KOME SMETA GORAN

Post Reply
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#76 Re: KOME SMETA GORAN

Post by malakh »

Bodkin wrote:
Jedan od ovih sa slika se oglasio na fejsu povodom ovoga. Lik kojeg znam i u zivotu nije imao posao dok se nije politike uhvatio. Prica je da su se po MZ izjasnili da nece ime gorana cengica. Znaci ispada da stanovnici novog sarajeva ne zele to ime. Pola njih i ne zna ko je bio goran i sta je uradio prije nego sto ga je zlocinacko govno ubilo.

A druga je stvar KOLIKO je ljudi u stvari doslo na te javne rasprave.

A to da likovima sa ove slike SDA+SBB ne smeta sto se nece zvati po goranu je kec na desetku. Gore pomenuta osoba je veliki patriota na rijecima. Da ga je neko preglasao za neko "patriotsko" ime, ne bi prestajao srati po fejsu
jedan sportski novinar je obišao većinu javnih rasprava i zborova građana i nije tačno da građani ne žele gorana čengića, naprotiv, žele gorana čengića, ali predstavnici savjeta mjesnih zajednica ne žele, a to su koldžine marionete koje se prodaju za jednu komisiju i ponovo sda želi dezavujisati javnost, jer stav savjeta mjesnih zajednica apsolutno nije stav zbora građana. koji je važniji, ja ne znam, ali znam iz pouzdanih izvora da zapisnici sa zborova građana nikada nisu došli na općinsko vijeće novo sarajevo, a neka se javi neki vijećnik i neka kaže zašto nisu došli.

taj isti novinar će uskoro napisati tekst o tome...
glog

#77 Re: KOME SMETA GORAN

Post by glog »

Image

Ovaj vijecnik sto lici na poglupo govece narucio kafu juce, konobar mu donese kafu, i u prolazu namignu starim musterijama - kaze da mu je napravio "posebnu" pjenu....
Capsicum

#78 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Capsicum »

Treba napraviti spomen ploču sa imenima idiota koji nisu dali da se ova dvorana zove po Goranu Čengiću i onima koji su dali osnovnoj školi ime po onom ustaši.
HAVANA

#79 Re: KOME SMETA GORAN

Post by HAVANA »

glog wrote:Image

Ovaj vijecnik sto lici na poglupo govece narucio kafu juce, konobar mu donese kafu, i u prolazu namignu starim musterijama - kaze da mu je napravio "posebnu" pjenu....
:D Koji je da mu idem baksisa ostavit...
uglavnomja

#80 Re: KOME SMETA GORAN

Post by uglavnomja »

HAVANA wrote:

koji je govedja glava? ima vise kandidata
muha_sa

#81 Re: KOME SMETA GORAN

Post by muha_sa »

uglavnomja wrote:
HAVANA wrote:

koji je govedja glava? ima vise kandidata
koja nije :? :lol:
muha_sa

#82 Re: KOME SMETA GORAN

Post by muha_sa »

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#83 Re: KOME SMETA GORAN

Post by pici »

da se ne lazemo, na ovoj sliKi nejma nit jednog sarajlije sve go papak i papanke, onda muslimanima92 smeta sve vlasko Usarajvu, bolje Mustafa neg Goran makar crni sHejtan biJo... neJma sarajlija visHe i ono sHo ima spalo je na ugrozenu vrstu.
GeeTnT

#84 Re: KOME SMETA GORAN

Post by GeeTnT »

dječak sa šibicama wrote:Sta znaju stanovnici Volusica i Pofalica ko je Goran Cengic.
Najjinteresantniji post koji sadrzi i odgovor na temu..Cini mi se takodje da ne postoje ljudi koji se dice svojom zlocinackom hipotekom kao sto to kod nas cine djikani...
uglavnomja

#85 Re: KOME SMETA GORAN

Post by uglavnomja »

pici wrote:da se ne lazemo, na ovoj sliKi nejma nit jednog sarajlije sve go papak i papanke, onda muslimanima92 smeta sve vlasko Usarajvu, bolje Mustafa neg Goran makar crni sHejtan biJo... neJma sarajlija visHe i ono sHo ima spalo je na ugrozenu vrstu.
:thumbup: :|
drag_gost

#86 Re: KOME SMETA GORAN

Post by drag_gost »

Pitar sa Kariba wrote:
Edin H. wrote:Ima li kakav link da se vidi spisak vijecnika, stranki kojima pripadaju i kako su glasali?
Image
... iako sam i ja bio za neku drugu opciju", naglasio je Rovčanin.
Pa ja ne mogu vjerovati da si ga stavio na ovu sliku. Covjek lijepo kaze da je bio za drugu opciju.

