Postoji tip koji ima 34 godine i nema dana radnog staža.djevojka bez imena wrote:Ja mislim da ovakav slucaj ne postoji i da se frontal malo s nama zeza.
Doduše, radi supruga, on haluži kod kuće.
Postoji tip koji ima 34 godine i nema dana radnog staža.djevojka bez imena wrote:Ja mislim da ovakav slucaj ne postoji i da se frontal malo s nama zeza.
Je li mu zena normalna?Tomahawk11 wrote:Postoji tip koji ima 34 godine i nema dana radnog staža.djevojka bez imena wrote:Ja mislim da ovakav slucaj ne postoji i da se frontal malo s nama zeza.
Ne mjenjas karijeru svakih pet godina... Ako zelis napredovati i mjenjati firmu, pet godina iskustva na jednom mjestu je norma jer u tom vremenu je dovoljno nauciti sve o firmi za koju radis a u isto vrijeme pokazati svoju vrijednost.detroit-mercy wrote:Jebote i meni ovo naumpade, cuj svakih pet godina mijenjas karijeruinsomnia78 wrote:To ono pet godina ubacuje sljunak u mjesalicu pa sljedecih pet vadi eksere iz dasaka. Jel vi nas zajebavate? Zaboravljate kolege da nismo svi top menadzeria lik pocinje sa jebenom srednjom skolom, o kojoj karijeri pricamo
![]()
![]()
![]()
![]()
Ima cojk dobru prangiju, moze cijelu noc udaratdjevojka bez imena wrote:Je li mu zena normalna?Tomahawk11 wrote:Postoji tip koji ima 34 godine i nema dana radnog staža.djevojka bez imena wrote:Ja mislim da ovakav slucaj ne postoji i da se frontal malo s nama zeza.
Začarano kolo.djevojka bez imena wrote:Je li mu zena normalna?Tomahawk11 wrote:Postoji tip koji ima 34 godine i nema dana radnog staža.djevojka bez imena wrote:Ja mislim da ovakav slucaj ne postoji i da se frontal malo s nama zeza.
Pricas o poslovima za koje je potrebna edukacija, lik ima SSS i ni trunke radnog staza. Haj recimo, dobije posao na presi i nakon pet godina se zasitit preseMyTao wrote:Ne mjenjas karijeru svakih pet godina... Ako zelis napredovati i mjenjati firmu, pet godina iskustva na jednom mjestu je norma jer u tom vremenu je dovoljno nauciti sve o firmi za koju radis a u isto vrijeme pokazati svoju vrijednost.detroit-mercy wrote:Jebote i meni ovo naumpade, cuj svakih pet godina mijenjas karijeruinsomnia78 wrote:To ono pet godina ubacuje sljunak u mjesalicu pa sljedecih pet vadi eksere iz dasaka. Jel vi nas zajebavate? Zaboravljate kolege da nismo svi top menadzeria lik pocinje sa jebenom srednjom skolom, o kojoj karijeri pricamo
![]()
![]()
![]()
![]()
Tesko da ce te neko uzeti za ozbiljno ako kazes da si pokazao dovoljno da napravis slijedeci korak u karijeri a radio u firmi ( i industriji) samo dvije godine... a ako radis 10 ili 15 onda te opet nece niko uzeti za ozbiljno jer ocigledno nisi bio spreman za taj korak ranije.
To su samo neke norme i nepisana pravila, uvijek postoje izuzetci...
Lik je rekao da zeli naci posao koji moze raditi do 65. godine zivota da bi naucio sve o njemudetroit-mercy wrote: Pricas o poslovima za koje je potrebna edukacija, lik ima SSS i ni trunke radnog staza. Haj recimo, dobije posao na presi i nakon pet godina se zasitit presenece otici da radi na glodalici nego moze samo sa mehanicke na hidraulicnu presu
.
Ma dobro, realno to i nije puno. Jest da ljudi u tim SSS poslovima u 30-tim vec imaju po desetak godina iskustva iza sebe ali ako ces raditi nije to strasnoTomahawk11 wrote:I to kreće sa 30 godinadetroit-mercy wrote:Jebote i meni ovo naumpade, cuj svakih pet godina mijenjas karijeruinsomnia78 wrote:To ono pet godina ubacuje sljunak u mjesalicu pa sljedecih pet vadi eksere iz dasaka. Jel vi nas zajebavate? Zaboravljate kolege da nismo svi top menadzeria lik pocinje sa jebenom srednjom skolom, o kojoj karijeri pricamo
![]()
![]()
![]()
![]()
Nije, al eto vidiš, ako je istina, čovjek ne zna odakle da počneinsomnia78 wrote: Ma dobro, realno to i nije puno. Jest da ljudi u tim SSS poslovima u 30-tim vec imaju po desetak godina iskustva iza sebe ali ako ces raditi nije to strasno
Izvini nisam skontoMyTao wrote:Lik je rekao da zeli naci posao koji moze raditi do 65. godine zivota da bi naucio sve o njemudetroit-mercy wrote: Pricas o poslovima za koje je potrebna edukacija, lik ima SSS i ni trunke radnog staza. Haj recimo, dobije posao na presi i nakon pet godina se zasitit presenece otici da radi na glodalici nego moze samo sa mehanicke na hidraulicnu presu
.
