Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#76 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
Ako su crema Ronaldo, Maradona, Messi, CR, Zidane....onda nije.
- Tito_i_Partija
#77 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
Ova tema me podsjeti na onaj vic gdje je orgija u mraku, ne zna se ko koga stema, a jedan tip pali svjetla jer mu je krivo sto vec treci put zaredom pusi.Tomahawk11 wrote:Jel sad boljeTito_i_Partija wrote:Neko je izkasapio temu, pa je pretvorio u novu, ne zna se vise ni gdje joj je pocetak, a gdje kraj. Tomo, de malo lakse s tim makazicama, jebem mu misa.
Dobro je hajde, ne diraj nista vise.
-
LeTalek
#78 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
animals wrote:Da, i jedan Modric da je otisao u Romu, nikad ne bi osvojio CL..Tomahawk11 wrote:Jer je fudbal timska igra.animals wrote: biti bolji, ne znaci i uspjesniji..
ali treba otici u Real..i biti nezamjenjiv toliko godina..
Poenta citave price..
Ovo "nije imao srece", "splet okolnosti", "najbolji je, al' ga nije voleo trener"...ne pije puno vodu.
Kad se podvuce crta i kad se sve sagleda, stvari su sasvim proste i jednostavne, ko hoce da ih prihvati, naravno...
- animals
#79 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
Van Basten, Lothar Mateus..Rud Gulit..Krojf, i da ne nabrajam dalje..Tomahawk11 wrote:Ako su crema Ronaldo, Maradona, Messi, CR, Zidane....onda nije.
to su creme..
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#80 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
To nije ga volio trener i nije imao sreće nema veze s tim da je on dokazao da je klasa napadač gdje god je igrao.
Samo je imao teži put do toga. Onog momenta kad je dobio pravu priliku - zna se.
Pa hajde nek mi neko nađe koji je to napadač zabio 4 komada i onda sljedeću bio na klupi?!
Kad te vodi budala Mancini, dobro si ikako pametan ostao!
Samo je imao teži put do toga. Onog momenta kad je dobio pravu priliku - zna se.
Pa hajde nek mi neko nađe koji je to napadač zabio 4 komada i onda sljedeću bio na klupi?!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#81 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
Gdje nađe Mathausa....on mi je više radnik nego kremaanimals wrote:Van Basten, Lothar Mateus..Rud Gulit..Krojf, i da ne nabrajam dalje..Tomahawk11 wrote:Ako su crema Ronaldo, Maradona, Messi, CR, Zidane....onda nije.
to su creme..
-
palermo
#82 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
Hoćeš da kažeš da su Mateo Kovačić ili Perica Ognjenović bolji igrači od Frančeska Totija ili uspješniji......LeTalek wrote:
![]()
Poenta citave price..
Ovo "nije imao srece", "splet okolnosti", "najbolji je, al' ga nije voleo trener"...ne pije puno vodu.
Kad se podvuce crta i kad se sve sagleda, stvari su sasvim proste i jednostavne, ko hoce da ih prihvati, naravno...
u svojoj netrpeljivosti spram svega što dolazi iz Bosne i Hercegovine lupate k'a Maksim po diviziji
- animals
#83 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
Pa kad je igrao napadaca, i osvojio SP, pa igra i Inter..Tomahawk11 wrote:Gdje nađe Mathausa....on mi je više radnik nego kremaanimals wrote:Van Basten, Lothar Mateus..Rud Gulit..Krojf, i da ne nabrajam dalje..Tomahawk11 wrote:Ako su crema Ronaldo, Maradona, Messi, CR, Zidane....onda nije.
to su creme..
sigurno da je crema..
- animals
#84 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
Normalno da nisu, Mateo Kovacic, moze mozda da postane..palermo wrote:Hoćeš da kažeš da su Mateo Kovačić ili Perica Ognjenović bolji igrači od Frančeska Totija ili uspješniji......LeTalek wrote:
![]()
Poenta citave price..
u svojoj netrpeljivosti spram svega što dolazi iz Bosne i Hercegovine lupate k'a Maksim po diviziji
isto tako moze da nestane..
ako sa Hrvatskom osvoji SP i sa Realom par titula
e tad ce biti crema..
Last edited by animals on 03/10/2017 21:45, edited 1 time in total.
