Veliki servis golf VI

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#76 Re: Veliki servis golf VI

Post by bitanga_sa_otesa »

samo atmo bajo moj :lol:
amar1994

#77 Re: Veliki servis golf VI

Post by amar1994 »

Samo tsi , cak ni tdi vise nije in , tsi je zakon , kupujmo tsi 8-) 8-)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#78 Re: Veliki servis golf VI

Post by konektovan »

dado_ wrote:
condy wrote:Oni koji voze audija zele od vozila puno vise ali postoje i izuzeci zbog cega su imali u ponudi taj motoric za tako da kazem socijalni audi. Gdje puklo da puklo, ali kad kupujes audija ili bmw-a ako ti finansije dozvoljavaju kupi pravu makinu :)
Hocu dobru zavrsnu kvalitetu obrade unutrasnjosti, lijep izgled, pouzdan auto, motor mi nije toliko bitan (citaj post iznad), za relativno malo para, i sta bi ti kupio na mom mjestu, audija benzinca ili npr pezoa 308 dizela? Da napomenem, vozio sam i francuska auta i nemam nista protiv njih ali za moj pojam ne mogu se porediti sa konkurentnim svabama

Ne mogu se porediti sa konkurentnim svabama slazem se, jer svabe nisu u stanju da isprate trenutni tehnoloski nivo u auto industriji. Gdje su svabe odmakli francuzima i drugima, pa u proizvodnji softvera, ali eto i tu im dohakase. :lol:
amar1994

#79 Re: Veliki servis golf VI

Post by amar1994 »

Sta ce ti softwer , to samo zaostale firme ugradjuju , samo "soft tuČ materials" , sa njima se voza :kiss: :thumbup:
Ned071

#80 Re: Veliki servis golf VI

Post by Ned071 »

Serete sa tim softverom... Opraste na ruke...
konektovan

#81 Re: Veliki servis golf VI

Post by konektovan »

Ned071 wrote:Serete sa tim softverom... Opraste na ruke...
Srali nesrali, tako ti je to pasha moj. Svi proizvodjaci dobili isti zadatak, a ko ga nije uspio uraditi??? :wink:
Jos ova prica o kartelu dok se odmota, eh, to bi bas bilo nisko i za svabe.
Ali Ned, ti se ne sekiraj, ti si galiziran odnedavno. :mrgreen:
condy

#82 Re: Veliki servis golf VI

Post by condy »

dado_ wrote:
condy wrote:Oni koji voze audija zele od vozila puno vise ali postoje i izuzeci zbog cega su imali u ponudi taj motoric za tako da kazem socijalni audi. Gdje puklo da puklo, ali kad kupujes audija ili bmw-a ako ti finansije dozvoljavaju kupi pravu makinu :)
Hocu dobru zavrsnu kvalitetu obrade unutrasnjosti, lijep izgled, pouzdan auto, motor mi nije toliko bitan (citaj post iznad), za relativno malo para, i sta bi ti kupio na mom mjestu, audija benzinca ili npr pezoa 308 dizela? Da napomenem, vozio sam i francuska auta i nemam nista protiv njih ali za moj pojam ne mogu se porediti sa konkurentnim svabama
@ado razumijemo se :)
Ti imas svoje kriterije i prohtjeve od auta i uklopio si se u njih, sto je dobro i kupio auto prema njima. Ja imam svoje prohtjeve, i ako bi mi finansije dozvoljavale da ih ispunim isao bih na audija kakvog zelim, ne ispod toga. Ukoliko ne bih mogao to ostvarit morao bih gledati nesto drugo. Konkretno na tvoje pitanje ja ne bih mogao kupiti i voziti auto sa tim motorom jer sam vozio doduse jos slabije atmosferske benzince tako da bi se odlucio na 308-cu ili neko drugo vozilo sa jacim i modernijim motorom. Kazem ja bi tako, jer mi je bitna motorizacija, kod tebe nije, pa nam logicno i izbor bi bio drugaciji.
Ned071

#83 Re: Veliki servis golf VI

Post by Ned071 »

konektovan wrote:
Srali nesrali, tako ti je to pasha moj. Svi proizvodjaci dobili isti zadatak, a ko ga nije uspio uraditi??? :wink:
Serete nego sta. Vozate grobove a serete o audiju kako ne valja nakav softver. A svi znate gdje se egr zatvara... De bogati
Maraschino

#84 Re: Veliki servis golf VI

Post by Maraschino »

amar1994 wrote:Full opreme jelde , jasta je , passat ode skoro do 100 hiljada :run:

Otvorebo serem se na passata i golfa skupa , hajde pogledaj full opremu :MAZDA 6 CD175 AT Revolution Top 2017 (62.900 KM)
https://www.olx.ba/r/23914378/175297

Ja ti kazem , ta neka razlika u cijeni je zbog carine , kojoj ta auta ne podlijezu , ja cu je opet kupit kad budem mogao a vjerujem da ces i ti audija i tu prica zavrsava :thumbup: :mrgreen:

al neka ovo je Bosna i Europa , tu nema "glupih" amerikanaca i australaca da kupuju , zdravo :run:
Izvini, onda ti nisi ni prisao takvom Pasatu inace bi se sam otkljucao dok mu pridjes, pa se pojavi displej a tvoje je samo da pritisnes puljku i on krece.

