Seawolf wrote:dustaban wrote:emmir1 wrote:Ljudi Željko će dobit brutalno iako je ponajveće razočarenje
A dobit će samo zbog sveHrvtaske kampanje da Bošnjake predstavi teroristima
Moze li mi neko reci koliko ovi ohrndani esdepeovci (donedavno najveci poltroni "najveceg politickog stetocine"!) treba jos da razocaraju pa da "gradjanji" konacno shvate da imaju alternativu, tj. da im je Pedja Kojovic kudikamo bolja opcija?!
Ovdje pišemo o izboru člana Predsjedništva BiH.
Ja bih glasao za Peđu, kada bi bio kandidat za člana Predsjedništva, samo ne vjerujem da će se kandidovati zbog objektivnih poteškoća u vidu izbornog zakona.
Ili ćemo dočekati i presudu iz Strasbourga, u vezi sa slučajem Kojović
Aham... sad vidim tema je - kandidat ljevice za clana predsjednistva BiH.
a ja vas pitam -
KOJI CE RACKU "GRADJANSKI KANDIDAT" LJEVICAR U TOM NEGRADJANSKOM TIJELU ?!
Cemu to trpanje u nesta gdje ti nije mjesto?
Gradjanska opcija, shvatite to vec jednom, nije Dejtonski predvidjena! I samo predsjednistvo je odraz jednog koncepta koji nema veze sa gradjanskom drzavom.
To je predvidjeno da bude privremeno rjesenje, ali zahvaljujuci nepotrebnoj glupostu ucinjenoj sa Komsicem, hrvati su dobili NEOBORIV ARGUMENT o svojoj ugrozenosti. To sve je, umjesto da relaksira dejtonske pretpostavke samo jos vise produzilo agonioju zvanu "Dejtonska BiH".
Znam da je vama koji jos uvijek pjenite nad Komsicevom pobjedom vs IvoMiro Jovic... ovo neprihvatljivo.
ALi jebiga sve cinjenice idu u korist teze da je niko kao SDP doveo do ovog beznadja.
Fakat, nema vise "najveceg politickog stetocine" ali zaboga nemojte nas pravit budalama sa uvjeravanjima da je duet Komsic-Niksic - nova socijaldemokratija.
Ta mante...