Game of thrones S07E06 - SESTA EPIZODA SPOJLERI - NE ULAZI BEZ GLEDANJA

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Riddle

#76 Re: Game of thrones S07E06 - SESTA EPIZODA SPOJLERI - NE ULAZI BEZ GLEDANJA

Post by Riddle »

Zaboravih na Aryu, postala je tako jeziva. Nikakvih emocija, onaj staklasti pogled, tihi ton... Ako je tako pametna i pronicljiva, trebala je odmah zakljuciti ono sto su i Cat i Robb zakljucili, da je to kraljicino pismo pisano Sansinom rukom, te da se ne treba ni obazirati.
Mali_Vuk

#77 Re: Game of thrones S07E06 - SESTA EPIZODA SPOJLERI - NE ULAZI BEZ GLEDANJA

Post by Mali_Vuk »

Koji ovisnici :lol:

Strpljen - spašen, braćo i sestre :D
omar little

#78 Re: Game of thrones S07E06 - SESTA EPIZODA SPOJLERI - NE ULAZI BEZ GLEDANJA

Post by omar little »

jes cito po temi ili samo doso ostaviti koment? :D
bezVolana

#79 Re: Game of thrones S07E06 - SESTA EPIZODA SPOJLERI - NE ULAZI BEZ GLEDANJA

Post by bezVolana »

ja ne znam sto svi i dalje rondaju oko tog teleportiranja, u ovoj sezoni je ocito da su savladali te sposobnosti i idemo dalje
da se moglo bolje uraditi jeste, ali realno, lose je kad je sporo lose je kad je brzo

meni je sasvim ok. i bas sam uzivala u sexu od epizode

jedino mi je bullshit njih dvoje, smorise brate. ubilo joj zmaja, jedno od njene djeeeceee bla bla bla, onaj zmaj drugi leti i urlice place jadan. ona sjedi tuzna gleda sa prozora, suze u ocima ... ceka jona. prava ljubav. jebo zmajica, da zna cik cak ne bi ni poginuo ha ja :-D
inace epizoda mi je bas kul, i ne smeta mi sto nije savrseno logicno. dobro je uradjena, napeta, drzi paznju sve vrijeme. osim na njih dvoje, smorise me
i tacno bih voljela da smaknu glupacu sansu, jarane koliko lekcija ona vise ima da nauci? i arja mi je malo predramaticna al hajd dobro.
Mali_Vuk

#80 Re: Game of thrones S07E06 - SESTA EPIZODA SPOJLERI - NE ULAZI BEZ GLEDANJA

Post by Mali_Vuk »

omar little wrote:jes cito po temi ili samo doso ostaviti koment? :D
Ni slova nisam pročit'o, kunem se :D
Njanjavi

#81 Re: Game of thrones S07E06 - SESTA EPIZODA SPOJLERI - NE ULAZI BEZ GLEDANJA

Post by Njanjavi »

Iduce epizode ce valjda srusit dio zida one horde bjelih kurcoglavaca :D
Tako pise u leaku, dont shot the messenger :D
omar little

#82 Re: Game of thrones S07E06 - SESTA EPIZODA SPOJLERI - NE ULAZI BEZ GLEDANJA

Post by omar little »

Mali_Vuk wrote:
onda cekaj nedelju. :D
Riddle

#83 Re: Game of thrones S07E06 - SESTA EPIZODA SPOJLERI - NE ULAZI BEZ GLEDANJA

Post by Riddle »

Kako je samo Dany pri ruci imala onako lijep i odgovarajuci outfit :mrgreen:
SanskiBiser

#84 Re: Game of thrones S07E06 - SESTA EPIZODA SPOJLERI - NE ULAZI BEZ GLEDANJA

Post by SanskiBiser »

Njanjavi wrote:Iduce epizode ce valjda srusit dio zida one horde bjelih kurcoglavaca :D
Tako pise u leaku, dont shot the messenger :D

Najbolja stvar oko tog "script leak" za sedmu sezonu je da se samo zna jedno 30% sadrzaja finalne epizode tako da se ne moze sve spojlati sve i da se hoce. :lol:
Mali_Vuk

