Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post Reply

Podržavate li kandidaturu Željka Komšića za člana predsjedništva BIH iz reda hrvatskog naroda?

Poll ended at 15/09/2017 19:52

Da -
34
35%
Ne -
53
55%
Ne zanima me -
10
10%

Total votes: 97

GeeTnT

#76 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by GeeTnT »

Hafis wrote: Pa što to ne pokušaš sa SDA glasačima.
Nije mi jasno, ovo je danas poprilično etnički podijeljeno društvo s gotovo vidljivim granicama, i ljudi koji žive u sredini gdje im SDA decenijama odlučuje o doslovce o svakom segmentu života: od namještaja u vrtiću, direktora nogometnih klubova do dizajna pučkih kuhinja.
I oni opet gledaju da zajebu nekako Ćovića, da ne kažem malobrojnije Hrvate i uvale im nekog svog kandidata, koji je u istim govnima kao i oni. Pa to je čisti mazohizam, a što je najgore, neznajući time tjeraju i te malobrojne Hrvate na isti taj mazohizam.
Ko je poceo "rat" ? Ha? Ko je poceo oznacavati legitimne i nelegitimne?
Sto se mene tice Zeljko je qrac kao i Covic, ali su podjednako hrvati kao i Raguz i Slavo...rubikon je cudo!
putokaz1

#77 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by putokaz1 »

To me pitaš, a znaš odgovor. Pa, lakše je preglasati one koji daju 100.000 glasova za nekoga kandidata, nego one koji daju 300.000 glasova.

Kad god je SDP imao kandidata Bošnjaka za člana Predsjedništva, glasao sam za njega. I fulio.

Uostalom, ne kandidujem ja nikoga za člana Predsjedništva. Ja samo glasam za jednoga od onih koje je neko drugi kandidovao.[/quote]
-To je nažalost tako SDP nikad nije imao Člana Predsjedništva Bošnjaka a time samo jača HDZ
-Denis Bećirević se možda izjašnjava kao Bosanac?
-Denis bi pobjedio svog Imenjaka
-Ako Komšić bude kandidat za protivkandidate će imati samo Čovića i Lijanovića a ČOVIĆ će pobjediti,jer će 90 podržat Čovića ali i HSP HSS HDU HNL i druge male hrvatske stranke
-Dajmo šansu 90 ci da proba pobjediti Čovića,ako budu imali protiv kandidata Čoviću,profitirat će i za parlamente
-Staviti Lika za kandidata koji je ekstra nepopularan,čija stranka Propada je grozan potez
-Paralela Ivanić Komšić u FBIH ne stoji jer su u RS tada svi glasali DODIKA,sada će ljevičari glasat protiv HDZ i protiv SDA,podiljeni na pola,poneki će glasat i Protiv Komšića
DonieBrasco

#78 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by DonieBrasco »

Za pocetak najvaznije da se sprjeci da SDA kandidat dođe na bosnjacko mjesto, i HDZ kandidat na mjesto hrvatskog clana.

Ja mislim da ce ove hrvatske stranke opozicije da se ujedine i da ce im zajednicki kandidat biti Slavo Kukic za predsjednistvo tj. pokusat ce da skinu Covica. A isto treba da se desi sa ovom ljevicom za bosnjackog clana tj. da se ne dopusti da SDA kandidat bude u predsjednistvu.
megaman4

#79 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by megaman4 »

dustaban wrote:Zeljko & Nerko = uklanjanje cak i tragova bh socijaldemokratije.