A sto se price tice "sarajlija, sandzaklija, nije sarajlija', decko je rodjen u Sarajevu i cijeli zivot je proveo ovdje. Otac mu je odrastao na Bistriku i dao je zivot za ovu zemlju, kao pripadnik Prve Slavne i kao clan Patriotske Lige. Poznavao sam mu oca i boljeg covjeka do danas nisam upoznao. To ce ti reci bilo ko iz Alhosa. Moj saborac i sehid. Na dusu neka ti je, jer si se ogrijesio i to debelo.

Ja prvi nikakve veze nema sa 'Sandzosima', i tri generacije Sarajlija su iza mene, ali mi se generalno gadi ta prica. Da je nekoga interesovalo, bio bi ukljucen u lokalnu zajednicu, ili smo ocekivali da nam neko ide od vrata do vrata i da nas pita da se ukljucimo? Proglas je stajao na oglasnim tablama mjesnih zajednica (na nekim i sad stoji, npr. na Cengic Vili, gdje zivim i dalje stoji) i nismo znali jer nas je bolilo briga. Sada kada je dvorana "Novo Sarajevo" sada nas sve interesuje 'sto mene neko nije pitao'? Nije nas pitao niko, jer nas nije interesovalo, a da nas je interesovalo, otisli bismo u Mjesnu Zajednicu i pitali kako mozemo da se ukljucimo u rad u lokalnoj zajednici. To koliko nas interesuje lokalna zajednica, najbolje govore kondomi, sprice, ulosci, krvavi tamponi po skolskim dvoristima.

Sto se tice imena dvorane: Vinko Samarlic, Zamo Ducic ili Goran Cengic, bilo koje od ova tri bi bilo idealno. Ali, ime dvorane je trivijalan problem, kojem se po ko zna koji put daje velika vaznost. Meni je bitnije da ta dvorana vrvi zdravom djecom i da se djeca razlicitih nacionalnosti tu upoznaju, druze, zaljubljuju i takmice.
Bodkin

#87 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Bodkin »

orinoco wrote:
Bodkin wrote:
Pa zato i i kazem da je upitno kolilo ih je bilo na raspravi pa da su bili protiv. Ovaj konkretno lik nista nema sa N. sar. Ne znam ni kako je zavrsio tu. Ne znam jel bitno da i nije iz sa...
Javna rasprava ne obavezuje vijećnike u njihovom glasanju
Naravno ali to su iskoristili da opravdaju glasanje
Bodkin

#88 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Bodkin »

drag_gost wrote:
Pitar sa Kariba wrote: Image
... iako sam i ja bio za neku drugu opciju", naglasio je Rovčanin.
Pa ja ne mogu vjerovati da si ga stavio na ovu sliku. Covjek lijepo kaze da je bio za drugu opciju.

A sto se price tice "sarajlija, sandzaklija, nije sarajlija', decko je rodjen u Sarajevu i cijeli zivot je proveo ovdje. Otac mu je odrastao na Bistriku i dao je zivot za ovu zemlju, kao pripadnik Prve Slavne i kao clan Patriotske Lige. Poznavao sam mu oca i boljeg covjeka do danas nisam upoznao. To ce ti reci bilo ko iz Alhosa. Moj saborac i sehid. Na dusu neka ti je, jer si se ogrijesio i to debelo.
Za koju je opciju glasao? I na koga mislis sa ovim dijelom ispod?
mistek

#89 Re: KOME SMETA GORAN

Post by mistek »

Kolika se hajka digla oko trivijalnog problema. Odabrano rješenje i jeste najbolje, jer bi se poslije potezale priče što ne ovaj ili što ne onaj. Nije Goran jedini po kom bi moglo, a i činjenica koju spominjete, da "pola stanovnika općine ni ne zna ko je" stavlja upitnik. Da je drugi prijedlog bio nekakav Mujo Mujić koji veze nema s ovim, pa on izglasan, e onda bi bio problem. Ovako, ništa spektakularno i loše.

Nek' skontaju Goranu ulicu po njegovom imenu, kako i dolikuje. Oko dvorane bi svakako bilo previše natezanja i najbolje jeste da stoji kako stoji.
drag_gost

#90 Re: KOME SMETA GORAN

Post by drag_gost »

Bodkin wrote:
drag_gost wrote:

Ne znam, ali ako javno kaze da nije za Novo Sarajevo, onda valjda i nije. Ili ti znas za koju je?

Na koje ispod, ne shvatam?
Edin H.

#91 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Edin H. »

Vala se provalio ovdje i SBB, jer je ovo bila sansa da pokazu da nisu isti, iskljucivi kao i SDA.