#85 Re: Game of thrones S07E06 - SESTA EPIZODA SPOJLERI - NE ULAZI BEZ GLEDANJA

Post by Mali_Vuk »

omar little wrote:
Mali_Vuk wrote:
onda cekaj nedelju. :D
:-D
mrgreen

#86 Re: Game of thrones S07E06 - SESTA EPIZODA SPOJLERI - NE ULAZI BEZ GLEDANJA

Post by mrgreen »

kako ljudi misle da bi ih bran mogao sve spasiti, to mi nije jasno? warganjem?
je li treci zmaj bio ostao na dragonstoneu? cini mi se da ga nisu nikako prikazali.

ako je jon azor ahai, ljubavno spajanje sa deni je neophodno. samo za tu "ludu" ljubav, koju bi kasnije trebalo zrtvovati, niti ima vremena da se razvije niti bi ona dvojica znala napisati, a ni ovo dvoje odglumiti.

glumacki dijapazon emilie clarke:

Image
omar little

#87 Re: Game of thrones S07E06 - SESTA EPIZODA SPOJLERI - NE ULAZI BEZ GLEDANJA

Post by omar little »

sva tri zmaja su bila na sjeveru.
drogon2

#88 Re: Game of thrones S07E06 - SESTA EPIZODA SPOJLERI - NE ULAZI BEZ GLEDANJA

Post by drogon2 »

Riddle wrote:Zaboravih na Aryu, postala je tako jeziva. Nikakvih emocija, onaj staklasti pogled, tihi ton... Ako je tako pametna i pronicljiva, trebala je odmah zakljuciti ono sto su i Cat i Robb zakljucili, da je to kraljicino pismo pisano Sansinom rukom, te da se ne treba ni obazirati.
Ma moguce je da sve to namjerno rade da bi se Littlefinger osjetio sigurnim,da je on taj koji drzi konce i na kraju samo noz pod grlo.Littlefingera ce na kraju kostat nesto iz prve sezone tj njegova famozna "Ah the Starks,quick tempers,slow minds."Podcijenice ih jako i na kraju ce dobit svoje.Vjerovatno ce se ovako odigrat,jer nema bas smisla inace ovo sto rade.Preglupo je da bi bilo ovako :D
SanskiBiser

#90 Re: Game of thrones S07E06 - SESTA EPIZODA SPOJLERI - NE ULAZI BEZ GLEDANJA

Post by SanskiBiser »

mrgreen wrote:kako ljudi misle da bi ih bran mogao sve spasiti, to mi nije jasno? warganjem?
je li treci zmaj bio ostao na dragonstoneu? cini mi se da ga nisu nikako prikazali.

ako je jon azor ahai, ljubavno spajanje sa deni je neophodno. samo za tu "ludu" ljubav, koju bi kasnije trebalo zrtvovati, niti ima vremena da se razvije niti bi ona dvojica znala napisati, a ni ovo dvoje odglumiti.

Image

Nije on vise samo warg on ti je sad i Greenseer, ima magijsku sposobnost uvida u buducnost, proslost ili kljucne dogadjaje iz daleke proslosti kroz snove i ima samim tim pristup znanju koje moze sve spasiti a uz to moze i imati i direktnog uticaja na te dogadjaje sto smo vec vidjeli u proslim sezonama (Hodor, Mad King).Da tako kazemo, on vec zna sadrzaj preostalih knjiga, sezona i ima mogucnost promjene tj. uticaja na scenarij ako to zeli premda bi to morao izbjegavati kao three-eyed raven jer u tom slucaju vazi pravilo svako dobro za neko zlo i obrnuto - takvo uplitanje nije bez rizika.. :lol:
drogon2