![]()
Samo sam mu ja i jos neki forumasi rekli da bi naucio posao ne treba mu cijeli zivot vec po nekom nepisanom pravilu 5 godina. Naravno sve zavisi do posla, ali mozda i za kopanje kanala treba vremena za nauciti najbolji, najoptimalniji nacin kopanja, a ne samo udarati...
što lažeš čovjeku?Tomahawk11 wrote:Bavim se finansijskim poslovima.frontal2 wrote:cime se vi bavite?
imate li vi nekoga vani i opciju da idete ?
Kancelarija, fotelja, računar, papiri.
Doduše, išao sam u školu više od tebe.
Imao sam opciju da odem i vani, sticajem okolnosti nisam.
Dodatna djelatnost, šefe.Chmoljo wrote:što lažeš čovjeku?Tomahawk11 wrote:Bavim se finansijskim poslovima.frontal2 wrote:cime se vi bavite?
radiš na forumu.
mad_max_ba wrote:pa dajte čojku nešta
nemereš ti tomo imat i posao i dodatni posao
a čojk ni jedan![]()
![]()
A tebi kao lose? Lisicomad_max_ba wrote:pa dajte čojku nešta
a čojk ni jedan![]()
![]()
viš to sam zaboravila... uopšte nije loša ideja.detroit-mercy wrote:upiso se u strankufrontal2 wrote:¤ jelena ¤ wrote:Hajdebogati, tek ti je 30...imaš još fore da biraš firmu...ihahaaaj cijelih 15 godina do 20 godina staža sa 65...
Šta reče... SSS...
Moj ti je savjet da ne radiš ni slučajno još jedno 10 godina, i da dobro razmisliš (ovo ti je ključno! sjediš za kompjuterom, guglaš i razmišljaš!) a onda upišeš naki fakultet, po mogućnosti privatni, završiš to za godinu-dvije i tek onda kreneš u ozbiljnu potragu za poslom u nakoj firmi. Nađeš posao za 3 godine i onda si na konju.
A ako za te 3 godine ne nađeš posao koji tvom tipu odgovara, onda via dijaspora....nema ti druge...pa, kao što već neko reče, ne moraš ti tamo radit na građevini, moreš, između ostalog, prat suđe po restoranima, vidim i to je već spomenuto...ili sjeckat kupus, kuvat krompir...jest to malo stresan posao, pogotovo ovo s tanjirima, a i kičma strada što jest-jest, ali i to je bolje od nake građevine i plus upoznaćeš masu ljudi iz svijeta kulinarstva pa možda jednog dana, daće Bog, otvoriš restoran i budeš sam svoj gazda.
A taj Klas i to....ma, nikako....radićeš ko mahnit, plata mizerna, šta će ti to, a ništa naučit nećeš....msm...đes vidio da neko radeći nešto korisno i nauči.
realno, sta bi ti uradila da si na mom mjestu ?
A pazi borili smo se za todjevojka bez imena wrote:A tebi kao lose? Lisicomad_max_ba wrote:pa dajte čojku nešta
a čojk ni jedan![]()
![]()
To je samo po sebi oksimoron. Vidi tebeChmoljo wrote:što lažeš čovjeku?Tomahawk11 wrote:Bavim se finansijskim poslovima.frontal2 wrote:cime se vi bavite?
radiš na forumu.
Jos u stranku i kompletic si za 10!mad_max_ba wrote: A pazi borili smo se za to
aaadjevojka bez imena wrote:Jos u stranku i kompletic si za 10!mad_max_ba wrote: A pazi borili smo se za to
Kako mislis ne postoji, u drzavi sa enormnom stopom nezaposlenosti.djevojka bez imena wrote:Ja mislim da ovakav slucaj ne postoji i da se frontal malo s nama zeza.
3. Zaposliti se prije 10+godina? Meni se čini da ti baš i ne moraš raditi, ali da je roditeljima dosadilo da te guraju, pa su vjerovatno postavili neki uslov/ultimatum. Fakultet nisi ganjao pa da imaš izgovor zašto sa 30 godina nemaš ni dana radnog staža (nimalo pohvalno, iz moje perspektive).frontal2 wrote:gledajte, treba mi odgovor tipa vaseg misljenja sta bi vi uradili da ste na mom mjestu.....eto opcija:
1. radit u klasu u proizvodnji (plata minimalac 500KM,prijavljen jesi,rad u 3 smjene, po citav dan na nogama, ne mozes znanje nikakvo steci,zanat)
2. napustiti drzavu, tamo bez krova nad glavom, vazda si postanar,znaci radis za staz i penziju ,dobro je sto je razvijena drzava,dobro zdravstvo.
krediti i zenit se , ne pada mi na pamet,plasim se toga.
3. ? nesto drugo
to sto vi pisete ja to vec sve znam i sto mi je puta kroz glavu proslo, jbga ima i ljenosti u meni, zato se i ne pokrecem