Zivi bili pa vidjeli...
bas suprotno. zbog ljudi kao što je Sebija, Bakir, Tarik i slični iz SDA, te ovih iz HDZ-a, iz inata će mnogi dati glas SDP-u i Željku, jer su shvatilid a je to zadnja šansa za spas domovine i da se zaustavi odlazak mladih ljudi.
dustaban

#80 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by dustaban »

emmir1 wrote:Ljudi Željko će dobit brutalno iako je ponajveće razočarenje
A dobit će samo zbog sveHrvtaske kampanje da Bošnjake predstavi teroristima
Moze li mi neko reci koliko ovi ohrndani esdepeovci (donedavno najveci poltroni "najveceg politickog stetocine"!) treba jos da razocaraju pa da "gradjanji" konacno shvate da imaju alternativu, tj. da im je Pedja Kojovic kudikamo bolja opcija?!
Hafis

#81 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Hafis »

Seawolf wrote:
Hafis wrote:
Seawolf wrote: Kontam ja tebe, al' kontaj i ti moje rezonovanje. Što bi uvijek u Predsjedništvu sjedio onaj kojeg ti zaokružiš, neka ponekad bude i onaj kojeg ja izaberem.
Pa što to ne pokušaš sa SDA glasačima ...
To me pitaš, a znaš odgovor. Pa, lakše je preglasati one koji daju 100.000 glasova za nekoga kandidata, nego one koji daju 300.000 glasova.

Kad god je SDP imao kandidata Bošnjaka za člana Predsjedništva, glasao sam za njega. I fulio.

Uostalom, ne kandidujem ja nikoga za člana Predsjedništva. Ja samo glasam za jednoga od onih koje je neko drugi kandidovao.
Mi isto i govorimo.
Plan tzv. ''sociodemokrata'' nije nuđenje nekog alternativnog i uspješnijeg društva već je što lakši način ulaska u razdiobu vlasti. Pri tome, normalno gledaju najjednostavniji način, a to je ''hrvatsko'' mjesto u predsjedništvu.
E sad, da li svi predstojeći bravurozni komšićevi doprinosi radu predsjednišva i funkcioniranju države općenito mogu kompenzirati posljedično zaoštravanje unutarnjih političkih odnosa koji će doverti i do potpunog zastoja bilo kakvih pomaka dalje, i učiniti situaciju stvarno odvratnom ioele svakom normalnijem čovjeku.
Nadam se da u SDP-u ipak nisu toliko kratkovidi.... mada mi onaj Nikšić nikako nije jasan...jednostavno ga nikako ne mogu doživjeti kao političara
Prpa.ba

#82 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Prpa.ba »

Lazna ljevica nema kapacitet za izbor Bosnjackog clana Predsjednistva, a ako krenu nekome pomoci taktickim glasanjem onda nece moci izabrati Hrvatskog clana Predsjednistva. :mrgreen:
putokaz1

#83 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by putokaz1 »

megaman4 wrote:

Zivi bili pa vidjeli...
bas suprotno. zbog ljudi kao što je Sebija, Bakir, Tarik i slični iz SDA, te ovih iz HDZ-a, iz inata će mnogi dati glas SDP-u i Željku, jer su shvatilid a je to zadnja šansa za spas domovine i da se zaustavi odlazak mladih ljudi.
-Želko Nerko jesu grobari SDP
-Najviše glasova SDP ikompanija će 2018 dobit zahvaljujući Sebiji i Baketu
Apsurdistan
emmir1

#84 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by emmir1 »

dustaban wrote:
Moze li mi neko reci koliko ovi ohrndani esdepeovci (donedavno najveci poltroni "najveceg politickog stetocine"!) treba jos da razocaraju pa da "gradjanji" konacno shvate da imaju alternativu, tj. da im je Pedja Kojovic kudikamo bolja opcija?!

Ja sam.prošle izbore glasao za Našu stranku
megaman4

#85 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by megaman4 »

putokaz1 wrote:
megaman4 wrote:

Zivi bili pa vidjeli...
Apsurdistan
Baš tako. Apsurdno... :-) :roll:
GeeTnT

#86 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by GeeTnT »

putokaz1 wrote:
megaman4 wrote:

Zivi bili pa vidjeli...
Apsurdistan
Mozda u Tuzli i Srebreniku....u Sarajevu i Kalesiji nikad!
Seawolf

#87 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Seawolf »

dustaban wrote:
Ovdje pišemo o izboru člana Predsjedništva BiH.

