Dijaspora Summer 2017

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Fudo387

#76 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Fudo387 »

Cuj pitanja, sto si dos'o?
Ovo nema u tri pm. :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#77 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Tomahawk11 »

seln wrote:
¤ jelena ¤ wrote:Prije par dana...kad me ne zgazi lik s austrijskim tablicama - nasred pješačkog....ista stvar... par dana prije...ljubljanske tablice...
Ama, ni da uspore! Brate mili, u Beču ne smiješ podrignut na ulici, a u Bosni ni pješački ni pješaka na pješačkom ne registruješ.

Eto, taj fenomen mi nije baš najjasniji....jel ih to ljubav prema domovini ošamuti il je do vode i zraka, ne znam... :-?

Ostalih problema sa strancima i dijasporom nemam.
...domaci, naprotiv, voze kao Europljani, sto se svaki dan moze vidjeti u crnoj hronici.
Papak je papak, nebitno odakle je/gdje sad zivi.
Al ne kontam tu transformaciju, eno dosao sa R8-icom, DE table i bum, pred ulaz...valjda nisu dovoljno siroka parking mjesta za njegov bibi, sta li....tako sigruno ne parkira u Njemackoj.
Kako da ga nazovemo nego papkom?
I veci je papak od onog koji se ovdje svakako parkira ko papak....jer ovaj nikad nece ni nauciti da to tako ne treba....a ovaj naucio, pa kad dodje ovamo, odmah zaboravi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#78 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Tomahawk11 »

Radio Sarajevo wrote:Dolazim u Bosnu kad mi se ćefne jer mi je tu dom. Ne donosim nikome nikakve poklone, ne dajem nikome nikakve pare (osim sestrinoj djeci, što bih radio i da sam tu), ne plaćam račune u kafanama.

Jebe mi se šta lokalni puk misli, čak se potrudim da vide koliko imam para i koliko mogu platiti, a ne dam :).
Bijela providna kosulja i onaj dzep naprijed, stos para u njemu :?
Tomahawk11
Globalni moderator

#79 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Tomahawk11 »

Fudo387 wrote:Cuj pitanja, sto si dos'o?
Ovo nema u tri pm. :lol:
Sta se cudis?
Mahalska milicija to pita svakog.
Sto si doso?
Sto je dosao dijasporac?
Sto je dosao Arap?
Sto je dosao Sandzaklija?
....
Radio Sarajevo

#80 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Radio Sarajevo »

Tomahawk11 wrote:
Radio Sarajevo wrote:Dolazim u Bosnu kad mi se ćefne jer mi je tu dom. Ne donosim nikome nikakve poklone, ne dajem nikome nikakve pare (osim sestrinoj djeci, što bih radio i da sam tu), ne plaćam račune u kafanama.

Jebe mi se šta lokalni puk misli, čak se potrudim da vide koliko imam para i koliko mogu platiti, a ne dam :).
Bijela providna kosulja i onaj dzep naprijed, stos para u njemu :?
Nije loša ideja, ali ne radim baš tako. Otvorio sam firmu, i sad se razbacujem znanjem i lovom, a lokalci od mene zavise jer im dajem hljeb.

Šalim se ba, ne ponašam se ovako, ali mi ide na živce animozitet prema dijaspori, a da nema dijaspore, cijela Bosna bi crkla od gladi.
dobojlija81

#81 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by dobojlija81 »

izgleda zviz otvorio i 4. nalog na forumu
Tomahawk11
Globalni moderator

#82 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Tomahawk11 »

Radio Sarajevo wrote:
Nije loša ideja, ali ne radim baš tako. Otvorio sam firmu, i sad se razbacujem znanjem i lovom, a lokalci od mene zavise jer im dajem hljeb.

Šalim se ba, ne ponašam se ovako, ali mi ide na živce animozitet prema dijaspori, a da nema dijaspore, cijela Bosna bi crkla od gladi.
Znas sta je najgore? Oni koji su najglasniji - i oni su odnekle dosli, ali je problem kompleksa.
Ne treba se puno sikirati oko tog. Koje naprdjivao - i dalje ce.
stakasa

#83 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by stakasa »

...
spreca

#84 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by spreca »

