Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post Reply
Haris.ba

#76 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by Haris.ba »

MOSALJOZE wrote:Vratite se malo unazad i vidite kako su prošli svi koji su napustili sda i osnovali svoje stranke.
Jedan Haris Silajdžić je miljama ispred Šepića,pa šta je uspjeo?Malo zatalasao i to je sve.
Sjedi mali tu je dvoj dom, daleko su Istanbul i Beč.....
papazi

#77 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by papazi »

napokon jedna zdrava platforma koja će pomrsiti račune Radončiću i Izetbegoviću a i mnogim familijarnim uhljebima iz ovih stranaka
Stranka koja će istinski njegovati pravo,stranka koja će u prvi plan staviti čovjeka, ma koje nacionalnosti bio.
Ova će stranka pomrsiti račune i ovim "socijaldemokratima" (SDP - eu i DF-u, SNSD-eu),jer se pokazalo da je socijaldemokratija na izdisaju upravo zbog njihove želje za vladanjem.
Ovaj pokret neće biti ni srpski ni hrvatski ni muslimanski ,bit će evropski koji će njegovat Evropske vrijednosti(Pravo i pravičnost,slobodu,----)
cyprus

#78 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by cyprus »

Sve što će bar malo oslabiti SDA treba podržati...

Ukoliko ova stranka ostvari iole ozbiljan rezultat (npr. bar 5% na državnom nivou), to će značiti da SDA konačno može biti izbačena iz vlasti... Mada, bojim se da su to puste želje...
512MB

#79 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by 512MB »

svi u napad wrote:Uh sto ne mogu na rende kora. Jebo te frajer minute nema radnog staza. 20 godina covjek krade li krade i sad kad mu Bake malo zavrno pipu hoce da bude novi Bake. Sta si frajeru radio 20 godina. Dok si sjedio na minderu sa Baketom sutio si i sve je bilo dobro. Sad mislis raja vise ne voli SDA pa daj da ufatim 2-3 mjasta za Parlament i za kantone i druge nivoe vlasti. Ne bih volio da mu se pridruze nezavisni gradonacelnici jer ce samo izgubiti zbog ovog lopova. Vjerovatno je da ce mu se pridruziti Kasumovic i Ahmetovic jer slatka je budzetska sisa. Neka strana sluzba ce ga malo podrzati jer moraju imati info iz prve ruke ali i oni ce ga pustiti niz vodu nakon izbora. Pa Bake je za njega gospodin i to malo veci. Bake je nacrto par kuca, oprao lovu na zadovoljstvo sirokih masa i napravio im ili sebi Bibiaj, Saraj City i jos dao zeni bolnicu na upravljanje. A ovaj tek krenuo krasti i sve sto je ukrao dobio od SDA lopova i sad oni ne valjaju. To je dokaz da je cojek nula karakter jer dok mu je majka (citaj SDA) davala sise i mlijeka sve je bilo dobro. Kad ga drugi odvojise od sise kuku lele.
Ali hajd da mu dadnemo sansu. Evo posto je to pokret za Evropu a Evropa ne poznaje granice neka fino ode u Banja Luku i tamo krene svoj put u Evropu i boljitak za BiH. Nek tamo osvoji glasove i udje u Parlament. Valjda i tamo ima ljudi koji su za Evropu i ne vole vozda kao ni mi Baketa. Moj glas nece dobiti i svako onaj ko misli svojom glavom ne bi mu trebao dati glas jer je to ublehas koji hoce ponovo na sisu jer poslije izbora mora jadnice traziti posao a nikad nista nije radio (CV potpuno prazan a ne moze ni referensu staviti jer mu je Bake nece dati).
Dosta od mene i ja cu akb svoj glas prvi put dati Nasoj stranci jer jos jedino oni nisu vladali. Zivjeli! :bih:
Nebih potjenjivao Sepica, mi krajisnici smo jebena sorta, mnogi su nas potjenjivali pa dobili po prknu.. budi siguran da Sepic vec ima udogovorenu podrsku merkel i britanaca.

A ovi hasisari iz nase stranke su godinama tovarili cumur i konobarisali? :D
Last edited by 512MB on 17/07/2017 10:06, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#80 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by Alfons Kauders »

cyprus wrote:Sve što će bar malo oslabiti SDA treba podržati...

