Auto u njemackoj tri puta jeftinije??

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

ado-šampion

#76 Re: Auto u njemackoj tri puta jeftinije??

Post by ado-šampion »

Ja isto nemam bas pozitivno iskustva s kupovinom auta vozanog ovdje, i smatram da su auta kupljena vani generano puno manje razdrndana i u pravilu puno bolje odrzavana, ne da mi se sad elaborirati po stoti put. Medjutim, unatoc tome, ako je turski Megane mislim da nije dobro mjerilo. Jaran kupio nov, poslije 30 k auto preko rupa svira petu simfoniju.
drndalo

#77 Re: Auto u njemackoj tri puta jeftinije??

Post by drndalo »

Kum mi u mene kupio Golfa 6 TDI, novokupljenog u BiH, zena vozila, starog 2 godine, sa 25.000 km predjenih... Misli, ima jos 2 godine garancije, sve OK, dok...

Dizne... U servis, kad anamo, prvi (obavezni) servis uradjen sa godinu dana zakasnjenja u odnosu na plan, pisi kuci po odijelo, garancija = zdravo !

Jel' do ceste ? Nije. Jel' do BiH ? Nije (djelimicno jeste zbog goriva). Jel' do gazdarice ? Jes'... Jel' do njega sto nije provjerio i to ? Jes'...
condy

#78 Re: Auto u njemackoj tri puta jeftinije??

Post by condy »

Kakve veze sa tim servisom koji nije rađen, imaju dizne :?

Tako da nije ni do gazdarice ni do kuma već izgleda do VW-a :-D

Vala nije ni do BiH...sa našim gorivom moraju barem 50 hiljada preć :lol:
UterivacDugoga

#79 Re: Auto u njemackoj tri puta jeftinije??

Post by UterivacDugoga »

condy wrote:Kakve veze sa tim servisom koji nije rađen, imaju dizne :?

Ima fino. Svi ti traze dlaku u jajetu da ti ne priznaju garanciju.

Imas navedene obavezne servise i u kojim intervalima.Probio rok za intervale-ZDRAOOO...
tempuser

#80 Re: Auto u njemackoj tri puta jeftinije??

Post by tempuser »

Da je gazdarica vodila racuna o planu odrzavanja i redovnim servisima za dizne se mogla vaditi na garanciju, tako da stanje auta prvenstveno zavisi od vlasnika i odrzavanja, a manje gdje se vozi.
condy

#81 Re: Auto u njemackoj tri puta jeftinije??

Post by condy »

UterivacDugoga wrote:

Imas navedene obavezne servise i u kojim intervalima.Probio rok za intervale-ZDRAOOO...
Ma jasno je to...al i da je radila taj servis dizne bi po svemu otišle, jer uzrok kvara su same dizne ili neko baš loše gorivo. Samo što bi onda imao garanciju.
amar1994

#82 Re: Auto u njemackoj tri puta jeftinije??

Post by amar1994 »

basicm wrote:
tempuser wrote:
basicm wrote:Ne treba meni prezentacija, vjerujem ja tebi. Ali znam sta sam imao, i ja pricam za sebe. Domace auto, za mene, minus.
Sve zavisi kako vozis i kako pazis.
Kako da ga sacuvam od rupa na cesti i sahti? Jedino da ga ne vozam.
Amare u pitanju je renoL megane :)
ok , jasno je sad :D
amar1994

#83 Re: Auto u njemackoj tri puta jeftinije??

Post by amar1994 »

Vala nije ni do BiH...sa našim gorivom moraju barem 50 hiljada preć :lol:
:lol: :lol: :lol:

I do jednog i do drugog :run:
drndalo

#84 Re: Auto u njemackoj tri puta jeftinije??

Post by drndalo »

condy wrote:
UterivacDugoga wrote:

Ma jasno je to...al i da je radila taj servis dizne bi po svemu otišle, jer uzrok kvara su same dizne ili neko baš loše gorivo. Samo što bi onda imao garanciju.
Slazem se, ali su ga zahvaljujuci njoj, zabili njemu... VW zastupnici mislim... :evil:
Tomahawk11
Globalni moderator

#85 Re: Auto u njemackoj tri puta jeftinije??