Ja bih glasao za Peđu, kada bi bio kandidat za člana Predsjedništva, samo ne vjerujem da će se kandidovati zbog objektivnih poteškoća u vidu izbornog zakona.

Ili ćemo dočekati i presudu iz Strasbourga, u vezi sa slučajem Kojović
Edin H.

#88 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Edin H. »

Podrzavam Zeljku, ali ne podrzavam kandidature iz redova pojedinih naroda, jer je protivno Konvenciji o Ljudskim Pravima. :oops:
DonieBrasco

#89 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by DonieBrasco »

Modern Talking wrote:SDA dok je na vlasti treba podhitno pohapsit sve glavešine tzv ljevice, i po kratkom postupku ko u turskoj, samo jebaji ga nema bakir muda, možda bude imala sebija?
A sta cemo sa SDA gospodom ?
kockakockica

#90 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by kockakockica »

Za pravog Bosnjaka u predsjednistvu :bih:

Image
putokaz1

#91 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by putokaz1 »

bas suprotno. zbog ljudi kao što je Sebija, Bakir, Tarik i slični iz SDA, te ovih iz HDZ-a, iz inata će mnogi dati glas SDP-u i Željku, jer su shvatilid a je to zadnja šansa za spas domovine i da se zaustavi odlazak mladih ljudi.[/quote]
Apsurdistan[/quote]
Mozda u Tuzli i Srebreniku....u Sarajevu i Kalesiji nikad![/quote]
U Sarajevu 5/6 lijevih stranaka je dobilo više glasova nego SDA ali Komšić i Nerko i stavljanje na listu osoba poput Miladina i Stojnića te Cijenjeni Peđa tj kandidovanje Bukve,naravno Samokandidovanje Bajrovića i Drugog Nikšića su doveli SDA na vlast
U Kalesiji je Suljić prevario prije svega SDP koji je trebao da pobjedi blizu je bio
cyprus

#92 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by cyprus »

U ovom slučaju, razmišljam da dam uradim ono što nikad nisam, niti sam ikad mislio da ću - dati glas HDZ-ovom kandidatu...
DonieBrasco

#93 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by DonieBrasco »

Blago onima kojima je draze da SDA i HDZ ostanu na vlasti nego da dođe neko drugi. :thumbup:

:zid:
dustaban

#94 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by dustaban »

Seawolf wrote:
dustaban wrote:
Ovdje pišemo o izboru člana Predsjedništva BiH.
Ja bih glasao za Peđu, kada bi bio kandidat za člana Predsjedništva, samo ne vjerujem da će se kandidovati zbog objektivnih poteškoća u vidu izbornog zakona.
Ili ćemo dočekati i presudu iz Strasbourga, u vezi sa slučajem Kojović
Aham... sad vidim tema je - kandidat ljevice za clana predsjednistva BiH.

a ja vas pitam - KOJI CE RACKU "GRADJANSKI KANDIDAT" LJEVICAR U TOM NEGRADJANSKOM TIJELU ?!

Cemu to trpanje u nesta gdje ti nije mjesto?

Gradjanska opcija, shvatite to vec jednom, nije Dejtonski predvidjena! I samo predsjednistvo je odraz jednog koncepta koji nema veze sa gradjanskom drzavom.
To je predvidjeno da bude privremeno rjesenje, ali zahvaljujuci nepotrebnoj glupostu ucinjenoj sa Komsicem, hrvati su dobili NEOBORIV ARGUMENT o svojoj ugrozenosti. To sve je, umjesto da relaksira dejtonske pretpostavke samo jos vise produzilo agonioju zvanu "Dejtonska BiH".

