj argumentaciji.

Nevezano za temu, bio si vjerovatno na utakmici FKS - Dynamo Kiev pa jel to smatras polupraznim stadionom jer je otprilike bio isti broj gledalaca
Pa upravo sa ovim sto ti pises dajes argumente mojoj tvrdnji.

Znaci po tebi treba graditi mega stadion da bi ga reprezentacija napunila jednom godisnje (a i ovo je pitanje jer vec rekoh da ga nije napunila ni za Francusku) ili Sarajevo jednom kad igra sa Dinamom iz Kijeva? To su upravo rezoni za koje kazem da generalo svi izbjegavaju kada prave stadione, bar u danasnje vrijeme.

I kakvo ti je pitanje sta znaci predimenzioniranost? Valjda sama rijec govori sta znaci, da je nesto napravljeno vece nego sto su potrebe. A Sarajevo petljam jer je to klub koji treba da igra na tom stadionu pa taj kapacitet se najvise i tice kluba, ako pricamo o Kosevu.
edo_79

#91 Re: Novi stadion

Post by edo_79 »

Cossack wrote:Trenutna Grbavica je bruka za reprezentaciju naše države i to je činjenica. Niti jedna tribina nije ista, teren je katastrofa, zapad više liči na golubarnik a ne VIP ložu... ALI repka treba igrati u Sarajevu i na Nogometnom savezu je da to omogući a da se pri tome ne brukamo svi zajedno. Najrealnija opcija je sređivanje Grbavice (izgradnja juga i zapada, te normalan teren) i na tome se pod hitno mora odmah raditi.
Zašto?
muha_sa

#92 Re: Novi stadion

Post by muha_sa »

edo_79 wrote:
Zašto?
staS ti ovdje :? :-)

fataj se kuhinje :lol:
condy

#93 Re: Novi stadion

Post by condy »

Dogradnja Bilinog polja sada nije izvjesna opcija. U Zenici se promijenilo rukovodstvo grada. Rahmetli gradonačelnik Smajlović, je najviše gurao rekonstrukciju stadiona, i on je najvažniji za sve što se uradilo, da je on poživio onda bi bilo izvjesno i proširenje stadiona za potrebe reprezentacije. Čovjek je dosta toga izgradio u gradu za svog mandata, pogotovo sportske objekte u gradu. Iako su klubovi ostali zapušteni i u dugovima.

Sad je gradonačelnik Fuad Kasumović, koji neće uložit ni marke u taj stadion. Njega sport uopće ne interesuje, toliko je koristio Čelik u predizborne svrhe a sad je i sa njima zakuho. Njega interesuje politika i samopromocija. On se bavi glupostima, nema podršku gradskog vijeća, smicalice prave jedni drugima, bave se lažnim fb profilima i baštama objekata i sličnim glupostima. Sve je stalo, ništa se ne ulaže, tako da ne vidim i ko bi sada proširivao BP. Savez sigurno neće, tako da ništa ni od toga.
supercali

#94 Re: Novi stadion

Post by supercali »

SSemir wrote: Ne radi se o tome, procitaj sta sam pisao.
I kad se vec toga hvatas. Fifa nije rekla 5 000 vec 5% ukupnog kapaciteta, sto je u slucaju koseva negdje oko 1500 a ne 5000
Sasvim nebitno je li 1500 ili 5000 mora ostati prazno
edo_79

#95 Re: Novi stadion

Post by edo_79 »

condy wrote:Dogradnja Bilinog polja sada nije izvjesna opcija. U Zenici se promijenilo rukovodstvo grada. Rahmetli gradonačelnik Smajlović, je najviše gurao rekonstrukciju stadiona, i on je najvažniji za sve što se uradilo, da je on poživio onda bi bilo izvjesno i proširenje stadiona za potrebe reprezentacije. Čovjek je dosta toga izgradio u gradu za svog mandata, pogotovo sportske objekte u gradu. Iako su klubovi ostali zapušteni i u dugovima.

