More CG vs Albanija

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
njonjica

#76 Re: More CG vs Albanija

Post by njonjica »

kiligonzales wrote:
njonjica wrote:Ljudi zna li neko kako doci u Albaniju, konkretno grad Sarande bez auta? Neki bus ili nesto tako?
Iz Sa za PG iz PG za Tiranu, iz Tirane za Sarandu autobusom. Do PG ce ti put potrajati 6-7 sati autobusom. Od PG do Tirane ide brze. I onda ti do Sarande treba 7 sati autobusom.

Koliko se sjecam najbolja varijanta bi ti bila nocnim autobusom krenuti za CG. Tamo stignes oko 4-5 ujutro. Autobus za Tiranu krece obicno oko 8-9.
Hej hvala ti.
Otkrili smo da i iz Sa ima veza za Drac a onda cemo iz Draca pokusati otici u Sarande.
Znas li mozda koliko su redovne autobuske linije u Albaniji?
kiligonzales

#77 Re: More CG vs Albanija

Post by kiligonzales »

njonjica wrote:
kiligonzales wrote:
njonjica wrote:Ljudi zna li neko kako doci u Albaniju, konkretno grad Sarande bez auta? Neki bus ili nesto tako?
Iz Sa za PG iz PG za Tiranu, iz Tirane za Sarandu autobusom. Do PG ce ti put potrajati 6-7 sati autobusom. Od PG do Tirane ide brze. I onda ti do Sarande treba 7 sati autobusom.

Koliko se sjecam najbolja varijanta bi ti bila nocnim autobusom krenuti za CG. Tamo stignes oko 4-5 ujutro. Autobus za Tiranu krece obicno oko 8-9.
Hej hvala ti.
Otkrili smo da i iz Sa ima veza za Drac a onda cemo iz Draca pokusati otici u Sarande.
Znas li mozda koliko su redovne autobuske linije u Albaniji?
Obicno sam u CG ljeti, pa iz PG znam zalutati do Albanije sa ovom ekipom Podgoricana, do Skadra, Tirane, Draca, onoga sto nam je najblize.
nagibSA

#78 Re: More CG vs Albanija

Post by nagibSA »

Hehe, ja sam u Kotoru svake godine, tacnije naselje Dobrota, imam kucu tu i apartmane. Mnogo volim Boku, nigdje mi bolje nije.

Kotor vrvi od turista i brodova, tolika je guzva da ti preko rive u spici treba sat vremena (par stotina metara).

Najgore kad dolazim iz pravca Tivta, u tunelu provedem po pola sata i vise.
kiligonzales

#79 Re: More CG vs Albanija

Post by kiligonzales »

nagibSA wrote:Hehe, ja sam u Kotoru svake godine, tacnije naselje Dobrota, imam kucu tu i apartmane. Mnogo volim Boku, nigdje mi bolje nije.

Kotor vrvi od turista i brodova, tolika je guzva da ti preko rive u spici treba sat vremena (par stotina metara).

Najgore kad dolazim iz pravca Tivta, u tunelu provedem po pola sata i vise.
Meni se u Kotoru jedino ne dopada gradska plaza, ali grad mi je sminka bas bas. Kako ti se krecu cijene apartmanima? aj to na pp sicni...
nagibSA

#80 Re: More CG vs Albanija

Post by nagibSA »

Ja se navikao pa standard, sto se tice ljepote grada. Ali eto kazu stari grad da im se svidja. Na bedemima je fino i pogled, jednom u zivotu sam bio.

Ali tacno, razlikuje se Kotor od svih gradova dole.

I da, ne kupa ti se niko u 'gradu' Kotor je luka, ima mjesta prakticno za jedan veliki kruzer i par jahtica kao sto i jeste. Svi idu malo dalje, najblize Dobrota.

Poznajem dole k'o svoj dzep, kao i u Sarajevu. :D

4-o krevetne, 60€. Uvijek je dole puno i rezervisano, uglavnom stranci (Madjari, Englezi, Irci...). Ako znas gdje je Forza Mare...