-
Bazinga1234
#85 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
Uf palermo Kovačić i Modrić su neuporedivi, Jedan je već nekoliko godina važan za uspjehe Reala, drugi tek treba da ss dokaze...palermo wrote:Hoćeš da kažeš da su Mateo Kovačić ili Perica Ognjenović bolji igrači od Frančeska Totija ili uspješniji......LeTalek wrote:
![]()
Poenta citave price..
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#86 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
Lotar? Igrao napadača? Nema šanse.animals wrote: Pa kad je igrao napadaca, i osvojio SP, pa igra i Inter..
sigurno da je crema..
- animals
#87 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
Igrao veznjaka, i zabijao golove ko napadac..Tomahawk11 wrote:Lotar? Igrao napadača? Nema šanse.animals wrote: Pa kad je igrao napadaca, i osvojio SP, pa igra i Inter..
sigurno da je crema..
bio glavna poluga Njemacke i Intera..
tek pred kraj libera igrao..
covjek kome svi priznaju velicinu..
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#88 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
A šta ako bi te titule bile zasluga Modrića, Rakitića, Mandžukića.....a Kovačić u svemu tome bude slijepi putnik?animals wrote:
Normalno da nisu, Mateo Kovacic, moze mozda da postane..
ako sa Hrvatskom osvoji SP i sa Realom par titula![]()
e tad ce biti crema..
Da li bi svejedno bio creme?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#89 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
Ja ga pamtim više kao veznog....defanzivno orjentisanog.animals wrote: Igrao veznjaka, i zabijao golove ko napadac..
bio glavna poluga Njemacke i Intera..
tek pred kraj libera igrao..
covjek kome svi priznaju velicinu..
Davao golove jeste.
Ne sporim da je bio odličan fudbaler, ali se nekako ne uklapa u one ostale pobrojane.
-
palermo
#90 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
Bazinga1234 wrote: Uf palermo Kovačić i Modrić su neuporedivi, Jedan je već nekoliko godina važan za uspjehe Reala, drugi tek treba da ss dokaze...
- animals
#91 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
Mora biti glavna poluga i reprezentacije i Reala..Tomahawk11 wrote:A šta ako bi te titule bile zasluga Modrića, Rakitića, Mandžukića.....a Kovačić u svemu tome bude slijepi putnik?animals wrote:
Normalno da nisu, Mateo Kovacic, moze mozda da postane..
ako sa Hrvatskom osvoji SP i sa Realom par titula![]()
e tad ce biti crema..
Da li bi svejedno bio creme?
i kad nesto osvoji, i u tom osvajanju bude najbolji,
onda moze biti crema..
dotad nista..
- muha_sa
#92 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
za sve pobrojane Safet Sušic Pape je vanzemaljac
-
LeTalek
#93 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
Džeko je vrhunski napadac, kao sto sam i ranije rekao, jedan od najboljih igraca na nasim prostorima u ovom veku...ALI ima boljih!Tomahawk11 wrote:To nije ga volio trener i nije imao sreće nema veze s tim da je on dokazao da je klasa napadač gdje god je igrao.
To sto ja kazem da su ova dvojica bolji, ne znaci da njega omalovazavam! Pa isto mislim i za recimo Stankovića i Ivanovića koji su imali cak i jace karijere od Džeke, a opet ne mogu u isti kontekst sa Vidićem i Modrićem.
Prvi bio kapiten Ferdinandu, Giggsu, Rooneyu, Scohlesu...Osvojio sve sto se moze osvojiti.
Drugi ponajbolji igrac najboljeg kluba u istoriji i najboljeg tima danasnjice!
Sta se tu ima vise polemisati i pricati...
- animals
#94 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
Jeste i ja kazem..muha_sa wrote:za sve pobrojane Safet Sušic Pape je vanzemaljac
ali samo talentom..
- muha_sa
#95 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
talentovani od njega je njogov buraz Sejo--al...........animals wrote:Jeste i ja kazem..muha_sa wrote:za sve pobrojane Safet Sušic Pape je vanzemaljac
ali samo talentom..
Pape je pokazo i dokazAo da je carobnjak s loptom
hajd vozdra
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#96 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
O ovome je cijelo vrijeme riječ, samo smo se igrali gluhih telefonaLeTalek wrote:Džeko je vrhunski napadac, kao sto sam i ranije rekao, jedan od najboljih igraca na nasim prostorima u ovom veku...ALI ima boljih!Tomahawk11 wrote:To nije ga volio trener i nije imao sreće nema veze s tim da je on dokazao da je klasa napadač gdje god je igrao.