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... =1%20:%201
amar1994

#85 Re: Veliki servis golf VI

Post by amar1994 »

Dobar ti ovaj iz uvoza , morel se dobit eur1 obrazac(baravno da ne moze :evil: ) , ja ne bi pored tsi gledao tdi :kiss:

ps. bas me briga za to , a ostali nemaju keyless go jelde :lol: :lol: :lol:

dajte ba ljudi vise , kako van ne dosadi :run:
konektovan

#86 Re: Veliki servis golf VI

Post by konektovan »

Ned071 wrote:
konektovan wrote:
Serete nego sta. Vozate grobove a serete o audiju kako ne valja nakav softver. A svi znate gdje se egr zatvara... De bogati

Vozimo, sta ces, ali se kotrljaju. Niko nije rekao da ne valja softwer na audiju, naprotiv, bio je odlican dok ga nisu provalili. :lol:
Pricu o egr-ovima i dpf-ovima su opet svabe omasovile, tj. njihovo blokiranje, vadjenje, znaci, biznis su neki ovdje napravili od toga,.. :wink:
tempuser

#87 Re: Veliki servis golf VI

Post by tempuser »

Punjenje amortizera, nitovanje pakni, nalivanje kugli, blokiranje EGR-ova, DPF-ova, protekt gume i slicne disciplineje pravljenje pite od govana namjenjeno za fukaru koja se proteze duze od jorgana.
konektovan

#88 Re: Veliki servis golf VI

Post by konektovan »

tempuser wrote:Punjenje amortizera, nitovanje pakni, nalivanje kugli, blokiranje EGR-ova, DPF-ova, protekt gume i slicne disciplineje pravljenje pite od govana namjenjeno za fukaru koja se proteze duze od jorgana.
Dobro, sve ovo stoji sto si napisao 100%, izuzev egr i dpf, stvarno je sranje koje je napravljeno da od njega najmanje koristi ima motor, u stvari i nema nikakvu korist, samo stetu.
Neki dan u Madzarskoj i Ceskoj na auto putu, na par mjesta, odvaljeni slojevi protekt guma, i to putnicke i teretne. :mrgreen:
tempuser

#89 Re: Veliki servis golf VI

Post by tempuser »

konektovan wrote:
tempuser wrote:Punjenje amortizera, nitovanje pakni, nalivanje kugli, blokiranje EGR-ova, DPF-ova, protekt gume i slicne disciplineje pravljenje pite od govana namjenjeno za fukaru koja se proteze duze od jorgana.
Dobro, sve ovo stoji sto si napisao 100%, izuzev egr i dpf, stvarno je sranje koje je napravljeno da od njega najmanje koristi ima motor, u stvari i nema nikakvu korist, samo stetu.
Neki dan u Madzarskoj i Ceskoj na auto putu, na par mjesta, odvaljeni slojevi protekt guma, i to putnicke i teretne. :mrgreen:
Ne mozes tako usko gledati. Puno je stvari na autu od kojih ni auto ni motor nemaju koristi, uzima snagu, povecava troskove odrzavanja, katalizator, ABS, airbagovi itd, nesto stiti vozaca, nesto pjesake, a nesto okolinu. Popravak klima uredjaja zna biti sluplji od popravka EGR-a i DPF-a, uzima vise snage i vise dize potrosnju, al nije sranje. Jel de? Bunite se nesto protiv DPF-a i EGR-a, a kukate gad vidite da dizel dimi ko ciro. Prica sa EGR-om i DPF-om je ista ona glupa prica sa ABS-om, klimom i el. podizacima kad su se ucestalo pojavili, to je nepotrebno sranje, skupo kad se pokvari.
Vozi kroz Madjarsku sva jugoistcna Europa, a svi u 5 deka ko i mi kad dodje do odrzavanja, Rumuni, Bugari, Makedonci, Srbijanci, Albanci.
Ned071

#90 Re: Veliki servis golf VI

Post by Ned071 »

konektovan wrote:
Vozimo, sta ces, ali se kotrljaju. Niko nije rekao da ne valja softwer na audiju, naprotiv, bio je odlican dok ga nisu provalili. :lol:
Pricu o egr-ovima i dpf-ovima su opet svabe omasovile, tj. njihovo blokiranje, vadjenje, znaci, biznis su neki ovdje napravili od toga,.. :wink:
i onda su, kad su se zarovili, nasli da su isto radili renault, fca... necemo na rende kora. ne valja audi 1.6? sto ne valja? varali sa softverom. ne valja 1.2 tsi? sto ne valja? neko reko da sve popuca na njemu... jesi ikad vozio 1.2 tsi? naravno da nije, al sve zna o autima...
konektovan