E sada se vidi da jesu.
JThomas

#92 Re: KOME SMETA GORAN

Post by JThomas »

glasao je, naravno da jeste. to je bila i jedina opcija pred vijećem, za i protiv, bez alternative. a to kako je došlo do toga da bude jedina, nije volja građana nego načelnikova, provučeno kroz mjesne zajednice koje sve kontroliše on.

i to je to razvlačenje pameti, znate ja sam za/protiv, ALI...
Bodkin

#93 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Bodkin »

drag_gost wrote:
Bodkin wrote:
drag_gost wrote:

Ne znam, ali ako javno kaze da nije za Novo Sarajevo, onda valjda i nije. Ili ti znas za koju je?

Na koje ispod, ne shvatam?
Znam za koju je ali to nije bitno. Poenta price je da je glasao za NS jer je tako "narod htio" na tim javnim raspravama MZ.

Ovo ispod o tome gdje je rodjen i to
drag_gost

#94 Re: KOME SMETA GORAN

Post by drag_gost »

Ti
Last edited by drag_gost on 23/10/2017 14:52, edited 1 time in total.
Bodkin

#95 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Bodkin »

drag_gost wrote:
Bodkin wrote:
Znam za koju je ali to nije bitno. Poenta price je da je glasao za NS jer je tako "narod htio" na tim javnim raspravama MZ.

E pa vidis, narod je sutnjom, neznajem i nezaiteresovanoscu glasao za NS, a ne on. On je glasao protiv NS naziva, time sto je glasao za generala, pretpostavljam.

A ovo ispod, to je jer se potecira prica da je "dosao iz sandzaka, i slicne gluposti". Nisam vidio da si ti to pisao, zato nije tebi ni upuceo. Poenta mog pisanja je da je Rovcanin decko na mjestu i to jedan od rijetkih koji su na mjestu...

Vidis, mene je interesovalo ovo, otisao sam u svoju MZ i pitao na koji nacin mogu da se ukljucim u lokalu zajednicu, jer me ne interesuje i Bakir, ni Dodik, men najvise dotice lokalna zajednica. I bio sam na zboru i bio za Cengica. Znas koliko nas je bilo? 5. Slovima: pet. Tako da se moglo, ali se treba pomaci ispred monitora, fejsa i kliksa. Dajte da se ukljucimo malo vise. Nije narod izabrao ovaj naziv jer je birao naziv, nego jer je birao da bude nezainteresovan. To je nas najveci problem, a nazalost sa svojim godinama na plecima,mogu vidjeti da se nece to ni promjeniti.
Vidi, nikakva javna rasprava ne obavezuje glasanje. Zasto to kazem? Koliko je javnih rasprava do sad bilo o davanju imena ulica, dvorana, trgova ili aerodroma? Koja je to javna rasprava bila za davanje imena dvorani na AP? Znaci suplja jedna prica gdje se skida odgovornost. Eto kao sad su svi moralne vertikale pa su slusali gradjane. Sigurno...a i da je tako, onda logika nalaze da gradjani ne zele Goranovo ime. Moramo odluciti koje je od toga

Ja imam svoje misljenje o njemu koje nije bitno jer nije tema i nije zasnovano na novinarskim pricama. Sve sto cu napisati je da se ne slazem sa tobom i to nema veze sa porijeklom.
JThomas

#96 Re: KOME SMETA GORAN

Post by JThomas »

nije glasao protiv, glasao je za.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#97 Re: KOME SMETA GORAN

Post by pici »

Mustafa je Mustafa a Goran je Goran... neJma tu puno filozofije... muslimanska mladez je stavila do znanja u kom se smjeru ide i tu nekog probosanstva ili multikulti neJma, samo zapisHavanje teritorija... Goran sHo se podmetnuo pod noz katilu da bi spasio komsiju samo u vidu jedinke i statisticke greske, vazniji su oni koji su pisali spiskove gestapou i panflete nacistima... :bih:
uglavnomja

#98 Re: KOME SMETA GORAN

Post by uglavnomja »

pici wrote:Mustafa je Mustafa a Goran je Goran... neJma tu puno filozofije... muslimanska mladez je stavila do znanja u kom se smjeru ide i tu nekog probosanstva ili multikulti neJma, samo zapisHavanje teritorija... Goran sHo se podmetnuo pod noz katilu da bi spasio komsiju samo u vidu jedinke i statisticke greske, vazniji su oni koji su pisali spiskove gestapou i panflete nacistima... :bih:

