Imas i ti masala lijepih godina u gujci kako bi to rekli nasi stariMaraschino wrote:Sad tek vidim koliko ste mladi djeco.
Tebi @spreca i @muha vazda ustanem u troli.![]()
Sjecam se sigurno do 2-3 god. kada me djed vodao za ruku kod svojih ahbaba. Ja mu bio zakletva. Niko me nije smio ni ruzno pogledati jer je stap odmah radio. U to vrijeme imao sam ona kolica sa cetiri drvena tockica pa su me svi vozali(ja najmladji).
nesto ovako samo sa drvenim tockicima. ono odpilano od klade.
Dokle vam dostiže sjećanje u rano djetinjstvo?
- spreca
#76 Re: Dokle vam dostiže sjećanje u rano djetinjstvo?
- HAVANA
#77 Re: Dokle vam dostiže sjećanje u rano djetinjstvo?
Sjecam se 76-te kad sam se zaljubio u davorku u obdanistu.Gledam slike,i danas ko mijadza davorka. 
-
bezVolana
#78 Re: Dokle vam dostiže sjećanje u rano djetinjstvo?
sjecam se neke suknjice na tufne koju sam obukla i razocarala se kad sam otisla na ulicu u njoj, kao sto se ne vrti kada se ja okrecem. ona stoji kako stoji a nije ono da leprsa za mnom.
i sjecam se kako sam voljela lambada suknjicu
dakle veliki potencijal od djeteta, cega se sjeca - suknjica
i sjecam se jedne od knjiga bajki, sto mi je mama kupovala, u njoj bio nacrtan neki konj sto leti. ja kontala kako bi bilo dobro da imam ovakvog konja, i onda mastala gdje bih sve isla.
i sjecam se kako sam voljela lambada suknjicu
dakle veliki potencijal od djeteta, cega se sjeca - suknjica
i sjecam se jedne od knjiga bajki, sto mi je mama kupovala, u njoj bio nacrtan neki konj sto leti. ja kontala kako bi bilo dobro da imam ovakvog konja, i onda mastala gdje bih sve isla.
- sheilak
#79 Re: Dokle vam dostiže sjećanje u rano djetinjstvo?
sjecam se dana rodjenja 
ok, sjecam se nekih stvari za koje mi je mama rekla da sam tad imala 9/10 mjeseci do malo vise od godinu, poput prvih koraka i padanje na guzu, hodalice, zvecki, jelke i djeda mraza na napuhavanje
koji je unisten te nove godine hahaha.
ali to su sve maglovita sjecanja i neki flash backovi. prvo jasno sjecanje je kada sam jedva hodajuci pala i rasjekla dio oko donje usne (i sad imam oziljak), tad sam imala oko 2,5 god. sjecam se i kako me je mama trceci nosila u hitnu, a da sam ja samo u cudu gledala. ili kad sam prijetila teti u jaslicama da cu iskociti iz kreve(t)ca (a popela se bila na onaj visoki dio kod nogu
) ako me ne odvede mami
. tad sam imala negdje oko 3. ali sjecam se cijele konverzacije i zaprepastenog pogleda tete ljubice kada me vidjela kako sjedim na tom dijelu, spremna na skok. 
ok, sjecam se nekih stvari za koje mi je mama rekla da sam tad imala 9/10 mjeseci do malo vise od godinu, poput prvih koraka i padanje na guzu, hodalice, zvecki, jelke i djeda mraza na napuhavanje
ali to su sve maglovita sjecanja i neki flash backovi. prvo jasno sjecanje je kada sam jedva hodajuci pala i rasjekla dio oko donje usne (i sad imam oziljak), tad sam imala oko 2,5 god. sjecam se i kako me je mama trceci nosila u hitnu, a da sam ja samo u cudu gledala. ili kad sam prijetila teti u jaslicama da cu iskociti iz kreve(t)ca (a popela se bila na onaj visoki dio kod nogu
- vesela_sveska
#80 Re: Dokle vam dostiže sjećanje u rano djetinjstvo?
sjecam se alchajmera kako me ufatio 
- Cherry-Cherry
#81 Re: Dokle vam dostiže sjećanje u rano djetinjstvo?
Znam jednu Davorku, dobra ko grom, jedno vrijeme se drogirala, vezali je za radijator... Ili je to mozda Dubravka... Davno nekad prije rata je to bilo. Nisam ni ja bas tako mlada...HAVANA wrote:Sjecam se 76-te kad sam se zaljubio u davorku u obdanistu.Gledam slike,i danas ko mijadza davorka.
- ho oponopono
#82 Re: Dokle vam dostiže sjećanje u rano djetinjstvo?
...ma nemam pojma bolan...kakvi koraci, hodalice...pičke materine...
- HAVANA
#83 Re: Dokle vam dostiže sjećanje u rano djetinjstvo?
Eki vezali je za radijatorCherry-Cherry wrote:Znam jednu Davorku, dobra ko grom, jedno vrijeme se drogirala, vezali je za radijator... Ili je to mozda Dubravka... Davno nekad prije rata je to bilo. Nisam ni ja bas tako mlada...HAVANA wrote:Sjecam se 76-te kad sam se zaljubio u davorku u obdanistu.Gledam slike,i danas ko mijadza davorka.
- insomnia78
#84 Re: Dokle vam dostiže sjećanje u rano djetinjstvo?
Cuj dokleN
Drhte mi maleni prsti baka me u crkvu vodi, hajde se milo prekrsti i reci kristos se rodi.
Drhte mi maleni prsti baka me u crkvu vodi, hajde se milo prekrsti i reci kristos se rodi.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#85 Re: Dokle vam dostiže sjećanje u rano djetinjstvo?
https://www.youtube.com/watch?v=Gmalvvvve5E
Davno kad sam bio mali našao sam sliku sakrivenu u čaršafe
ko je ovaj čovjek s bradom
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#86 Re: Dokle vam dostiže sjećanje u rano djetinjstvo?
Bajke u slici 1,2,3,4,5,6 u maminom ljubičastom cekeru....sa četiri godine naučila čitati...i album Životinsko carstvo popunjen do kraja...nakon par mjeseci stigao Krašov paket iz Zagreba a u albumu pored svake sličice štihirano olovkom...nisam sačuvala
....
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
- Krokodajl
#88 Re: Dokle vam dostiže sjećanje u rano djetinjstvo?
Sjećam se kako drugu doktoru predajem raport pri porodu.
- insomnia78
#89 Re: Dokle vam dostiže sjećanje u rano djetinjstvo?
Oj jbtBlack swan wrote:![]()
![]()
![]()
https://www.youtube.com/watch?v=Gmalvvvve5E
Davno kad sam bio mali našao sam sliku sakrivenu u čaršafe
ko je ovaj čovjek s bradom