Gliser, jahta, brod.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mO k3

#76 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by mO k3 »

Kocka25 wrote::bih:
mO k3 wrote:jesi ikad ista na berzi ulozio ?? :mrgreen:
Ne ulazem sam. Ulaze banka za mene to jeste fond menedzeri. Prosjecni rendement od zadnjih 5 godina,godisnji rendement, je bio 14.5 %. Do sad imam ulozeno nekih 60k I svakog mjeseca prebacim pi 500 ana kraju godine kada mi legne dupla plata prebacim odjednom 2000 dodatno. I to se solidno kupi. Fond kod banke je takav da mi ulazu u preko 150 razlicitih produkata od nafte I zlata do raznih firmi preko svijeta. Ako imas pitanja oko ovoga rado cu ti odgovoriti na pp.

Samostalno isto ulazem radi hobija ali to su mali iznosi da imam mali extra.
a ne mozemo ovdje nije potrebno pp ...
koji su to fondovi ?
mO k3

#77 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by mO k3 »

Edin H. wrote:
Trgovina oruzjem ili narkoticima je puno bolji nacin prikupljanja neophodnih sredstava za kupovinu jahte nego burzovno meshetarenje. :oops:
:thumbup:
Qoom

#78 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by Qoom »

Kocka25 wrote:
mO k3 wrote:
Kocka25 wrote:Ja imam cilj sa 50 ili 60 godina imati svoju jahtu. Ja to gledam ovako: treba mi dvije nekretnine koje ce mi donositi zajedno oko 1000 eura prihoda mjesecno.Jednu su mi roditelji ostavili a drugu trebam sam stvoriti I za to vec stedim. Pored toga mi treba jedno 250.000 eura gotovine. To je moguce za 15 godina stvoriti ako recimo na berzu ulazete u fond svakog mjeseca 500 eura od plate.Mada sad za sad mi se to cini zanimljivo ali mozda kada budem imao 50 godina zelijet cu da kupim umjesto jahte jos dva stana za izdaju.
hahahhahaah

hahahahhaha

hahahhahahah

hahahhahha

hahahhahahahha :mrgreen: :lol:
Mozes li objasniti sta je smijesno
Ljubomorni paćenici.

Samo naprijed, furaj svoju furku :thumbup:
mO k3

#79 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by mO k3 »

@qooum
nema tu ljubomore :) misllim da imam malo vise para ulozenih nego on ;)
etf,dionice sljedece zlato kao osiguranje
Kocka25

#80 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by Kocka25 »

mO k3 wrote:
Kocka25 wrote::bih:
Ne ulazem sam. Ulaze banka za mene to jeste fond menedzeri. Prosjecni rendement od zadnjih 5 godina,godisnji rendement, je bio 14.5 %. Do sad imam ulozeno nekih 60k I svakog mjeseca prebacim pi 500 ana kraju godine kada mi legne dupla plata prebacim odjednom 2000 dodatno. I to se solidno kupi. Fond kod banke je takav da mi ulazu u preko 150 razlicitih produkata od nafte I zlata do raznih firmi preko svijeta. Ako imas pitanja oko ovoga rado cu ti odgovoriti na pp.

Samostalno isto ulazem radi hobija ali to su mali iznosi da imam mali extra.
a ne mozemo ovdje nije potrebno pp ...
koji su to fondovi ?
Pa odes ovdje na zapadu u banku. Oni imaju recimo tim od 200 ljudi I svaki od njih je specializovan u odredjeni niche. Neko u srebro ili bakar,neko u naftu,neko u kineske firme,neko u ict. Kazes im koji ces rizik,to jeste koji dio kapitala zelis da ti je izlozeno na berzi. Ja sam uzeo 60%. To znaci da ostalih 40% mozes povuci svakog momenta.Rizik je vrlo mal jer za tebe rade profesionalci plus sto su ti pare razmazane preko mnogo razlicitih produkata. Ako nafta recimo trenutno ide u losem smjeru onda neka kineska firma ide super ili bitcoin a na kraju sve izadje vecinom na zelenu granu nekad prije nekad pisle.