Znam da je vama koji jos uvijek pjenite nad Komsicevom pobjedom vs IvoMiro Jovic... ovo neprihvatljivo.
ALi jebiga sve cinjenice idu u korist teze da je niko kao SDP doveo do ovog beznadja.
Fakat, nema vise "najveceg politickog stetocine" ali zaboga nemojte nas pravit budalama sa uvjeravanjima da je duet Komsic-Niksic - nova socijaldemokratija.

Ta mante...
Krokodajl

#95 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Krokodajl »

Samo birajte Komšića, pa onda serite po SDA kako kuha sa Hrvatima.

Dati Hrvatima treći entitet i to je to.

Što se ljevice tiče, nisam ljevičar ali jedini ko bi dobio moj glas za člana predsjedništva (iako zbog ustavnog zakona i ne mogu glasati za Bošnjačkog člana) je Bećirović, od ovih zelenih jedino bih Zvizdiću dao glas za predsjeništvo, ovo ostalo je sve velahavle, ne znam više da imao iko normalan a da cilja tako visoko, ima Naša Stranka par dobrih ljudi na lokalnim nivoima po TK, to znam, ali dobro oni ne ciljaju na visoko.

Biće opet, glasa za koga god samo da nije Dodikov... mada neću ni glasat na godinu.
GeeTnT

#96 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by GeeTnT »

"I'll be back" rece Zeljko,

"All u qrcu" dobaci neko iz mase...
kiligonzales

#97 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by kiligonzales »

DonieBrasco wrote:Blago onima kojima je draze da SDA i HDZ ostanu na vlasti nego da dođe neko drugi. :thumbup:

:zid:
:thumbup:
Krokodajl

#98 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Krokodajl »

Pa HDZ će i tako ostati u vlasti, moraju koalirat sa njima i sa Srbima čak i ako bi pobjedili, nije vam ovo Austrija pa da prosta većina formira vladu :lol:
kiligonzales

#99 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by kiligonzales »

Zelenim date glas na narednim izborima jer najbolje gruhnu kad su na vlasti. Proradi sujeta klanovima, optuzuju se i napadaju radi talova, svime se bave samo ne vlascu, odrzavaju se te 4 godine kojekakvim tenzijama koje prave sa svojim kolegama nacionalistima iz drugih naroda i drze ljude u supljoj kako s njima drustvo napreduje. Raji nimalo bolje za te 4 godine, a nece im biti bolje ni za naredne 4. Opozicija do tada napravi dosta posla na sebi, aktivnije se ukljuci u zivot gradjana, politicki, a bome i drustvenim aktivnostima kojim ce animirati i mjenjati svijest gradjana, te poduzimati akcije protiv aktuelne vlasti. Za pocetak vrhunski ih trolati kako bi uvecala razdor medju njima. :D
kiligonzales

#100 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by kiligonzales »

Krokodajl wrote:Samo birajte Komšića, pa onda serite po SDA kako kuha sa Hrvatima.

Dati Hrvatima treći entitet i to je to.

Što se ljevice tiče, nisam ljevičar ali jedini ko bi dobio moj glas za člana predsjedništva (iako zbog ustavnog zakona i ne mogu glasati za Bošnjačkog člana) je Bećirović, od ovih zelenih jedino bih Zvizdiću dao glas za predsjeništvo, ovo ostalo je sve velahavle, ne znam više da imao iko normalan a da cilja tako visoko, ima Naša Stranka par dobrih ljudi na lokalnim nivoima po TK, to znam, ali dobro oni ne ciljaju na visoko.

Biće opet, glasa za koga god samo da nije Dodikov... mada neću ni glasat na godinu.
Ne treba nikome nista vise dati, dosta su Dejtonom dobili. Previse se za nerad optuzuju anamo oni drugi. Evo Sa kanton nikad zeleniji, ko im smeta da u 4 godine naprave barem vodovodnu mrezu u gradu? Srbi, Hrvati?

Isto tako je i sa nekim drugima tamo, anamo negdje. Nase politicare ubi nerad i uzivanje na racun drzave i njenih gradjana.
Post Reply