Javi se, da se provozamo brodicem malo po zalivu. :D

Da mi je u penziju otici, ovako zbog posla covjek sve manje i manje provodi na moru...
beni-bu-man

#81 Re: More CG vs Albanija

Post by beni-bu-man »

Meni je Buljarica top, od kako sam to mjesto otkrio nigdje drugo ne idem kad sam u CG :mrgreen:
radostan dan

#82 Re: More CG vs Albanija

Post by radostan dan »

I da, ne kupa ti se niko u 'gradu' Kotor je luka, ima mjesta prakticno za jedan veliki kruzer i par jahtica kao sto i jeste. Svi idu malo dalje, najblize Dobrota.
ođe pijem espreso u osam izjutra, dok je još izmaglica nad vodom...
kelneri dolaze na posao, podbuli od noćne smjene... ćutke srču svoju kafu i brišu stolove od rose.
tiha, tiha, jedva čujna muzika fantastično liježe na jutarnju tišinu.
nigdje nikog do pola deset...vrijeme rezervisano za mene i još dvije psihe što vole tako, ujutro se sami sresti sa novim danom, morem, nebom.

Image
costacurta

#83 Re: More CG vs Albanija

Post by costacurta »

radostan dan wrote:
ođe pijem espreso u osam izjutra, dok je još izmaglica nad vodom...
kelneri dolaze na posao, podbuli od noćne smjene... ćutke srču svoju kafu i brišu stolove od rose.
tiha, tiha, jedva čujna muzika fantastično liježe na jutarnju tišinu.
nigdje nikog do pola deset...vrijeme rezervisano za mene i još dvije psihe što vole tako, ujutro se sami sresti sa novim danom, morem, nebom.

Image
Radosni,
Jes' bio skoro? Kakve su cijene? Može li se do jeftinog a kvalitetnog smještaja :D
radostan dan

#84 Re: More CG vs Albanija

Post by radostan dan »

costacurta wrote:
Radosni,
Jes' bio skoro? Kakve su cijene? Može li se do jeftinog a kvalitetnog smještaja :D
zadnje 4 godine sam tamo.
cijene...joj ne znam, ja se ženi šlepam, a ona mi to poslije u drugom poluvremenu godišnjeg naplati sa kamatom :lol: :mrgreen: nedje sam prije par godina iz zajebancije slikao cjenovnik iz jednog kafe bara na plaži. nije skupo, čini mi se 10 posto više nego u bih, a skoro iste kao u sarajevu (al nemoj me držati za riječ...ako nađem taj post, proslijediću ti).

što se tiče smještaja, ja sam u u martu rezervisao, i to sam jedva našao. 10 evra po osobi, apartman - sprat kuće - kupatilo, veliki hodnik, dnevna, kuhinja, dvije velike spavaće sobe. sve novo, tip top. svaka prostorija klimatizovana. internet.
dvije terase, sa dvije smokve, stare bog zna koliko godina....plodovi ko manja šaka. kad ustanem, prvo malo obrstim smokve, pa idem na kafu. :mrgreen:

pričam o dobroti, koju pominje nagib sa.

ovdje sam ja -

Image

a kupam se u orahovcu, jer mi je tu najljepše...prirodni hlad, fantastična usluga, uvijek imamo prednost po pitanju mjesta u lokalu, ležaljki, bilo čega, nad rusima, ircima i ostalima koje nagib pominje. kad kažem mi, mislim na likove iz bih bez obzira na ime i prezime. uvjek razjebu jučerašnji dogovor sa strancima, u našu korist. bar je moje iskustvo takvo.

osim toga, volim tu patinu, starinu i istoriju koju mi boka pruža....kotor, dobrota,ljuta. osjetim je, doživim. u kotoru se pravim da ne vidim jahte, harlije, mercedese. izbjegavam da prođem lukom. stanem pored svake stare kuće, žaluzina. bogomolja, bilo čijih. trudim se da vidim i doživim svaku kocku pločnika starog grada, svaki kamen zgrada.
face oko mene - od šeika, arapa, tamnoputih, preko ridjih i pjegavih, do rusa i kosookih.