To sto ja kazem da su ova dvojica bolji, ne znaci da njega omalovazavam! Pa isto mislim i za recimo Stankovića i Ivanovića koji su imali cak i jace karijere od Džeke, a opet ne mogu u isti kontekst sa Vidićem i Modrićem.
Prvi bio kapiten Ferdinandu, Giggsu, Rooneyu, Scohlesu...Osvojio sve sto se moze osvojiti.
Drugi ponajbolji igrac najboljeg kluba u istoriji i najboljeg tima danasnjice!
Sta se tu ima vise polemisati i pricati...
- cyprus
#97 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
Mislim da relevantan prilog diskusiji mogu biti ove top liste koje The Guardian pravi svake godine... Naravno, ni njih ne treba shvatiti ultimativno i uzeti bez diskusije, ali mislim da su dobar pokazatelj makar toga kako globalna javnost vidi fudbalere sa ovih prostora...
2016 https://www.theguardian.com/football/ng ... nteractive
12. Modrić
34. Rakitić
42. Oblak
70. Pjanić
2015 https://www.theguardian.com/football/ng ... nteractive
20. Rakitić
31. Modrić
55. Pjanić
99. Matić
2014 https://www.theguardian.com/football/ng ... nteractive
23. Modrić
48. Matić
49. Rakitić
53. Ivanović
58. Pjanić
66. Džeko
71. Mandžukić
2013 https://www.theguardian.com/football/ng ... llers-2013
48. Mandžukić
51. Vidić
61. Modrić
81. Pjanić
82. Handanović
96. Begović
98. Ivanović
2012 https://www.theguardian.com/football/in ... nteractive
64. Vidić
77. Mandžukić
80. Modrić
84. Srna
2016 https://www.theguardian.com/football/ng ... nteractive
12. Modrić
34. Rakitić
42. Oblak
70. Pjanić
2015 https://www.theguardian.com/football/ng ... nteractive
20. Rakitić
31. Modrić
55. Pjanić
99. Matić
2014 https://www.theguardian.com/football/ng ... nteractive
23. Modrić
48. Matić
49. Rakitić
53. Ivanović
58. Pjanić
66. Džeko
71. Mandžukić
2013 https://www.theguardian.com/football/ng ... llers-2013
48. Mandžukić
51. Vidić
61. Modrić
81. Pjanić
82. Handanović
96. Begović
98. Ivanović
2012 https://www.theguardian.com/football/in ... nteractive
64. Vidić
77. Mandžukić
80. Modrić
84. Srna
Last edited by cyprus on 03/10/2017 22:11, edited 2 times in total.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#98 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
Pa pazi kako god okrenes najbolji igraci danassnjice dolaze iz BiHanimals wrote:I jel ova tema o najboljim igracima danasnjice sa prostora bivse Jugoslavije..
Ili samo BIH...
Dakle Edin u svakom slucaju u ovom trenutku je medju 10 najboljih napadaca na svijetu i ne postoji glava koja to moze osporiti. Sto se tice Balkana opet se mora razloziti klupski i individualni uspjeh a kada to spojis jednostavno za krajnji rezultat dobije Edina Dzeku...pa zatim svakako Modrica..Pjanica..pa recimo meni izuzetno dragog Kolarova....Mandzukica....Ivanovica...naravno Vidica. Od kada postoji fudbal jednostavno napadaci su uvijek bili 10x popularniji od odbrambenih igraca i jednostavno je nemoguce uporedjivati Edina sa Salihamidzicem i Vidicem.
-
LeTalek
#99 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
Ne kazem to, jer njih 2 su samo clanovi Reala, dok je Modrić ponajbolji i ponajvazniji igrac istog!palermo wrote:Hoćeš da kažeš da su Mateo Kovačić ili Perica Ognjenović bolji igrači od Frančeska Totija ili uspješniji......LeTalek wrote:
![]()
Poenta citave price..
Big difference!
-
LeTalek
#100 Re: Dobar, bolji, najbolji...fudbaler!?
Ja to nisam nikada ni osporio, niti to radim kada kazem da su ova dvojica u globalu bolji igraci...Tomahawk11 wrote: O ovome je cijelo vrijeme riječ, samo smo se igrali gluhih telefona