Ukoliko ova stranka ostvari iole ozbiljan rezultat (npr. bar 5% na državnom nivou), to će značiti da SDA konačno može biti izbačena iz vlasti... Mada, bojim se da su to puste želje...
Vise ce oslabiti sve koji nisu SDA nego SDA.
Novak20

#81 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by Novak20 »

Alfons Kauders

#82 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by Alfons Kauders »

Koja hrpa socijalisticko-populistickih gluposti udrobljenih u svega nekoliko recenica...

I ovo je lik koji je vodio "politicku akademiju" SDA?! :lol:
GeeTnT

#83 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by GeeTnT »

Alfons Kauders wrote:Koja hrpa socijalisticko-populistickih gluposti udrobljenih u svega nekoliko recenica...

...za oslobadjanje od esdea... cini mi se da vidim novi slogan.
512MB

#84 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by 512MB »

Alfons Kauders wrote:Koja hrpa socijalisticko-populistickih gluposti udrobljenih u svega nekoliko recenica...

Pogotovo tacka 11 mi mirise da mi iz dijaspore moramo odzrjesit kesu :D
Last edited by 512MB on 17/07/2017 10:25, edited 2 times in total.
Alfons Kauders

#85 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by Alfons Kauders »

GeeTnT wrote:

...za oslobadjanje od esdea... cini mi se da vidim novi slogan.
Toliko oslobadjanja, kao da citam partizanski proglas iz aprila 1945. :lol: Samo sto ga u ovom slucaju sastavlja lik koji je do juce bio u domobranima. :lol:
Alfons Kauders

#86 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by Alfons Kauders »

512MB wrote:

Pogotovo tacka 11 mi mirise da mi iz dijaspore moramo razrjesit kasicu :D
Ispises se iz drzavljanstva i eto haman milja u budzet. :)
GeeTnT

#87 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by GeeTnT »

Alfons Kauders wrote:
512MB wrote:

Pogotovo tacka 11 mi mirise da mi iz dijaspore moramo razrjesit kasicu :D
Prije se davalo i 5 milja...danas samo platis takse i obrasce. Neces vjerovat ali pored vijesti o rodjenju djeteta, prozivka sa saltera za ispis iz drzavljantva je nesto najjljepse sto se covjeku sa ovih prostora moze desit...
Novak20

#88 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by Novak20 »

GeeTnT wrote:
Alfons Kauders wrote:
512MB wrote: Pogotovo tacka 11 mi mirise da mi iz dijaspore moramo razrjesit kasicu :D
Prije se davalo i 5 milja...danas samo platis takse i obrasce. Neces vjerovat ali pored vijesti o rodjenju djeteta, prozivka sa saltera za ispis iz drzavljantva je nesto najjljepse sto se covjeku sa ovih prostora moze desit...
Da je tako kao što kažeš ne bi visio na ovom forumu.
DaysleepeR

#89 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by DaysleepeR »

kukavičije jaje razočaranim glasačima SDA i pogotovo Bakira

budući koalicioni partner SDA na svim nivoima
GeeTnT

#90 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by GeeTnT »

Novak20 wrote:
Vjerovao ili ne, tako je...Nego, ti mozda smatras da ispisivanjem iz drzavljanstva covjek treba zaboraviti jezik, raju, kolege i naravno stoku zbog koje se mijenja drzavljanstvo, ja ne..
Maraschino

#91 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by Maraschino »

orinoco wrote:
Alfons Kauders wrote:
Pa na cije glasove onda racunaju? Romske mozda?

Kako SDA spin-off nece biti stranka Bosnjaka? SBiH, ASDA i SBB nisu bosnjacke stranke?
Pa ako budu imali progresivan program, ja ću im dati glas, a nisam Bošnjakinja, a ni Romkinja..
Moras im to napisati na papir i oni ce to saopstiti...ma i sve drugo sto narodu pase.