Sad je gradonačelnik Fuad Kasumović, koji neće uložit ni marke u taj stadion. Njega sport uopće ne interesuje, toliko je koristio Čelik u predizborne svrhe a sad je i sa njima zakuho. Njega interesuje politika i samopromocija. On se bavi glupostima, nema podršku gradskog vijeća, smicalice prave jedni drugima, bave se lažnim fb profilima i baštama objekata i sličnim glupostima. Sve je stalo, ništa se ne ulaže, tako da ne vidim i ko bi sada proširivao BP. Savez sigurno neće, tako da ništa ni od toga.
Vratite repku na BP pa ćeš vidjeti ko će proširivati
Logovan

#96 Re: Novi stadion

Post by Logovan »

Nešto najpametnije što je napisano na temi. :mrgreen:
turbofolk

#97 Re: Novi stadion

Post by turbofolk »

Da se pitam ja bih ... :D

Sredio Olimpijski stadion Koševo, na način da se poruši dio zapadne tribine, odnosno nekoliko cijelih redova tribina (do 10 možda i više) na vrhu zapada, i krajevi juga i sjevera prema zapadu. Smanjio bih mu kapacitet za nekih 5-6 hiljada. Na tom dijelu gdje bi bile porušene tribine bih pripremio teren za postavljanje krovne konstrukcije i smjestio sve potrebne prostorije koje su potrebne za dobijanje licence za IV kategoriju prema FIFA propisima. Ako fali prostora nešto od tih potrebnih prostorija bih prebacio na vrh istoka.
Sve stolice na stadionu bi trebalo skinuti i uraditi sanaciju i bojenje betonskih površina tribina. Vratiti stolice na jug i sjever, a na istok i zapad postaviti nove stolice sa naslonom, na preklop. Zamjeniti sve ograde na tribinama. Promjeniti atletsku stazu i obezbejditi sve elemente zaštite iste, od svih atmosferskih uticaja. Uraditi novi teren u svemu prema FIFA propisima.
Zelene površine između tribina popuniti tribinama a na vrhu bi trebalo pripremiti temeljnu konstrukciju za krov.
Natkriti sve tribine osim južne koja bi bila gostujuća - čitava.
Ovo je naravno prevelik zalogaj za grad , kanton i federaciju i koštalo bi sigurno desetine miliona KM. Pitanje je onda zašto ne graditi nov stadion. Pa zato što se sa cifrom od 30 miliona Eura može izgraditi stadion kapciteta 16-18 hiljada, a to nam je očito premalo kako pročitah u komentarima iznad.
Da sam neko ko je nadležan za stadion značajno bih mu povećo cijenu korištenja. Svako oštećenje istog bih fakturiso timu koji ga koristi, pa taman to bilo i Sarajevo za koje navijam.
Inače Sarajevu od srca želim da sebi izgradi stadion koji će biti isključivo fudbalski sa kapacitetom do 18.000.

Eto.. Puste želje pusti snovi :)
avenija

#98 Re: Novi stadion

Post by avenija »

condy

#99 Re: Novi stadion

Post by condy »

edo_79 wrote:
condy wrote:Dogradnja Bilinog polja sada nije izvjesna opcija. U Zenici se promijenilo rukovodstvo grada. Rahmetli gradonačelnik Smajlović, je najviše gurao rekonstrukciju stadiona, i on je najvažniji za sve što se uradilo, da je on poživio onda bi bilo izvjesno i proširenje stadiona za potrebe reprezentacije. Čovjek je dosta toga izgradio u gradu za svog mandata, pogotovo sportske objekte u gradu. Iako su klubovi ostali zapušteni i u dugovima.

Vratite repku na BP pa ćeš vidjeti ko će proširivati

Dosadio mi je krkanjac na stadionu i oko stadiona, u gradu, roštilji po gradu na trotoarima i sl, tako da nemam ništa protiv ako može da se igra i u Sarajevu :D

Više bi volio, da Čelik ne potone i da stane na noge, poput Želje ili Zrinjskog, da bude organizovan klub i da ima neke razultate...sramota u kakvom je stanju sport u gradu :)
Altsa

#100 Re: Novi stadion

Post by Altsa »

Svakako da ne treba praviti novi stadion, a i nema se od cega. postojece renovirati i dograditi. Grbavica to sigurno nije. U Koševo jedino treba uloziti i sredit ga da lici na pravi stadion. svakako je drzavni nije vlasnistvo FK Sarajeva i to je sasvim normalno a ne ispunjaviti mokre snove FKŽ. Kosevo preuredeno ostaje na koristenje gradu, kantonu i drzavi.
Post Reply