Zato dolazim ljeti ?(i ne samo ljeti ja 2-3x godisnje)...zato jer znam da vamje muka (samo onima ne ostvarenim i ljubomornim)od nas dijasporaca a promjenise malo odlagaliste sperme :oops: :lol: :lol: ..........kaze mi jedan jaran u zjebanciji...ja sam ljeti uglavnom suh kad vi dodjete.....cak mi ni rodjena zena neda dok vi ne odete :lol: :lol: :lol: ...zato nas neke ove sitne duse nevole i nevole da dolazimo nego da pare saljemo i to po mogucnosti wester unionom a jos ako bi moglo da je sto blize kaficu gdje redovno svaki dan sjedi i pije kafe i pive :lol: :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#85 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Tomahawk11 »

spreca wrote:Zato dolazim ljeti ?(i ne samo ljeti ja 2-3x godisnje)...zato jer znam da vamje muka (samo onima ne ostvarenim i ljubomornim)od nas dijasporaca a promjenise malo odlagaliste sperme :oops: :lol: :lol: ..........kaze mi jedan jaran u zjebanciji...ja sam ljeti uglavnom suh kad vi dodjete.....cak mi ni rodjena zena neda dok vi ne odete :lol: :lol: :lol: ...zato nas neke ove sitne duse nevole i nevole da dolazimo nego da pare saljemo i to po mogucnosti wester unionom a jos ako bi moglo da je sto blize kaficu gdje redovno svaki dan sjedi i pije kafe i pive :lol: :lol: :lol:
ma ne salji nista
samo povedi kakvih ruskinja :mrgreen:
Radio Sarajevo

#86 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Radio Sarajevo »

Ja dolazim pet puta godišnje jer imam mnogo odmora, a nigdje se ne odmorim kao na Balkanu. Ne dolazim samo u Bosnu, nego i u Srbiju, Crnu Goru, Hrvatsku, Sloveniju, Makedoniju... Sve su to moje zemlje.
DeNiro

#87 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by DeNiro »

ja dodjem rijetko, a ubuduce cu jos rijedje :) .. postoji vise razloga zbog toga .. jedan od njih je i animozitet koji osjetim svaki put kada dodjem .. postoji puno drugih destinacija gdje se covjek moze psihicki kvalitetnije odmoriti :)
spreca

#88 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by spreca »

Tomahawk11 wrote:
spreca wrote:Zato dolazim ljeti ?(i ne samo ljeti ja 2-3x godisnje)...zato jer znam da vamje muka (samo onima ne ostvarenim i ljubomornim)od nas dijasporaca a promjenise malo odlagaliste sperme :oops: :lol: :lol: ..........kaze mi jedan jaran u zjebanciji...ja sam ljeti uglavnom suh kad vi dodjete.....cak mi ni rodjena zena neda dok vi ne odete :lol: :lol: :lol: ...zato nas neke ove sitne duse nevole i nevole da dolazimo nego da pare saljemo i to po mogucnosti wester unionom a jos ako bi moglo da je sto blize kaficu gdje redovno svaki dan sjedi i pije kafe i pive :lol: :lol: :lol:
ma ne salji nista
samo povedi kakvih ruskinja :mrgreen:
za tebe mogu povesti...a ovi sto se bune. ima kubu(cigaru) da dbiju na cuclanje :lol: :lol:
spreca

#89 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by spreca »

Radio Sarajevo wrote:Ja dolazim pet puta godišnje jer imam mnogo odmora, a nigdje se ne odmorim kao na Balkanu. Ne dolazim samo u Bosnu, nego i u Srbiju, Crnu Goru, Hrvatsku, Sloveniju, Makedoniju... Sve su to moje zemlje.
:thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#90 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Tomahawk11 »

spreca wrote: za tebe mogu povesti...a ovi sto se bune. ima kubu(cigaru) da dbiju na cuclanje :lol: :lol:
ma :izet: njih
hrdjavu :oops: svaka dlaka smeta :mrgreen:
spreca

#91 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by spreca »

DeNiro wrote:ja dodjem rijetko, a ubuduce cu jos rijedje :) .. postoji vise razloga zbog toga .. jedan od njih je i animozitet koji osjetim svaki put kada dodjem .. postoji puno drugih destinacija gdje se covjek moze psihicki kvalitetnije odmoriti :)
moras malo zbog ovih sto nevole dijaspru :mrgreen: ........ja za inat dolazim jer znam da im je muka :lol: :lol: :lol:
spreca

#92 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by spreca »

Tomahawk11 wrote:
spreca wrote: za tebe mogu povesti...a ovi sto se bune. ima kubu(cigaru) da dbiju na cuclanje :lol: :lol:
ma :izet: njih
hrdjavu :oops: svaka dlaka smeta :mrgreen:
:thumbup:
ma zajebavam se...boli me moj djokan sta ko misli ..najmanja mi je briga sta ko misli :D
seln

#93 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by seln »

Tomahawk11 wrote:
seln wrote:
¤ jelena ¤ wrote:Prije par dana...kad me ne zgazi lik s austrijskim tablicama - nasred pješačkog....ista stvar... par dana prije...ljubljanske tablice...
Ama, ni da uspore! Brate mili, u Beču ne smiješ podrignut na ulici, a u Bosni ni pješački ni pješaka na pješačkom ne registruješ.

