edo_79 wrote:Ci-Nick wrote:Gdje sam ja stavio Njemačku i Japan u istu ravan sa BiH ?
Ja sam rekao da ne bi bili to što jesu da imaju 90% nepoštenog stanovništva kao što imamo mi.
Umjesto Njemačke i Japana sam mogao navesti Finsku, Švedsku, Norvešku, Austrija,.. bilo koju zemlju u kojoj ljudi poštuju propise i zakone a isto tako znaju tražiti svoja prava i na izborima i na protestima ako treba.
Naš čovjek više voli da nešto ne funkcioniše da bi imao opravdanje za svoje nelegalne i nepoštene radnje.
Kada država bude poštena prema svojim građanima u mjeri u kojoj od istih očekuju da njih poštuju onda će biti pomaka .... pusti se te šuplje nepošteno stanovništvo.... ja nepošten što neću da uhljebima punim džepove svojim teško zarađenim parama za uslugu koja ni za qrac nije .... NEPOŠTEN SAM I PONOSIM SE TIME

Imam jarana koji ima 7 stanova. Za svaki uzima 200KM kirije nikad feninga poreza nije platio.
imam komšiju koji evo 20 godina radi na koridoru vozi dva mercedesa i ima kupatilo od 25 kvadrata. Samo placa neki paušal, za tezgu feninga poreza drzavi nije dao.
komsija drugi ima papire da nije normalan na osnovu kojih je otisao u penziju. Glumac za oskara. Krade struju, ne placa smece, izdaje dva stana za koja nikad feninga nije platio poreza.
sledeci komsija krade struju, placa 15KM mjesečno nema grijanja većgrijalice fedraju u svim sobama. Često nedtaje struje zbog preopterećenja trafoa. Meni doqrčilo i odem prijaviti kradju bez da navodim imena. Samo kazem u mahali postoji zloupotreba, bujrum u kontrolu. Uvečer lik koji je zaprimio prijavu u ED ode na rekreaciju sa ovim tipom i upozori ga da ce doci u kontrolu. Ja odem drugom da prijavim kad ono na šalteru lik koji je ovom komšiji omogućio tj. spojio mu žice sa štendera
a sva četvorica su najžešći pljuvači države, doma zdravlja, puteva, sve oni pametolozi.
Naravoučenije,
nisi ti nepošten i ne ponosiš se time, ti si šu pak obični. U istoj si kategoriji ko i ovi moji. Kazu mi da sam ljubomoran i ne znam se snaći a oni su kao snalažljivi jer kradu.
Zasto je drzava u qrcu u kom jeste itekako su i građani zaslužni.