Dobra stvar periodiknog ulaganjs je ta sto ulazis sa kapitalom na raznim momentima. Jer svakog mjeseca upumpavam 5 stoja.
mO k3

#81 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by mO k3 »

koje fonds imas pitam te :)
gdje budes u kojoj drzavi...
hrle1976

#82 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by hrle1976 »

Tuzla111 wrote:Pozdrav.
Da li neko od forumasa posjeduje gliser u BiH?
Zanimaju me iskustva.

Imaju moji na jadranu ali na jedrenje

Sta god htjeo kupiti uklj i papire to je najjeftinije odrzavanje i parking mjesto tako reci su glavobolja ako stvarno nemas viska da maslom muda mazes..
Last edited by hrle1976 on 22/07/2017 12:39, edited 1 time in total.
Kocka25

#83 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by Kocka25 »

mO k3 wrote:koje fonds imas pitam te :)
Kod ing banke,nizozemska.
mO k3

#84 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by mO k3 »

Kocka25 wrote:
ama pitam te ponovo koje fondove imas ne pitam te za banku??
zavezata-vreca

#85 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by zavezata-vreca »

HAVANA wrote:
zavezata-vreca wrote:iz peve ruke ... Kad budes uzimao uzmi fabricki plin. Vjeruj da trosi ko upaljac. Manji mitoric 1.2 ili 1.4 za laganu udobnu voznju. Ja sam znao iz dubrovnika do kazablanke i nazad za 115 km plina proci. Samo ufatis povoljan vjetar zalaufas ga i ugasis motore .... Struje nastave okretati propelere a vjetar te nosi tako i po 200 milja.
Dje si skreno za kazablanku?Ja vazda profuram.
Havana druze ... Ja sam spicio kroz suecki kanal pa istocnom obalom afrike svratio na madagaskar okupo se ... I nastavio oko afrike do kazablanke .... Samo svratio u liberiu u monroviu da naspem plina upalila ni se rezerva i do kazablanke. Zato ti kazem za ove struje ... Kad ides mediteranom ufate te kontra struje pa treba vise gasa. A vako okolo more te nosi vjeruj mi.
Last edited by zavezata-vreca on 22/07/2017 12:46, edited 1 time in total.
Kocka25

#86 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by Kocka25 »

mO k3 wrote:
Kocka25 wrote:
ama pitam te ponovo koje fondove imas ne pitam te za banku??
Pa rekao sam iznad. Obligacije, forex, nekretnine, razni stocks. Paket od raznih tipa produkata.
hrle1976

#87 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by hrle1976 »

zavezata-vreca wrote:
HAVANA wrote:
zavezata-vreca wrote:iz peve ruke ... Kad budes uzimao uzmi fabricki plin. Vjeruj da trosi ko upaljac. Manji mitoric 1.2 ili 1.4 za laganu udobnu voznju. Ja sam znao iz dubrovnika do kazablanke i nazad za 115 km plina proci. Samo ufatis povoljan vjetar zalaufas ga i ugasis motore .... Struje nastave okretati propelere a vjetar te nosi tako i po 200 milja.
Dje si skreno za kazablanku?Ja vazda profuram.
Havana druze ... Ja sam spicio kroz suecki kanal pa istocnom obalom afrike svratio na madagaskar okupo se ... I nastavio oko afrike do kazablanke .... Samo svratio u liberiu u monroviu da naspem plina upalila ni se rezerva i do kazablanke.
Imal govana ispod saca u africi?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#88 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by _BataZiv_0809 »