ako ti kažem da svake godine imam džabe stan u budvi 7 dana, i da ne bih tamo otišao ni puškom da me goniš, jasno ti je da sam poprilično težak za ugoditi.

piše ti lik koji ne voli sunce, ne voli gužvu, ne voli krkanluk, hurla kurla zabavu ....a voli sve po malo, ono, kako da ti objasnim...volim da meračim, a zna se kako se, sa kim se i u kojim uslovima merači.

jbg, svako ima svoje. ja sam svoje našao, napokon.
costacurta

#85 Re: More CG vs Albanija

Post by costacurta »

radostan dan wrote:
costacurta wrote:
Radosni,
zadnje 4 godine sam tamo.
cijene...joj ne znam, ja se ženi šlepam, a ona mi to poslije u drugom poluvremenu godišnjeg naplati sa kamatom :lol: :mrgreen: nedje sam prije par godina iz zajebancije slikao cjenovnik iz jednog kafe bara na plaži. nije skupo, čini mi se 10 posto više nego u bih, a skoro iste kao u sarajevu (al nemoj me držati za riječ...ako nađem taj post, proslijediću ti).

što se tiče smještaja, ja sam u u martu rezervisao, i to sam jedva našao. 10 evra po osobi, apartman - sprat kuće - kupatilo, veliki hodnik, dnevna, kuhinja, dvije velike spavaće sobe. sve novo, tip top. svaka prostorija klimatizovana. internet.
dvije terase, sa dvije smokve, stare bog zna koliko godina....plodovi ko manja šaka. kad ustanem, prvo malo obrstim smokve, pa idem na kafu. :mrgreen:

pričam o dobroti, koju pominje nagib sa.

ovdje sam ja -

Image

a kupam se u orahovcu, jer mi je tu najljepše...prirodni hlad, fantastična usluga, uvijek imamo prednost po pitanju mjesta u lokalu, ležaljki, bilo čega, nad rusima, ircima i ostalima koje nagib pominje. kad kažem mi, mislim na likove iz bih bez obzira na ime i prezime. uvjek razjebu jučerašnji dogovor sa strancima, u našu korist. bar je moje iskustvo takvo.

osim toga, volim tu patinu, starinu i istoriju koju mi boka pruža....kotor, dobrota,ljuta. osjetim je, doživim. u kotoru se pravim da ne vidim jahte, harlije, mercedese. izbjegavam da prođem lukom. stanem pored svake stare kuće, žaluzina. bogomolja, bilo čijih. trudim se da vidim i doživim svaku kocku pločnika starog grada, svaki kamen zgrada.
face oko mene - od šeika, arapa, tamnoputih, preko ridjih i pjegavih, do rusa i kosookih.

ako ti kažem da svake godine imam džabe stan u budvi 7 dana, i da ne bih tamo otišao ni puškom da me goniš, jasno ti je da sam poprilično težak za ugoditi.

piše ti lik koji ne voli sunce, ne voli gužvu, ne voli krkanluk, hurla kurla zabavu ....a voli sve po malo, ono, kako da ti objasnim...volim da meračim, a zna se kako se, sa kim se i u kojim uslovima merači.

jbg, svako ima svoje. ja sam svoje našao, napokon.
:thumbup:
Najljepša ti dala za post. S guštom sam čitao.
Hrvatska mi je preskupa, pohasili se malo je reći. Ove godine vjerovatno CG, ali obzirom da nismo nikad bili još smo u fazi istraživanja i ovaj post će nam olakšati izbor :thumbup:
radostan dan

