U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#76 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by Tomahawk11 »

djevojka bez imena wrote:Ja mislim da ovakav slucaj ne postoji i da se frontal malo s nama zeza.
Postoji tip koji ima 34 godine i nema dana radnog staža.
Doduše, radi supruga, on haluži kod kuće.
djevojka bez imena

#77 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by djevojka bez imena »

Tomahawk11 wrote:
djevojka bez imena wrote:Ja mislim da ovakav slucaj ne postoji i da se frontal malo s nama zeza.
Je li mu zena normalna?
MyTao

#78 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by MyTao »

detroit-mercy wrote:
insomnia78 wrote:To ono pet godina ubacuje sljunak u mjesalicu pa sljedecih pet vadi eksere iz dasaka. Jel vi nas zajebavate? Zaboravljate kolege da nismo svi top menadzeri
Jebote i meni ovo naumpade, cuj svakih pet godina mijenjas karijeru :mrgreen: a lik pocinje sa jebenom srednjom skolom, o kojoj karijeri pricamo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ne mjenjas karijeru svakih pet godina... Ako zelis napredovati i mjenjati firmu, pet godina iskustva na jednom mjestu je norma jer u tom vremenu je dovoljno nauciti sve o firmi za koju radis a u isto vrijeme pokazati svoju vrijednost.

Tesko da ce te neko uzeti za ozbiljno ako kazes da si pokazao dovoljno da napravis slijedeci korak u karijeri a radio u firmi ( i industriji) samo dvije godine... a ako radis 10 ili 15 onda te opet nece niko uzeti za ozbiljno jer ocigledno nisi bio spreman za taj korak ranije.

To su samo neke norme i nepisana pravila, uvijek postoje izuzetci...
mad_max_ba

#79 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by mad_max_ba »

obirač nađe otirač.......
detroit-mercy

#80 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by detroit-mercy »

djevojka bez imena wrote:
Tomahawk11 wrote:
Je li mu zena normalna?
Ima cojk dobru prangiju, moze cijelu noc udarat :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#81 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by Tomahawk11 »

Tomahawk11 wrote:
Je li mu zena normalna?
Začarano kolo.
Nije ona više u poziciji da razmišlja, ide na posao (koji je dosta težak i ima malo slobodnog vremena), imaju i sina, lova koju zaradi se potroši za tekuće obaveze u tekućem mjesecu i hajde onda sve ponovo.
detroit-mercy

#82 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by detroit-mercy »

MyTao wrote:
detroit-mercy wrote:
insomnia78 wrote:To ono pet godina ubacuje sljunak u mjesalicu pa sljedecih pet vadi eksere iz dasaka. Jel vi nas zajebavate? Zaboravljate kolege da nismo svi top menadzeri
Jebote i meni ovo naumpade, cuj svakih pet godina mijenjas karijeru :mrgreen: a lik pocinje sa jebenom srednjom skolom, o kojoj karijeri pricamo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ne mjenjas karijeru svakih pet godina... Ako zelis napredovati i mjenjati firmu, pet godina iskustva na jednom mjestu je norma jer u tom vremenu je dovoljno nauciti sve o firmi za koju radis a u isto vrijeme pokazati svoju vrijednost.

Tesko da ce te neko uzeti za ozbiljno ako kazes da si pokazao dovoljno da napravis slijedeci korak u karijeri a radio u firmi ( i industriji) samo dvije godine... a ako radis 10 ili 15 onda te opet nece niko uzeti za ozbiljno jer ocigledno nisi bio spreman za taj korak ranije.

To su samo neke norme i nepisana pravila, uvijek postoje izuzetci...
Pricas o poslovima za koje je potrebna edukacija, lik ima SSS i ni trunke radnog staza. Haj recimo, dobije posao na presi i nakon pet godina se zasitit prese :mrgreen: nece otici da radi na glodalici nego moze samo sa mehanicke na hidraulicnu presu :mrgreen: .
djevojka bez imena