#91 Re: Game of thrones S07E06 - SESTA EPIZODA SPOJLERI - NE ULAZI BEZ GLEDANJA

Post by drogon2 »

bezVolana wrote:ja ne znam sto svi i dalje rondaju oko tog teleportiranja, u ovoj sezoni je ocito da su savladali te sposobnosti i idemo dalje
da se moglo bolje uraditi jeste, ali realno, lose je kad je sporo lose je kad je brzo

meni je sasvim ok. i bas sam uzivala u sexu od epizode

jedino mi je bullshit njih dvoje, smorise brate. ubilo joj zmaja, jedno od njene djeeeceee bla bla bla, onaj zmaj drugi leti i urlice place jadan. ona sjedi tuzna gleda sa prozora, suze u ocima ... ceka jona. prava ljubav. jebo zmajica, da zna cik cak ne bi ni poginuo ha ja :-D
inace epizoda mi je bas kul, i ne smeta mi sto nije savrseno logicno. dobro je uradjena, napeta, drzi paznju sve vrijeme. osim na njih dvoje, smorise me
i tacno bih voljela da smaknu glupacu sansu, jarane koliko lekcija ona vise ima da nauci? i arja mi je malo predramaticna al hajd dobro.
Pa dobro,to teleportiranje ima smisla ako hoces da ima.Recimo oni su usred onog jezera sigurno dan,dan i po jer smo vidjeli da su neki spavali i budili se.Borba je isto tako sigurno trajala par sati tako da dodjemo do toga da su tu bili negdje dan,dan i po.Posto ne vjerujem da su bas bili nesto daleko od Zida,Gendry je trcecim korakom dosao nekad u sred noci/rano jutro i sad sve je do toga koliko oni gavrani brzo lete posto sam siguran da zmajevima ne treba bas dugo :D

A sto se tice Jona i Daenerys,realno mogu i vise smarat sa njima,a mogu i manje.Po meni je sasvim u redu,imali su haman dvije minute zajedno u ovoj epizodi.Normalno da ce zenskoj bit krivo sto joj je zmaj zaginuo jbg. sta biti na njenom mjestu :D
omar little

#92 Re: Game of thrones S07E06 - SESTA EPIZODA SPOJLERI - NE ULAZI BEZ GLEDANJA

Post by omar little »

jel bi se on mogo vargat u the knight kinga? ili samo moze u zive? od ovih sugavih pisaca me uopce takva deus ex machinetina ne bi iznenadila. :roll:
Riddle

#93 Re: Game of thrones S07E06 - SESTA EPIZODA SPOJLERI - NE ULAZI BEZ GLEDANJA

Post by Riddle »

mrgreen wrote:kako ljudi misle da bi ih bran mogao sve spasiti, to mi nije jasno? warganjem?

Image
Bran sve vidi, a ako je tako, onda moze vidjeti i prethodnu Dugu noc i reci kako su ljudi pobijedili. Moze razne informacije naci koje su trenutno skrivene. Mene onaj bodez zanima naprimjer, Bran zna kome je pripadao, mislim na originalnog vlasnika. Taj bodez se pojavljuje tokom citave serije i mora biti bitan, vidi se dragonglass na njemu... Odmah se tu neka teorija otvara. Vidi cak i buducnost, tako je moguce moze i mijenjati, uz strasne cijene vjerovatno, ali sta je vaznije od pobjede ljudi u ovom trenutku?
ferratilis

#94 Re: Game of thrones S07E06 - SESTA EPIZODA SPOJLERI - NE ULAZI BEZ GLEDANJA

Post by ferratilis »

Koliko se sjecam detalja iz onog leakovanog scenarija, onaj zmaj ce sad bljuvat plavu vatru :D Barem ce bit lako prepoznat koji je ciji :D

Zeljo vs Sarajevo :D

Ovaj video me pravo zaintrigirao? Sta ako white walkeri uopce nisu negativci? :-)
Riddle

#95 Re: Game of thrones S07E06 - SESTA EPIZODA SPOJLERI - NE ULAZI BEZ GLEDANJA

Post by Riddle »

I da, tacno, moguce je da ce nekako napasti um Night Kinga, posto je Bran najmocnije bice sa ljudske strane. Ko zna, sad ovdje masta radi, niko od nas ne zna za sta je sve Bran sposoban. Uglavnom, za pobjedu ce se platiti ogromna cijena, to je sigurno. Nece nimalo sretno rat zavrsiti.
Hasan006