#86 Re: More CG vs Albanija

Post by radostan dan »

costacurta wrote: Najljepša ti dala za post. S guštom sam čitao.
Hrvatska mi je preskupa, pohasili se malo je reći. Ove godine vjerovatno CG, ali obzirom da nismo nikad bili još smo u fazi istraživanja i ovaj post će nam olakšati izbor :thumbup:
pazi samo, to ti je nagib sa napomenuo...kotor nema valjanu plažu. dobrota - tu i tamo.
orahovac je idealan za porodicu i manju djecu. prirodan hlad, i izuzetna mogućnost nadzora djece dok su u vodi, jer je sve pregledno, tako da mozes da se opustis a ne da glumis policajca.
sve će ti to bolje objasniti nagib, on sigurno ide tamo (galija i grota, barovi na plaži). samo je orahovac skuplji po putanju smještaja, sto i nije toliki problem, koliki je da nema šanse da nađeš nešto slobodno još od januara, februara.

sad si me sjebo sa postom, osjećam odgovornost.
pitaj slobodno šta ti padne na pamet.
nagibSA

#87 Re: More CG vs Albanija

Post by nagibSA »

Hehe, crkva Sv. Stasije na slici, tu blizu u Maxi idem, prva prodavnica. I to mi je prvi kafic dole, plazni bar premier. Sad je bzvz, nekad je bilo dobro. U dobroti nema 3 prodavnice. :D

Ora' 'vac, nekad je bio zaseok, sad se izgradilo, cuo sam da je odlicno tamo. :D

Ne idem tamo, jedino barkom obilazimo sa mora taj dio. Ljuta je prelijepa, lijepe kuce, mnogo cvijeca i malo saobracaja, bogato naselje.

Uglavnom ta mjesta dole, nema guzve, ulagvnom privatni smjestaji, tesko je naci smjestaj u sezoni, nema bas 'sirotinje' uglavnom dolaze ljudi porodicni, sa djecom, koji vole mir i ljepotu.

Radosni dobro ti je i blizu Sv. Stasija, ima uvala jedna, ko nesto plazice, a imas tamo i galebovu stijenu da skocis par puta. Ne znam jesi li vidio one kuce na samim stijenama, nema metar od mora, nemas komsija.

I da taj dio je najsuncaniji dio Boke, brda su daleko gdje zalazi Sunce, ima sunca do 21h skoro, a izlazi oko 9h.

Edit: Moramo kafu popiti nekad negdje u zoru. Malo se peca, baci vrša i tako to. :D Vidjam nekad neke ljude zemljake dole iz SA, mozda je neko i bio odavde ko zna...
radostan dan

#88 Re: More CG vs Albanija

Post by radostan dan »

evo mog jutarnjeg espresa...

Image

da, katolička crkava ili bazilika, sveti eustahije, prvi pomen iz 1300 i neke...maksi, odličan market, ima sve što mi treba i više od toga.
iznad magistrale, odmah preko puta maksija, velika pekara sa 3000 đakonija...odlično mi dodje za doručak djeci, jer žurim na gore pomenutu kafu i ostale ugođaje vezane za prvi srk. :mrgreen:

ljuta...uffff, vrh.

pijemo kafu obavezno. ja sam tamo od 6. avgusta.
nagibSA

#89 Re: More CG vs Albanija

Post by nagibSA »

radostan dan wrote: da, katolička crkava ili bazilika, sveti eustahije, prvi pomen iz 1300 i neke...maksi, odličan market, ima sve što mi treba i više od toga.
iznad magistrale, odmah preko puta maksija, velika pekara sa 3000 đakonija...odlično mi dodje za doručak djeci, jer žurim na gore pomenutu kafu i ostale ugođaje vezane za prvi srk. :mrgreen:

ljuta...uffff, vrh.

pijemo kafu obavezno. ja sam tamo od 6. avgusta.
Znam za tu pekaru, nije losa, AS, siptar neki drzi. Uzmem nekad cevape, njihov nazovi somun k'o lepina. Unutra 100 stepeni vazda, i ne ulazi mi se. :-D
_Scarlett_

#90 Re: More CG vs Albanija

Post by _Scarlett_ »

Bila jednom u CG, papanluk i primitivizam svuda.

Pretpostavljam da je Albanija isto ako ne i gore.

Mora se priznati da je Hrvatska klasa za balkansku bijedu.
beni-bu-man

#91 Re: More CG vs Albanija

Post by beni-bu-man »

_Scarlett_ wrote:Bila jednom u CG, papanluk i primitivizam svuda.