#83 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

:? :shock:
MyTao

#84 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by MyTao »

detroit-mercy wrote: Pricas o poslovima za koje je potrebna edukacija, lik ima SSS i ni trunke radnog staza. Haj recimo, dobije posao na presi i nakon pet godina se zasitit prese :mrgreen: nece otici da radi na glodalici nego moze samo sa mehanicke na hidraulicnu presu :mrgreen: .
Lik je rekao da zeli naci posao koji moze raditi do 65. godine zivota da bi naucio sve o njemu :-) :-) Samo sam mu ja i jos neki forumasi rekli da bi naucio posao ne treba mu cijeli zivot vec po nekom nepisanom pravilu 5 godina. Naravno sve zavisi do posla, ali mozda i za kopanje kanala treba vremena za nauciti najbolji, najoptimalniji nacin kopanja, a ne samo udarati...
insomnia78

#85 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by insomnia78 »

Tomahawk11 wrote:
detroit-mercy wrote:
I to kreće sa 30 godina :mrgreen:
Ma dobro, realno to i nije puno. Jest da ljudi u tim SSS poslovima u 30-tim vec imaju po desetak godina iskustva iza sebe ali ako ces raditi nije to strasno
Tomahawk11
Globalni moderator

#86 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by Tomahawk11 »

insomnia78 wrote: Ma dobro, realno to i nije puno. Jest da ljudi u tim SSS poslovima u 30-tim vec imaju po desetak godina iskustva iza sebe ali ako ces raditi nije to strasno
Nije, al eto vidiš, ako je istina, čovjek ne zna odakle da počne :-)
Ne mora 10, mogao je imati bar 5 godina radnog iskustva, sad bi mu lakše bilo riješiti dilemu.
detroit-mercy

#87 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by detroit-mercy »

MyTao wrote:
detroit-mercy wrote: Pricas o poslovima za koje je potrebna edukacija, lik ima SSS i ni trunke radnog staza. Haj recimo, dobije posao na presi i nakon pet godina se zasitit prese :mrgreen: nece otici da radi na glodalici nego moze samo sa mehanicke na hidraulicnu presu :mrgreen: .
Lik je rekao da zeli naci posao koji moze raditi do 65. godine zivota da bi naucio sve o njemu :-) :-) Samo sam mu ja i jos neki forumasi rekli da bi naucio posao ne treba mu cijeli zivot vec po nekom nepisanom pravilu 5 godina. Naravno sve zavisi do posla, ali mozda i za kopanje kanala treba vremena za nauciti najbolji, najoptimalniji nacin kopanja, a ne samo udarati...
Izvini nisam skonto :mrgreen: najbolje onda nek vidi imal kakog posla kod Steven Hawkinga, bozonove teorije u fizici moze preslagat i do 80te :mrgreen: .
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#88 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by Chmoljo »

Tomahawk11 wrote:
frontal2 wrote:cime se vi bavite?
imate li vi nekoga vani i opciju da idete ?
Bavim se finansijskim poslovima.
Kancelarija, fotelja, računar, papiri.
Doduše, išao sam u školu više od tebe.

Imao sam opciju da odem i vani, sticajem okolnosti nisam.
što lažeš čovjeku?

radiš na forumu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#89 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by Tomahawk11 »

Chmoljo wrote:
Tomahawk11 wrote:

što lažeš čovjeku?

radiš na forumu.
Dodatna djelatnost, šefe.
mad_max_ba

#90 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by mad_max_ba »

pa dajte čojku nešta
nemereš ti tomo imat i posao i dodatni posao
a čojk ni jedan :lol: :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#91 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by Tomahawk11 »

mad_max_ba wrote:pa dajte čojku nešta
¤ jelena ¤

#92 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by ¤ jelena ¤ »

:shock:

oću ija da radim na forumu. :okice:
djevojka bez imena

#93 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

A tebi kao lose? Lisico :twisted:
¤ jelena ¤

#94 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by ¤ jelena ¤ »

detroit-mercy wrote:
frontal2 wrote:
¤ jelena ¤ wrote:Hajdebogati, tek ti je 30...imaš još fore da biraš firmu...ihahaaaj cijelih 15 godina do 20 godina staža sa 65...

Šta reče... SSS...

Moj ti je savjet da ne radiš ni slučajno još jedno 10 godina, i da dobro razmisliš (ovo ti je ključno! sjediš za kompjuterom, guglaš i razmišljaš!) a onda upišeš naki fakultet, po mogućnosti privatni, završiš to za godinu-dvije i tek onda kreneš u ozbiljnu potragu za poslom u nakoj firmi. Nađeš posao za 3 godine i onda si na konju.