Hrle reaguj. Neko ima vise para od tebe :oops:
mO k3

#89 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by mO k3 »

ok :) ja mislim da ti malo petljas kao ulagac treba da imas znas u koje fondove ti pare ulazu i beo tvoga "da" ne bi smjeli da rade sa tvojim parama sta zele
svaki fond ima svoje ime, svoj broj zato te ponovo pitam koji to fond je svake godine napravio 14,5% da i ja u njega ulazem ....
ÖPostavi imena
supercali

#90 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by supercali »

Ma i ja ulazem preko sorosa ne znam bi li prodao 40% udjela u tesli ono nekako mi se ne svidja ime kazu srbin bio
Samsung sam prodao nekom korejcu
Kocka25

#91 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by Kocka25 »

mO k3 wrote:ok :) ja mislim da ti malo petljas kao ulagac treba da imas znas u koje fondove ti pare ulazu i beo tvoga "da" ne bi smjeli da rade sa tvojim parama sta zele
svaki fond ima svoje ime, svoj broj zato te ponovo pitam koji to fond je svake godine napravio 14,5% da i ja u njega ulazem ....
ÖPostavi imena
Ti izaberes paket fondova a ne fondove. Mozes ti imati uvid I u svaki pojedini fond ako zelis ali ima ih jako mnogo tako da je to glupost. Recimo Em Capital Group je prosle godine radio iznad ocekivanja. Ja ne gledam previse u to. Oni mogu raditi sa tvojim parama sta hoce sve dok se uklapa u rizik koji je dogovoren.
supercali

#92 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by supercali »

British petrol ilitiga BP je imao dobru godinu al ne znam bi li sad kupovao 20% dionica istog imam vec shell dionice pa reko da mi europska unija ne bi pravila problem oko konkurencijskog zakona
mO k3

#93 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by mO k3 »

Kocka25 wrote:
mO k3 wrote:ok :) ja mislim da ti malo petljas kao ulagac treba da imas znas u koje fondove ti pare ulazu i beo tvoga "da" ne bi smjeli da rade sa tvojim parama sta zele
ÖPostavi imena
Ti izaberes paket fondova a ne fondove. Mozes ti imati uvid I u svaki pojedini fond ako zelis ali ima ih jako mnogo tako da je to glupost. Recimo Em Capital Group je prosle godine radio iznad ocekivanja. Ja ne gledam previse u to. Oni mogu raditi sa tvojim parama sta hoce sve dok se uklapa u rizik koji je dogovoren.
ok kontam ... znaci 14,5% imao si renditu , znaci izabrao si i veci rizik jeli tako ?
mO k3

#94 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by mO k3 »

supercali wrote:British petrol ilitiga BP je imao dobru godinu al ne znam bi li sad kupovao 20% dionica istog imam vec shell dionice pa reko da mi europska unija ne bi pravila problem oko konkurencijskog zakona
:) jeben igrach
supercali

#95 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by supercali »

mO k3 wrote:
supercali wrote:British petrol ilitiga BP je imao dobru godinu al ne znam bi li sad kupovao 20% dionica istog imam vec shell dionice pa reko da mi europska unija ne bi pravila problem oko konkurencijskog zakona
Ma ja to djeci malo da imaju za dzeparca
Kocka25

#96 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by Kocka25 »

mO k3 wrote:
Kocka25 wrote:
ÖPostavi imena
ok kontam ... znaci 14,5% imao si renditu , znaci izabrao si i veci rizik jeli tako ?
Prosjek od zadnih 5 ,6 godina. Bilo je I godina pi 30% a I od 5%.Da veci rizik.
Kocka25

#97 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by Kocka25 »

:shock: lo
Kupi cripte. Bitcoin,ripple,ether. Thank me later.
mO k3

#98 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by mO k3 »

supercali wrote:
mO k3 wrote:
Ma ja to djeci malo da imaju za dzeparca
znas da moras prijaviti ako imas preko 3% udio neke firme??
supercali

#99 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by supercali »

Pa to za mene rade advokati
mO k3

#100 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by mO k3 »

supercali wrote:Pa to za mene rade advokati
PA samo da ih napomenes :)
Post Reply