Pretpostavljam da je Albanija isto ako ne i gore.

Mora se priznati da je Hrvatska klasa za balkansku bijedu.
Ko ne zna za bolje jeste
radostan dan

#92 Re: More CG vs Albanija

Post by radostan dan »

đeš joj to reći, sad ide tirada o zapadu...
farisovo

#93 Re: More CG vs Albanija

Post by farisovo »

Albaniju svakako treba posjetiti, Jeftino, dobro i usluga najbolja od svih zemalja u okruzenju (Hrvatska, CG, Grcka), jedino uslugom im moze parirati Ulcinj.
beni-bu-man

#94 Re: More CG vs Albanija

Post by beni-bu-man »

radostan dan wrote:đeš joj to reći, sad ide tirada o zapadu...
Sto se mene tice moze i esej :mrgreen:

Odgovor ce biti isit :mrgreen:
nagibSA

#95 Re: More CG vs Albanija

Post by nagibSA »

Meni i pod kamen da odem dobro je. Vise mi je bitno s' kim sam, nego gdje.

Nisam od onih tipova niti patim od toga, da to mora biti neka in svjetska destinacija, da bi bio u 'trendu' i da bi mi moralo biti dobro.

Mislim, sve je u glavi, treba znati uzivati i ugoditi, naci neki svoj mir i fazon...

Neki ljudi to ne razumiju, da je meni bolje i vise uzivam u nekoj selendri, nego on u Monte Carlu...ova familija za zapada se pojede ziva, kako meni moze biti dobro ovde, idi bre... :-D
beni-bu-man

#96 Re: More CG vs Albanija

Post by beni-bu-man »

nagibSA wrote:Meni i pod kamen da odem dobro je. Vise mi je bitno s' kim sam, nego gdje.

Nisam od onih tipova niti patim od toga, da to mora biti neka in svjetska destinacija, da bi bio u 'trendu' i da bi mi moralo biti dobro.

Mislim, sve je u glavi, treba znati uzivati i ugoditi, naci neki svoj mir i fazon...

Neki ljudi to ne razumiju, da je meni bolje i vise uzivam u nekoj selendri, nego on u Monte Carlu...popusti bre... :-D
Tesko ko ce se sloziti s tim sto si rekao ali si u pravu :thumbup:
Raigor Stonehoof

#97 Re: More CG vs Albanija

Post by Raigor Stonehoof »

farisovo wrote:Albaniju svakako treba posjetiti, Jeftino, dobro i usluga najbolja od svih zemalja u okruzenju (Hrvatska, CG, Grcka), jedino uslugom im moze parirati Ulcinj.
Jel ti ides na uslugu il na more? :D
farisovo

#98 Re: More CG vs Albanija

Post by farisovo »

Raigor Stonehoof wrote:
farisovo wrote:Albaniju svakako treba posjetiti, Jeftino, dobro i usluga najbolja od svih zemalja u okruzenju (Hrvatska, CG, Grcka), jedino uslugom im moze parirati Ulcinj.
Naravno da mi je bitna i usluga, ako već plaćam, a plaćam, hoću i uslugu za to što platim.
Albanija, fantastično more - Saranda; obavezno, ljudi prijateljski nastrojeni prema Bošnjacima, usluga, smještaj i cijena - sve pohvale!
drndalo

#99 Re: More CG vs Albanija

Post by drndalo »

farisovo wrote:
Raigor Stonehoof wrote:
Naravno da mi je bitna i usluga, ako već plaćam, a plaćam, hoću i uslugu za to što platim.
Albanija, fantastično more - Saranda; obavezno, ljudi prijateljski nastrojeni prema Bošnjacima, usluga, smještaj i cijena - sve pohvale!
Legitimisu prije nego ti odgovore, prijateljski/ne bas prijateljski...?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#100 Re: More CG vs Albanija

Post by _BataZiv_0809 »

Dje ces ba u Albaniju :shock:
Post Reply