Post by Tomahawk11 »

Sve što ne provjeriš - sam pao, sam se ubio.
Ako vjeruješ na riječ - sutra kad ne bude, nikom ništa :)
Kupio si, gotovo.
condy

#86 Re: Auto u njemackoj tri puta jeftinije??

Post by condy »

tempuser wrote:
Da je gazdarica vodila racuna o planu odrzavanja i redovnim servisima za dizne se mogla vaditi na garanciju, tako da stanje auta prvenstveno zavisi od vlasnika i odrzavanja, a manje gdje se vozi.
Stanje auta ovisi o održavanju ali i o kvaliteti izrade od strane proizvođača. Kad su dizne, i o gorivu koje se sipa. Džaba održavanje ako ima neki propust ili greška ili mana u izradi dijela. Meni je indikativno da su dizne otišle na pređenih 25 hiljada km i mislim da može biti samo do VW-a a ne do vlasnika bez obzira na održavanje i da u tom slučaju bi proizvođač VW trebao sam otkloniti kvar svojim kupcima bez obzira na garanciju jer je isključivo do njega osim ako je do goriva što nije nemoguće ali slabo vjerovatno ili nečeg što se može prepisati vlasniku da je auto bilo udarano, da je neko nešto radio po motoru i sl., i da je to uzrok kvara. Znam, za garanciju je druga stvar, ali govorim o određenom fer playu...
tempuser

#87 Re: Auto u njemackoj tri puta jeftinije??

Post by tempuser »

condy wrote:
tempuser wrote:
Stanje auta ovisi o održavanju ali i o kvaliteti izrade od strane proizvođača. Kad su dizne, i o gorivu koje se sipa. Džaba održavanje ako ima neki propust ili greška ili mana u izradi dijela. Meni je indikativno da su dizne otišle na pređenih 25 hiljada km i mislim da može biti samo do VW-a a ne do vlasnika bez obzira na održavanje i da u tom slučaju bi proizvođač VW trebao sam otkloniti kvar svojim kupcima bez obzira na garanciju jer je isključivo do njega osim ako je do goriva što nije nemoguće ali slabo vjerovatno ili nečeg što se može prepisati vlasniku da je auto bilo udarano, da je neko nešto radio po motoru i sl., i da je to uzrok kvara. Znam, za garanciju je druga stvar, ali govorim o određenom fer playu...
Ma naravno, nastranu kvalitet proizvodjaca, ovo je bilo cisto vezano za pricu o autu iz BiH ili DE, tj da stanje auta vise zavisi kako ga neko vozi i odrzava nego gdje se vozi. Ta Golf uopste nije morao imati problem s diznama, ali je 2 god bez servisa (ako je fulila godinu) ostavilo traga na svemu sto se motora tice.
ado-šampion

#88 Re: Auto u njemackoj tri puta jeftinije??

Post by ado-šampion »

To je isto samo jedna stvar prilikom kupovne auta kupljenog u BiH. Dosta ljudi u BiH se pretegne da kupi novo auto pa onda stedi na svemu i svacemu i vodi se logikom "moze to jos". Ali ipak nisam mislio da je toliko lose da ljudi kasne godinu na servis. :? I onda ti kupis auto od takvog nekog i mislis da je bolje nego kupljeno od nekog ko je apsolutno sve radio na vrijeme i u ovlastenom. Realno glupost je da bi ikom i na pamet palo da za auto 2 godine staro provjerava jel se na vrijeme pojavilo na servisu, ali eto.

Sto se tice VW i dizni, ne bih da tema krene u pogresnom pravcu, ali nazalost to je normalna stvar za VW vozila u zadnjih 10ak godina. VW je kod nekih ljudi koji su bili vjerni brendu dosao na vrlo los glas zbog pouzdanosti, ima tu stvari osim dizni, zamajci, turbine, lanci, tako da dosta ljudi u DE naprimjer u zadnje vrijeme placa vise i ide na Audi ili BMW cisto da dobije bolji kvalitet. Tu je kvaka sto se tice VW auta koja su bolja od konkurencije za slican novac. Bolja - dok ne pocnu problemi.
Post Reply