#96 Re: Game of thrones S07E06 - SESTA EPIZODA SPOJLERI - NE ULAZI BEZ GLEDANJA

Post by Hasan006 »

brain bubbles wrote:Najjace bi bilo kad bi Beric ubio Night Kinga, da je on Azor Ahai, al ipak ce Hollywood odraditi svoje
E sad već sereš brate, Beric je skroz lijevi lik i bilo bi potpuno anti-klimaktično da se on ispostavi ko Azor Aha'i i ubije NK-a. Pogledaj malo klipove od Alt Shift X (inače najjači YouTuber od ovih što rade stvari vezane za GoT, lik je pričajuća enciklopedija), u njima je objašnjeno da je Martin u knjigama više puta indicirao na to da je Jon Azor Aha'i.
drogon2

#97 Re: Game of thrones S07E06 - SESTA EPIZODA SPOJLERI - NE ULAZI BEZ GLEDANJA

Post by drogon2 »

Riddle wrote:I da, tacno, moguce je da ce nekako napasti um Night Kinga, posto je Bran najmocnije bice sa ljudske strane. Ko zna, sad ovdje masta radi, niko od nas ne zna za sta je sve Bran sposoban. Uglavnom, za pobjedu ce se platiti ogromna cijena, to je sigurno. Nece nimalo sretno rat zavrsiti.
Napisat cu sad nesto bijelim slovima,jer sam to procitao u leaku za osmu sezonu pa ako hocete pregledajte:

Pise da u bitci za Winterfell Bran warga Rhaegala i da se potuce sa Viseryonom.Ne zagine nijedan zmaj,ali su oba tesko povrijedjena i NK se tad povlaci iz Winterfella.Medjutim dok je Bran wargan u Viseryona par WW-a upane u Godswood i ubiju Brana i Meeru koja je tu s njim.Ja licno mislim da ovo nije tacno,jer mi je nekako glupo bilo onda sve ovo u vezi Brana.Ispadne da mu je jedina svrha bila da sazna ko su Jonovi roditelji :D
SanskiBiser

#98 Re: Game of thrones S07E06 - SESTA EPIZODA SPOJLERI - NE ULAZI BEZ GLEDANJA

Post by SanskiBiser »

omar little wrote:jel bi se on mogo vargat u the knight kinga? ili samo moze u zive? od ovih sugavih pisaca me uopce takva deus ex machinetina ne bi iznenadila. :roll:

Ne moze, Night King je imun na njega i prepoznaje njegovo djelovanje i prisustvo cak i kad kao Greenseer djeluje po timeline buducih i proslih dogadjaja, a vidjela si kako je rastjerao gavranove pogledom kad se wargao i trazio lokaciju armije WW.

Wargati se moze u zivotinje a u ljude jako tesko skoro pa nemoguce, od svih Wargova samo Bran je u GOT Lore mogao to da uradi sa covjekom koji je mentalno bio slab (Hodor) i niko drugi osim Brana to nije mogao uraditi, ali tu logiku i pravila GOT Lore pitanje je koliko cemo gledati u buducnosti...
P308

#99 Re: Game of thrones S07E06 - SESTA EPIZODA SPOJLERI - NE ULAZI BEZ GLEDANJA

Post by P308 »

Fkt pojedinci previse drame oko Jona i Dany ... "jeftino pisanje" i slicni komentari a budu doslovno 3 minute u istoj sceni (ako i toliko) a pri tome se vec 6-7 godina (znaci od prve sezone) znalo da ce se jednog dana desiti susret a i ljudi su ih prizeljkivali skupa ... jbg, time privlace i dio publike koji nije samo za klanje, silovanje i ratovanje :D
Riddle

#100 Re: Game of thrones S07E06 - SESTA EPIZODA SPOJLERI - NE ULAZI BEZ GLEDANJA

Post by Riddle »

Bran jos nije ispunio svoj puni potencijal. I sam je rekao, vidim samo fragmente, trebam nauciti da bolje vidim. Tako da moze postati daleko mocniji nego sto je to sad i raditi jos luđe stvari.
Post Reply