Eto, taj fenomen mi nije baš najjasniji....jel ih to ljubav prema domovini ošamuti il je do vode i zraka, ne znam... :-?

Ostalih problema sa strancima i dijasporom nemam.
...domaci, naprotiv, voze kao Europljani, sto se svaki dan moze vidjeti u crnoj hronici.
Papak je papak, nebitno odakle je/gdje sad zivi.
Al ne kontam tu transformaciju, eno dosao sa R8-icom, DE table i bum, pred ulaz...valjda nisu dovoljno siroka parking mjesta za njegov bibi, sta li....tako sigruno ne parkira u Njemackoj.
Kako da ga nazovemo nego papkom?
I veci je papak od onog koji se ovdje svakako parkira ko papak....jer ovaj nikad nece ni nauciti da to tako ne treba....a ovaj naucio, pa kad dodje ovamo, odmah zaboravi.
Koja transformacija? Taj je i u BiH svojevremeno (tj. ako je imao auto prije rata) radio to isto, a radio bi i da nije otisao u DE.
Zasto to ne radi u DE? Boji se kazne.
Zasto se ne boji kazne u BiH? Jer mu bosanska policija i sudstvo svakodnevno demonstriraju da nisu svi isti i da zakon nije jednak za sve.
realna do boli

#94 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by realna do boli »

Svi polako gubimo smisao za humor..a sarkazam se sve manje prepoznaje.
Zezat cemo druge..a svoje docekati zagrljajem..dosadno naam je.
madner

#95 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by madner »

Realno sa stranim tablicama i vozackom se i ne mora bojati kazne u BiH.

Moze biti samo novcana kazna.
Tomahawk11
Globalni moderator

#96 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Tomahawk11 »

seln wrote: Koja transformacija? Taj je i u BiH svojevremeno (tj. ako je imao auto prije rata) radio to isto, a radio bi i da nije otisao u DE.
Zasto to ne radi u DE? Boji se kazne.
Zasto se ne boji kazne u BiH? Jer mu bosanska policija i sudstvo svakodnevno demonstriraju da nisu svi isti i da zakon nije jednak za sve.
Sve stoji, samo kazem, ako vec jednom naucis da budes kulturan, budi i kad ti nije puscana cijev na celu.
spreca

#97 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by spreca »

a i kurac nas boli za stacionarne kamere :oops: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#98 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Tomahawk11 »

spreca wrote:a i kurac nas boli za stacionarne kamere :oops: :lol:
ma samo cd stavis da visi i nista ti kamera ne moze :lol: :lol:
spreca

#99 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by spreca »

Tomahawk11 wrote:
spreca wrote:a i kurac nas boli za stacionarne kamere :oops: :lol:
ma samo cd stavis da visi i nista ti kamera ne moze :lol: :lol:
jebo CD ...ja stavim tespih :lol: :lol: :lol:
Magarece_godine

#100 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Magarece_godine »

Istina, u ljetnim danima veci je broj ppaka na ulicama sa stranim tablicama. Ali ruku na srce i nasi domaci nisu cvjecke. Ebe mi se za dijasporu, pare, poklone...Ne racunam na njih i gledam kako da zaradim svoj dinar. Ono sto mi smeta je cinjenica da dobar dio dijasporaca, sa kojima sam u kontaktu, izgubi pojam o nasim obavezama kad dodju u BiH. Prosle hefte sam u sedam dana s njima morao aksamluciti cetiri noci, uz janje, meso ispod saca, pive...Ljudi izgube osjecaj da neko ujutro mora na posao i ima svoje obaveze...Ako je dijaspori odmor ima nas.domaćih kojima nije...Zato kad dodje dijaspora gledam da uzmem godisnji da bi im mogao ugadjati koji dan, a cim se ukaze prilika bjezim nedje na more.
Locked