:thumbup:

neko je napisao da pola stanovnika ne zna ko je goran, da ne pricam ko je bio ... nebitno sto nisu zivjeli u sarajevu i vjerovatno nisu ni znali da postoji rukometna repka ... ti ljudi danas imaju svoje gorane, heroje koji ce ih spasiti, zaposliti na budzetu, bilo da sjede u foteljama ili u portirnicama, bilo dzaba bilo za 5-10 milja maraka ... a svima je sef sda, koldzo je samo ruka koja prenosi isaret
proslo je davno vrijeme heroja i Ljudi, vidjeli smo svi za denisa, i za malog smaju ...
svako samo svoju gujicu cuva :|

a druga je prica sama tragedija porodice cengic, gradonacenik i 2 sina za ponos, ... jedan je kao mali imao neku nesrecu i dobio tesku povredu glave i mozga :sad: fizicki je odrastao, i to u zgodnog covjeka, lafcinu, a u gavi dijete, drugi je goran .... ostala je mama, ne znam da li je drugi sin ziv :?:
drag_gost

#99 Re: KOME SMETA GORAN

Post by drag_gost »

Bodkin wrote:
drag_gost wrote:
Bodkin wrote:

E pa vidis, narod je sutnjom, neznajem i nezaiteresovanoscu glasao za NS, a ne on. On je glasao protiv NS naziva, time sto je glasao za generala, pretpostavljam.

A ovo ispod, to je jer se potecira prica da je "dosao iz sandzaka, i slicne gluposti". Nisam vidio da si ti to pisao, zato nije tebi ni upuceo. Poenta mog pisanja je da je Rovcanin decko na mjestu i to jedan od rijetkih koji su na mjestu...

Vidis, mene je interesovalo ovo, otisao sam u svoju MZ i pitao na koji nacin mogu da se ukljucim u lokalu zajednicu, jer me ne interesuje i Bakir, ni Dodik, men najvise dotice lokalna zajednica. I bio sam na zboru i bio za Cengica. Znas koliko nas je bilo? 5. Slovima: pet. Tako da se moglo, ali se treba pomaci ispred monitora, fejsa i kliksa. Dajte da se ukljucimo malo vise. Nije narod izabrao ovaj naziv jer je birao naziv, nego jer je birao da bude nezainteresovan. To je nas najveci problem, a nazalost sa svojim godinama na plecima,mogu vidjeti da se nece to ni promjeniti.
Vidi, nikakva javna rasprava ne obavezuje glasanje. Zasto to kazem? Koliko je javnih rasprava do sad bilo o davanju imena ulica, dvorana, trgova ili aerodroma? Koja je to javna rasprava bila za davanje imena dvorani na AP? Znaci suplja jedna prica gdje se skida odgovornost. Eto kao sad su svi moralne vertikale pa su slusali gradjane. Sigurno...a i da je tako, onda logika nalaze da gradjani ne zele Goranovo ime. Moramo odluciti koje je od toga

Ja imam svoje misljenje o njemu koje nije bitno jer nije tema i nije zasnovano na novinarskim pricama. Sve sto cu napisati je da se ne slazem sa tobom i to nema veze sa porijeklom.
Nismo tu da se slozimo, tu smo da diskutujemo i to argumetovano. A sa ocem sam mu se borio, takodjer mladica znam i znam koliko je posten. Ali, da ne idem u privatne zivote, pogotovo zbog postovanja prema zrtvi njegovog oca.

Mislim da si fulio poentu, problem je u narodu koji je jednonstavno nezainteresovan i onda pricamo o posljedicama, umjesto o uzrocima. A o porijeklu je generalno prica odron koja mi se gadi.
hAZNADAR

#100 Re: KOME SMETA GORAN

Post by hAZNADAR »

mistek wrote:Kolika se hajka digla oko trivijalnog problema. Odabrano rješenje i jeste najbolje, jer bi se poslije potezale priče što ne ovaj ili što ne onaj. Nije Goran jedini po kom bi moglo, a i činjenica koju spominjete, da "pola stanovnika općine ni ne zna ko je" stavlja upitnik. Da je drugi prijedlog bio nekakav Mujo Mujić koji veze nema s ovim, pa on izglasan, e onda bi bio problem. Ovako, ništa spektakularno i loše.

Nek' skontaju Goranu ulicu po njegovom imenu, kako i dolikuje. Oko dvorane bi svakako bilo previše natezanja i najbolje jeste da stoji kako stoji.
Ja u ovom svemu vidim samo inacenje. Crveni protiv zelenih recimo da tako nazovemo.
E sad mora Goran pa makar na referendum SDA bando,... ili e sad nece Goran iz principa crknite od muke komunjare.

Na nekim drugim temama kada spomenes BiH sport, bosanski jezik u RS, probosanski blok u Srebrenici, mitomaniju,.... cest odgovor iz Sarajeva je da je sve to nebitno dok traju redukcije vode, dok Sebija sjedi gdje sjedi,....

Zasto je pitanje imena dvorane po Goranu ili ne - odjednom postalo toliko bitno?
Ako nije cist inat - sta je drugo?
Post Reply