Jedno je laprdati a drugo je nesto konkretno uraditi a to ovi a i svi drugi ne mogu a mnogi i ne zele.
Kinesko prkno

#92 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by Kinesko prkno »

Da je Shepi do Bakirovih glasova ,ne bi se blok zvao Pokret za Evropu.
Alfons Kauders

#93 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by Alfons Kauders »

Kinesko prkno wrote:Da je Shepi do Bakirovih glasova ,ne bi se blok zvao Pokret za Evropu.
Upravo tako
Novak20

#94 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by Novak20 »

GeeTnT wrote:
Novak20 wrote:
Vjerovao ili ne, tako je...Nego, ti mozda smatras da ispisivanjem iz drzavljanstva covjek treba zaboraviti jezik, raju, kolege i naravno stoku zbog koje se mijenja drzavljanstvo, ja ne..
Naravno da ne mislim to što si nabrojao uz izuzetak "stoke". "Stoku" zbog koje mijenjaš državljanstvo slobodno zaboravi. Ja bih je zaboravio.

Ako neko tvrdi da mu je ispis iz državljanstva BiH uz rođenje djeteta najljepše što se može desiti, ne vidim razloga da visi na forumu. Osim ako njegova tvrdnja nije tačna.

Da ne idemo mimo teme :run:
seln

#95 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by seln »

BarbaDue wrote:ima još uvijek priličan broj ljudi koji nisu nigdje bili i koji čekaju neki priliku za promjenu.
... ili za uhljebljenje.
Maraschino

#96 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by Maraschino »

Stvarno ne mogu da shvatim da nakon 22 godine mnogi ne mogu da shvate da jedna stranka, jedan pojedinac ili cak i jedan narod ne mogu nista promijeniti u ovoj zabokrecini od drzave. Ona je nakaradno postavljena a u tom neredu upravo stranke na vlasti(koja god) uziva sve blagodeti u neuspjelom eksperimentu MZ.

Sepicu imas moj glas a nafatat cu jos ako mi obezbjedis makar OV ili nesto vise a drugacije nikada i niko nece imati moj glas.

Glasajte za mene. Vama ce biti isto a meni bolje. :izet:
seln

#97 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by seln »

papazi wrote:napokon jedna zdrava platforma koja će pomrsiti račune Radončiću i Izetbegoviću a i mnogim familijarnim uhljebima iz ovih stranaka
Stranka koja će istinski njegovati pravo,stranka koja će u prvi plan staviti čovjeka, ma koje nacionalnosti bio.
Ova će stranka pomrsiti račune i ovim "socijaldemokratima" (SDP - eu i DF-u, SNSD-eu),jer se pokazalo da je socijaldemokratija na izdisaju upravo zbog njihove želje za vladanjem.
Ovaj pokret neće biti ni srpski ni hrvatski ni muslimanski ,bit će evropski koji će njegovat Evropske vrijednosti(Pravo i pravičnost,slobodu,----)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
seln

#98 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by seln »

BarbaDue wrote:Nikad se nisam deklarisao kao SDA-ovac, ali iskreno simpatisao sam ih. Više puta i glasao za njih, u zavisnosti od liste i nivoa. U zadnje dvije godine su mi se zgadili.
:lol: :lol: :lol:
Nije ti dugo trebalo...
GeeTnT

#99 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by GeeTnT »

Novak20 wrote:
GeeTnT wrote:
Novak20 wrote:
Naravno da ne mislim to što si nabrojao uz izuzetak "stoke". "Stoku" zbog koje mijenjaš državljanstvo slobodno zaboravi. Ja bih je zaboravio.

Ako neko tvrdi da mu je ispis iz državljanstva BiH uz rođenje djeteta najljepše što se može desiti, ne vidim razloga da visi na forumu. Osim ako njegova tvrdnja nije tačna.

Da ne idemo mimo teme :run:
Sta znaci "visiti na forumu"...4 posta u prosjeku je mnogo? Ili si to napisao zato sto se moje misljenje ne slaze sa tvojim stavovima.. Nije valjda da mislis da se stoka zbog koje napustis drzavu moze tako lako zaboraviti.

PS. Sta mislis pod "tvrdnja nije tacna"..hmm, jos bi trebalo tebi da se pravdam i da ti mozda saljem kopije dokumenata..jbt. :-)
BarbaDue

#100 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by BarbaDue »

seln wrote:
BarbaDue wrote:ima još uvijek priličan broj ljudi koji nisu nigdje bili i koji čekaju neki priliku za promjenu.
... ili za uhljebljenje.
Tako je, npr. ja jedva čekam da se negdje uhljebim. Dosta je bilo apstinencije.
Post Reply