A ako za te 3 godine ne nađeš posao koji tvom tipu odgovara, onda via dijaspora....nema ti druge...pa, kao što već neko reče, ne moraš ti tamo radit na građevini, moreš, između ostalog, prat suđe po restoranima, vidim i to je već spomenuto...ili sjeckat kupus, kuvat krompir...jest to malo stresan posao, pogotovo ovo s tanjirima, a i kičma strada što jest-jest, ali i to je bolje od nake građevine i plus upoznaćeš masu ljudi iz svijeta kulinarstva pa možda jednog dana, daće Bog, otvoriš restoran i budeš sam svoj gazda.

A taj Klas i to....ma, nikako....radićeš ko mahnit, plata mizerna, šta će ti to, a ništa naučit nećeš....msm...đes vidio da neko radeći nešto korisno i nauči. :-)

realno, sta bi ti uradila da si na mom mjestu ?
upiso se u stranku :mrgreen:
viš to sam zaboravila... uopšte nije loša ideja. :skoljka:
mad_max_ba

#95 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by mad_max_ba »

A tebi kao lose? Lisico :twisted:
A pazi borili smo se za to :D
insomnia78

#96 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by insomnia78 »

Chmoljo wrote:
Tomahawk11 wrote:

što lažeš čovjeku?

radiš na forumu.
To je samo po sebi oksimoron. Vidi tebe :-D
djevojka bez imena

#97 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

mad_max_ba wrote: A pazi borili smo se za to :D
Jos u stranku i kompletic si za 10! :lol:
mad_max_ba

#98 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by mad_max_ba »

mad_max_ba wrote: A pazi borili smo se za to :D
Jos u stranku i kompletic si za 10! :lol:
aaa
jok stranka
dječak sa šibicama

#99 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by dječak sa šibicama »

Kako mislis ne postoji, u drzavi sa enormnom stopom nezaposlenosti.

Ovaj trola, ali kod nas je sasvim normalno da SSS keti na budzetu jer mu je amidza u stranci, a VSS keti na birou. Niti je ta strucna sprema vise bitna, u drzavi u kojoj fakultet kupis uplatom "skolarine" u Kiseljaku, Sokocu ili Travniku.

Sve sto nigdje ne postoji, postoji kod nas. A trol je odlucio da malo opipa puls foruma.
anchor85

#100 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by anchor85 »

frontal2 wrote:gledajte, treba mi odgovor tipa vaseg misljenja sta bi vi uradili da ste na mom mjestu.....eto opcija:
1. radit u klasu u proizvodnji (plata minimalac 500KM,prijavljen jesi,rad u 3 smjene, po citav dan na nogama, ne mozes znanje nikakvo steci,zanat)
2. napustiti drzavu, tamo bez krova nad glavom, vazda si postanar,znaci radis za staz i penziju ,dobro je sto je razvijena drzava,dobro zdravstvo.
krediti i zenit se , ne pada mi na pamet,plasim se toga.
3. ? nesto drugo

to sto vi pisete ja to vec sve znam i sto mi je puta kroz glavu proslo, jbga ima i ljenosti u meni, zato se i ne pokrecem
3. Zaposliti se prije 10+godina? Meni se čini da ti baš i ne moraš raditi, ali da je roditeljima dosadilo da te guraju, pa su vjerovatno postavili neki uslov/ultimatum. Fakultet nisi ganjao pa da imaš izgovor zašto sa 30 godina nemaš ni dana radnog staža (nimalo pohvalno, iz moje perspektive).

Ne kontam zašto te strah posla. To neka novokomponovana fobija?

Imaš SSS i ni dana radnog staža. Ne znam kakav posao očekuješ. Šta znaš raditi? Iskustvo je jako bitno, danas poslodavci za bilo kakvu poziciju očekuju/traže godine iskustva u istim ili sličnim poslovima (fakultet manje-više). A ti nemaš ni radnu naviku. Iskreno, ja te ne bih zaposlila, jer mi uopšte ne ulijevaš povjerenje (30 godina, bez ikakvog radnog staža). Mislim da nisi baš u poziciji da biraš (ukoliko stvarno želiš da radiš).

I svaki prosječan čovjek, u zemljji i inostranstvu, godinama radi i skuplja kako bi kupio auto i stan/kuću (ili godinama piša krv dok otplaćuje kredit za iste).

A i meni se čini da je i ranije postavljano isto pitanje. Neće on niđe. :mrgreen:
Locked