Dozer wrote:OK. Recimo da sam ja totalno fulio.
Hajde dajte vi neko smisleno objasnjenje zasto se ameri toliko zadaju po tom arapskom svijetu. Jer vole ljude, pogotovo muslimane? Ili je nesto drugo...?
ZIvo me zanima sta mislite...
moja razmisljanja su prilicno prizemna ... bez cie, masona, upiltanja ovog onog, kontrole blabla
ekonomska kriza, globalizacija, manjak para i posla, previse ljudi, ekoloska katastrofa, unistavanje prirodnih resursa, povecani zhtjevi, potrosacko drustvo, tehnologija u svakom pogledu, od ovih stvarcica za prakticnu upotrebu, preko unistavanja miliona radnih mjesta do prebrzog prenosenja informacija bez kontrole, stvaranje slike "ostatka" svijeta gdje svi zive kao bubrezi u loju ... a nista ne rade, zelja da se postigne isti takav instant uspjeh i bogatstvo, kladionice, youtube zvijezde, sve go ronaldo i messi i zlaja ...
obrazovanje degradirano, trud je za glupane, sve je mizerno, svi se porede samo sa bogatisima ...
opste nezadovoljstvo, narocito u toj grupi nepismenih, neobrazovanih kokuza, i to madih potentnih omladinaca, koji ni koku bez para ne mogu dobiti, su idealan materijal za ispiranje mozga raznim sociopatama i psihopatama. internet je tu najvece zlo
u biti profil prosjecnog europskog pripadnika isila je: krimos, ubica, diler, narkos, alkos, razrusena porodica, mafija, polumafija, polusvijet ... znaci sve sto je radio ilegalno (osim alkohola) je postalo legalno i cak pozejljno, sto gluplje i krvolocnije - to bolje.
da neko kupi kajmak - kupi, ali ne vjerujem da engleska kraljica i trump imaju neke veze sa tim. prije ce biti da petrodolari ostaju tamo gdje su uvijek i bili, saudija i slicno.
zna se sta ispliva u pogana vremena, evo gledamo 25 godina u svojoj avliji
zapad jeste kriv za uvodjenje diktature demokratije, ali nije kriv za rezultate izbora.
isto kao ni kod nas.
nije demokratija za svakoga, nkim narodima treba crvsta ruka da daju maximum.
haos, raspad sistema, strah, kokuzluk, beznadnost, ... su teren za ulazak religije na velika vrata. i totalnu kontrolu sirokih masa. na podjelu, polarizaciju mi i oni, nas bog i vas ne-bog, siiti i suniti, muslimani i hriscani, budisti, jevreji, ... i zajednicki neprijatelj - ateisti
lijepi hladni rat
strah od pravog rata je drzao ravnotezu na planeti. citavih 50 godina. najprosperitetnijih 50 godina covjecanstva.