#91 Re: Veliki servis golf VI

Post by konektovan »

Ned071 wrote:
konektovan wrote:
i onda su, kad su se zarovili, nasli da su isto radili renault, fca... necemo na rende kora. ne valja audi 1.6? sto ne valja? varali sa softverom. ne valja 1.2 tsi? sto ne valja? neko reko da sve popuca na njemu... jesi ikad vozio 1.2 tsi? naravno da nije, al sve zna o autima...
Nikome nije dokazano, samo svabama, do tad dovidjento. :mrgreen:
Hocu reci, svabe prave kao i drugi kvarljivu robu, to je sva poenta mog pisanja. :mrgreen:
Ned071

#92 Re: Veliki servis golf VI

Post by Ned071 »

nije ni hitleru nista dokazano..
konektovan

#93 Re: Veliki servis golf VI

Post by konektovan »

Ned071 wrote:nije ni hitleru nista dokazano..

Bas si nasao poredjenje, nema sta. :-)
Savjesne svabe im dokazale da u realnim uslovima trose vise nego u laboratoriju, al nidje softvera decko, mislim, k'o da je Fadil Novalic radio analizu, daj da ne budemo samo mi crne ovce.
530i

#94 Re: Veliki servis golf VI

Post by 530i »

Ned071 wrote:
Samo da ti javim da ni prosječan Hans iz Wolfsburga više ovako ne piše po forumima....dokazano je samo VW grupaciji, na ostale se sumnjalo, TSI ne valja i to haman čega god se dohvatiš na tom motoru...istina boli jbg :mrgreen: :mrgreen:
ado-šampion

#95 Re: Veliki servis golf VI

Post by ado-šampion »

Nije dokazano, nego su priznali, postoji razlika. Drugim nije dokazano? Sta mislis sto sad svi njemacki proizvodjaci pristaju da urade besplatnu aktuelizaciju softvera na Euro 5 i Euro 6 motorima i daju popuste za vlasnike vozila s dizel motorima ispod Euro 5 pri kupovini novog auta? Gube milione zato sto su dobri i fini? Ne, nego zato sto su ih pritisli i moraju, isto kao sto su bili pritisli i VW, ucijenili ih, pa su ovi morali priznati da su varali.

A doce red i na druge, polako, sreca je pa su im maticne drzave u ofsajdu tako da nemaju toliko vremena misiti o ekologiji.
condy

#96 Re: Veliki servis golf VI

Post by condy »

Al opet smo neprincipjelni. Pričamo švabama o ekologiji, a naša ekologija ? Treba krenut od sebe, kako bi se mi ponašali. Svi kupuju dizelaše, skidaju filtere, čade, industrija gdje je ima čadi, grijanje na ugalj čadi, ma dajte i onda se mi nešto čudimo i prebacujemo drugima. Što je ugrađen start stop sistem na novim vozilama? Najviše zbog ekologije. VW jeste varao, ali to ne znači da švabama nije stalo do ekologije. Oni su svjetlosnim miljama ispred nas i mnogih drugih kada je ekologija u pitanju. Pa tamo gase auta na semaforima i kad nemaju start stop sistem, gase auta kada nekog čekaju ispred marketa, jer im usađuju u glavu da moraju paziti na ekologiju, imaju strožije propise oko zagađenja sa vozilima, skuplje registracije takvih vozila, forsiraju benzince i sl.
Ned071

#97 Re: Veliki servis golf VI

Post by Ned071 »

530i wrote:
Samo da ti javim da ni prosječan Hans iz Wolfsburga više ovako ne piše po forumima....dokazano je samo VW grupaciji, na ostale se sumnjalo, TSI ne valja i to haman čega god se dohvatiš na tom motoru...istina boli jbg :mrgreen: :mrgreen:
tsi sam vozio skoro godinu dana. ja i jos pet ljudi. sluzbeni rapid 1.2. ne znam sta tacno ne valja? potrosnja? nacin rada? auto je prodato sa skoro 90 hiljada na satu, nikakvih problema. daj mi molim te svoja iskustva sa tim motorom. ne od komsije, jarana, rođaka nego svoja...
530i

#98 Re: Veliki servis golf VI

Post by 530i »

Čekaj, gdje software nestade iz priče? Ne pika se ako je auto službeno, samo na tvoje ime, jel tako? Hajte molim vas...
Ned071

#99 Re: Veliki servis golf VI

Post by Ned071 »

ne supljiraj mi nego odgovori o tvojim iskustvima sa tsi
530i

#100 Re: Veliki servis golf VI

Post by 530i »

Ti prosipaš šuplju, a ja sam već par puta opisao iskustva sa TSI motorima.

Nego gdje je dokaz za software varanje kod drugih osim vw-a, i gdje je tvoje ime u saobraćajnoj? Prvo nam to pokaži pa ćemo onda po tvom...
Post Reply